کد خبر 121720
تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۵:۵۳

يك متخصص گياهان دارويي گفت: براي تهيه يك كيلو زعفران حدود 100 هزار گل نياز است كه موجب شده زعفران از جمله گرانترين ماده‌ها در طول تاريخ باشد.

به گزارش مشرق، "هادي گلزاري مكمل" در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه همدان، افزود: گياه زعفران، گياهي از خانواده زنبقيان است كه از زمان قديم بين ملل مختلف شناخته شده بوده و مصارف خوراكي و دارويي داشته است. گل‌هاي زيبا و بنفش آن در فصل پاييز،‌ صبح‌ها پيش از طلوع به وسيله دست، برداشت و سپس كلاله قرمز رنگ آن جدا شده و خشك مي‌شود.

وي تصريح كرد: امروزه ايران بزرگترين كشور توليدكننده زعفران در دنياست كه بيشتر آن در خراسان كشت مي‌شود.

گلزاري مكمل با بيان اين‌كه زعفران از نظر طب سنتي داراي طبيعتي گرم و خشك است،‌ عنوان كرد: زعفران داراي خواصي مانند مفرح قوا، مقوي حواس، قابض، باز كننده گرفتگي‌هاي(سده)، دماغ(سر)، جگر(كبد) و كم كننده اشتها و مقوي معده است.همچنين در صورتي كه زعفران با عسل مصرف شود دافع سنگ كليه خواهد بود. زعفران را مي‌توان به روش‌هاي مختلفي از جمله استشمام برای رفع سردرد شديد و بيخوابي مصرف كرد.

وي در بيان اهميت مصرف زعفران، خاطرنشان كرد: "حاجي محمدعلي باروچي" به عنوان آشپز شاه اسماعيل در سال 927 هجري در كتاب طباخي خود، دستور تهيه بسياري از غذاها و حلواهاي كهن ايراني را شرح داده كه در بسياري از آنها نيز زعفران به كار رفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس