به گزارش مشرق، "هادي گلزاري مكمل" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه همدان، افزود: گياه زعفران، گياهي از خانواده زنبقيان است كه از زمان قديم بين ملل مختلف شناخته شده بوده و مصارف خوراكي و دارويي داشته است. گلهاي زيبا و بنفش آن در فصل پاييز، صبحها پيش از طلوع به وسيله دست، برداشت و سپس كلاله قرمز رنگ آن جدا شده و خشك ميشود.
وي تصريح كرد: امروزه ايران بزرگترين كشور توليدكننده زعفران در دنياست كه بيشتر آن در خراسان كشت ميشود.
گلزاري مكمل با بيان اينكه زعفران از نظر طب سنتي داراي طبيعتي گرم و خشك است، عنوان كرد: زعفران داراي خواصي مانند مفرح قوا، مقوي حواس، قابض، باز كننده گرفتگيهاي(سده)، دماغ(سر)، جگر(كبد) و كم كننده اشتها و مقوي معده است.همچنين در صورتي كه زعفران با عسل مصرف شود دافع سنگ كليه خواهد بود. زعفران را ميتوان به روشهاي مختلفي از جمله استشمام برای رفع سردرد شديد و بيخوابي مصرف كرد.
وي در بيان اهميت مصرف زعفران، خاطرنشان كرد: "حاجي محمدعلي باروچي" به عنوان آشپز شاه اسماعيل در سال 927 هجري در كتاب طباخي خود، دستور تهيه بسياري از غذاها و حلواهاي كهن ايراني را شرح داده كه در بسياري از آنها نيز زعفران به كار رفته است.
يك متخصص گياهان دارويي گفت: براي تهيه يك كيلو زعفران حدود 100 هزار گل نياز است كه موجب شده زعفران از جمله گرانترين مادهها در طول تاريخ باشد.