کد خبر 121627
تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۳

همیشه وقتی صحبت از جلوگیری از پیری می شود همه یاد جراحی پلاستیک ، کرم های دارویی و اعصاب و روان می کنند در حالی که بسیاری از خوراکی هایی که ما روزانه مصرف می کنیم نیز در سلامت ما و جلوگیری از پیری بسیار موثر هستند.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق، استفاده از غذاهای آماده موجب آن شده تا مشکل بزرگی به نام پیری زودرس در جوامع ظهور پیدا کند. اين غذاها سرشار از کالري و ميزان پايين ماده مغذي مانند ويتامين B12 و امگا۳ است. اين کمبود باعث بروز علايمي مي شود که به تصور بسياري از افراد بر اثر پيري است. بنابراين لازم است با کمک متخصص تغذيه يا پزشک، در برنامه غذايي خود تغييراتي ايجاد کنيد و در صورت نياز از مکمل ها استفاده کنيد.
 
کمبود انرژي: بدن نياز به ويتامين B12 دارد. اين ويتامين که تنها در مواد غذايي حيواني وجود دارد، علاوه بر تنظيم کردن سوخت و ساز بدن و توليد انرژي در حفظ سلامت سيستم عصبي نقش کليدي ايفا مي کند.
 
خستگي مفرط، نشانه بارز کمبود ويتامين B12 است که در افرادي که پروتئين حيواني به ميزان کافي نمي خورند ديده مي شود. جويدن قرص هاي ضداسيدي براي التيام سوزش دل در جذب اين ويتامين اختلال ايجاد مي کند و به کمبود آن منجر مي شود.
 


 اگر شما به ميزان کافي گوشت يا لبنيات يا مکمل حاوي B12 مصرف نمي کنيد اما هر شب ۷ تا ۸ ساعت مي خوابيد و روز هم فعاليت مي کنيد ولي انرژي تان کم است علت آن ممکن است کمبود ويتامين B12 باشد. بهتر است روزي ۲ وعده لبنيات بدون چربي و ۱۱۲ گرم گوشت بدون چربي مصرف کنيد.
 
درد مفاصل: بدن براي حفظ غضروف مفاصل و انعطاف پذيري آن به منگنز و مس نياز دارد. در بيشتر موارد مصرف مکمل روند فرسودگي مفاصل را کند مي کند و درد را نيز از بين مي برد. با انجام دادن يک آزمايش خون ساده پزشک شدت التهاب يا ميزان فرسودگي مفاصل را تشخيص مي دهد. در صورت طبيعي بودن آزمايش، مطمئن شويد که درد مفصل به دليل بيماري روماتيسمي حاد نيست.
 
ماده غذايي موثر در بهبود درد مفاصل: مغز ميوه ها، گوشت گاو و اسفناج منابع خوب مس و منگنز است اما از آن جا که نمي توان از طريق خوردن مس و منگنز کافي وارد بدن کرد، از مکمل استفاده کنيد.


 
مصرف مکمل با تجويز پزشک روزي ۲ ميلي گرم مس و ۵ ميلي گرم منگنز مصرف کنيد. در عرض ۲تا ۳ ماه، درد مفصل بايد کاهش پيدا کرده باشد.
 
 فراموشي: اسيدهاي چرب جزئي از ساختار مغز است. در صورت دريافت ناکافي اين گونه اسيدها از طريق برنامه غذايي، ساختار مغز ضعيف مي شود و عملکرد آن ازجمله حافظه آسيب مي بيند اما تنها مصرف امگا۳ مهم نيست، بلکه تعادل مصرف امگا۳ و ۶ اهميت زيادي دارد.
 
آنچه لازم است بدانيد اين است که اگر ماهي، گردو يا دانه کتان تازه آسياب شده، در برنامه غذايي شما وجود ندارد و چربي هاي دريافتي اغلب از گوشت است، امگا۳ کافي به بدن نمي رسد.


 
ماده غذايي مورد نياز براي تقويت حافظه: ابتدا ميزان مصرف مواد غذايي عمل آوري شده را کاهش دهيد و از روغن زيتون يا کانولا براي آشپزي استفاده کنيد. هفته اي چند نوبت ماهي سالمون آب هاي آزاد و ساردين مصرف کنيد. روزي ۲ قاشق غذاخوري دانه کتان تازه آسياب شده به غذا اضافه کنيد يا اين که ۵ روز در هفته يک قاشق غذاخوري گردو مصرف کنيد. مصرف بادام نيز موثر است

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس