کد خبر 121084
تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۵:۳۳

پيش از اين از گوشي‌هاي آيفون،‌ بيني الكترونيك و حتي زبان براي مصارف پزشكي استفاده شده است، اما اكنون محققان موسسه فناوري كاليفرنيا قصد دارند آنها را با هم تركيب كنند.

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، اين محققان اكنون در حال ساخت يك بيني الكترونيكي با قابليت احساس بخارهاي شيميايي هستند كه با كوچكتر كردن آن مي‌توان در آينده، يك سيستم آسان و مقرون به صرفه را براي تشخيص اوليه بيماريها در اختيار پزشكان قرار داد.

اين سيستم، شامل ساخت يك ضميمه گوشي هوشمند به انضمام يك برنامه بيني الكترونيك است.

اين فناوري كه محققان آن را «فناوري حسي بخار» ناميده‌اند، با تحليل تنفس بيمار مانند بيني انسان به شناسايي بوها مي‌پردازد. اين سيستم تشخيص با فشار دادن يك جريان هوا درون يك مايع مانند بوتانول كار مي كند كه نتيجه آن ايجاد حبابهايي به عنوان بخار اشباع شده است.

به گفته دانشمندان، اين ماده سپس رقيق شده، با ورود به يك تونل حسگر مورد تحليل قرار گرفته و به داده خام تبديل مي‌شود.

دانشمندان با استفاده از اين اطلاعات مي‌توانند بر روي مواد شيميايي موجود در جريان اوليه هوا كار كنند.

ايده بو كشيدن بيماري چه به طور طبيعي و چه با يك گوشي هوشمند شايد براي برخي جديد به نظر برسد؛ اما بوئيدن تنها يكي از اشكال شناسايي مواد شيميايي بوده و شناسايي اين مواد يكي از موارد اصلي بسياري از آزمايش‌هاي تشخيصي است.

سال گذشته، محققان هندي با استفاده از يك بيني الكترونيك به شناسايي بيماري سل در يك نمونه ادرار پرداختند. آنها با استفاده از رنگ‌نگاري گاز و طيف‌سنجي جرمي به تحليل مولكول‌هاي ادرار كه به سرعت در هوا پراكنده شده و به «تركيبات آلي فرار» موسوم بوده، پرداختند.

آنها با استفاده از اين شيوه شكار الگوها موفق به شناسايي چندين تركيب آلي فرار شدند كه در تمركزهاي كاملا متفاوت در افراد مبتلا وجود داشتند. با اين نشانگر آنها توانستند عفونت سل را در گروه ديگري از بيماران با دقت نزديك به 99 درصد شناسايي كنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس