کد خبر 121066
تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۲:۵۷

محمدرضا شهیدی فر در اختتامیه بخش بین الملل دوازدهمین جشنواره بین المللی رادیو و چهارمین اجلاس جهانی صدا، زمان قرائت بیانیه هیأت داوران یک سطر را دو بار خواند و پس از این اشتباه گفت: خطم را گم کردم!

به گزارش مشرق به نقل از مهر، اختتامیه بخش بین الملل دوازدهمین جشنواره بین المللی رادیو و چهارمین اجلاس جهانی صدا با اجرای احسان کرمی و فاطمه صداقتی شامگاه گذشته با حضور معاونان مختلف سازمان صدا و سیما، برنامه سازان و 27 مهمان خارجی در تالار جام جم مجتمع آموزشی، فرهنگی و رفاهی زیباکنار برگزار شد.
اولین سخنران این مراسم که با پخش کلیپی شامل معرفی شبکه های رادیویی آغاز شد و به صورت زنده از شبکه آموزش سیما روی آنتن می رفت، سید رمضان موسوی مقدم قائم مقام سازمان صدا و سیما بود که در سخنانی اظهار کرد:
بعد از این محمدرضا شهیدی فر نماینده هیأت داوران بخش بین الملل در حالی که به سفارش دبیر جشنواره برای هرچه زودتر برگزاری مراسم اختتامیه دوان دوان روی سن آمده بود، به قرائت بیانیه هیأت داوران پرداخت و گفت: دوازدهمین جشنواره بین المللی برنامه های رادیویی صدای جمهوری اسلامی ایران، فرصتی مناسب برای تبادل دانش و تجربه ی رسانه ای هنرمندان این رسانه ی گرم و  پویا فراهم آورد.

وی افزود: 296 اثر از 38 ایستگاه رادیویی داخلی و 31 ایستگاه رادیویی خارجی در 6 بخش این دوره از جشنواره بین المللی رادیو با یکدیگر رقابت کردند. 28 داور در مرحله انتخاب آثار و 7 داور ایرانی و بین المللی در مرحله نهایی به دقت  برنامه ها را بازشنوایی و داوری کردند. بر این اساس ارتقای سطح کیفی آثار در مقایسه با دوره های پیشین به خوبی برجسته است تا جایی که در برخی بخش ها فاصله امتیازها به اندازه ای نزدیک بود که انتخاب اثر برتر دشوار می کرد.
 
این داور تصریح کرد: هیات داوران بخش بین الملل ضمن ارج نهادن به تلاش تمامی برنامه سازان محترم، نکاتی را که از رهگذر بازشنوایی 73 اثر راه یافته به این مرحله استخراج کرده است به این شرح اعلام می دارد؛ آشنایی با  قالب های نوین برنامه سازی، داشتن تعریف یکسان از تمامی گونه های رادیویی، و شناخت دقیق ظرفیت های آن یک ضرورت است.
 
وی افزود: همچنین برای برقرای ارتباطی موثر به منظور ایجاد فضایی دوسویه با مخاطبان رادیو، پرهیز از هرگونه تکلف و تصنع در متن، اجرای گویندگان و مجریان، بازی بازیگران و گزارش گزارشگران پیشنهاد می شود. توجه به زبان، زیبایی شناسی، و نشانه شناسی رادیویی نیز از مهمترین مولفه ها برای رقابت در عرصه های بین المللی است.

شهیدی فر خاطرنشان کرد: برای گذار به عرصه ایده های نو و تجربه های کارآمد، ابتکار در انتخاب موضوع، محتوا و ساختار با نگاهی دقیق و فارغ از یکسویه نگری به مسائل روز انسانی ضروری می کند. علاوه بر این فرهنگ های بومی، ظرفیت مناسب ساخت برنامه های گوناگون برای معرفی به سایر ملل، در مسیر جهانی شدن هستند. توجه به این فرهنگ ها، با در نظر داشتن ظرفیت رادیو به عنوان رسانه ای پاک و آگاهی بخش می تواند راهگشا باشد.
 
وی در پایان یادآور شد: برای روزآمدی و پرهیز از تکرار کلیشه های گذشته، به منظور جذب مخاطبان جدید به رادیو، تقویت ارتباط با حوزه های دانشگاهی، و برگزاری مستمر کارگاههای عملی آموزشی، نیازی انکار ناپذیر است.
 
با پایان سخنان شهیدی فر، لبیبی رییس کمیته اجلاس جهانی رادیو روی سن حاضر شد و گفت: بخش داخلی جشنواره با دریافت 512 اثر از مجموع شبکه های رادیویی نسبت به دوره های قبل رشدی یازده درصدی داشته است. از این تعداد 266 اثر در بخش روتین و 246 اثر مربوط به بخش رویش بوده است که براساس آیین نامة اولیه 72 اثرِ بخش روتین مستقیماً از آنتن شبکه های رادیویی براساس شش موضوع و رویکردهای صبحگاهی، آموزشی، اقتصادی، اذان گاهی، دفاع مقدّس و گفت و گو محور همسو با چهار مؤلفة دین، اخلاق، امید و آگاهی دریافت شده است.
 
وی افزود: فرآیند داوری و گزینش برنامه ها در دو مرحله انتخاب آثار و نهایی از دی ماه سال گذشته توسط پنجاه کارشناس و داور در حوزه های تخصّصی و براساس تفکیک مشاغل رادیویی آغاز شد. بخش داخلی جشنواره دوازدهم نسبت به دوره های گذشته با تغییراتی تکمیلی همچون: تفکیک و ایجاد کمیته های مستقل داوری براساس مشاغل، داوری مستقل شبکه های قرآن ، معارف ، رادیو نوا و نمایش، ایجاد بخش جدیدی با عنوان رویش و دریافت مستقیم برنامه ها از آنتن شبکه ها همراه بوده است.
 
لبیبی یادآور شد: دبیرخانه بخش داخلی جشنواره دوازدهم اعلام کرد انتخاب تعدادی از آثار و اهدای جوایز به آنها از ضروریات هر مسابقه و جشنواره‎ای‎ست و گزینش 35 اثر از 266 اثر بخش روتین به هیچ وجه به معنای کم ارج بودن سایر آثار نیست.
 
وی ادامه داد: به همین دلیل هیئت داوران، پس از بررسی آثار رسیده ضمن تشکّر و تقدیر از برنامه سازان و هنرمندانی که متعهدانه در جهت ترویج فرهنگ اسلامی- ایرانی، در جهت ارتقای کیفی آثار مؤثر نکاتی را از جمله ارتباط مؤثر با مخاطب در فضایی تعاملی، توجّه به مأموریت و اهداف شبکه ها، ارایه قالب های نو و بدیع به ویژه در برنامه های کوتاه، و توجّه هوشمندانه و آگاهانه به مخاطبان خاص، یادآوری کرد.
 
رییس کمیته اجلاس جهانی رادیو خاطرنشان کرد: هوشمندی و درایت برنامه سازان در تدوین محتوا و توجّه ویژه به موضوعات خاص و مناسبتی از جمله مواردی است که صاحبان آثار برنامه های رادیویی نگاه خوبی به آنها داشته اند بدیهی است توجّه به زیباسازی ظاهری برنامه ها به منظور ایجاد جذابیت، دوری از فشردگی محتوا در قالب های زمانی نامتناسب، استفاده نکردن از متون غیر رادیویی و پردازش صحیح ایده از طراحی تا اجرا می تواند درارتقاء کیفی برنامه ها مؤثر باشد هر چند بررسی آثار بخش داخلی در این دوره ، بیانگر ارتقاء سطح کیفی برنامه ها در فرم و محتوا بوده است که نمونة آن قالب ها و مدل های بدیعی است که به زیباترین شکل در جشنواره ارایه شدند.
 
با پایان سخنان لبیبی علیرضا افتخاری خواننده پیشکسوت و گروه او روی سن حاضر شدند و دو اثر از جمله ترانه ای قدیمی با مطلع: "بردی از یادم، دادی بر بادم، با یادت شادم..." را اجرا کردند. در ادامه مراسم صوفی در سخنانی، با نام بردن از حاضران در تالار از جمله مشاور و رییس دفتر رییس سازمان صدا و سیما و  مدیر کل مرکز گیلان گفت: خوشحالم که آیین اختتامیه دوازدهمین جشنواره بین المللی رادیو و چهارمین اجلاس جهانی صدا با ایجاد انبساط خاطر در شما برگزار می شود.
 
وی افزود: جشنواره دو پیام دارد که به تحقق اهداف آن در دو شب گذشته انجامید. ارزیابی عملکرد برنامه سازان، رسیدن به رسانه مطلوب، بررسی نقاط ضعف و قوت رادیو و ارائه ایده های خلاقانه و نوآورانه در حوزه تولید و تئوری تعدادی از آنها به حساب می آید.
 
معاون صدا هدف دوم برگزاری جشنواره ابلاغ سیاست ها و راهکارهای یک ساله رادیو خواند و گفت: سال 90 زمان خوبی برای رادیو بود. بخشی از برنامه ریزی های ما اجرا شد و با تدوین اصول و خط مشی ها توانستیم جامعه مخاطب و میزان رضایتمندی آنها را افزایش دهیم.
 
وی ادامه داد: حضور رادیو در عرصه های گوناگون با نشاط و در پیام رسانی موفق بوده است. بخش مهم کار ما در سال 90 مخاطب محوری بود که با رویکرد توجه بیشتر به مخاطب و تأمین نیازهای او و ذائقه اش انجام شد. همینطور طرح 12+4 نیز موفقیت آمیز بود.
 
صوفی 1391 تا 1400 را دهه تحول و دیده شدن رادیو معرفی و اظهار کرد: در این دهه تجلی بیشتر رادیو در صحنه های اجتماعی را شاهد خواهیم بود. همینطور 13 جشنواره برگزار می کنیم که این جشنواره بین المللی به همراه جشنواره اذان و ابتهال، مسابقه بین المللی اقرأ یا تلاوت من، جشنواره جوانه و... از جمله آن هستند.
 
معاون صدا همچنین درباره عدم حضور عزت الله ضرغامی در مراسم گفت: برخلاف سنت همه ساله در جلسات اختتامیه این بار ریاست سازمان موفق به حضور در مراسم نشدند، وی که برای اجلاسی به عراق رفته بودند، پیش بینی می کردند به مراسم برسدند اما از آنجایی که همواره پروازهای بغداد و نجف تأخیرهای چند ساعته دارند، توفیق حضور در جمع شما از ایشان سلب شد. اما سلام رساندند، از زحمات شما تشکر کردند و به برندگان تبریک گفتند.

پس از این سرانجام زمان اهدای جوایز شامل نفرات اوّل: تندیس جشنواره، لوح تقدیر و مبلغ یک و نیم میلیون تومان وجه نقد، نفرات دوّم: لوح تقدیر و مبلغ یک میلیون تومان وجه نقد ونفرات سوّم لوح تقدیر و مبلغ هفتصدهزار تومان وجه نقد رسید.
 
اسامی برگزیدگان بخش بین الملل دوازدهمین جشنواره بین المللی رادیو به این شرح اعلام شدند:
 
جایزه اوّل بخش سردبیری: منصوره توحیدلو برای برنامه "به افق ماه" از رادیو البرز

جایزه دوّم سردبیری: مجید خسرواَنجُم برای برنامه "صبح تهران" از رادیو تهران

جایزه سوّم سردبیری: فیروز سراب برای برنامه "عشق، اوّل نام تو بود"
 
جایزه اول بخش تهیه کنندگی: رضا ساکی از رادیو تهران برای برنامه "صبح تهران"

جایزه دوّم: انسیه سمیع پور برای تهیه کنندگی برنامه "شب نشینی" از شبکه جهانی صدای آشنا

جایزه سوّم تهیه کنندگی: بهرام رحمانی برای برنامه "مصطفای عشق" از شبکه جهانی صدای آشنا
 
جایزه اول بخش نویسندگی: منصوره توحیدلو برای برنامه "مهارت العمارت" از رادیو البرز

جایزه دوّم نویسندگی: لیلا یارعلی برای نویسندگی برنامه "نیمه پنهان ماه" از شبکه ایرانصدا

جایزه سوّم نویسندگی: فیروز سراب برای نویسندگی برنامه "عشق ، اوّل نام تو بود" از رادیو فرهنگ
 
در ادامه با توجّه به جایگاه متن رادیویی و تأثیرگذاری این عنصر در ارتقاء کیفی و مهندسی پیام در ساختار برنامه ها سه جایزه ویژه به این شرح اهدا شد:
 
حسین خلیل نژاد برای نویسندگی برنامه "صحّتِ آب گرم" از رادیو البرز

حسین یونسی برای نویسندگی برنامه "سرگذشت ایران" از شبکه جهانی صدای آشنا

علیرضا همراز برای نویسندگی برنامه "برش هایی از سینما" از رادیو فرهنگ
 
جایزه اول بخش صدابرداری: حسین خلیل نژاد برای برنامه "کودک، مادر، دریا" از رادیو البرز

جایزه دوّم صدابرداری: داریوش گودرزی برای برنامه "پلاک 5" از رادیو ایران

جایزه سوّم: هادی ابوالفضلی برای صدابرداری برنامه "شب نشینی" از شبکة جهانی صدای آشنا
 
جایزه اول بخش گویندگی: فاطمه آل عباس برای برنامه "رادیو، رادیوست" از رادیو ایران

جایزه دوّم بخش گویندگی: احسان کرمی برای برنامه "مکث 94" از رادیو تهران

جایزه سوّم: فاطمه فراهانی برای گویندگی برنامه "کودک، مادر، دریا" از رادیو البرز
 
جایزه اول بخش گزارشگری: ناصر ترکیان برای برنامه "به دنیا بگویید کمی بلندتر" از رادیو البرز

جایزه دوّم بخش گزارشگری به صورت مشترک: سمیرا صدیقی برای برنامه "مستند 94" از رادیو تهران و سمانه حیدرزاده برای برنامه "نرسیده به شب" از رادیو ایران

جایزه سوّم: ملیحه کیان برای گزارشگری برنامه "تلنگر" از رادیو سلامت
 
بخش نمایش کوتاه
وفا مصطفی پور برنامه ساز برتر بخش نمایش کوتاه
تاتیانا مارتیننکو و اسوتلانا کورنیکووا، منتخبان بخش نمایش کوتاه

بخش PSA
وانگ یوجین برنامه ساز برتر بخش PSA
الهه بیات منتخب بخش PSA
مرضیه طبرستانی منتخب بخش PSA
مسعود حسنی و آقای مهدی صا لحی بیک شایسته تقدیر بخش PSA
سعید لواسانی شایسته تقدیر بخش PSA
علی نوبخت شایسته تقدیر بخش PSA
 
بخش مینی فیچر
 بیجو ماتیو برنامه ساز برتر بخش مینی فیچر
نورهسلیندا هسیم منتخب بخش مینی فیچر 
بخش برنامه های مبتکرانه
حسین اسفندیاری برنامه ساز برتر بخش برنامه های مبتکرانه
آرسنیژه یوانویچ منتخب بخش برنامه های مبتکرانه

بخش مستند
ولادیمیر نوسکوف برنامه ساز برتر بخش مستند
هانا بوگوریا ذاکرزوسکا منتخب بخش مستند
نیکولین گریر منتخب بخش مستند

بخش اطلاع رسانی سرگرمی
میثم عبدی برنامه ساز برتر بخش اطلاع رسانی سرگرمی
محمود الشیخ منتخب بخش اطلاع رسانی سرگرمی
عباس پیری منتخب بخش اطلاع رسانی سرگرمی
 
حاشیه ها
* مراسم با پخش سرود ملی ایران با تکان دادن پرچم ایران توسط تعدادی از کودکان روی سن آغاز شد. این کودکان لباس های محلی ایرانی به تن داشتند و زمان اهدای جوایز نیز به نوبت همراه برگزیدگان روی سن می آمدند.
 
*پاسداشت شهدا و پخش کلیپی درباره خلیج فارس بخش آغازین مراسم بود.
 
*مراسم با اجرای مشترک فاطمه صداقتی و احسان کرمی در استودیو، از نمایشگر بزرگ تالار پخش می شد و این دو همزمان با فرا رسیدن زمان اهدای جوایز بود که به روی سن آمدند.
 
*موسیقی سنتی گناباد همراه با رقص چوب از بخش قابل توجه اختتامیه بود که از انتهای سالن آغاز شد و بعد هنرمندان محلی به روی سن آمدند و اجرای آنها به خصوص در بخش های دشوار رقص، با تشویق های گاه و بیگاه حاضران همراه بود.
 
*محمدرضا شهیدی فر زمان قرائت بیانیه هیأت داوران یک سطر را دو بار خواند و پس از این اشتباه گفت: خطم را گم کردم!
 
* در حالی که از نخستین روز ورود به مجتمع آموزشی، فرهنگی و رفاهی زیباکنار بنرهای خوشامدگویی به عزت الله ضرغامی ریاست سازمان صدا و سیما در ورودی مجتمع به چشم می خورد او که در عراق به سر می برد این بار در این مراسم حاضر نشد.
 
* جدا کردن ردیف های اول تالار از دیگر ردیف ها و گماشتن دو فرد برای پاسداری از این حریم با وجود رفت و آمدهای بسیار و حضور مکرر برگزیدگان روی سن اقدامی عجیب و غریب بود. به ویژه که هیچ مقام امنیتی در مراسم حضور نداشت.
 
* با اتمام اجرای علیرضا افتخاری و آمدن صوفی به روی سن، کرمی مجری مراسم از اهمیت بسیار زیاد موسیقی در رادیو سخن گفت و صوفی با اشاره به اجرای موسیقی سنتی و اجرای افتخاری به شوخی گفت: این بخش را به حساب بچه های رادیو یا شبکه هایی که کمتر خطا دارند نگذارید!
 
*احسان کرمی پیش از آغاز قرائت نام برگزیدگان با لحنی گلایه آمیز اعلام کرد برندگان این بخش ها نیز به ترتیب اول تا سوم معرفی می شوند نه سوم تا اول. در واقع مجری مراسم از کمبود تعلیق در این نوع اجرا گلایه داشت.
 
* کرمی پیش از اعلام نخستین گوینده برتر از او به عنوان کسی که در اوایل کارش با فرستادن یک پیامک تشویقش کرده یاد کرد و با آمدن فاطمه آل عباس روی سن، از بهبود او که دچار کسالت شده بود، ابراز خوشحالی کرد. او همچنین زمان دعوت از برگزیده اندونزیایی جشنواره جملاتی به زبان او گفت.
 
* مراسم با یاد کردن از مریم نشیبا که در میان جمع حضور داشت و همه برگزیدگان را تشویق می کرد و پخش ترانه برنامه "شب بخیر کوچولو" به پایان رسید.
 
* با اتمام برنامه زمانی که خبرنگاران به جای ضرغامی از قائم مقام او پاسخ سوالاتشان را می خواستند او درباره سرنوشت برنامه "هفت" به ذکر این جمله که تکلیف مشخص شده است، بسنده کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس