رئیس دانشکده اجتماعی و فرهنگی دانشگاه جامع امام حسین(ع) گفت: ما در جنگ نرم به عنوان یک نظام، برای مدیریت این جنگ باید یک مدل و سیستم مشخص مقابله‌ای داشته باشیم.

به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومی سازمان بسیج اساتید، علیمحمد نائینی رئیس دانشکده اجتماعی و فرهنگی دانشگاه جامع امام حسین(ع) صبح امروز در آخرین روز از همایش سه روزه کارگاهی مقابله با جنگ نرم که به همت سازمان بسیج اساتید در استان گیلان برگزار شد، با بیان اینکه ما در جنگ نرم به عنوان یک نظام، برای مدیریت این جنگ باید یک مدل و سیستم مشخص مقابله‌ای داشته باشیم، اظهار داشت:‌ این امر باید در قالب یک قرارگاه واحد مدیریت شود چراکه در این صورت دارای مزیت‌هایی خواهد بود.

نائینی تجمیع اطلاعات و رصد و تحلیل آنها و پاسخگویی هماهنگ را از جمله ویژگی‌های کار قرارگاهی دانست و گفت: در این صورت می‌توان اقدامات را از طریق یک فرماندهی واحد سازماندهی کرده و همه ظرفیت‌ها را برای اجرای آن به کار گرفت.

وی منظور از قرارگاه را یک اتاق فکر عنوان و خاطرنشان کرد: این قرارگاه جایی است که می‌توان روش‌های مقابله را در آن به صورت کامل بررسی کرد.

رئیس دانشکده اجتماعی و فرهنگی دانشگاه جامع امام حسین(ع) گردهمایی جمعی از نخبگان در محیط دانشگاه برای پیشبرد فضای دانشگاهی به نفع انقلاب را یکی از مصادیق کار قرارگاهی دانست.

نائینی بحث هجوم و یا آفند را یکی از سه ضلع مثلث مقابله با تهدیدات نرم عنوان کرد و اظهار داشت:‌ این یعنی اینکه ما باید اقدامات پیش‌دستانه داشته باشیم و از فرصت‌ها و فضاها برای هجوم به دشمن از طریق قدرت نرم خودمان بهره بگیریم.

وی با بیان اینکه ما در 8 سال دفاع مقدس با همین قدرت نرم‌مان توانستیم دشمن را شکست دهیم، گفت: لازمه هجوم این است که بتوانیم رفتار دشمن را به خوبی رصد کرده و آن را پیش‌بینی کنیم.

رئیس دانشکده اجتماعی و فرهنگی دانشگاه جامع امام حسین(ع) ضلع دیگر این مثلث را اقدام پیشگیرانه عنوان کرد و افزود: جنس اقدامات پیشگیرانه، بازدارندگی است که مربوط به زمان مشخص و محدودی هم نمی‌شود.

نائینی با تاکید بر اینکه ما باید با افزایش قدرت نرم خود، موازنه قدرت را به نفع جبهه انقلاب تغییر دهیم، اثر اصلی این بازدارندگی را کم اثر شدن اقدامات دشمن در جنگ نرم عنوان کرد.

وی ضلع سوم مثلث مقابله با تهدیدات نرم را بحث پدافند و ایجاد مصونیت توصیف کرد و ادامه داد: این در زمانی است که دشمن در جنگ نرم، ضربه‌هایی به ما زده و یا شبهاتی ایجاد کرده (مانند آنچه که در فتنه 88 اتفاق افتاد) که ما باید پاسخ آنها را هوشمندانه و به صورت مستمر بدهیم.

رئیس دانشکده اجتماعی و فرهنگی دانشگاه جامع امام حسین(ع) افزود: در قرارگاه جنگ نرم باید ضمن رصد دشمن، به برآورد اقدامات او پرداخت و ببینیم که چطور و با چه هدفی می‌خواهد ما را به چالش بکشد و این چالش در چه موضوعات و در چه سطحی خواهد بود.

نائینی اظهار داشت: مجموعه اقدامات باید به صورت هماهنگ و با تقسیم کار صورت بگیرد و هر کس وظیفه خود را بداند و در همان چارچوب عمل کند.

وی نظارت و کنترل و گرفتن بازخوردها را از دیگر مسائل مورد نظر دانست و گفت: همه این اقدامات می تواند به خوبی در قالب کار قرارگاهی صورت بگیرد.

رئیس دانشکده اجتماعی و فرهنگی دانشگاه جامع امام حسین(ع) رسانه‌ها را یکی از ظرفیت‌های موجود برای تولید و گسترش پیام انقلاب معرفی کرد و اظهار داشت: علاوه بر آن، ایجاد محصولات فرهنگی و استفاده از ظرفیت روحانیت و جبهه پیشروان انقلاب مانند سپاه و بسیج بسیار مهم است که باید با برنامه‌ریزی لازم این ظرفیت‌ها را شناخت و به کار گرفت.

نائینی با تاکید بر سه اصل اصول و قواعد، الزامات، فرآیند و راهکارهای مقابله با جنگ نرم، گفت: ‌برخی از اصول در همه جنگ‌ها چه سخت و چه نرم مشترک است. برای مثال ما ابتدا باید هدف خود را بشناسیم و این هدف باید به گونه‌ای باشد که علاوه بر فاکتور ارزشمندی، بتواند چند مسئله را با هم حل کند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: موفقیت ما در جنگ نرم به این است که اقداماتی مبتکرانه و خلاقانه داشته و علاوه بر ایجاد زمینه برای افزایش هزینه‌های دشمن، این هزینه‌ها را برای خود کاهش دهیم.

رئیس دانشکده اجتماعی و فرهنگی دانشگاه جامع امام حسین(ع) با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب با هوشمندی حکیمانه خود موضوع بیداری اسلامی در منطقه را به خوبی تبیین کرده‌اند، اظهار داشت: ایشان با اقدامات خلاقانه‌ای نظیر دو همایشی که با حضور معظم‌له برگزار شد، شخصا به میدان آمده و خطوط اصلی را مشخص کردند.

نائینی‌ با بیان اینکه غربی‌‌ها معتقدند جمهوری اسلامی ایران مبتکر کاربرد هنرمندانه قدرت نرم است، گفت: جنگ نرم امروز ناشی از انفعال دشمن است چراکه آنها همه ابزارها را علیه انقلاب به کار گرفتند اما انقلاب اسلامی هر روز عمق بیشتری پیدا کرد.

وی تصریح کرد: اگر ما به وقوع جنگ نرم باور نداشته باشیم، نمی‌توانیم اقدامی در این زمینه صورت دهیم و متاسفانه برخی هنوز به این باور نرسیده‌اند.

رئیس دانشکده اجتماعی و فرهنگی دانشگاه جامع امام حسین(ع) ادامه داد: ما گاهی دچار غفلت شده و اقدامات دشمن رانمی‌بینیم و یا گاهی دشمن را بیش از آن چیزی که هست نشان می‌دهیم که موجب یاس و ناامیدی در جامعه می‌شود.

نائینی در همین راستا تصریح کرد: ‌ندیدن تهدید دشمن، بهترین وضعیت را برای او در جهت مقابله با ما رقم می‌زند.

وی با بیان اینکه امروز برخی جنگ نرم را جنگ سایبری و اطلاعات می‌دانند، اظهار داشت: در همین راستا ما در فتنه 88 در قبال عملکرد برخی سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی که از طریق فناوری‌های نوین با کاربران زیاد، نظام را به چالش می‌کشید، دچار غفلت شدیم. ما باید به گونه‌ای مشخص و هوشمندانه جواب این مسائل را در همان فضاها بدهیم.

رئیس دانشکده اجتماعی و فرهنگی دانشگاه جامع امام حسین(ع) اصل "مردم محوری" را یکی دیگر از مسائل مهم در جنگ نرم عنوان کرد و افزود: ما نباید فقط وظیفه را برعهده برخی دستگاه‌ها بدانیم اگرچه آنها نقش راهبردی دارند اما جنگ نرم در لایه‌های مختلف اجتماعی و در میان اقشار مختلف رواج داشته و ما باید همانطور که در جنگ تحمیلی از مردم استفاده کردیم در این جنگ نیز با کمک مردم به بحث مقابله با تهدیدات دشمن بپردازیم.

نائینی استفاده از منابع انسانی، لجستیکی و مدیریتی را از جمله الزامات مقابله با جنگ نرم دانست و گفت:‌ ما باید علاوه بر ایجاد خودباوری و تقویت اطمینان در جامعه، از همه تجهیزات، سامانه‌ها و پشتیبانی‌های لازم استفاده کرده و در بحث مدیریتی نیز با تشکیل قرارگاه، به رصد و مقابله با تهدیدات بپردازیم و همانطور که رهبر انقلاب فرمودند در هر موضوعی می‌توان از مدیریت قرارگاهی کمک گرفت.

وی با تاکید بر اینکه هر چه ما نظام را در ابعاد مختلف توانمند کنیم، آسیب پذیری آن را کاهش داده‌ایم، تصریح کرد: این امر می‌تواند از طریق عمق‌دهی به فرهنگ انقلاب و نیز افزایش ظرفیت جامعه صورت گیرد که در کاهش آسیب‌پذیری نظام تاثیر زیادی خواهد داشت و در این مسیر باید از اقدامات روتین و کم اثر اجتناب کنیم.

رئیس دانشکده اجتماعی و فرهنگی دانشگاه جامع امام حسین(ع) در بخش پایانی سخنان خود، مدیریت هوشمندانه جریان انتقال اطلاعات را یکی از مسائل مهم مورد نظر در مقابله با جنگ نرم عنوان کرد و افزود: ‌به طور مثال اگر دشمن با ایجاد ده‌ها شبکه به مقابله با نظام ما می‌پردازد ما هم باید برای پاسخگویی و اقدام متقابل دهها شبکه ایجاد کنیم که نمونه آن کاری است که صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران براساس مصوبه قرارگاه جنگ نرم انجام داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس