به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومی سازمان بسیج اساتید، دکتر حمیدرضا حاتمی کارشناس مسائل اجتماعی و عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع) در دومین روز از همایش استانی جنگ نرم که به همت سازمان بسیج اساتید در گیلان برگزار میشود، در خصوص جنگ نرم و تهدید شناسی در این عرصه با تاکید بر اینکه ما نباید مردم و جامعه را با طرح بعضی از موضوعات که چندان هم درست نیست بترسانیم، گفت: اگر نگاهی به جامعه و اطراف خود بیندازیم، میبینیم که بیش از 90 درصد از زنان در جامعه ما پایبند به عفت و پاکدامنی هستند و اگر مثلا کسی با آرایش یا لباسی که چندان مناسب نیست در جامعه ظاهر شد، این به معنی عدم پاکدامنی او نیست.
حاتمی خاطرنشان کرد: اگر مردم ما پایبند و عفیف نبودند حتما باید موضوعی مانند فتنه 88 در این کشور پیروز میشد و ما باید بدانیم اگر آمریکاییها دارای قدرت در سه زمینه دانشگاهی، هالیوود و فضای مجازی هستند، ما هم در ایران از که قدرت نرم بسیار بالایی برخورداریم باید با شناخت آنها به بهترین شکل در زمینه مورد نظر تلاش کنیم.
وی افزود: برای نمونه موضوعی مانند روز حضرت علی اصغر(ع) که در آن، مادران با کودکان شیرخوار خود دور هم جمع میشوند، امروز در دنیا در حال نهادینه شدن است و شاهد هستیم که در سال گذشته در چندین کشور نیز صورت گرفت و این قدرت نرمی است که هیچ کس نمیتواند جلوی آن را بگیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع) ادامه داد: کشورهای 1+5 از ایران نمیترسند اما به واسطه قدرت نرم مردم ماست که از مواضع خود کوتاه آمده و پیشنهادات ایران را می پذیرند و ما باید بدانیم تا زمانی که مهم و پایبند به اصول هستیم، دشمن ما را رها نخواهد کرد.
حاتمی با تاکید بر اهمیت داشتن برآورد از مسائل مختلف و تهدیدات گفت: اگر ما در فتنه 88 توانسته بودیم از قبل برآورد مناسبی از این موضوع تهیه کنیم، این قدر دچار مصیبت نمیشدیم و این گرفتاری برای این بود که نتوانستیم این موضوع را به درستی تجزیه، تحلیل و پیش بینی کنیم.
وی با بیان اینکه امروز 17 سازمان در دنیا مسائل را به صورت لحظهای رصد میکنند، خاطرنشان کرد: جالب است که اکثر آنها آمریکایی، اسرائیلی و یا اروپایی هستند و اگر در میانشان یک سازمان سنگاپوری دیده میشود، در حقیقت این آمریکاییها هستند که پشت سر آنها قرار دارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع) شناخت، تحلیل و سنجش تهدیدات را سه مرحله ی برآورد دانست و گفت: تحلیل ما باید در زمینه تهدیدات، منطقی و علمی باشد و از هیاهو و جنجالهای احساسی در این خصوص پرهیز کنیم.
حاتمی تهدیدات را در عرصههای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی،اقتصادی و.. دانست و اظهار داشت: برای مثال دیدیم که اخیرا دشمن به تهدید اقتصادی روی آورد و نمونه آن آشفتگی در بازار سکه و ارز بود که البته با کمک خدا توانستیم آن را پشت سر بگذاریم.
این کارشناس مسائل اجتماعی با بیان آینکه آستانه صبر و تحمل مردم ایران به دلیل دیانت ملت ما در دنیا زبانزد است، گفت: دشمن میداند که تهدیدات فرهنگی، سیاسی واجتماعی بر مردم ما کارساز نیست و لذا تمام توان خود را معطوف به تهدیدات اقتصادی کرده است.
وی تلاش برای تغییر در ارزشهای پایه، ترغیب به مدلهای زندگی غربی، ترویج گرایشهای خرافاتی، القا ناکارآمدی دین در زندگی، سلفیگری، قبح زدایی از روابط نامشروع، تغییر نگرش در پوشش، گرایش به رسانههای غربی، کاهش خودباوری و رواج واژگان مبتذل در جامعه را از جمله هشدارهای موجود در عرصه فرهنگی جنگ نرم دانست و خاطرنشان کرد: برای مثال در عرصه خودباوری ملی شاهد بودیم وجهه ما در سطح بینالملل در زمان فتنه 88 ضربه سنگینی خورد هر چند امروز قدری از آن ترمیم شده اما هنوز نتوانستهایم به میزان قبل از فتنه 88 برسیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع) با بیان اینکه آمار تهدیدات در جامعه آنچنان که بعضی وقتها گفته میشود تکان دهنده نیست، گفت: برای مثال آمار دختران فراری که نتیجه رفتارهای غلط در خانواده است در دنیا بیداد میکند اما در کشور ما اگرچه وجود دارد، ولی آنقدر نیست که بخواهیم از آن بترسیم.
حاتمی با بیان اینکه ما باید در تحلیل مسائلٰ به صورت منطقی و علمی عمل کنیم، گفت: این تحلیل باید دارای 7 مرحله باشد که در آن میزان حجم ساختاری، تاریخی، زمانی، قدرت، رفتار، اثرگذاری و تعداد بازیگران آن مورد بررسی قرار بگیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع) همچنین در بخش سنجش تهدیدات نیز افزود: ما باید با بررسی عمق تهدید، ببینیم هر موضوع چه چیز را هدف قرار داده؟ مثلا در فتنه 88 شاهد بودیم که هدف فتنه گران ضربه زدن به جایگاه ولایت فقیه بود.
حاتمی خاطرنشان کرد: در عرصههای تاثیرگذاری بر افکار عمومی نیز برای نمونه وقتی رئیس جمهور آمریکا ایران را محور شرارت معرفی میکند، در هالیوود طی 5 سال، 4 فیلم ضد ایرانی به نامهای 300، الکساندر، کشتیگیر و کشتی کج ساخته میشود که تمام هدف آن این است که به افکار عمومی دنیا بقبولاند ایرانی یعنی هیولا.
وی در بخش پایانی سخنان خود به موضوعاتی مانند موسیقیهای زیرزمینی، اسباب بازیها و فیلمها پرداخت و گفت: این موضوعها نیازمند شناسایی، تحلیل و مدیریت درست است تا بتوانیم از آثار مخرب آنها در جامعه بکاهیم.
کد خبر 120734
تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۳
- ۰ نظر
- چاپ
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع) با بیان اینکه آمار تهدیدات جنگ نرم در جامعه آنچنان که بعضی وقتها گفته میشود تکان دهنده نیست، گفت: نباید مردم را با طرح بعضی از موضوعات نادرست بترسانیم.