به گزارش مشرق،عباس معمارنژاد در گفتوگو با فارس، در مورد گلایه مدیرکل رگلاتوری مبنی بر معطل ماندن آنتنهای موبایل در گمرکات اظهار داشت: کالاهایی که در گمرک مانده یا نتوانستند از مبادی ذیربط مجوز دریافت کنند و یا اینکه اسناد بانکی مربوط به آن را پرداخت نکردهاند.
وی افزود: آنتنهای مخابراتی باید مجوز فنی از سازمان تنظیم مقررات رادیویی و همچنین مجوز سازمان استاندارد دریافت کنند و اگر کالایی در گمرک مانده، ناشی از عدم دریافت مجوزهای فنی و یا اسناد بانکی است وگرنه گمرک هیچ کالایی را نگه نمیدارد.
رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران با اشاره به بسته حمایتی گمرک از تولید گفت: این بسته در دیدار با هیئت رئیسه اتاق بازرگانی ایران تشریح شد که مورد استقبال آنها قرار گرفته و از گمرک تشکر کردند.
معمارنژاد تصریح کرد: مسیر ویژه سرویس ارزیابی ویژه برای تولیدکنندگان در 4 واحد بزرگ گمرکی کشور شامل گمرک شهید رجایی، بندر امام خمینی، فرودگاه امام خمینی و گمرک تهران قرار داده شده که این 4 گمرک 70 درصد واردات کشور را پوشش میدهند.
وی افزود: سرویس ارزیابی گمرک ویژه تولید قرار داده شده به گونهای که اگر صاحب کالا مجوزهای فنی و تأییدیههای استاندارد و سایر دستگاههای مجوز را داشته و اسناد بانکی آن کامل باشد، کالا در کمتر از 2 ساعت از گمرک ترخیص میشود.
رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران یادآور شد: همچنین امکان ترخیص نسیه کالا در سال جاری مانند سال گذشته و با امکانات بیشتر فراهم شده که تولیدکنندگان بزرگ بدون اینکه هیچ پولی پرداخت کنند و یا بدون هیچ سند و ضمانتنامهای بخشی از کالا را تا 40 درصد میتواند از گمرک ترخیص کرده و بقیه کالا به عنوان ضمانت در گمرک باقی میماند، تا تعیین و تکلیف مجوزها و اسناد بانکی آن انجام شود و بقیه کالاها میتواند ترخیص شود.
معمارنژاد گفت: این کار در سال قبل نیز وجود داشت، اما در بسته حمایت از تولید به شکل گستردهتری اجرا میشود.
وی در پاسخ به این پرسش که تولیدکنندگان اظهار میکنند کالاهای آنها در گمرکات معطل مانده، گفت: برخی به اشتباه هر مشکلی از نظر مجوز یا اسناد بانکی دارند را به گمرک مرتبط میکنند، در حالی که مشکل جای دیگر است و آخرین مرحله ترخیص گمرک است.
معمارنژاد یادآور شد: اکثر مشکل این کالاها در بنادر و مناطق ویژه اقتصادی است، زیرا تا زمانی که کالا در مناطق ویژه به گمرک اظهار نشود، مشخص نیست که چه مقدار کالا وجود دارد، زیرا مناطق ویژه اقتصادی خارج از سرزمین اصلی محسوب شده و تا کالا به گمرک اظهار نشود، نمیتوان گفت در گمرک معطل ماندهاست.
رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد: با صراحت میگویم کالاهای دپو شده در گمرک که ناشی از مشکل ترخیص باشد، وجود ندارد، مگر اینکه مجوز لازم و استانداردها را دریافت نکرده باشد، مانند تجهیزات مخابراتی و یا امثال آن و یا اینکه اسناد بانکی آن تکمیل نباشد.
معمارنژاد در مورد اینکه آیا ترخیص 40 درصد از کالا بدون دریافت وجه امکان سواستفاده را فراهم نمیکند، گفت: اولاً وقتی 40 درصد ترخیص میشود، بقیه 60 درصد کالا به عنوان ضمانت نگهداری میشود، ثانیاً این مربوط به مواد اولیه و ماشینآلات واحدهای تولیدی بزرگ است که اسم و رسم و نشان دارد و به ندرت و شاید کمتر از انگشتان یک دست باشد که ترخیص نسیه کالاهای آنها انجام میشود، در حالی که بقیه کالای خود را ترخیص نکرده باشند.
رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران گفت: چون واحدهای تولیدی نیاز به مواد اولیه دارند، برای ترخیص بقیه کالا حتماً مجوزها و اسناد را به گمرک ارائه میکنند.