کد خبر 119603
تاریخ انتشار: ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۲:۰۲

از آنجا كه استفاده از بالن‌هاي گاز هليوم ارزان‌تر و آسان‌تر از هواپيماهاي بدون سرنشين است، آمريكا از اين بالن‌ها كه حامل دوربين‌هايي هستند براي نظارت و كنترل افغان‌ها استفاده مي‌كند.

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، اين بالن‌هاي 117 فوتي كه توسط ارتش آمريكا كشتي هوايي ناميده شده، به يك شي دايمي در آسمان كابل و قندهار و ساير مناطق افغانستان كه نيروهاي آمريكايي در آن مستقرند، تبديل شده است.
 
به نوشته روزنامه نيويورك تايمز، اين بالن‌‌ها كه در 1500 پايي زمين قرار دارند، حامل دوربين‌هاي رنگي و مادون قرمز هستند و به عنوان تكنولوژي‌ جديد نظارتي و اطلاعاتي ارتش آمريكا به شمار مي‌روند.
 
طي سال‌هاي اخير استفاده از اين وسايل نظارتي چون هواپيماهاي بدون سرنشين و دوربين‌هاي ديده باني افزايش يافته و اين وسايل به فرماندهان افغان و آمريكايي اجازه مي‌دهد تا نظارت بيشتري بر مكان‌هاي كه آمريكايي‌ها در آن در حال نبرد هستند، داشته باشند.
 
اين بالن‌ها هم اكنون به عنوان يك شي معمول در زندگي روزانه افغان‌ها به شمار مي‌روند.
 
يكي ديگر از بخش‌هاي شبكه نظارتي، در شهرها و به ويژه كابل استفاده از دوربين‌هاي نظارتي است كه در اين بخش‌ها دوربين‌ها بر مكان‌هايي كه مستعد حملات هستند، نظارت دارند. اين مكان‌ها شامل ساختمان‌ دادگاه عالي، ترافيك و بزرگراه‌هاي اصلي كه از كمپ‌هاي نظامي مي‌گذرند، هستند.
 
برخي از افغان‌ها اين روند را افزايش حس سركوب مي‌دانند و مي‌گويند كه حتي با وجود اين كه آمريكايي‌ها خود را براي خروج از اين كشور آماده مي‌كنند، باز هم نظارت آن‌ها همواره بر مردم افغان باقي خواهد ماند.
 
اين بالن‌ها براي اولين بار در سال 2004 ميلادي در عراق مورد استفاده قرار گرفتند و در سال 2007 در افغانستان به كار گرفته شدند.
 
اين بالن‌ها مورد قبول فرماندهان آمريكايي است چرا كه مي‌توانند به راحتي بمب‌هاي كنار جاده‌اي كار گذاشته توسط شبه نظاميان را رديابي كنند. اين بالن‌ها نسبت به هزينه چندين ميليون دلاري هواپيماهاي بدون سرنشين ارزان‌ترند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس