مرعشی

این که گزینه مورد نظر مرعشی و متحدان او، تاکنون زیر چه تابلوی سیاسی بوده، معمم است یا مکلا یا نظامی، فرقی نمی‌کند: او نباید در کلان‌پروژه «نرمالیزاسیون» وقفه ایجاد کند.

سرویس سیاست مشرق- با نزدیک‌تر شدن به انتخابات حساس ۱۴۰۰، مواضع و نظرات چهره‌ها و گروه‌های سیاسی روز به روز صریح‌تر و شفاف‌تر، دغدغه‌های آنان را درباره فردای انتخابات ۱۴۰۰ آشکار می کند.

در این میان، طیفی وجود دارد که اجزای مختلف سازنده آن، در زیر پرچم گروه‌های سیاسی مختلف اصولگرا و اصلاح‌طلب، در حال یکسان‌سازی و اتحاد کلامی برای انتخابات هستند. در کلام وابستگان این طیف، که می توان آنان را طرفداران «حفظ وضع موجود» با نام مستعار «اعتدالی» دانست، برخی کلیدواژه‌های مشترک به وضح قابل رصد است: عقلانیت، مذاکره‌خواهی ذیل نام تعامل با دنیا، مخالفت با حضور «تندروها» (جریان انقلابی)، دولت وحدت، اتحاد میانه روهای اصلاح‌طلب و اصولگرا...

دو تشکل شاخص وابسته به این طیف در دو اردوگاه سیاسی اصلاحات و اصولگرا، به ترتیب کارگزاران سازندگی و تشکل موسوم به «شورای وحدت» (با محوریت جامعه روحانیت مبارز) هستند.

در روزهای اخیر، حسین مرعشی، سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی، در سخنانی، یک کلیدواژه انتخاباتی در تخریب نیروهای انقلاب به منظومه این طیف اضافه کرده است: «بی ریشه‌ها»

وقتی مرعشی دلسوز «ولایت» و «محور مقاومت» می‌شود! /تکرار سناریوی منتظری علیه سپاه توسط حلقه قدیمی قدرت و ثروت

او در گفتگو با رسانه‌ی اصلی بخش «اصولگرا» ی طیف اعتدالی، یعنی خبرانلاین روز ۲۵ بهمن، نقطه نظری را مطرح می کند که در واقع با این صراحت، بسیار بدیع بود. او مدعی می شود که یک جریان «بی ریشه» سیاسی در ۱۴۰۰ وارد رقابت می شود که "نظام را تهدید می کند"!

وقتی مرعشی دلسوز «ولایت» و «محور مقاومت» می‌شود! /تکرار سناریوی منتظری علیه سپاه توسط حلقه قدیمی قدرت و ثروت

این که جریان کارگزاران، از گروه‌های کلیدی جریان استحاله‌طلب داخلی، نگران «نظام» شده است، بسیار قابل‌تامل است. او کمی جلوتر، منظور خود را از «بی‌ریشه» های سیاسی، فاش‌تر می گوید:

"قالیباف کاندیدای سپاه است و مساله اش فرق می‌کند. اگر نظامی‌ها از ذیل فرماندهی کل قوا خودشان را بالاتر بکشند اولین مساله‌ای که باید در مورد آن مردد شویم، وفاداریشان به فرماندهی کل قوا است و این برای کشور بسیار خطرناک است. نظامیها تمامیتخواه هستند و همه چیز را میخواهند مثلا اگر فردی مانند آقای احمدی‌نژاد بالا بیاید قدرت سپاه را با خودش دارد او از توجهی که به سپاه کرد به گونه‌ای که بیش از دو سوم استاندارانش را از سپاه تشکیل داد، وزرایش از سپاه بود و پول زیاد و کارهای پیمانکاری به سپاه داد  در نتیجه هدفش این بود در حرف آخری که می‌خواهد به رهبری بزند در آن حرف آخر، سپاه همراهی‌اش کند. بنابراین دنبال این بود الان اگر یک رئیس جمهوری باشد که از خود نیروهای مسلح باشد، اصل مهم و رکن اصلی نظام که ولایت فقیه است را تهدید میکند."[۱]

بگذارید اظهارات حسین مرعشی را در زمینه بزرگ‌تری قرار دهیم. از دست‌کم سه ماه پیش، دو رسانه اصلی بازوی «اصولگرا» ی جریان اعتدالی، یعنی خبرآنلاین (منسوب به لاریجانی) و نامه‌نیوز (منسوب به مصطفی پورمحمدی)، مانور رسانه‌ای روی کلیدواژه «دولت نظامی» را کلید زدند و در این زمینه، بسیار پیشروتر از رسانه‌های اصلاح طلب بوده‌اند.

این دو رسانه، در ماه‌های گذشته بارها تلاش کردند از زبان برخی چهره‌های «اصولگرا» ی اعتدالی، درباره خطرات ریاست جمهوری فردی با پیشینه «سپاهی»، هشدار دهند. مشکل آن‌ها تازه هر سپاهی هم نیست، بلکه فقط برخی سپاهی‌های خاص، «خطرناک» هستند! کما این که اعضای وابسته به اعتدالیون، چندباری صراحتا یا تلویحا گفته‌اند که برخی چهره‌های با سابقه سپاهی(حتی با درجه سرلشکری) را به مفهوم خاص، «سپاهی» نمی دانند!

به هر حال، حول کلیدواژه «دولت نظامی»، ما تاکنون شاهد یک نوع تبلیغات بودیم که هدف از آن، ذهنیت رای‌دهندگان و ایجاد هراس در آنان بوده است. اوج این نظرات، توئیت سعید حجاریان، عنصر امنیتی و فتنه‌گر بود که در آن تلویحا تهدید کرد که اگر رییس جمهور نظامی به قدرت برسد، نواحی مرزی شورش مسلحانه می کنند!

اما اظهارتظر مرعشی، یک رویه دیگر از این «نظامی‌هراسی» را آشکار کرد که این بار هدف تاثیرگذاری آن، کارگزاران نظام و در راس آن‌ها رهبر انقلاب است! به بیان دیگر، مرعشی به طرفیت از طیف «حافظان وضع موجود»، با ژست عقلانیت و اعتدال سیاسی، قصد دارند به رهبری این پیام را بدهند که نظامی‌ها خطرناک هستند و برای مقابله با خطر آن‌ها، راس نظام باید میدان را برای فردی از همین طیف(حافظان وضع موجود) برای ۱۴۰۰ مهیا کند، وگرنه "بازی به هم می خورد! "

البته این نوع «سپاهی‌هراسی»، با هدف متاثر کردن رأس نظام، سابقه‌ای قدیم‌تر دارد و به دهه ۶۰ باز می‌گردد.

در بحبوحه درگیری کشور در جبهه‌های دفاع علیه دشمن بعثی، زمانی که با فتنه‌انگیزی‌های برخی عناصر سیاسی رادیکال وابسته به منتظری در سپاه تهران، اختلافاتی در سپاه ایجاد شده بود، قائم‌مقام وقت رهبری، منتظری، نزد امام(ره) رفت و مدعی شد که سپاه قصد «کودتا» دارد. امام(ره) فرموده بودند که سپاهیان فرزندان خود ما هستند و کودتا هم بکنند، جای دوری نمی رود! [۲]

یا حسن روحانی، رییس جمهور فعلی، زمانی که نماینده مجلس و دستیار هاشمی در فرماندهی کل قوا بود، طبق خاطرات روزنوشت خود هاشمی، بارها از قدرت سپاه ابراز نگرانی کرده بود.

نکته بسیار جالب این که، غلامرضا مصباحی مقدم، عضو جامعه روحانیت و شورای موسوم به «وحدت اصولگرایان» (که مایل به ریاست جمهوری فردی چون علی لاریجانی هستند)، روز ۸ اسفند، باز در مصاحبه با خبرآنلاین (به مدیرمسوولی دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت، علیرضا معزی)، تلویحا مدعی شد که طرفداران رییس جمهور نظامی به دنبال حذف روحانیت هستند! [۳]

وقتی مرعشی دلسوز «ولایت» و «محور مقاومت» می‌شود! /تکرار سناریوی منتظری علیه سپاه توسط حلقه قدیمی قدرت و ثروت

اما ماجرا وقتی جالب‌تر می شود که مرعشی، در همان گفتگو، از در دلسوز «نظام» و «محور مقاومت» می شود. به این بخش از گفتگو دقت کنید:

"نظام می‌تواند ایدئولوژیک باشد و من با ایدئولوژیک بودن نظام مخالف نیستم اما حداقل سیاستها باید سیاستهایی باشد که توسعه پذیر باشند. الان ایران ۵۰۰ میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی دارد و معادل امارت متحده عربی است اما جمعیت امارت ۵ میلیون و ما ۸۵ میلیون نفر هستیم؛ نصف ترکیه هستیم یعنی آن با ۲۶۰ میلیون و ما با ۸۵ میلیون، نصف عربستان است عربستان با ۲۵ میلیون جمعیت و ما با ۸۵ میلیون. اگر ایران برای یک دوره ۲۰ ساله اقتصادش سالی ۱۰ درصد رشد کند ایران در سال ۱۴۲۰ اقتصادش ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار می‌شود. یک اقتصاد ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد دلاری بهتر می‌تواند حزب الله لبنان و شیعیان را در لبنان و علویان را در سوریه حمایت کند یا الان با این اقتصاد فعلی!؟ "

او سپس مطلبی را می افزاید که دقیقا در راستای همان مانور رسانه‌ای پیش‌گفته است:

"به نظر من کسی برای رهبری، مطلب را به درستی تشریح نکرده است. ما به رهبری گفتیم که در برجام می‌توانیم ۱۰۰ هواپیما بخریم، ایشان گفتند نخرید مگر چه می‌شود! یک زمانی شما می‌گویید که ما دنبال عزت شما و ولایت فقیه هستیم؛ عزت ولایت فقیه با یک اقتصاد ۵۰۰ میلیارد دلاری نمی‌تواند مساله اش را حل و فصل کند؟ مگر چین چیزی از ارزش‌های حاکم بر حزب کمونیسمش را فدا کرده است که الان اقتصاد دوم دنیا شده است؟   تئوری اقتصادی‌اش برای مارکسیسم است و حزب کمونیست سر جایش است. "

مرعشی صراحتا می گوید که رهبری اشتباه کرده که در تصمیم‌گیری‌های کلان از «مشاوران» درست (بخوانید همان حلقه قدیمی قدرت و ثروت درون نظام) استفاده نکرده است و برای این که جایگاه نظام ارتقاء پیدا کند، باید همان الیگارشی در سطوح بالای نظام اثرگذار باشد.

البته مغالطه‌گری در ذات برخی چهره‌ها و گروه‌های سیاسی است، به این مفهوم که شعارها و حرف‌های ظاهرا معقول و «دلسوزانه» می زنند، اما مصداق کامل «کلمه‌الحق یراد بها الباطل» است.

آن‌چه که در ذهن لیبرالیست‌هایی چون مرعشی از «توسعه اقتصادی» وجود دارد، همان است که در سال ۹۲، شعار روحانی بود. یعنی نظام از همه مبانی ایدئولوژیک و ابزارهای قدرت خود عقب‌نشینی کند تا از لحاظ آمریکایی‌ها و شرکاء، «نرمال» محسوب شود و آن‌گاه از سر لطف، شرکت‌های بزرگ فراملیتی وارد ایران شوند و «؟ دلار» بیاورند، «اشتغال» درست کنند، «تولید» را بالا ببرند... در این میان نقش لیبرالیست‌های وطنی (همچون مرعشی و دوستان و منحدان) آن است که همچون دولت‌های دست‌نشانده، به عنوان «الیت» حاکم که "زبان دنیا را بلدند"، به عنوان حافظ منافع کارتل‌های اقتصادی بین‌المللی، برای بقای در قدرت، تضمین امنیتی بگیرند. یعنی همان مدلی که در دوران جنگ سرد در برخی کشورهای آمریکای جنوبی شاهد بودیم، یا همین الان در مصر و عربستان و افغانستان و عراق می بینیم. با اظهارات ظاهرا دلسوزانه‌ی مرعشی و دوستان «اعتدالی» اش، نظام هم می‌تواند تن به برجام‌های ۲ و ۳ و ۴ و...بدهد، هم توسعه اقتصادی پیدا کند و هم برنامه‌های انقلابی خود را پیش ببرد!

این در حالی است که اصولا با تسلیم و رها کردن ابزارهای اقتدار، نه از تاک نشان خواهد ماند و نه تاک‌نشان. او جمهوری خلق چین را مثال می زند که هم ثروتمند شده و هم از مواضع کمونیستی‌اش عدول نکرده است! این یک جعل و قلب واقعیت آشکار است. جمهوری خلق چین گرچه امروز به لحاظ ساختار سیاسی و مدیریتی کشور، همچنان بر اساس سیستم تک‌حزبی و انضباط نظام‌های کمونیستی عمل می کند، ولی چین‌پژوهان به خوبی می دانند که در حوزه اقتصاد، فرهنگ و امور اجتماعی، چندان اثری از ایدئولوژی بنیان‌گذار انقلاب چین و مائو تسه تونگ، باقی نمانده است. مضافا این که اگر چین به قدرت اقتصادی و طبعا اثرگذاری سیاسی امروز رسیده، بر خلاف نظر و دیدگاه خطرناک امثال مرعشی، حاصل برجامیزاسیون نبوده است، بلکه ابتدا زرادخانه‌ی هسته‌ای خود را سامان داد تا «بازدارندگی» ایجاد کند. سپس از فرصت تنفس حاصل شده و سدی که به واسطه توسعه توان نظامی در برابر نظام سرمایه‌داری جهانی ایجاد کرد، جهش صنعتی و اقتصادی خود را آغاز نمود. از قضاء، همه تلاش نظام سلطه(و دنباله‌های داخلی آن) این است که ایران به آن سطح از بازدارندگی نرسد که فرصت تنفس برای جهش اقتصادی و صنعتی همه‌جانبه را پیدا کند که قابل مهار نباشد.

جدای از این، مرعشی در مدعی می شود که "مساله را برای رهبری تشریح نکرده‌اند"، و با توجه به جملات بعدی، به زعم او، رهبری حتی منافع «ولایت فقیه» را هم درست تشخیص نداده است و کارگزارانی‌های زرسالار باید به ایشان منافع ولایت فقیه را یادآوری کنند!

مرعشی یکی از نمایندگان و اصطلاحا «نماد» های همان «گارد قدیمی» (اصطلاحی سیاسی در بلوک شرق در دوران جنگ سرد) است که در نیمه نخست دهه ۷۰ در اوج قدرت و ترکتازی خود بود. یک الیگارشی قدرت و ثروت که در نیمه نخست دهه هفتاد، چارچوبه قدرت را در کشور در اختیار داشتند و با ترکیبی از اقتدارگرایی حول محور هاشمی رفسنجانی، تنظیمات «امنیتی»، حلقه مشخص و بدون چرخش نخبگانی و اعمال فشار و محدودیت سنگین بر مطبوعات و رسانه‌ها، قدرت را در «دایره» حفظ می کردند. آن‌ها که بعه لحاظ تابلوی سیاسی، ذیل عنوان «راست سنتی» شناخته می شدند، از لحاظ اقتصادی طرفدار یک نوع سرمایه‌داری دولتی و از لحاظ سیاسی، طرفدار حل و فصل امور کشور در حلقه‌های بسته و پنهان قدرت بودند و از به کارگیری ساز و کارهای امنیتی خشک و بی انعطاف برای بستن فضای انتقاد، ابایی نداشتند.

وقتی مرعشی دلسوز «ولایت» و «محور مقاومت» می‌شود! /تکرار سناریوی منتظری علیه سپاه توسط حلقه قدیمی قدرت و ثروت

این طیف حتی برنامه‌های جدی هم برای حفظ آن «شرایط طلایی» داشتند. طرفداران و حواریون هاشمی در راست سنتی، در سال آخر ریاست جمهوری او، زمزمه‌هایی را مبنی بر مادام‌العمر کردن ریاست جمهوری او صورت دادند که توسط چهره‌های کارگزارانی چون حسن روحانی و عطاءاالله مهاجرانی صراحتا مطرح هم شد، که با مخالفت رهبر معظم انقلاب، بایگانی شد.

علی لاریجانی، که اکنون گزینه مطلوب «اعتدالیون» برای ریاست جمهوری است، در سال ۷۳، رییس صدا و سیما و همراه و همرای دولت هاشمی بود. او در خاطرات خود به تاریخ ۱۴ شهریور ۷۴ نوشته است:

" روز گذشته آقای دکتر روحانی در مصاحبه ای با روزنامه همشهری، درباره شخصیت آقای هاشمی سخنان خوبی مطرح کرد.

ضمنا گفت نمی دانم آیا لازم است برای آینده قانون اساسی تغییر کند تا ایشان دوباره در جایگاه ریاست جمهوری باشند، یا در مجلس به عنوان رئیس مجلس باشند... د.

صحبت ایشان بار دیگر مساله تغییر قانون اساسی را در مجامع سیاسی مطرح و برخی از نمایندگان مجلس را نیز حساس کرد. برخی از آنها با من تماس تلفنی داشتند و می پرسیدند آیا پشت پرده تصمیمی هست؛ گاهی افراد وقتی صحبت های سیاسیون را می شنوند، فکر می کنند خیلی نقشه پشت آن هست ولی حداقل به نظر من این طور نیست."[۴]

وقتی مرعشی دلسوز «ولایت» و «محور مقاومت» می‌شود! /تکرار سناریوی منتظری علیه سپاه توسط حلقه قدیمی قدرت و ثروت

اما در مقطع انتخابات سال ۷۶، بر خلاف روایتی که بعدا طیف کارگزاران نقش اساسی در جا انداختن آن داشت، که هاشمی طرفدار انتخاب خاتمی بود و حتی در نماز جمعه هم قول داد هیچ‌گونه دستکاری در انتخابات نشود، محمد موسوی خوئینی‌ها، از اعاظم جریان چپ و معروف به پدر معنوی اصلاح‌طلبان، سال گذشته در گفتگو با ایرنا، روایت دیگری ارایه داد که دست‌کم قابل‌تامل است.

خوئینی‌ها گفت:

"  در انتخابات سال ۷۶ یک وقت متوجه شدیم خبرهایی می‌آید که بالاخره می‌خواهند یک جوری بازی انتخابات را به بزنند و بناست همان کسی که می‌خواهند روی کار بیاورند. من و آقای کروبی رفتیم خدمت آقای هاشمی. آقای هاشمی در پاسخ گفت: اتفاقاً من با آقای خامنه‌ای اینجا اختلاف نظر دارم. آقای خامنه‌ای نظرش این است که باید انتخابات خیلی پرشور باشد و مردم همه بیایند و هر چه مردم بیشتر بیایند بیشتر تایید نظام است اما من می‌گویم شما بگویید نظرتان چه کسی است ما همه می‌رویم کار می‌کنیم که همان بشود."

وقتی مرعشی دلسوز «ولایت» و «محور مقاومت» می‌شود! /تکرار سناریوی منتظری علیه سپاه توسط حلقه قدیمی قدرت و ثروت

او سپس درباره دیدگاه هاشمی درباره «مهندسی انتخابات» هم مدعی شد:

"مثلاً فرض کنید همان سال ۷۶، اگر رهبری هم نظرش این بود، می‌گفت "من می‌خواهم که آقای ناطق رئیس جمهور بشود بشود" و شاید هم مایل بودند انتخاب شود اما با رعایت همه معیارهای انتخاباتی، به‌طوری که همه مردم باور کنند واقعاً انتخابات جدی است بنابراین پای صندوق رأی بیایند. اما آقای هاشمی نظرش متفاوت بود، می‌گفت "ما همه سازوکارها را جوری طراحی کنیم که این آقا(ناطق) رأی بیاورد حالا به‌جای بیست میلیون، ۱۵ میلیون بیایند پای صندوق رأی..."

درباره جریانات دهه ۷۰ و نقش و عملکرد جریان‌های سیاسی، حرف و سخن بسیار است و هنوز یکی از هزاران مورد تدقیق و تحلیل قرار نگرفته است، لیکن به عنوان یک مساله اساسی و عبرت‌آموز، این بحث که چه کسانی، ذیل چه تابلوهایی تلاش کردند رهبر انقلاب را، خلاف مشی و سلوک سیاسی ایشان، طرفدار و حامی یک نامزد خاص معرفی کنند و با یک طراحی مرموز، با یک تیر چند نشان بزنند، باید حتما مورد بررسی قرار گیرد. روایتی که موسوی خوئینی‌ها مطرح می کند، البته یک ادعاست و باید مورد راستی‌آزمایی قرار بگیرد، اما این مساله بین و روشن است که برای رهبر معظم انقلاب در سال ۷۶، حضور پرشور مردم و تحقق اراده ملت اصل اساسی و تغییرناپذیری بود که پای آن با تمام توان ایستاد.

وقتی مرعشی دلسوز «ولایت» و «محور مقاومت» می‌شود! /تکرار سناریوی منتظری علیه سپاه توسط حلقه قدیمی قدرت و ثروت
نظر رهبر انقلاب در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال ۷۶
وقتی مرعشی دلسوز «ولایت» و «محور مقاومت» می‌شود! /تکرار سناریوی منتظری علیه سپاه توسط حلقه قدیمی قدرت و ثروت
بیانیه مهم رهبر انقلاب ۶ روز مانده به انتخابات ۲ خرداد ۷۶
وقتی مرعشی دلسوز «ولایت» و «محور مقاومت» می‌شود! /تکرار سناریوی منتظری علیه سپاه توسط حلقه قدیمی قدرت و ثروت
تعبیر بیمه شدن انقلاب توسط رهبر فرزانه انقلاب در پیام به مناسبت برگزاری انتخابات ریاست جمهوری

اما پاسخ این سوال که این که چه کسانی، ظاهرا در دو جناح مختلف، با ظواهر مختلف، اما با طراحی مشترگ و هدف مشترک، تلاش کردند وحدت ملی را بشکنند، «دوقطبی» های عمیق، فرساینده و حتی خونین ایجاد کنند، کلیدی است که قفل بسیاری از ابهامات سه دهه اخیر تاریخ انقلاب را باز می کند. امروز، که بسیاری از اختلافات و دوقطبی‌های ظاهرا عمیق دیروز، به کناری رفته و رقبا، بلکه دشمنان دیروز، در یک اردوگاه قرار گرفته‌اند و نرد عشق می بازند، معلوم می شود که آن‌ها که در سال ۷۶، با یک تابلوی سیاسی و با اهدافی خاص، نامزدی را «گزینه نظام» معرفی کردند و آن‌ها که با تابلوی سیاسی دیگر، بعد از برگزاری انتخابات، نتیجه آن را «نه بزرگ» به نظام تبلیغ کردند، هر دو بازیگر یک اتاق فرمان بودند و هدف هم چیزی زدن جایگاه ولایت نبود، یکی در لیاس «دوست» و یکی تحت لوای «مخالف».

وقتی مرعشی دلسوز «ولایت» و «محور مقاومت» می‌شود! /تکرار سناریوی منتظری علیه سپاه توسط حلقه قدیمی قدرت و ثروت

شاید همه بغض و کینه‌ی این طیف از سال ۸۴، در این بود که چرا رهبر انقلاب قاطعانه بر تحقق اراده‌ی عمومی ملت برای تغییر «وضع موجود» و شکست حلقه‌ی بسته قدرت و ثروت، ایستادگی کردند و کشور رجعتی دوباره به آرمان‌های نخستین انقلاب صورت داد. این که رییس جمهور منتخب سال ۸۴، چه اندازه قدردان پایمردی رهبری در ۸۴ و ۸۸ برای به کرسی نشستن آرای ملت، بوده و اصولا چقدر اکنون همان افکار و اعتقادات انقلابی را دارد، بحث مفصل و مستقلی است که در جای دیگر باید به ان پرداخت.

وقتی مرعشی دلسوز «ولایت» و «محور مقاومت» می‌شود! /تکرار سناریوی منتظری علیه سپاه توسط حلقه قدیمی قدرت و ثروت

اما حسن روحانی در سال ۹۳، قسم جلاله یاد کرد که "دوره ۸۴ تا ۹۲ هرگز تکرار نخواهد شد"، در واقع نفیر همان حلقه «قدیمی» خطاب به راس نظام بود، همان‌ها که یک جمله رهبر انقلاب در خطبه تاریخی خرداد ۸۸ را، که در پیگیری آرمان‌های انقلابی و حمایت از محور مقاومت، در قیاس با نظرات هاشمی رفسنجانی، نظر رییس جمهور وقت را به خود «نزدیک‌تر» خواند، تبدیل به یکی از بندهای کیفرخواست رهبری کردند و از هیچ فرصتی برای به رخ کشیدن آن به راس نظام گذر نمی کنند. البته نظر حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، در آن زمان و با نظرات احمدی نژاد انقلابی و محبوب محور مقاومت در ۸۸ نزدیک‌تر بود، نه احمدی‌نژاد امروز که روز به روز بیشتر خط قرمز روی اعمال و افکار آن زمانی خود می کشد و نماد مقاومت، یعنی حزب‌الله لبنان را در مصاحبه با رسانه وابسته به سعودی‌ها در لبنان زیر سوال می برد!

روحانی در سال ۹۲، با محوریت و صحنه‌گردانی همان «گارد قدیم» (که عناصر آن در گروه‌ها و جریان‌های مختلف منتشر هستند) به قدرت رسید و بلاتردید، بهترین و ایده آل‌ترین گزینه برای جریان طرفدار «نرمالیزاسیون» (با هر تابلویی، خواه اصولگرا، اصلاح‌طلب یا اعتدالی)، از جمله حزب متبوع حسین مرعشی، کارگزاران، بوده و هست.

وقتی مرعشی دلسوز «ولایت» و «محور مقاومت» می‌شود! /تکرار سناریوی منتظری علیه سپاه توسط حلقه قدیمی قدرت و ثروت

وقتی مرعشی دلسوز «ولایت» و «محور مقاومت» می‌شود! /تکرار سناریوی منتظری علیه سپاه توسط حلقه قدیمی قدرت و ثروت

اهل نظر، وقع چندانی به فاصله‌گذاری‌های تاکتیکی و نق‌زدن‌های گاه و بیگاه مرعشی و همفکران او درباره روحانی نمی گذارند. حال که دو دوره روحانی قانونا به اتمام می رسد، باز بهترین گزینه‌ای که منافع گارد قدیم را تامین می کند، اشبه‌الناس به روحانی از نظر کردار سیاسی و جهان‌بینی است. این که گزینه مورد نظر، تاکنون زیر چه تابلوی سیاسی بوده، معمم است، مکلاست یا نظامی، فرقی نمی کند: او نباید در کلان پروژه «نرمالیزاسیون» وقفه ایجاد کند. در چنین مسیری، جریان نیروهای انقلابی بزرگ‌ترین مانع و رادع هستند و باید به هر وسیله‌ای از آن‌ها یک یک «نهدید» ساخت. این وظیفه اصلی است که چهره‌های رسانه‌ای «اعتدال» از جمله مرعشی بر عهده دارند.


[1] https://www.khabaronline.ir/news/1485683

[2] https://www.irna.ir/news/84052969

[3] https://www.khabaronline.ir/news/1490160

[4] https://www.mashreghnews.ir/news/798578

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 37
  • در انتظار بررسی: 11
  • غیر قابل انتشار: 18
  • IR ۱۲:۱۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
    63 1
    اصلاح طلب و برانداز دو روی یک سکه اند عوام اصلاح طلبش را می بینند و اهل معرفت برانداز را و چه خون دل ها خورد علی از این جماعت سر به سجود آیه خوان به ظاهر متدین.......
    • IR ۱۴:۵۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
      26 0
      فتنه 88 کودتای همین باند ثروت و قدرت بود زیرا از سال 84 دست شون از پُست های مدیریتی و حقوق های نجومی و رانت کوتاه شده بود.
    • IR ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
      6 1
      مردم در سال 76 برای اینکه تورم کمرشکن و مشکلات اقتصادی 8 سال دولت حجت الاسلام هاشمی تکرار نشود به خاتمی رای دادند هاشمی بدنبال رئیس جمهور کردن ناطق بود اما مردم برخلاف نظر هاشمی رای دادند.
    • IR ۱۵:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
      28 0
      اگر سیاستهای غلط دولت هاشمی بعد از سال 84 ادامه پیدا می کرد اکنون چیزی از ایران باقی نمانده بود.
    • IR ۱۵:۰۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
      24 0
      دولت روحانی کپی برابر با اصل دولت هاشمی است تداوم این مسیر غلط برای کشور و مردم خسارت بار است.
    • IR ۱۶:۱۳ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
      24 0
      اصلاح طلبان و کارگزاران دلسوز ملت نیستن فقط نگران از دست رفتن منافع شخصی و جناحی شون هستن.
  • سید IR ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
    44 0
    بارها هم پالکی های مرعشی به او توصیه کرده اند که وی به اندازه دانایی اش که بسیار اندک است سخن بگوید نه به اندازه دارایی اش که بسیار زیاد است و با سوء استفاده از روابط خویشاوندی با آن مرحوم حاصل شده است! این جناب وقتی که انقلاب شد دارایی اش یک خودرو ژیان بود و امروز غیر قابل محاسبه!
    • IR ۱۵:۰۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
      20 0
      دولتهای هاشمی و روحانی رکورددار تورم و جهش ارز در تمام دولت ها هستن و این بدلیل بی تدبیری این دولتهاست.
  • حامد IR ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
    33 0
    دارو دسته مهره های سوخته که میکن همین افراد هستند
    • IR ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
      28 0
      برجامو پله کردند و ملتو ذله کردند دست بردار هم نیستن !
  • سینا IR ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
    26 14
    خاک بر سرتان با این باند بازی ها و تحلیل های چندش آور. اینکاش مقداری درک و فهم سیاسی داشتید و منافع ملی را در نظر می داشتید.
    • IR ۱۵:۰۳ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
      27 1
      اون زمان که ارباب گفت اینا سرمایه های اسراییل هستن باید نگران منافع ملی می شدی نه الان. ساکت شو عقب مانده!
    • IR ۱۵:۴۰ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
      21 1
      خاک بر سر خودت که از یک عده فتنه‌گر دشمن ملت دفاع میکنی
    • منتقم IR ۱۶:۱۰ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
      20 1
      خاک تو سرت خودت مردک جیره خوار
    • سوخته IR ۲۳:۴۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
      2 1
      اشتباهی مثبت زدم
  • IR ۱۳:۲۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
    39 2
    اگه این خس و خاشاک سازندگی و اصلاحات و اعتدال و کوفت و زهرمار نبودن بجای چهل سال چهارصد سال جلو بودیم
  • IR ۱۳:۳۰ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
    29 0
    دركشور جريانى درحال پوست اندازى است كه عمده خواسته ان توسعه همه جانبه كشور وتامين منافع ملى مردمان ان است وافراد به اصطلاح اصلاح طلب نام اين جريان را نمى دانندوبه نام مستعار نظامى ها از ان ياد ميكنند مثل اينكه كسى بگويدًايرانيها بازارى ها اخوند ها و٠٠٠ وبعد شروع به پنبه زنى از انان كندشما فقط احساس ميكنيدوبا پشت كردن مردم به شما جريانى دارد زير پايتان را خالى ميكند اين مختص ايران نيست درتمام كشورهاى منطقه افرادى مثل شماهاكه فقط نگاهشان بخارج است دارد زير پايشان ناجور خالى ميشودراه نجات دراينست تا فرصت باقى است مكان ايستادن فعلى خودراتغيردهيد
  • علی FR ۱۴:۳۲ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
    2 6
    شاید منظورش از بی ریشه ها پایداری بوده که ماموریت تفرقه افکنی در طیف انقلاب را دارند و همین الان هم شروع کرده اند.
  • hasan IR ۱۴:۳۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
    0 10
    ارواح پدر همه تون که سنگ این اصول گرا ها بی سواد را به سینه میزنید واقعا با این خوارج اصول گرا چهارصد عقب میریم - البته شما همه مفت خور اونائید و باکی ندارید که ملت در چه فشار اقتصادی هستند
    • IR ۱۹:۲۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
      19 0
      اصلاح طلبان بی کفایت عامل اصلی مشکلات کشور در 8 سال گذشته هستند و مملکت را 200 سال به عقب بردند.
  • IR ۱۵:۱۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
    23 0
    خدا نیامرزد انانی که از خط امام دور شدن و نان خط و یاور امام بودن را یدک کشیدند خداوند در دنیا و اخرت به کسانی که به ارمانهای امام و شهدا خیانت کردند لعنت کند
  • IR ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
    26 0
    این وطن فروشان خائن هر بازی و حقه ای و خفتی را قبول می کنند که فقط یک نفوذی در حکومت داشته باشند. چون اگر کنار گذاشته شوند. 1- جیره جاسوسی ان ها از طرف استکبار قطع می شود 2- هر چه در خارج دارند توسط استکبار مصادره می شود.
  • IR ۱۶:۴۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
    20 0
    تهمت نمیزنیم.. ولی آیا در این پروژه نرمالیزاسیون ایران برای این جناح کارگزاران و اصلاح طلبان در این سال ها منفعتی برده اند؟؟
  • IR ۱۷:۰۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
    23 0
    با این جماعت منحرف به لحاظ فکری و عملی حرکت به سمت ایجاد یک تمدن مهدوی در ایران و جهان بسیار سخت و طاقت فرساست.به نظر من ملت باید راه خود را از این جماعت دنیاپرست جدا کند.حلقه قدیمی قدرت و ثروت باید بداند اینجا کشور شهداء و معتقدان به آرمانهای الهی و اسلامی است نه جای باند بازی و هزار کثافت بازی البته مردم دست این جماعت را خوانده اند.و با بازی های سیاسیشان کاملا آشنا هستند.انشاالله با وحدت و همدلی جایی برای این خناسان نخواهد بود.
  • میرک IR ۱۸:۱۳ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
    21 0
    اقای مرعشی اگه حق بجایش برگرده ان یک زیان هم حق تو نیست حالابچر وبدان حساب اینقدرمال ومنال حضرتعالی رابا یک کسی محاسبه میکنندمنتظرشماهستندبترس ازان روزیکه بگویند(الیوم یوم الحساب)()().
  • مرصاد IR ۱۹:۱۸ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
    8 0
    خدا از سر تقصیرات ؟ سرسلسله ؛ اشرافیت ، رانت خواری ، آقازاده بازی و سوءاستفاده از بیت المال ، پس از انقلاب !
  • DE ۱۹:۳۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
    11 0
    یادمان باشد در دنیا همیشه موضوعاتی تیتر نامزدهای ریاست جمهوری و یا مجلس میشود که دقیقا همان مشکلات مردم است و مردم هم به آنها رای میدهند تا همین مشکلات را که گفته اند حل کنند. در زمان هاشمی رفسنجانی چنان انقلاب و اخلاق انقلابی به حاشیه رفت و همه چیز خراب شد که فقط و فقط با لغت اصلاحات آن خرابی ها درست میشد و لغت اصلاحات رای جمع کن بود زیرا پس از هر انقلابی یک گروه رفرمیست یا اصلاح گرا اصلاح طلب برای منحرف کردن انقلابات در جیب حزب خود از راه میرسند. لذا خود کارگزارانی ها از آسیتین خود اصلاح طلبان را بیرون آوردند و آنها هم در بوق اصلاحات دمیدند لیکن فقط جیب خود و برو بچ و رفقایشان را اصلاح کردند. این بازی 4 سال تو 4 سال من یا 8 سال تو 8 سال من دقیقا همان موروثی شاهنشاهیست .خب پس برای چی ما انقلاب کردیم اگر موروثی خوب بود. اصلاح طلبان جوابی ندارند زیرا خود معضل همین بلایی هستند که بر سر انقلاب آمد.
  • حمید IR ۱۹:۵۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
    16 1
    به نظرم اون زمانی که مرحوم داشت به جای خصوصی سازی اختصاصی سازی میکرد انقلابی ها خواب بودن
  • پیمان IR ۲۰:۳۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
    5 0
    گروه ها و طیف هاو اشخاص با سلیقه های گوناگون در این برهه زمانی حساس باید زیر لوای رهبری معظم انقلاب حضرت ایت الله خامنه ای قرار بگیرند و اختلافات کوچک درون و بیرون حزبی کنار بگذارند و همه با تمام توان باید برای رفع موانع پیش روی انقلاب و گسترش انقلاب کار کنند و از دشمن و مکرو حیله دشمن غافل نشوندوبه نقاط ضعف دشمن یورش ببرند
  • NL ۲۱:۰۵ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
    15 0
    این کشور نیاز به مرد داره یه جوان انقلابی از خود گذشته همچنین با سواد اداره کردن که فقط حواسش به کشور داریه نه به اصلاح طلبان که دنبال براندازی و خواری ایرانند نه احمدی نژاد که جز قدرت طلبی به چیزی فکر نمیکنه و بد جور بیسواد تشریف داره
  • رجب IR ۲۱:۴۱ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
    19 0
    اشتباه بزرگ ما مردم همون خرداد 76 رقم خورد. از ان سال تا حالا داریم چوب این انتخاب غلط را می خوریم. جریانی در مدیریت کشور راه پیدا کرد که به مانعی بزرگ بر سر راه پیشرفت مملکت و انقلاب تبدیل شده و تمامی هم نداره. ناطق به مراتب کارکشته تر و از هر لحاظ بهتر از خاتمی بود و سوابق اجرایی و قدرت مدیریتش اصلا قابل مقایسه با خاتمی نبود ولی قربانی حمایت هاش از دولت هاشمی شد و البته ترور شخصیت و جنگ روانی که علیهش به راه انداختن که اگر بیاد واویلا میشه و مردم رو هم تحریک کردن که ایهاالناس میخوان زورکی او را رئیس جمهور کنن و این سید مظلوم رو کنار بزنن و مرحوم هاشمی هم به تنور این شایعه دمید اومد تو نمازجمعه گفت مردم هشیار باشید سرتان کلاه نره. همون روز ناطق باخت نه روز دوم خرداد. یکی هم نبود بگه جناب هاشمی خودت رئیس جمهوری و مسئول برگزاری انتخابات. تو باید مواظب باشی انتخابات سالم برگزار شه به مردم چه ؟!
    • IR ۰۸:۰۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۳
      3 0
      آفرین تحلیل خوبی بود
  • IR ۲۲:۳۴ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
    5 0
    تنها وزیردراین دولت که دیر آمدولی درهمین مدت کم بدون حرافی وحاشیه،پرتلاش داره کارمیکنه آقای اسلامی بوده(شروع260هزارمسکن اجتماعی،شروع خیابانسازی زمینهای تعاونیهای مسکن وزمینهای مردم که سالها بلاتکلیف بوده-شروع برای پرداخت وام150میلیون تومانی برای دهکهای پائین...که مشکلاتشو حل و شروع کرده....)ک.....
    • IR ۲۲:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
      3 0
      بابا وجدانا ستاری ووزیر دفاع هم کارنامه ابرومندی بجاگذاشتن نمکی هم خیلی خوب بود بنظرم
  • سید روح اله IR ۲۲:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
    6 0
    اکثریت جامعه با هیچ گروهی عقد اخوت نبستند و با گذر زمان و رو شدن دست عده ای که عزت ایران را در جهان خدشه دار کردند زاویه پیدا کردند و اگر امروز اکثریت جامعه ایرانی حاج قاسم را دوست میدارد به خاطر عزتی و امنیتی هست که با شنیدنش احساس میکنند. جامعه ایران به شدت نیازمند همچین فردی است که از جانش مایه بگذارد و امنیت و پیشرفت و عزت ایران را زیاد و زیادتر کند
  • سوخته IR ۲۳:۳۸ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
    5 0
    مرگ بر خوارج های همه زمانها مخصوصا این زمان
  • سعید IR ۲۳:۴۰ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۲
    0 26
    مشرق گرامی سالهای متمادی است به عنوان یک همفکر و هم هدف از خوانندگان دائمی نظرات و مقالات شما هستم،دوستانه به شما تذکر میدهم،شرط ادب را رعایت کنید،از این ادبیات لاتی و کوچه بازاری دوری کنید،یعنی که چه هر چند یکبار با ادبیات سخیف و مشمئز کننده از دشمنان ساختگی خودت اسم میبری،لحن خطاب شما به یک مرجع و روحانی و طلبه مثل گفتن منتظری ،باند منتظری و امثال اینها برازنده شما نیست،من در مورد آیت الله منتظری مانند شما منتقد هستم ولی نباید بخود اجازه بی ادبی و اهانت به مراجع و خانواده شهید و یا هر کس دیگری را بدهیم،(از خدا خواهیم توفیق ادب)

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس