کد خبر 118003
تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۲۰:۱۵

مشکل کارت خوان بخش کودک و نوجوان حل نشده و باید تدابیر لازم برای سهولت بازدید کودکان اندیشیده شود.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، نشست بررسی ربع قرن نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عصر امروز با حضور محمد الهیاری، علی‌اکبر اشعری، محمدرضا وصفی، لطف‌الله ساغروانی، عبدالعظیم فریدون و احسان عباسلو در سرای اهل قلم برگزار شد.

در این نشست عبدالعظیم فریدون مدیر انتشارات مهراب قلم ضمن اشاره به اینکه سخن خود را در راستای بخش کودک و نوجوان طی 25 سال در برگزاری نمایشگاه ارائه می‌کنم، گفت: اولین‌بار در سال 1366 نمایشگاه کتاب در محل نمایشگاههای بین‌المللی برگزار و تا دوره نوزدهم در آنجا شاهد برپایی نمایشگاه کتاب بودیم.

وی افزود: به هر دلایل و تقدیر که بنده از آن مطلع می‌شوم نمایشگاه کتاب به مصلی منتقل شد. در این مدت 25 ساله چه در نمایشگاه بین‌المللی و چه در مصلی امام خمینی همواره با مشکل همراه بوده‌ایم.

وی افزود: سال اول 200 ناشر داخلی در نمایشگاه حضور داشتند اما سال گذشته 2هزار و 200 ناشر حضور داشتند که این رشد، قابل تقدیر است چرا که این حرکت بالنده بوده است.

فریدون در ادامه خاطرنشان کرد: از نظر کمیت برگزاری نمایشگاه کتاب تهران رتبه نخست را دارد که این موضوع قابل تحلیل هم هست زیرا مردم ما کتابخوان هستند پس این میزان استقبال باید آسیب‌شناسی شود.

به گفته این مدیر انتشارات طی 25 دوره در بخش کودک و نوجوان دچار فراز و نشیب‌هایی بودیم.

وی ضمن اشاره به گلایه و انتقادهایی از سالن‌های کودک و نوجوان ادامه داد: باید دانست فیزیک مخاطبان سالن‌های کودک و نوجوان با مخاطبان بزرگسالان متفاوت است. باید کاری کنیم که کودکان و نوجوانان در هنگام بازدید آسیب ندیده و به راحتی به بازدید از سالن‌ها بپردازند.

مدیر انتشارات مهراب قلم افزود: باید توجه کنیم که مخاطب کودک ما با مخاطب بزرگسال متفاوت است از این‌رو باید مراعات حال این گروه سنی بشود اما از زمانی که به مصلی آمدیم چند سالی در رواق بودیم اما آنجا هم دچار مشکلاتی به سبب ساخت‌وسازها شدیم.

فریدون به مشکلات بازدیدکنندگان کودک اشاره و مصافت مترو تا سالن‌ها را بسیار خواند و گفت: مسافت مترو بهشتی یا مصلی تا سالن نمایشگاه کودک و نوجوان بسیار زیاد است طی این مصاف 20 دقیقه زمان می‌برد. پدر و مادر کودک از حال می‌روند چه برسد به کودک خردسال؛ از این‌رو باید اولویت در تشکیل نمایشگاه توانایی‌های مخاطب باشد اما امسال پس از 25 دوره برگزاری نمایشگاه کتاب هنوز زیر داربست و چادر هستیم.

وی به موکـت‌های نامناسب سالن کودک و نوجوان اشاره کرد و تصریح کرد: در رفت‌وآمدهای مکرر موکت‌ها سایید شده و خاکی می‌شوند فاصله موکت‌ها مناسب نیست و با وجود خاک مشکلات ریوی را برای این گروه سنی به همراه می‌آورد.

این مقام مسئول در ادامه خاطرنشان کرد: انصافاً امکانات و تجهیزات و زمان کوتاه نمایشگاه کتاب خواب شبانه‌روزی را از متولیان می‌گیرد می‌دانم ابزار کم است و برگزارکنندگان شاهکار می‌کنند اما با همین اندازه هم مدیریت بهتری می‌توان داشت چرا که طی 25 دوره فرازونشیب‌های بسیار داشتیم اما رشد ناشران چشم‌گیر است. امیدوارم برای دوره‌های آتی قدرت جسمانی و روحی بچه‌ها در تهیه سالن‌ها مورد توجه قرار گیرد.

وی ضمن اشاره به اینکه در تخصیص یارانه‌ها باید نقش خانواده‌ها هم توجه شود، اضافه کرد: در اعطای بن‌کارت سهم دانشجویان و طلاب مورد توجه قرار می‌گیرد اما برای بالا بردن قدرت خرید خانواده‌ها باید یارانه و یا بن کتاب در اختیار این گروه نیز قرار گیرد.

ساغروانی: کارتخوان‌ها مورد توجه قرار گیرند/ تهویه مصلی مناسب نیست

لطف‌الله ساغروانی مدیر انتشارات هرمس در این نشست ضمن اشاره به اینکه در این جلسه باید ناشران بزرگ کشور حضور یافته و از پیشنهادات و گلایه‌های آنها در حضور چندین و چند ساله در نمایشگاه می‌شنیدیم، گفت: به عقیده بنده یکی از مشکلات عمده نمایشگاه کتاب ضعف اطلاع‌رسانی است. برگزاری چنین نمایشگاهی با این تعداد ناشر و برگزارکننده کار سختی است که در اینجا به نقاط ضعف آن اشاره می‌کنم.

مدیر انتشارات هرمس یادآوری کرد: افراد می‌توانند کتاب‌هایی را که دوست دارند در این نمایشگاه بینند یکی از مشکلات نشر کشور اینکه کتابفروشی بزرگ نداریم جز چند فروشکاه شهر کتاب فروشگاه بزرگ‌ دیگری سراغ ندارم.

وی افزود: یکی از مزیت‌های نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران این است که همه ناشران در کنار هم تجمیع شده و با تخفیف اثر به مخاطب عرضه می‌کنند.

این مدیر انتشارات در ادامه ضمن اشاره به اینکه نکاتی را مطرح می‌کنم که کمتر مورد توجه قرار گرفته و از موضع بازدیدکننده است، گفت: یافتن ناشر در نمایشگاه بسیار ساخت است اما در دیگر کشورها اینگونه نیست چرا که نام ناشر در دفترچه‌هایی ثبت و آدرس دقیق غرفه در آن قید شده است اما اینجا وضعیت به گونه‌ای است که ناشر مدنظر بازدیدکننده به راحتی یافت نمی‌شود البته ترتیب الفبایی در نام ناشران نمایشگاه وجود دارد اما این ترتیب با استثنائاتی همراه است و گاه نام ناشر با آنچه مردم می‌شناسند فرق می‌کند.

ساغروانی ضمن اشاره به نحوه یافتن کتاب در نمایشگاه گفت:‌ بسیاری از مراجعان نحوه یافتن کتاب خود در نمایشگاه را نمی‌دانند و به یک غرفه به دید یک کتابفروشی می‌نگرند اما بهتر آن است که صداوسیما و وزارت ارشاد برنامه‌ای آموزشی در این راستا تدارک ببینند چرا که باجه‌های اطلاع‌رسانی هم کاری از دست‌شان ساخته نیست و باید بگویم نحوه اطلاع‌رسانی در نمایشگاه جای کار بسیار دارد چرا که این اطلاع‌رسانی می‌تواند بازه را بالا ببرد.

وی به حضور پست و دستگاههای کارتخوان اشاره کرد و گفت: هنوز دستگاههای کارتخوان برخی غرفه‌ها تمام و کمال راه‌اندازی نشده البته در سال‌های گذشته هم اینگونه بود یا دستگاه خراب بود و یا تراکنش صورت نمی‌گرفت.

وی افزود: دستگاه تهویه مصلی به شدت نامناسب است این مشکلات پیش‌پا افتاده در طول این سالها مدام در حال تکرار است اما این مشکلات جزئی باعث می‌شود بسیاری از آثار به بازدهی مطلوب نرسند و مردم آنگونه که باید از آن استفاده نکنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس