کد خبر 117964
تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۷:۲۰

پژوهشگران دانشکده مهندسی هسته‌ای و فیزیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر به دانش فنی تولید پرتوداروی نئودیمیوم 140 برای درمان برخی بافت‌های سرطانی دست یافتند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس،حلما خداوردی پژوهشگر طرح تولید پرتو دارو برای درمان بافت‌های سرطانی ، در مورد پژوهش‌های دانشکده مهندسی دانشگاه امیرکبیر گفت: پژوهشگران دانشکده مهندسی هسته‌ای و فیزیک به دانش فنی تولید پرتو داروی نئودیمیوم 140 برای درمان برخی بافت‌های سرطانی و استفاده در تصویر برداری با دستگاه پت (PET) دست یافتند.

وی افزود: این دارو در مقایسه با پرتوداروی متداول "ید 125" کمتر است که باعث می‌شود نئودیمیوم 140 بافت‌های سالم اطراف بافت سرطانی را تخریب نکند و امکان استفاده از آن در غده های کوچک فراهم کند.

خداوردی نیمه عمر بالا را از دیگر برتری‌های نئودیمیوم 140 ذکر کرد و اظهار داشت: کاربرد دیگر نئودیمیوم 140 در تهیه مولدهایی است که در تشخیص به کمک دستگاه تصویربرداری دقیق PET به کار می‌روند.

این پژوهشگر طرح بیشترین کاربرد این پرتودارو را در پرتودرمانی داخلی ذکر کرد و درباره روش تولید آن گفت: در مرحله اول با استفاده از نرم افزارهای ویژه‌ای واکنش بهینه انتخاب شد و ماده اولیه به صورت  قرصی شکلی درآمده و در پولک‌های آلومینیومی قرار گرفت.

وی افزود: این ظرف سپس به دستگاه شتاب دهنده سیکلوترون منتقل و در آنجا به مدت یک و نیم ساعت زیر بمباران با پروتون قرار گرفت تا آماده انتقال به سلول داغ و جداسازی شیمیایی شد.

خداوردی نشان دارو سازی ماده پرتوزا و تبدیل آن به پرتودارو را مرحله بعدی ذکر کرد و گفت: این ماده به نمونه‌های موش تزریق و سپس در فاصله 1، 2 و 4 ساعت با کمک دوربین گاما، تصویربرداری انجام شد.

وی بیشترین تجمع ماده را 2 ساعت پس از تزریق آن در کبد، کلیه و طحال ذکر کرد و افزود: پس از 4 ساعت بیشترین تجمع پرتودارو در محل بافت سرطانی دیده شد.

این طرح در قالب پایان نامه کارشناسی ارشد مهندسی هسته‌ای به راهنمایی حسین آفریده، محمدرضا عبودزاده و فضائلی و با همکاری مرکز تحقیقات کشاورزی و پزشکی هسته‌ای کرج انجام شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس