به گزارش گروه خواندنی های مشرق، استخرهای عمومی به خصوص در شهرهای بزرگ علیرغم تمام سخت گیری هایی که از سوی مراکز بهداشت صورت می گیرد اما باز هم محلی برای بروز مشکلات مختلف برای جوانان و نوجوانان هستند که مشاتاقانه در فصل گرما به این محل ها مراجعه می کنند.
بیماری های مختلف یکی از مشکلاتی است که گریبان شناگران در استخرهای عمومی را می گیرد. از بين بيماريهاي منتقله از طريق شنا ميتوان به تب تيفوييدي، اسهال، عفونتچشمي ليپتوسپيروزيس، كرمهاي حلقوي، عفونتهاي پوستي، بيماري خارش شناگران، عفونت سينوسها، عفونت گوش و گلو اشاره كرد.
عفونتهاي ويروسي و قارچي، مثل عارضه خارش پاي شناگران كه يك بيماري قارچي پوست است. عفونت چشم، گوش، گلو و بيني، عفونتهاي بخش فوقاني دستگاه تنفس و عفونتهاي رودهاي نیز از دیگر مشکلات استخرهای عمومی هستند.
آب استخرهاي شنا نهتنها دريافتكننده مواد دفعي بدن نظير موكوس بيني، بزاق، دهان و عرق است، بلكه اگر رفتن به دستشويي و عمل دوش گرفتن با آبگرم و صابونزدن در جايگاه ويژه در محوطه استخر و قبل از ورود به آب صورت نگيرد، آثار مواد دفعي مدفوعي، ادرار و پوست مرده و آلودگيهاي محل كار يا خيابان كه روي پوست بدن نشستهاند، همچنين مايعهاي دستشويي و بدن، روغنها، كرمها و ديگر آلايندهها نيز به آب وارد ميشوند و بهداشت آب و سلامت شناگران را به مخاطره خواهند انداخت.
بهعلاوه، استخرهاي غيرسرپوشيده از گرد و خاك ناشي از وزش طوفانها، گردههاي گل گياهان و ديگر آلودگيهاي هوا در امان نيستند و همه اين موارد، بر ضرورت توجه ويژه به عمليات صافي، گندزدايي و راهبرد مناسب و استفاده از توالت و بهرهگيري از دوش آبگرم و صابون قبل از ورود به آب استخر، تاكيد دارند.
برخی نکات را جدی بگیرید
از خوردن، آشاميدن و جويدن آدامس در هنگام شنا بايد جدا خودداري كرد زيرا ممكن است حتي سبب خفگي در شخص شناگر شود، بهخصوص خانمها چون عادت به جويدن آدامس دارند ممكن است آن را فراموش كرده و هنگام شنا دچار خطر شوند.
در مورد بزرگسالان هم در صورتي كه مبتلا به اسهالاند بايد تا بهبودي كامل از رفتن به استخر خودداري كنند زيرا انواع اسهالها مانند اسهال ميكروبي، ويروسي و انگلي از راه آب قابل انتقال ميیابد. همچنين مبتلايان بهزردي از نوع هپاتيت A تا بهبودي كامل بايد از شنا در استخر خودداري كنند زيرا ويروس آن از راه آب قابل سرايت به ديگران است. خوردن آب استخر به علت آلودگي ميكروبي و شيميايي چه عمدي باشد و چه سهوي، خطرناك است و بايد از آن پرهيز كرد.
پريدن آب در گلو و به عبارت ديگر وارد شدن آب در مجاري هوا و سرفه كردن خطرناك بوده و بايد هرچه زودتر شخص خود را به كناره استخر برساند و تا قبل از طبيعي شدن وضع از شنا كردن خودداري كند.
شستوشوي موها بعد از شنا اگر بدون توجه به نكات بهداشتي صورت گيرد سبب صدمه و آزار بيشتر موها ميشود. گرما و آفتاب شديد هم موجب صدمه و خشكي بيشتر موها ميشود. در فصل شنا بهتر است موها را ساده و كوتاه سلماني كرد بهطوري كه منظمكردن مكرر آن احتياج به دستكاري زياد نداشته باشد. بهتر است از رنگ، فر و صاف كردن مو بهخصوص در فصل شنا خودداري كرد يا آن را توسط افراد باتجربه انجام داد تا موجب صدمه اضافي به پوست و موي سر نشود.
رعايت بهداشت دقيق و كامل در استخرها ضروري است وگرنه ممكن است بيماريهاي ديگري مانند شپش سر، گال و غيره از اين طريق به افراد منتقل شود.
به منظور پيشگيري از انتشار آلودگيهاي مختلف ميكروبي، انگلي و قارچي از طريق آب استخرها رعايت موارد زیر برای شناگران ضروري است:
- قبل از ورود به استخر بدن خود را با يك شوينده مناسب شستوشو دهيد.
- هنگام شناكردن خلط گلوي خود را وارد آب استخر نكنيد.
- اگر بيماري پوستي از قبيل بيماريهاي قارچي قابل سرايت داريد به هيچ عنوان به استخر عمومي مراجعه نكنيد.
- بعد از دوش گرفتن و قبل از ورود به محوطه استخر، حتما بايد از حوضچه ضدعفوني عبور كنيد.
- از خوردن و آشاميدن در استخر شنا بپرهيزيد.
- در صوت ابتلا به سرماخوردگي يا هر نوع بيماري عفوني يا پوستي واگيردار بايد از ورود به استخر تا رسيدن به سلامتي كامل خودداري كنيد.
- هر شناگر بايد از وسايل شناي اختصاصي و تميز خود استفاده كند.
آب تنی، آب بازی، شیرجه، استخر و ... همه این ها خاطرات خوبی است که همه ما از دوران کودکی تا به امروز در ذهن خود از تابستان و گرما داریم، اما گاهی همیشه لذب خوب استخر با خاطرات خوب همراه نمی شود.