به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزی خبر، شواهد حاکی از ان است که عمده زیستگاه این گربه سان در ارتفاعات کوه بیرگ سراوان و همچنین شهرستان نیکشهر باشد .
مدیر اداره حفاظت محیط زیست سراوان گفت : پس از 25 روز تلاش شبانه روزی و استفاده از دوربین تله ای موفق به ضبط تصویر پلنگ ایرانی در ارتفاعات منطقه حفاظت شده بیرگ سراوان شدیم .
دهقان نژاد افزود : مهمترین زیستگاه این جانور جنگلها و ارتفاعات بیش از 4 هزار متر منطقه است که کوه بیرگ این ویژگی را دارد .
وی با بیان اینکه اینگونه جانوری با توجه به کمبود منابع غذایی و خطرات احتمالی گونه ای در معرض انقراض است گفت : شواهد نشان می دهد 10 قلاده از این جانور کمیاب در منطقه وجود داشته باشد . این جانور زیبا با جثه ای کشیده و باریک جزء بزرگترین گربه سانان ایران است و با توجه به هوشیاری زیاد ضبط تصویر زنده از آن کاری بسیار سخت و طولانی مدت است .
دوربین های تله ای باهدف شناسایی وحفاظت بیشتر ازگونه های جانوری کمیاب درزیستگاههای احتمالی این جانوران در شهرستان سراوان بکار گرفته شده است . هفته گذشته نیز با این دوربین جانوری بسیار نادر به نام شاه روباه در منطقه حفاظت شده بیرک سراوان شناسایی شد .
منطقه حفاظت شده بیرک با 73 هزار هکتار وسعت در غرب شهرستان سراوان واقع شده و گونه های جانوری کمیاب و نادر درآن زیست می کنند .
تصویر زنده یک قلاده پلنگ ایرانی نخستین بار در سیستان و بلوچستان ثبت شد .