کد خبر 115817
تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۰۸:۱۲

همین چند ماه پیش بود که اسرائیلی‌ها دم از حمله پیش دستانه علیه ایران می‌زدند و اکنون مقامات سابق و بعضا کنونی آنها یکی پس از دیگری منتقد اقدام نظامی‌ شده‌اند و آن را غیرقابل توجیه می‌دانند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، شاید چند ماه پیش که صدای طبل حمله به ایران با کمک رسانه‌های غربی گوش افکار عمومی جهان را کر کرده بود کمتر کسی تصور می‌کرد علاوه بر "مئیر داگان" رئیس سابق موساد "یووال دیسکین" رئیس سابق شین‌بت نیز لفاظی‌های جنگ‌طلبانه نتانیاهو و باراک را نپسندد و بگوید نباید فریب این دو را خورد.

دیسکین و داگان

البته داگان رئیس سابق موساد نیز پیش از این چند مرتبه مخالفت خود با اقدام نظامی علیه  ایران را با استفاده از صفت "احمقانه" برای چنین حرکتی ابراز کرده بود که البته به مذاق خیلی‌ها در اسرائیل و همچنین آمریکا خوش نیامد.

دیسکین در سخنرانی خود به روشنی تاکید کرده بود که نتانیاهو و باراک شایستگی مدیریت مسایل را ندارند و آنها را دروغگو خوانده بود.

پس از رئیس سابق شین‌بت، "ایهود اولمرت" نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی هم در مصاحبه با کانال 10 اسرائیل به جمع مخالفان اقدام نظامی پیوست و گفت در شرایط کنونی دلیل برای صحبت درباره یک تلاش نظامی و قطعا آغاز حمله نظامی ایران وجود ندارد.

ایهود اولمرت

"شیمون پرز" رئیس رژیم صهیونیستی نیز در مصاحبه‌ای که در هاآرتص منتشر شد با انتقاد از کسانی که موضوع اقدام نظامی علیه ایران را مکررا مطرح می‌کنند، تاکید کرد که چه کسی گفته که نتیجه این اقدام تضمین شده است؟

شیمون پرز

"گابی اشکنازی" رئیس سابق ستاد مشترک ارتش اسرائیل هم از غافله منتقدان حمله به ایران جا نماند و گفت "حمله به ایران اینقدر ضروری نیست که فردا صبح صورت بگیرد" اما اسرائیل باید یک تهدید نظامی ملموس در کنار تحریم‌ها و اقدامات دیپلماتیک نیاز ارائه کند.

دیسکین و اشکنازی

اما نکته قابل تاملی که این روزها در رسانه‌های اسرائیل مطرح شده امکان برگزاری انتخابات زودهنگامکنست است.

این انتخابات به درخواست برخی اعضای حزب لیکود و تهدیدات برخی از طرف‌ها برای خروج از ائتلاف دولتی، احتمال برگزاری زودهنگام آن هر روز قوت بیشتری می‌گیرد.

به گفته "آویو بوشینسکی" از مشاوران سابق "بی بی" گرچه سابقه نتانیاهو در هشدار دادن خطر ایران هسته‌ای احتمالا وی را در زمینه امنیت چهره‌ای بارز ساخته است اما از سوی دیگر انتخابات زودهنگام باعث می‌شود احتمال اینکه نتانیاهو دستور یک حمله پیش‌دستانه را بدهد بسیار کم شود چرا که این امر باعث به وجود آمدن جنگی منطقه‌ای می‌شود که محبوبیت وی را به خطر خواهد انداخت.

نتانیاهو

"باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا نیز در دیدار با نتانیاهو در کاخ سفید یعنی زمانیکه اوج لفاظی‌های صهیونیست‌ها علیه ایران بود آب پاکی را روی دست "بی بی" ریخت و گفت فرصت دیپلماسی با ایران هنوز باقی است، گرچه باز هم مثل همیشه گفت همه گزینه‌ها روی میز است.

اوباما هم مخالف حمله به ایران است اما چرا؟

انتخابات ریاست جمهوری آمریکا آبان ماه برگزار می‌شود و اوباما که مشتاق است مثل بسیاری از روسای جمهور سلفش هشت سال مستاجر کاخ سفید باشد، هیچ دوست ندارد برچسب جنگ طلبی بوش را قرض بگیرد و به این ترتیب سعی می‌کند به هر طریقی از درگیری دیگری در خاورمیانه جلوگیری کند.

از سوی دیگر مقامات اسرائیلی همواره منتظر نتیجه دادن تحریم‌های یکجانبه و بین‌المللی علیه ا یران بوده اند و در جدیدترین مواضع آنها به ماه جولای اشاره کرده‌اند.

به علاوه اولین رئیس جمهور سیاهپوست آمریکا به زعم خود پرونده جنگ عراق را بسته و قصد دارد با صلح با طالبانی که روزی قرار بود آمریکا آنها را سر جای خودشان بنشاند پرونده جنگ افغانستان را هم ختم به خیر کند.

از اینها گذشته مردم آمریکا از جنگ‌افروزی مقامات کشورشان خسته اند و ترجیح می‌دهند مالیاتی که می‌دهند صرف خودشان شود بنا بر این اوبامایی که قصد دارد دور دوم ریاست جمهوری را نیز تجربه کند فکر جنگ را هم از سر خود و هم از صهیونیست‌ها بیرون کرده است.

موقعیت برتر ایران در منطقه و ناکام ماندن محور ضدمقاوت در بحث سوریه

یکی از عواملی که مقامات صهیونیست را به مخالفت با حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای کشورمان واداشته دست برتر ایران در منطقه از لحاظ راهبردی و همچنین افزایش روز افزون توان نظامی و دفاعی جمهوری اسلامی است.

علاوه بر آن محور ضد مقاومت به رهبری آمریکا و اسرائیل با بروز بحران سوریه در یکسال اخیر سعی داشت تا نظام اسد را به عنوان حامی مقاومت در منطقه و همچنین هم‌پیمان نزدیک ایران سرنگون سازد اما نتوانست در این مچ اندازی نیز از پس تهران بر آید و به این ترتیب محاسبات غرب برای تضعیف محور مقاومت و همچنین قدرت منطقه‌ای ایران زیر سوال رفت به همین دلیل شاهد کاهش تهدیدها هستیم.

هر گونه حمله احتمالی بهای انرژی را برای اروپا و آمریکا غیرقابل تحمل می‌کند

نکته دیگری که باید در پس مخالف مقامات سابق صهیونیست با اقدام نظامی علیه ایران جستجو کرد افزایش غیرقابل تحمل بهای نفت برای کشورهای اروپایی و آمریکاست.

صهیونیست‌ها بخوبی دریافته‌اند که لفاظی‌های گذشته علیه ایران تاثیر مستقیمی بر بهای نفت داشته چرا که سال‌های قبل به نزدیک 150 دلار در هر بشکه نیز رسید؛ بنا بر این صهیونیست‌ها مطمئن هستند در صورت هر گونه اقدام غیرمعقول علیه ایران بهای نفت به بیش از آنچه پیش بینی می‌شود خواهد رسید به این ترتیب آمریکا و کشورهای اروپایی که هنوز در بحران اقتصادی به سر می‌برند بحران افزایش سرسام‌آور را از چشم اسرائیلی‌ها خواهند دید.

قیمت نفت

 

بر همین اساس "سر اندرو وود" سفیر سابق انگلیس در مسکو در مصاحبه با خبرنگار بین‌الملل خبرگزاری فارس با اشاره به سخت بودن پیش بینی عواقب حمله به ایران گفت: هیچکس دوست ندارد به ایران حمله شود.

 

سر اندرو وود سفیر سابق انگلیس در مسکو

وی همچنین با اشاره به تاثیر حمله احتمالی به ایران بر روی قیمت نفت و انرژی با سخت بودن پیش بینی این امر، ادامه داد: اسرائیلی‌ها مخالف حمله احتمالی به ایران برای حل موضوعات مختلف هستند.

"هادی محمدی" کارشناس ارشد مسایل بین‌الملل نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در پاسخ به این سوال که علت اظهار نظر شخصیت‌هایی چون داگان و اشکنازی در مخالفت با حمله به ایران چیست، گفت: دو سطح تحلیل در خصوص این مخالفت وجود دارد.

وی با بیان اینکه باراک وزیر جنگ رژیم صهیونیستی شخصیتی ماجراجو و منفعت طلبی دارد تاکید کرد که داگان و اشکنازی برای جلوگیری از این منفعت طلبی‌های حزبی وی این اظهارات را مطرح می‌کنند.

به عقیده محمدی دلیل دیگر طرح مخالفت‌ها با حمله به ایران از جانب مقامات سابق اسرائیل این است که این شخصیت‌ها بر اساس استدلال اطلاعاتی اظهار نظر می‌‌کنند به این معنی که مقامات اسرائیلی به مانند مقامات آمریکا و غرب به این استدلال رسیده‌اند که گزینه نظامی ناموفق، پرهزینه و غیرضروری است. به همین دلیل موج مخالفت از جانب این چهره‌های امنیتی و نظامی صورت می‌گیرد.

به گفته این کارشناس ارشد مسایل بین‌الملل این مسئله فراتر از ژست مخالفت با حمله نظامی به ایران است چون افرادی مانند داگان که خود یک راستگرای افراطی است اعتباری برای دستگاه‌های امنیتی هستند و از یک منطق استدلالی پیروی می‌کنند.

 

هادی محمدی

 

اما روزنامه فرانسوی فیگارو نیز در گزارشی که اخیرا منتشر شد با اشاره به لحن تند نتانیاهو علیه ایران در سالروز هولوکاست و همچنین از سوی دیگر اظهار نظر ایهود باراک مبنی بر اینکه "ایران هنوز تصمیم به ساخت سلاح اتمی نگرفته است" به اختلاف این مقامات در موضوع ایران پرداخت.

روزنامه گاردین چاپ لندن نیز در مقاله‌ای با انتقاد از تندروی‌های بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی، از مخالفت اکثر اسرائیلی‌ها با جنگ با ایران خبر داد.

 

جنجالی رسانه‌ای برای توجیه حمله نکردن به ایران

اما در پس تمام اظهارنظرهای مقامات اسبق اسرائیل در خصوص مخالفت با حمله به ایران شاید این سناریو قابل طرح باشد که مقامات صهیونیست قصد دارند با طرح غیرقابل توجیه بودن اقدام نظامی در شرایط کنونی اوضاع را به سمتی سوق دهند که در این زمینه به جای تقابل با آمریکا در کنار واشنگتن قرار گیرند.

از سوی دیگر مقامات اسرائیل به خوبی می‌دانند که اوباما دستکم تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری به هیچ وجه از اقدام نظامی علیه ایران حمایت نخواهد کرد پس بنا بر این سعی دارند با کمک مقامات سابق تل‌آیو که صراحتا از مخالفت با جنگ اظهار نظر کرده‌اند جریانی رسانه‌ای مهیا کنند و به این ترتیب با آمریکا همراهی کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس