کد خبر 11533
تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۸۹ - ۰۹:۳۹

کارگروه طرح تحول اقتصادي قيمت برق براي هر کيلووات ساعت در اجراي قانون هدفمند کردن يارانه ها را 430 ريال تعيين کرد.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، بعد از آنکه روز گذشته مسئولان وزارت نيرو از افزايش 4 هزار توماني قيمت برق در هر ماه براي 70 درصد از مشترکان کشور خبر دادند، مهر کسب اطلاع کرد که قيمت برق به ازاي هر کيلووات ساعت براي مشترکان، حدود 430 ريال تعيين شده که البته اين رقم، با احتساب قيمت سوخت نهايي شده است.
البته گفته مي شود از اين رقم حدود 30 تومان به وزارت نيرو و حدود 13 تومان به صندوق هدفمندي يارانه ها واريز شود.
بعد از اعلام رقم افزايش، شايد با يک محاسبه سرانگشتي هم به راحتي بتوان قيمت هر کيلووات ساعت برق را محاسبه کرد؛ چراکه بنا بر اعلام وزارت نيرو، قرار بر اين است که قيمت برق 70 درصد از مشترکان شبکه برق کشور که الگو را رعايت مي کنند، حدود 4 هزار تومان افزايش يابد.
بنابراين اگر الگوي مصرف در نيمه دوم سال که 200 کيلووات ساعت در هر ماه است را ملاک محاسبه قرار دهيم، مشخص مي شود که افزايش قيمت هر کيلووات ساعت برق در فرمول جديد، حدود 200 ريال است، بدين ترتيب هم اکنون که قيمت يارانه اي برق 162 ريال به ازاي هر کيلووات ساعت است، بنابراين بدون احتساب افزايش قيمت سوخت نيروگاهها، مي توان قيمت را 362 ريال محاسبه کرد.
بر اين اساس، قبض برق مشترکاني که زير الگو مصرف دارند و قبل از اجراي قانون هدفمند کردن يارانه ها حدود 3240 تومان محاسبه مي شد، بعد از اجراي اين قانون به حدود 7240 تومان افزايش مي يابد، البته بايد به اين ارقام، هزينه هاي جانبي قبوض که شامل آبونمان و غيره است را نيز اضافه کرد.
بنا به گفته مسئولان وزارت نيرو، اگر مشترکان شبکه برق کشور بتوانند تنها 10 تا 15 درصد از مصارف خود را کاهش دهند، مشمول تخفيف بيشتري خواهند شد و افزايش قيمت برق آنها به زير 3 هزار تومان هم مي رسد؛ اين درحالي است که صورتحسابهاي جديد هر چند به صورت تبعيضي- پلکاني محاسبه مي شود؛اما هر چه صرفه جويي بيشتري در مصرف انجام شود، نرخ ميانگين صورتحساب کاهش خواهد يافت.
البته مشترکان به راحتي مي توانند اين کاهش 10 تا 15 درصدي را در مصارف خود بدون اينکه خللي در رفاه آنها ايجاد شود، انجام دهند؛ چراکه قرار بر اين است که با نصب کنتورهاي هوشمند و سه تعرفه اي در منازل، قيمت برق به صورت ثابت براي تمامي مقاطع شبانه روز محاسبه نشود، بلکه قيمت در ساعات کم باري در پايين ترين حد خود، در ساعات ميان باري متوسط و در ساعات اوج بار در بالاترين در حد محاسبه شود، بنابراين اگر خانوارها استفاده از تجهيزات برقي خود از جمله اطو، لوازم الکتريکي غيرضرور را به ساعات غير از پيک منتقل کنند، به طور قطع هزينه کمتري را هم بابت برق خواهند پرداخت.
براساس اعلام وزارت نيرو ساعات کم باري از 11 تا 6 صبح، ساعات ميان باري از 6 صبح تا 6 عصر و ساعات اوج بار در زمستان از 6 عصر تا 11 شب است. بنابر اين اگر مشترکان شبکه برق کشور تنها يک ساعت را از مصارف اوج بار کم کرده و به ساعات ميان باري يا کم باري انتقال دهند، منفعت بسياري در پرداخت قيمت برق خواهند برد.
به هرحال، مجيد نامجو وزير نيرو هم گفته است: افزايش قيمت برق کمتر از حد انتظار بسياري از مردم خواهد بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس