کد خبر 114270
تاریخ انتشار: ۵ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۴

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: شهید مطهری در برابر جریانات انحرافی با همه وجود ایستادگی می‌کرد و مراعات شئونات و مسائلی که اکنون باب شده است را نمی‌کرد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، علی لاریجانی رئیس مجلس در دیدار با اعضای بزرگداشت ستاد حکمت مطهر ویژه گرامیداشت سی‌وسومین سالروز شهادت آیت‌الله مطهری، با تشکر از زحمات و تلاش‌های انجام شده در این بنیاد برای نکوداشت این شهید والامقام، تصریح کرد: شما وظیفه دارید یک فکر بی‌بدیل را در جمهوری اسلامی پایه‌گذاری کنید؛ شهید مطهری در بین متفکرین یکصد سال اخیر در بنیانگذاری فکر نو برای نسل جوان از نظر آشنایی با اسلام ناب شخصیت بی‌بدیلی بودند.

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در واقع سعه فکری ایشان در ابعاد مختلف فقهی، فلسفی، قرآنی، تاریخی، اجتماعی و سیاسی باعث بی‌بدیل شدن این شخصیت شده است.

وی در ادامه به تعبیر مقام معظم رهبری از شهید مطهری اشاره کرد و افزود: معظم‌له فرموده بودند تفکرات وی ایدئولوگ نظام جمهوری اسلامی است، حال با این وجود باید از خود بپرسیم تفکرات این فرد تا چه میزان در جامعه فعلی ما محقق شده است، یا اینکه چقدر تا تحقق این افکار فاصله وجود دارد و چه نقاط ضعفی باید از بین برود تا از این تفکر در ابعاد مختلف فردی و اجتماعی استفاده شود.

رئیس فراکسیون اصولگرایان ادامه داد: معتقدم در بسیاری از موارد برداشت‌های ناقصی از این تفکرات شهید مطهری وجود دارد و هیچگاه نگاه همه‌جانبه‌ای به این تفکر نشده است.

لاریجانی گفت: در مسائل و زمینه‌های اقتصادی شهید مطهری مجموعه‌ای از نظریات را در بُعد اسلامی مطرح کردند اما چون در برهه‌ای که مشغول تنظیم نظام اقتصادی- اسلامی بودند، به شهادت رسیدند، این نظریه در همان مقطع مسکوت ماند.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تأملاتی که شهید مطهری در زمینه مسائل اقتصادی داشتند، بسیاری از مشکلات فعلی اقتصاد کشور را مرتفع می‌کند، محققان و صاحب‌نظران به ویژه در حوزه سیاست و اقتصاد باید به این موارد توجه ویژه‌ای داشته باشند، به طور مثال در بحث عدالت ایشان نیز نظریه‌های بسیار دقیق و درستی را مطرح کردند، همانطور که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی عدالت موضوعی محوری و کانونی در شکل‌گیری پایه‌های نظام جمهوری اسلامی ایران شد.

وی با تاکید بر اینکه در هر زمانی برداشت‌های متفاوتی از بحث عدالت وجود داشته که برداشت درستی نیز نبوده است، یادآور شد: از ابتدای انقلاب نگاه نیمه‌سوسیالیستی به عدالت وجود داشت که البته به شرایط آن زمان نیز بازمی‌گردد، اما زیربنای آن برداشتی از یک تفکر اسلامی بود که به آن صورت در جامعه ساری و جاری شده بود؛ این نگاه، نگاه درستی به عدالت نبود و شهید مطهری به همین موضوع انتقاد داشتند.

رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس اضافه کرد: اگر کسی آثار شهید مطهری را دقیق مطالعه کرده باشد، متوجه این نقد زیربنایی می‌شود، زیرا تئوری ایشان در باب عدالت تئوری فراگیری است، حتی می‌توانم بگویم میان متفکرانی که در زمینه فلسفه اقتصادی و فلسفه سیاست کار کرده‌اند، کسی را ندیدم که چنین مبانی‌ای را مطرح کرده باشد.

لاریجانی تاکید کرد: آیا ما تاکنون توانسته‌ایم این نگاه را به عرصه اجرایی‌شدن برسانیم؟ آیا درست است از موضوعی که جنبه کانونی برای تفکر اسلامی و تشکیل مدینه اسلامی دارد، به این راحتی بگذریم؟

وی در ادامه به نامگذاری سال 91 از سوی مقام معظم رهبری به نام سال "تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی"اشاره کرد و گفت: در همین ارتباط هم شهید مطهری نظریات روشن و دقیقی دارد که در سخنرانی خود در نماز جمعه هفته گذشته به چند مورد آن اشاره و اعلام کردم که برخی از کارهایی که اخیراً انجام شده با تفکری که این شهید والامقام داشت، بسیار فاصله دارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی درباره نظریات شهید مطهری در بُعد سیاست گفت: بعضی از بداخلاقی‌های رایجی که در جامعه ما از نظر سیاسی وجود دارد با منش و فکر شهید مطهری هیچ تناسبی ندارد؛ افتراها، دروغ‌ها و تهمت‌هایی که در ادبیات سیاسیون دیده می‌شود و گاهی در برخی از رسانه‌ها به این موارد پرداخته می‌شود، با سلوک شهید مطهری بسیار فاصله دارد، به نوعی که می‌توان از روند فعلی در بداخلاقی‌های سیاسی به‌عنوان کج‌راهه یاد کرد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگر سخنان خود به برخورد جدی شهید مطهری در برابر جریانات انحرافی اشاره و اضافه کرد: گاهی افکار انحرافی در جامعه ما مطرح می‌شود که برخی‌ها به راحتی از کنار آن می‌گذرند. آیا شهید مطهری هم اینگونه عمل می‌کرد؟ یا در برابر جریانات انحرافی فکری با شجاعت و غیرت دینی وارد صحنه می‌شد و ملاحظه کسی را نمی‌کرد؟

لاریجانی تفاوت شهید مطهری را با برخی دیگر از متفکرین در برخورد شجاعانه وی با جریانات انحرافی فکری دانست و تاکید کرد: ایشان در برابر جریانات انحرافی با همه وجود ایستادگی می‌کرد و مراعات شئونات و مسائلی که اکنون باب شده است را نمی‌کرد.

وی درباره آثار مرحوم شریعتی که در زمان شهید مطهری منتشر شده بود، اضافه کرد: این آثار در آن زمان تقریباً شکل غالب تفکر دانشگاه‌ها بود که این مسئله مورد انتقاد جدی شهید مطهری قرار داشت. ایشان معتقد بود این آثار می‌تواند سنگ‌بنای نادرستی را در جامعه ایجاد کند و به همین دلیل وظیفه خود می‌دانست که جلوی برخی انحرافات را که بعدها باعث شکل‌گیری آرمان مستضعفین و گروه‌های فرقان شد، بگیرد.

رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس هشتم به ابعاد فکری شهید مطهری در بحث امر به معروف و نهی از منکر اشاره و تاکید کرد: در این سال‌ها به این موضوع توجهی نشده و در این‌باره دچار غفلت بزرگی شده‌ایم و همین مسئله موجب به وجود آمدن برخی از آسیب‌ها در جامعه شده است اما به این موضوع در تفکرات شهید مطهری بارها اشاره شده است و به همین دلیل است که می‌توان گفت تقریباً فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر در کشور نداریم.

رئیس قوه مقننه همچنین درباره نظریات آیت‌الله مطهری در بحث آزادی تصریح کرد: نگاه و تفکر ایشان به بحث آزادی با آن شکل و شیوه مرسوم در کشورهای غربی بسیار متفاوت است. شهید مطهری آزادی را در حدی می‌داند که به تعالی سایر ارزش‌های انسانی لطمه وارد نکند، که این مسئله تفکر بسیار درستی است؛ در زمان دوم خرداد به اقتباس از شرایطی که در دیگر کشورها بود برای آزادی در کشور حالت افراطی مطرح می‌شد، در حالی که آنها نمی‌دانستند در کشور اسلامی باید برای آزادی در کنار اندیشه اسلامی ارزش قائل شد.

لاریجانی در ادامه خواستار نهادینه شدن تفکرات شهید مطهری در پایه‌های نظام و همچنین افکار جوانان شد و بیان کرد: باید متن افکار و حرکت جامعه بر حاشیه افکار غلبه کند، زیرا این تفکرات شهید مطهری است که همانا از آن به‌عنوان ایدئولوگ نظام یاد می‌شود، در عین حال باید نگاه واقع‌بینانه‌ای به نظریات این شهید داشته باشیم و اینگونه نباشد که بخواهیم با افکار خودمان این نظریه‌ها را شکل دهیم.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در ادامه به اعضا و نمایندگان بنیاد حکمت توصیه کرد که از نظریات شهید مطهری در بحث جمهوری اسلامی و اهمیت تکوین نظام اسلامی و برگزاری انتخابات در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس نهم در رسانه‌ها اهتمام ویژه شود، زیرا این اهتمام در نهایت به مشارکت بیشتر مردم منجر خواهد شد.

رئیس فراکسیون اصولگرایان به تحولات کشورهای عربی و افزایش موج بیداری اسلامی اشاره و اضافه کرد: آشنایی مردمی که به دیکتاتورها پشت کردند با نظریات شهید مطهری نکته ویژه‌ای است که نباید از آن غافل شد، زیرا بیداری اسلامی نقطه برجسته آثار این شهید محسوب می‌شود البته این مسئله به برگزاری میزگردهایی با حضور کارشناسان داخلی و خارجی نیازمند است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش پایانی سخنان خود گفت: تلاش کنید در برنامه‌هایی که به منظور بررسی تفکرات شهید مطهری برگزار می‌شود، به سطح ارتقای فکری جامعه کمک کند و در انتخاب افرادی که صاحب‌نظرند دقت کافی شود تا هزینه‌ها به ثمر بنشیند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس