عادل فردوسی پور

سلبریتی‌ها برای گرفتن امتیازات و دستمزدهای کلان، چماق مهاجرت به کشورهای دیگر را بالای سر مدیران رادیو و تلویزیون نگه دارند و فارغ از اینکه در آن‌سو چه چیزی در انتظارشان است.

به گزارش مشرق، «همیشه سر کلاس‌هایم گفته‌ام و بچه‌های صنایع می‌توانند شهادت بدهند که سعی کردم و تاکید داشتم که «آقایان و خانم‌ها» از ایران نروید و مملکت را ترک نکنید؛ اینجا مثل تمام عزیزانی که ماندند و موجب افتخار ما هستند، بمانید. تلاش کنید و بجنگید تا مملکت خودمان را بسازیم و همیشه این موضوع را گفته‌ام.» این جملات را عادل فردوسی‌پور، چند روز پیش در مراسم آنلاین فارغ‌التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف گفت و ادامه داد: «اسفندماه ۹۷ بدون هیچ توضیح و دلیل موجه من را کنار گذاشتند. وقتی عید شد و به اولین کلاسم در فروردین‌ماه ۹۸ رفتم، بچه‌ها گفتند: «استاد! شما که می‌گفتید بمانید و مملکت را بسازید، شما بیش از ۲۰‌ سال ماندی و برنامه داشتی، چه اتفاقی افتاد و الان چه حرفی می‌زنید؟» واقعا در آن زمان هیچ جوابی برای بچه‌های کلاسم نداشتم.»

دو پاراگرافی که می‌توان در آن موضع و نگاه این مجری و گزارشگر کاربلد و باهوش را به صراحت دید؛ گلایه از وضعیت فعلی‌اش و تلاش برای شفافیت آینده‌اش حتی با توسل به تهدید به رفتن. عادل فردوسی‌پور درحال حاضر برنامه جذاب «فوتبال ۱۲۰» را در شبکه ورزش دارد که به‌طور زنده پخش می‌شود و مخاطبان خودش را دارد. پس هنوز عادل در صداوسیما فعالیت می‌کند و حداقل یک پایش این سمت است و طبق شنیده‌ها حداقل یک سال دیگر هم قرار است با شبکه ورزش و صداوسیما همکاری کند. با همه اختلافات و حتی دعواها اما فردوسی‌پور بهتر از هرکسی می‌داند که آن‌ور برایش موقعیت ویژه‌ای نیست و آنچنان ذکاوتی هم دارد که به موقعیت و شرایط دوست و همکار سابقش، مزدک میرزایی هم نیم‌نگاهی بکند. عادل نشان داده که هم مناسبات سیاسی را خوب می‌شناسد و هم تاثیر لابی‌ها و مذاکرات رودررو بر تداوم و حتی کیفیت کار را. آنجایی که نیاز بوده با مقامات سیاسی دیدار و گفت‌وگو کرده و هرجا هم که امکانش نبوده، سکوت کرده و این وظیفه را به گردن دوستان هنری، ورزشی یا رسانه‌ای خود انداخته است. شاید ازنظر مالی، امکانات و سخت‌افزاری و حتی نبود برخی محدودیت‌ها و ملاحظات سلیقه‌ای، کارکردن خارج از ایران ظاهرا به نفع عادل باشد، اما جنس کار و قلب او تعلق به ایران دارد و ازنظر شخصیتی هم متفاوت با دوست و همکار سابقش است.

در سال‌های اخیر و به‌خصوص اواخر دهه۸۰، مهاجرت چهره‌ها و هنرمندان بیشتر شد و هرکدام به‌دلایلی ترک وطن کردند و رفتند به‌سوی دنیایی که فکر می‌کردند مطلوب‌شان است؛ کارگردانان، خبرنگاران و بازیگرانی که اکثرا موقعیت ممتازی هم در داخل نداشتند و با دلایل یا بهانه‌هایی مانند نبودن آزادی و عدم پیشنهادهای کاری یا مشکلات مالی قید همکاری با تلویزیون یا سینما را زدند. البته که کسی هم از این سمت آشکارا مانع از رفتن چهره‌ها نشد و همکاری ناخواسته طرفین باعث سرعت گرفتن مهاجرت آنها شد. مهاجرت هنرمندان هم اتفاق تازه و نویی نیست. پیش از انقلاب و حتی در دهه‌های۶۰ و ۷۰ هم کسانی بودند که از ایران رفتند یا بعدها برگشتند یا هنوز ماندگار هستند، البته به‌جز آنهایی که خارج از ایران فوت کردند.  

صداو سیما و مدیریتی که نیست

یکی از وظایف هر مجموعه‌ای پرورش، حفظ و اعتلای نیروهای خودش است. عدم توجه به هرکدام از این وظایف می‌تواند منجربه کاهش یا ریزش نیروهای تحت کار باشد. صداوسیما باتوجه به جایگاه حساسی که دارد، یکی از مجموعه‌هایی است که نیروی انسانی در ساختارش حکم طلا را دارد. هرکدام از چهره‌های مشهوری که از ایران رفته‌اند، سابقه دست‌کم یک‌بار دیده شدن یا شنیده شدن در رادیو و تلویزیون ایران را داشته‌اند.

صداوسیما اگر امروز دستش برای ساختن برنامه‌های جذاب و پربیننده خالی است، ریشه‌اش را باید در نگاه و نظارتش بر نیروهایش بیابد؛ جایی که در دهه۷۰ و ۸۰ هر چهره مشهوری با کمترین رفتار غلطی، بیشترین برخورد و تنبیه را می‌دید و از آن شکل مدیریت، حالا و در دهه۹۰ به جایی رسیدیم که مدیران سیما برای حفظ مخاطبانی که مانده‌اند، چنان باج‌های کلانی به سلبریتی‌ها می‌دهند که بیا و تماشا کن.

هنرمندان باتوجه به روحیه حساسی که دارند، شاید بتوانند با درآمد اندک بسازند و کار کنند، اما نوع رفتار با آنها مساله مهمی است که اکثرا نادیده گرفته می‌شود. قطعا امثال مزدک میرزایی، محمد حسینی و فرشید منافی قابل‌مدیریت بودند و می‌شد کاری کرد که صداوسیما علاوه‌بر نیروهای فعلی بتواند از وجود چهره‌هایی که خودش آنها را مشهور کرده بود، استفاده کند.

واقعیت این است که در شرایط فعلی و باتوجه به جایگاه صداوسیما و میزان محبوبیتش، شاید منطقی به‌نظر برسد که سلبریتی‌ها برای گرفتن امتیازات و دستمزدهای کلان، چماق مهاجرت به کشورهای دیگر را بالای سر مدیران رادیو و تلویزیون نگه دارند و فارغ از اینکه در آن‌سو چه چیزی در انتظارشان است، بار خودشان را ببندند و عنوان وطن‌دوستی را هم به خود بچسبانند.

پروژه شکست‌خورده مهاجرت به جم

از اواسط سال ۹۴ موج مهاجرت به ترکیه بین برخی برنامه‌سازان تلویزیونی شکل گرفت و رفت‌وآمدهای بازیگران به این کشور هم زیاد شد. شاید ابتدا کسی باور نمی‌کرد کارگردان‌هایی مثل مهدی مظلومی یا سعید ابراهیمی‌فر در شبکه‌ای که به خراب کردن بنیان خانواده مشهور شده، حاضر به ساخت سریال شوند.

اما بعد از چند نمونه سریال و  برنامه‌سازی که موفقیتی نداشت، آهنگ بازگشت و پشیمانی بازیگرانی که رفته بودند، شدت گرفت. چکامه چمن‌ماه و مانی کسراییان جزء اولین بازیگرانی بودند که به جم پیوستند و البته کشف‌حجاب چمن‌ماه بازتاب زیادی در رسانه‌های داخلی داشت.

رابعه اسکویی بازیگر دیگری بود که رفتنش به جم بازتاب زیادی در رسانه‌های داخلی داشت. به‌دنبال آنها صدف طاهریان، ساناز زرین‌مهر، بنیامین احمدی، سارا باهنر و بهارک صالح‌نیا نیز راهی آن‌سوی مرزها شدند که البته هرکدام از آنها مختصات متفاوتی از هنر بازیگری در داخل ایران داشتند و هدف‌شان در خارج از کشور، با هم فرق داشت. در سال۹۵ نوبت به موج دوم مهاجرت‌ها رسید و بازیگرانی همچون هرمز سیرتی، رامسین کبریتی و درنهایت پردیس افکاری هم به این شبکه و سریال‌هایش پیوستند تا ظاهرا تعداد کوچ‌کرده‌ها کم نباشد.


ابتدای حضور هرکدام از این افراد در ترکیه همراه با داغ شدن تنور شایعات بود و در سایت‌های داخلی هم پوشش خوبی داده می‌شدند. اما بعد از چند صباحی که رنگ و لعاب شایعات و بازی‌های رسانه‌ای کنار می‌رفت، کوچ‌کرده‌ها با واقعیت‌های تازه‌ای از مهاجرت روبه‌رو می‌شدند. مثلا ابتدای سیل این مهاجرت‌ها گفته می‌شد که برای بازی در یک تله‌فیلم به بازیگر ایرانی مهاجرت‌کرده ۸۰ میلیون تومان پول داده‌اند یا برای عوامل ایرانی شاغل در این شبکه حقوق ثابت ماهیانه ۸/۳ میلیون تومانی درنظر گرفته ‌شده است، اما بعدتر مشخص شد تله‌فیلم‌هایی که کلا ۵۰ تا ۶۰ میلیون هزینه دربر دارد، برای نقش اولش تنها ۶ میلیون تومان دستمزد درنظر گرفته شده که در مقایسه با دستمزد بازیگرانی که در داخل کار می‌کنند هم کمتر است. حرف و حدیث‌هایی از وضعیت بد حضور بازیگران ایرانی در کشور ترکیه شنیده می‌شد، مثل اینکه عوامل حاضر در سریال‌ها و فیلم‌های این شبکه روزانه تنها یک وعده ناهار از عوامل سازنده می‌گیرند یا حتی برخی خانم‌های کوچ‌کرده به ترکیه به‌صورت اشتراکی سوئیت اجاره کرده و نیمی از حقوق خود را برای اجاره این سوئیت‌ها می‌پردازند.

باوجود این، همچنان تصویر درست و دقیقی از وضعیت آنها به داخل کشور مخابره نمی‌شد. شاید اولین و غم‌انگیزترین وضعیتی که از آنتن یکی از همین شبکه‌ها رقم خورد، مربوط به حضور و تحقیر رامسین کبریتی در یک مصاحبه تلویزیونی بود. رامسین کبریتی بعد از سه‌ماه حضور و سردرگمی‌اش در شبکه جم، به یک شوی تلویزیونی دعوت شد و وقتی مجری برنامه سوالات مسخره و بی‌ربط از او پرسید، با عصبانیت گفت که مسخره آنها نیست و سپس با عصبانیت استودیو را ترک کرد. رامسین کبریتی بیش از چهارسال است که تلویزیون ایران را ترک کرده و دیگر هم نتوانست موفقیت روزهای حضورش در ایران را تجربه کند.

حالا بعد از چندسال راه دیگری را برای ابراز پشیمانی در پیش گرفته، به‌طوری که چندی پیش در صفحه مجازی‌اش نوشت: «جرمم بیکاری بود. آمدم برای کار از ایران بیرون، به جرم کار کردن ممنوع‌الکار شدیم و چون ممنوع‌الکارم نمی‌توانم برگردم. نه فیلم بازی کردم، نه فیلم سیاسی بازی کردم، کشف حجاب هم نکردم که بخواهم سرم را پایین بگیرم و شرمنده باشم.» مشخص نیست که چقدر ممنوع‌الکاری رامسین کبریتی صحت داشته باشد، اما  اولین مسافر قطار بازگشت از ترکیه به تهران، رابعه اسکویی بود که در آنجا نتوانست هیچ فیلمی بازی کند و فقط به چند عکس و مطلب بسنده کرد. او حالا به ایران بازگشته و در سریالی به نام «موچین» نقش زنی را بازی می‌کند که حجاب کاملش را حفظ می‌کند. اگرچه همین سریال موچین به اندازه برخی از همین سریال‌های ترکیه‌ای مبتذل و سطحی است، اما هرچه هست، این خانم بازیگر در کنار یک تیم تولید ایرانی بازی می‌کند.

مهاجران

داستان مهاجرت ابراهیم گلستان، سوسن تسلیمی و امیر نادری با بازیگرانی مانند صدف طاهریان، زهرا امیرابراهیمی و رامسین کبریتی متفاوت است. شاید درنهایت همه این چهره‌ها را به‌عنوان مهاجران بشناسیم، اما هنرمند اگر صاحب سبک و توانمند باشد، گلیم خودش را از آب بیرون می‌کشد و نیازی به حاشیه‌سازی و گفت‌وگوهای متعدد برای ماندن در اخبار ندارد. مهاجران مشهور را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد؛ آنهایی که برای رسیدن به زندگی بهتر به خارج از ایران رفته‌اند و گروه دوم کسانی هستند که به‌منظور یافتن یک موقعیت شغلی بهتر و پردرآمدتر، کشورشان را ترک کرده‌اند و حالا و پس از گذشت چندسال می‌شود کیفیت کارشان را سنجید و به امتحان جابه‌جایی بزرگ‌شان نمره داد؛ نمره‌ای که برآیند نظرات کارشناسان هر حوزه است و حتی گاهی هم آن‌قدر بدیهی است که نیاز به سنجش ندارد.

شادمهر عقیلی، محسن نامجو، حمید طالب‌زاده، تتلو، ساسی مانکن و این اواخر مانی رهنما در موسیقی، مزدک میرزایی و مهدی رستم‌پور در حوزه اجرا و خبرنگاری و پردیس افکاری، شبنم طلوعی، حنانه شهشهانی، مانی کسراییان، روناک یونسی و گلشیفته فراهانی در حوزه سینما و تلویزیون نمونه‌هایی هستند از چهره‌هایی که هرکدام با جایگاه و اندازه خودشان ترجیح دادند هجرت کنند و در این مجال نگاه عمیق‌تری به برخی چهره‌های شاخص رادیو و تلویزیون داریم که طی سال‌های اخیر قید کارکردن در ایران را زدند.

فرشید منافی

شنوندگان حرفه‌ای رادیو در اواخر دهه۷۰ صدایی را شنیدند که هم خاص بود و دلنشین و هم حرف‌های خوبی می‌زد. در رادیو جوان، برنامه «روی خط جوانی» نزدیک به یک دهه تبدیل به محبوب‌ترین برنامه شد و منافی که سن‌وسال کمی داشت و به‌واسطه پدرش، علی‌اصغر منافی وارد رادیو شد، پله‌های ترقی را به‌سرعت طی کرد و از رادیو جوان به رادیو پیام، رادیو ایران، رادیو فرهنگ و حتی رادیو ورزش رفت و آرام‌آرام به‌سمت دوبله هم کشیده شد و در سریال‌های مطرح دهه۸۰ به‌جای برخی از کاراکترها حرف می‌زد. منافی به تلویزیون هم آمد و «کوله‌پشتی» و «صبح آمد» را هم اجرا کرد، اما هرکسی را برای کاری ساخته‌اند و منافی خیلی زود فهمید رادیو برایش جای مطمئن‌تری است.

 او حتی بازیگری را هم امتحان کرد و نامزد دریافت جایزه هم شد، اما ناگهان و به‌واسطه گرایشات اعتقادی به گروه‌های خاص و عوامل دیگری که هیچ‌گاه درباره‌اش به‌طور مشخص صحبت نکرد، ایران را در اوج شهرت ترک کرد و در رادیو «پس‌فردا» هیچ‌گاه نتوانست حتی دوران اوج خودش در رادیو را هم تکرار کند. اگر منافی در رادیوی ایران محدودیت‌هایی داشت، آنجا ظاهرا هیچ ملاحظه‌ای برایش وجود نداشت، اما برنامه‌هایش یک شکست مطلق تلقی می‌شود؛ استعدادی که در ۲۰ سالگی مشهور شد و در ۳۱سالگی کشورش را ترک کرد تا در ۴۱سالگی تبدیل به یک چهره کاملا معمولی و حتی فراموش‌شده شود.

بیشتر بخوانید:

مزدک میرزایی هم هیچی نشد

مزدک میرزایی

«این روزها دلگیرم، اما نمی‌خواهم با گفتن ناراحتی‌هایم تشنج رسانه‌ای ایجاد شود. از من می‌پرسید چرا (در مسابقات جام جهانی) نیستم؟! چون در شبکه مستند فعالیت دارم؛ شبکه۳ بنده را به چشم یک گزارشگر می‌بینند، چون در آن جمع دوستانی که بیشتر تهیه‌کنندگی برنامه‌های ورزشی دارند، قرار ندارم. همیشه مسابقات را گزارش کرده‌ام و تهیه‌کنندگی برنامه را به دوستان دیگر واگذار کرده‌اند. به همین‌خاطر ترجیحم بوده که نباشم و در شبکه مستند به‌عنوان تهیه‌کننده فعالیت ورزشی‌ام را ادامه بدهم.‌» این حرف‌ها را مزدک میرزایی تیرماه ۹۷ و در واکنش به عدم حضورش در برنامه جام جهانی روسیه شبکه۳ گفته بود. گزارشگر کم‌حرف و نجیبی که باوجود اطلاعات زیاد و تسلطش اما برخی اعتقاد داشتند شاید مناسب ورزش پرهیجانی مثل فوتبال نباشد.

مزدک حتی دوسه‌بار برنامه نود را هم در غیاب فردوسی‌پور اجرا کرد که موفق هم نبود. آن زمان که خبر مهاجرت یکی از گزارشگران فوتبال منتشر شد، میرزایی آخرین نفری بود که مخاطبان حدس می‌زدند از ایران رفته است. گزارشگر بی‌حاشیه‌ای که وقتی در افتتاحیه جام جهانی روسیه و در بازی عربستان و میزبان جمله «حتی دلارهای سعودی هم نتوانست برای عربستان کاری بکند» را گفت، هیچ‌کس فکرش را نمی‌کرد که بعدها دلارهای سعودی بتواند پای گزارشگر ایرانی را به شبکه ایران اینترنشنال باز کند.

مزدک میرزایی گزارشگر خوبی بود، اما هیچ‌گاه مجری قابل‌اعتنایی نبود. درست است که جای خالی او در ایران حس می‌شود، اما واقعیت این است که مزدک جایگاه بالایی در آن‌سو برای خودش به دست نیاورده و اگر اوایل حضورش و به‌خاطر حاشیه‌ها، برنامه‌اش تماشا می‌شد، اما در ادامه مخاطبانش را از دست داد و هیچ‌گاه نتوانست تبدیل به یک مرجع فوتبالی قابل‌اعتنا باشد. پس از رفتنش، دوستان و همکارانش از پاکی و نجابت و وطن‌دوستی‌اش گفتند، اما کسی پیگیری نکرد تا این گزارشگر انتخابش را تغییر دهد و در تصمیمش تجدیدنظر کند.

سیدمحمد حسینی

«کاظم احمدزاده»، « مسابقه بزرگ»، «ایشیم بالا»؛ هرکدام از این واژه‌ها یادآور حضور یک مجری مسلط و محبوب در دهه۷۰ تلویزیون بود که نگاهی به روند کاری‌اش می‌تواند برای هر انسانی عبرت‌آموز باشد. محبوب‌ترین مجری تلویزیون در دهه۷۰، در دهه ۹۰ به چنان حقارتی رسید که مردم را دعوت به آتش زدن مساجد می‌کرد. سقوط آزاد برای چهره‌ای که هم سریال بازی کرد و هم به‌واسطه حضور او در تلویزیون، برادرانش هم فعال و مشهور شدند. جنون؛ کلمه‌ای است که در توصیف و توجیه رفتارهای حسینی در سال‌های اخیر به‌کار می‌برند.

گرانقیمت‌ترین مجری تلویزیون در دهه۸۰ با وجود نداشتن چارچوب و خط‌قرمزهای مرسوم رسانه‌های خارج از ایران هم هرگز نتوانست حتی ذره‌ای از محبوبیت‌ها و موفقیت‌هایی راکه در داخل کشور بـه‌دست آورده بود، تکرار کند و مجبور شد حرف‌های تند سیاسی بزند و البته بازهم رنگ موفقیت را نبیند. البته در زمان حضور حسینی در ایران هم شایعاتی درخصوص اتهامات مالی او مطرح شد که سرانجامش هیچگاه مشخص نشد و درنهایت این مجری و شومن از ایران فرار کرد، او که خودش اصرار به سوزاندن خودش و استعدادهایش داشت و البته تلاش ها برای نسوختنش هم بی فایده بود.

مهدی مظلومی

کارگردان موفق و مشهور تلویزیون در دهه۸۰ که توانسته بود با «بدون شرح» و «کمربندها را ببندیم» دل مردم و مدیران تلویزیون را ببرد، با گفتن این جمله که «من فیلمسازم، پس هرکجای این جهان بتوانم فیلم می‌سازم... برای من حرفی که می‌زنم مهم است و کسانی که فضای آزاد برای حرف زدن فراهم می‌کنند.» از ایران به مقصد «جم» رفت و تمام تلاشش را کرد تا خاطره‌های خوش مردم از خودش را از بین ببرد. وقتی در هدفش موفق شد، به ایران بازگشت و چندین کار ساخت، اما هیچ‌کدام حرفی برای گفتن نداشتند.

مظلومی با وجود ساختن چند مجموعه در شبکه تلویزیونی «جم» و حتی ساخت سریالی به نام «شهر قشنگ» با حضور پردیس افکاری و هرمز سیرتی که نام آن را هم از سریال «بدون شرح» در ایران وام گرفته بود، نه‌تنها به پیشرفتی دست پیدا نکرد که حتی ساخت این مجموعه‌ها به‌لحاظ کیفیت نیز برایش یک پسرفت محسوب می‌شد. مظلومی پس از بازگشت به ایران فیلم «سه بیگانه» را ساخت که با بی‌توجهی گیشه و منتقدان مواجه شد و پس از آن تلاش‌هایی شد تا او مجدد به تلویزیون برگردد که تاکنون موفقیت‌آمیز نبوده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 52
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 38
  • IR ۱۶:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
    96 25
    هر ادمی فقط چند سال عمر میکنه که در مقابل تاریخ کره زمین مثل سر سوزنه. حالا هر کسی خودش مختاره که انتخاب کنه از خودش خاطره خوش در تاریخ بذاره یا به عنوان یک وطن فروش فراموش شه
    • IR ۰۰:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
      3 4
      فردوسی پور همه چیزش را مدیون صدا و سیماست وگرنه اگر گزارشگر فوتبال نمیشد یک بیکار می ماند! از گزارشگری به استادی و تهیه کنندگی و نویسندگی رسید یعنی چندین شغل دارد.. ایشان هنوز استاد دانشگاه هست و فقط از صدا و سیما کنار رفته همین... اما آنقدر جا پایش بزرگ است که نمی‌تواند به استادی دانشگاه درجه یک ایران بسنده کند...اینکه چطور استاد دانشگاه شده بماند. اینکه چرا در صدا و سیما کشور اسلامی مجری هایش همه مجردند بماند... اینکه او در بزرگ کردن فوتبال که یک وسیله هدر رفت منابع دولتی هست نقش بزرگی داشت بماند... بسیاری از جوانهای نخبه کشور بیکارن و این آقا دلسوخته از خروج از صدا و سیما... واقعا تاسف داره.
    • IR ۰۰:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
      1 4
      بهترین اتفاقی که میشد برای صداوسیما متصور شد این بود که مزدک میرزایی (مجسمه بی استعدادی و عدم خلاقیت) ازش خارج بشه
    • --- IR ۰۰:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
      3 0
      وطن فروش کسانی هستند که موتور رو قیمت ماشین ،ماشین رو قیمت خونه ،خونه رو قیمت جون انسان کردند ...
    • SE ۱۲:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
      3 4
      فردوسی پور فکر کرده آن طرف آب هم مثل ایران است که بتواند با دو به هم زنی و دعوا درست کردن بین اهالی فوتبال نانی در آورد!
  • سید IR ۱۷:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
    57 65
    خیلی از ما مردمی که از شامورتی بازی های فردوسی پور نمی توانیم لذت ببریم نه تنها از رفتنش ناراحت نمی شویم که در صورت افتادن این اتفاق شاکر هم خواهیم بود! حالا مثلاً آن زمانی که نامبرده دامشجویان را به ماندن تشویق می کرده است، چه قدر کلامش نافذ بوده است که به خاطر نصیحت او آن دانشجویان را از رفتن منصرف کرده باشد که حالا منتش را بر سر نظام می خواهد بگذارد!؟
    • IR ۲۰:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
      33 29
      مشرق پرونده این رو شفاف سازی کن . که چطوری استخدام صدا وسیما شد و چطور با مدرک کارشناسی ارشد استاد دانشگاه شریف شد. در حالیکه خیلی ها با مدرک دکتری حتی کارمند ساده جایی نمی توانند بشوند.
    • فوتبالی IR ۲۳:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
      10 8
      قابل توجه این دوستمون (20:41) عادل فردوسی پور به طور رسمی عضو هیات علمی دانشگاه نیست و یک کلاس زبان داره. الان هم مدرک دکتری اش رو گرفته. لطفا تهمت نزنید!
    • IR ۰۶:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
      2 0
      اینکه چه جوری رفته اونجا استاد شده رو نمیدونم و خدا داند. ولی به طور کلی استاد دانشگاه می تونه درجه مربی داشته باشه، که در اون صورت مدرک کارشناسی ارشد کفایت میکنه. از طرفی به راحتی با یه سرچ توی سایت دانشکده صنایع دانشگاه شریف میتونید متوجه میشید، عادل خان عضو هیئت علمی نیستش. پس احتمالاً به صورت حق التدریسی توی دانشگاه زبان تخصصی درس میده. کلاً پول حق التدریسی هم ترم به ترم پرداخت میشه. یعنی درسی مثل زبان تخصیصی که دو واحد هستش، میشه هفته ای یکبار، کلاً میشه ترمی 16 بار البته اگه تعطیلی نخوره. کل پرداختی توی دانشگاه های دولتی با این شرایط کمتر از 3-4 تومن خواهد بود.دقیقاً میدونم به چی فکر میکنید، هدف از رفتن به دانشگاه قطعاً برای عادل پول درآوردن نبودش.حال چه تفکری پشت این کارش هست، من نمیدونم، خدا داند.
    • IR ۱۳:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
      2 0
      در جواب فوتبالی: خب زمانی که مدرک کارشناسی ارشد داشت جذب دانشگاه صنعتی شریف شد. بعدها رفت دکتری اش از پردیس قم، دانشگاه تهران گرفت. استخدام رسمی نیست اما خب استاد اونجا که هست و تدریس داره ، بهتر خود ایشون شفاف سازی کند تا تهمتی پیش نیاید.
    • IR ۰۹:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۵
      0 3
      فردوسی پور خودش خوب میدونه تو خارج فقط میتونه یه مجری دست چندم باشه نه یه استاد دانشگاه. اونجا مریم میرزاخانی ها استاد دانشگاه میشه. برای همین تا سن بازنشتگی از ایران نخواهد رفت
    • IR ۲۰:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
      3 0
      در پاسخ به ۰۶:۳۲ اگر اینگونه است که شما می گویید و ایشان فقط یک حق التدریسی ساده است ، من اشتباه کردم به ایشان تهمت زدم و عذر خواهی می کنم حلالیت می خواهم
  • عبدالله مومن IR ۱۷:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
    42 24
    زود. تند و سریع به خارج بروید و جا را برای نیروهای داخلی باز نمایید
    • IR ۲۲:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
      21 5
      بهترین جا هم برای این سینه چاک انگلیس یکی از مستعمرات ملکه مثلا کانادا و استرالیا و کلمبیا و یا ولز هست
  • احسان معتمدی IR ۱۸:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
    29 38
    فردوسی پور یک فرد گستاخ به مقدسات اسلامی است نباید نام او در هیچ روزنامه ما آورده شود که مهم نشان داده شود مثلا هنر او چیست گزارشگر تا بخواهیم هست خویش هم هست
    • IR ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
      1 0
      میشه یه مثال از گستاخی های آقای فردوسی پور بزنید این تقوا نیست که بدون مدرک ابرو ببرید و تهمت بزنید
  • IR ۱۸:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
    26 19
    راه باز جاده دراز. به سلامت. ایران مرد میخواد که پاش وایسه نه وطن فروش که تا بهش اخم کردن دمش رو بذاره رو کولش و الفرار یا چمدونش رو ببنده و یه عده رو هم تحریک کنه.
  • IR ۱۸:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
    33 14
    «استاد! شما که می‌گفتید بمانید و مملکت را بسازید، شما بیش از ۲۰‌ سال ماندی و برنامه داشتی، چه اتفاقی افتاد و الان چه حرفی می‌زنید؟» واقعا در آن زمان هیچ جوابی برای بچه‌های کلاسم نداشتم.» دانشجوهای دانشگاه های دولتی که خود منم جز اونها هستم حق ندارند اینو بگند این همه از پول مردم برای ما خرج شده بعد برای اینکه بمونید و به مملکتتون خدمت کنید باید التماس شما رو کنند؟ سر مردم منت نذارید که با پول مردم تحصیل کردید پس کسایی که زندگیشونو برای این مملکت دادند باید چی بگند آقای فردوسی پور هم 18 سال آنتن تلوزیون همین مملکتو در اختیار داشته و از طریق همین آنتن بین مردم معروف شده الانم در شبکه ورزش یک ویژه برنامه داره که ورزشی ها دنبالش می کنند
    • KiAŊ IR ۲۳:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
      11 3
      ڪاملا درست
    • IR ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
      2 3
      دانشگاه دولتی هم که بری برای آزاد شدن مدرکت یا باید یه پولی بدی یا چند سال برای دولت کار کنی
  • DE ۱۸:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
    21 27
    چه ربطی داره عادل کسی بود که کلی ادم رو جمع میکرد حالا چی میگید فقط دنبال تخریبی
    • IR ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۵
      1 2
      تتلو هم میتونه کلی ببینده جذب کنه. چرا بهش برنامه نمیدن. فردوسی پور میدونه اونور هیچی نیست برای همین تا حالا نرفته
  • IR ۱۹:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
    19 19
    به سلامت برو. چون رفتنی بالاخره میره
  • IR ۱۹:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
    25 12
    مشرق جان فازت چی بود یکی به نعل یکی ..... عادل مشکلش این بود فوتبال را واردحاشیه،و سیاست را وارد فوتبال، ضد مربی داخلی بود
  • FI ۱۹:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
    30 21
    خودتون رو بذارید جای اون. بعد از ۲۰ سال گذاشتنش کنار و اینقدر راحت هستن که حاضر نیستن بیان به چند میلیون مخاطب برنامه بگن چرا؟ مشکل عقیدتی داشته؟ مشکل امنیتی؟ مشکلش چی بود؟ چرا نباید پاسخگو باشن؟
    • IR ۲۰:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
      17 8
      ۲۰ سال کمه ۲۰۰ سال خوبه؟ خدا نگذره از این مبلغان دلار ۳۰ تومانی و پراید صدی مسکن میلیاردی که فقط برای رانت و منافع خودشون ملت را رنگ کردن
  • IR ۱۹:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
    23 19
    خیلی به فردوسی پور و امثال وی لطف شده ، حمایت از جریان فتنه ی آمریکایی - اسرائیلی از یادش رفته ؟
    • IR ۲۰:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
      13 10
      خدا شفا بده
  • IR ۱۹:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
    29 9
    اسفندماه ۹۷ بدون هیچ توضیح و دلیل موجه من را کنار گذاشتند..!!!!! همچین بی علت هم نبود آقای فردوسی پور ! شما چرا حافظه مخاطب رو نادیده گدفتی ؟ بجز چند بار سرپیچی گاه و بیگاه از مدیریت شبکه ، بار آخر مربوط به گوش نکردن به مدیریت شبکه جهت پخش مستقیم یک فوتبال از شبکه سه و سپس اصرار شما به پخش برنامه نود برخلاف کنداکتور برنامه و .... پس همچین بی علت هم نبود ! شما که تحصیلات آکادمیک داری و مشغول تدریسی نباید به بی نظمی و دیسیپلین سازمان مطبوع خودت بی اعتنا باشی هر چند محبوب سلیقه مخاطب باشی .
  • مجید IR ۲۰:۲۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
    25 28
    کسانی که علیه عادل مینویسند احتمالا چیزی از عادل نمیدونن و از برنامه نود خبر ندارن. عادل باید برنامه داشته باشه تا همه ما از دیدن مجری با این همه استعداد لذت ببریم .
    • IR ۲۰:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
      22 17
      تو از بوی گند یک نفر خوش ات می آد تصور می کنی هم مثل خودت هستند
    • IR ۲۳:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
      20 19
      اتفاقا من امثال فردوسی پول را خوب میشناسم. اون خوب میدونه چجوری پول در بیاره. تهدیدش برای مهاجرت هم توخالیه چون هیچ جای دنیا نمیتونه مثل ایران بیتالمال را بچاپه و تبدیل میشه به یه شهروند معمولی
  • IR ۲۰:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
    5 3
    با توجه به جایگاه صدا و سیما و محبوبیتش!!!!
  • احمد IR ۲۰:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
    24 7
    اگر عادل بره، کی برای توپ بازی بزرگسالان حاشیه سازی کنه؟ مملکت می خوابه بدون فردوسی پور. حالا چیکار کنیم؟!
  • IR ۲۰:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
    5 0
    البته مظلومی سه بیگانه را پیش از خروج از ایران ساخت و پخش آن بدون درج نام کارگردان پس از خروج او از ایران و عزیمت به شبکه جم بود . ضعف عمده او در کارگردانی و به تکرار افتادن پس از بدون شرح و کمربندها را ببندیم بود که باعث شد سایر کارهای او چه در شبکه دو با سریال بانکی ها و چه زندگی به شرط خنده در شبکه تهران یا تهران پلاک یک هیچ کدام موفقیت دو کار اول در شبکه 3 را نداشت
  • IR ۲۱:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
    6 6
    به نظر من که ایشون ارزش خودشو ندونست!
    • احمد IR ۰۰:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
      7 3
      منم ارزشش رو هنوز نمی دونم، میشه شما توضیح بدی ارزشش چی بود؟!
  • IR ۲۲:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
    11 13
    بعدا گندش درمیاد که فردوسی پور چه پورسانتی برای دلالی قرارداد کیروش و خیلیهای دیگه گرفته . زودتر از اینها باید دمشو میگرفتن با تیپا مینداختنش بیرون
    • IR ۱۴:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
      1 0
      خدا هدایتت کنه چه راحت بدون مدرک تهمت و افترا می زنی. من هم به دلایلی از فردوسی پور خوشم نمی آد اما دلیل نمیشه بدون مدرک اون رو متهم کنم به فساد مالی یا بی دینی و...
  • IR ۲۳:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
    10 7
    رفتی رفتی رفتی چیو به چی ربط دادی بابا.دستخ ش واقعا.خب هرچند حرف زور مزنید اما خب اگر حرف زورتون رو در مورد تلویزیون رو قبول کنیم،چرا برای برنامه اینترنتیش مجوز صادر نکردین؟؟
  • مجید رهبری IR ۲۳:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۳
    3 0
    اگه عادل هم فکر میکنه ساختن ایران فقط تو برنامه نود و بودن توی تلویزیونه میخاد بره خوب بره. اگه واقعا نیتش ساختن ایرانه نباید قهر کنه چون 20 سال نون این نظام رو خورده و باید متشکر و قدرشناس این نظام باشه. قرار نیست صدا و سیما به هر کسی تا آخر عمرش برنامه بده.
  • IR ۰۲:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
    2 1
    دوره امثال عادل فردوسی پور تمام شده باید نیروهای جوان و وطن پرست وارد صداوسیما بشن ، فردوسی پور هم هرجایی بره تبدیل به یک شهروند عادی و مجری درجه چندم میشه خودشم میدونه چه خبره که نرفت
  • IR ۰۵:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
    0 1
    اقا يچيزي ميگم يچيزي مي خونيد. اين شبكه جم لعنت الله عليه تمام زنهاي ايراني رو الوده كرده. همه دو گوشي چهار سيمكارت. توروخدا يك موشك به ماهواره جم بندازيد ما مي گيم خطاي انساني بوده!!
  • IR ۰۶:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
    10 10
    عادل نمیخواست بره یه عده به زور فرستادنش برنامه جعلی فوتبال برتر هیچ گاه جایگزین نود نمی شود
  • آجرلو IR ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
    1 1
    چند وقت پیش شنیدم آقای فردوسی پور استاد دانشگاه صنعتی شریف است! تعجب کردم و انکار کردم؛ حال متوجه شدم بنده خدا درست می‌گفته. با این حال جای تعجبم همچنان باقی است. برای استادی دانشگاه حتی در دورترین نقاط کشور، باید مدرک دکترا داشته باشی، فردوسی پور که چنین مدرکی ندارد، با چه رانتی،‌ با کدام توان علمی، توانستی استاد دانشگاهی درتهران، آن هم صنعتی شریف به دست آورد. اگر دوستی می‌تواند این معما را حل کند، مضایقه نفرماید.
    • IR ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۵
      1 1
      اینجا بهاره رهنما هم استاد دانشگاهه. اینا وقتی برن خارج وزن واقعیشون مشخص میشه. اونجا مریم میرزا خانی ها استاد دانشگاه میشن و فردوسی پول ها مجری اما اینجا....!
    • IR ۰۹:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۵
      1 1
      اینجا غوغاسالاری جای شایسته سالاری را گرفته. اینجا تعداد فالورها مهمه نه سواد ...فردوسی پور خودش خوب میدونه اونور هیچی نیست برای همین هم تا حالا نرفته
    • IR ۱۹:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
      1 0
      متاسفانه تو ایران فقط رانت و پارتی بازی برای جذب هیئت علمی جواب میده من دانشگاه تهران درس خوندم و به چشم دیدم اساتیدی که از لیسانس تا دکتری رشته کامپیوتر و شهرسازی و زمین شناسی و عمران خوانده بودند برای دانشکده محیط زیست بعنوان استاد انتخاب شدند و بعد از مدتی رسمی هم شدند. در حالیکه خیلی از دانش آموختگان همان دانشکده محیط زیست در مقطع دکتری بیکار بودند و حتی کارمند ساده آنجا هم نمی توانستند بشوند.
    • IR ۱۹:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۷
      2 0
      خطاب به آجرلو" فردوسی پور الان مدرک دکتری دارد . رشته مدیریت رسانه دکتری اش را گرفته .ولی ظاهرا اون موقع که جذب هیئت علمی شده است مدرکش کارشناسی ارشد بود که باید در این زمینه شفاف سازی نمود کسی که ارشد داره چطور جذب هیئت علمی شده در حالیکه خیلی ها با مدرک دکتری بیکارند.
  • کشاورزمهر IR ۰۹:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
    0 1
    باسلام،عادل فردوسی پور از طریق برنامه 90 تجارت می کرد، یادتون نرفته که نصف وقت برنامه 90 طرح سوال و پیامک ها بود که درصدی از آن درآمد میلیاردی به جیب ایشان می رفت، به مرور زمان حاشیه سازی وگستاخی در برنامه 90 جای پرداختن به گزارش مسابقات و لیگ را گرفته بود، در واقع اعتمادی که صدا وسیما به امثال ایشان داده و از پس آن به پول شهرت می رسند هرگز نباید گذشته خود را فراموش و در زمان های بحرانی و تحریم کشور موج سواری و نقش روشنفکری بازی کنند.
  • علی IR ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
    0 3
    بره بهتر چند سال برنامه 90با آن همه حاشیه اش نبود چی شد مردم مخصوصا پرسپولیس 4با قهرمان کشور شد و دو بار به فینال آسیا .دیگه هم از اون دکورها سبز لجنیش که طرفداری میکرد از یک گروه خاص و باعث بدبختی ملت شدن همین سلبیریده خبری نیسن .الحمد الله
  • IR ۱۸:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۴
    1 2
    من فکر میکنم کنار گذاشتن عادل هیچ ربطی به سیاست و بی اخلاقی نداشت به اون ماجرای ستاره و مربع ها مربوط میشد که اعصاب همه بینندگان رو خرد کرده بود واون زیر بار نرفت در برنامه نود که بیننده میلیونی داشت بره

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس