کد خبر 112584
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۱

نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز خود 150 دقیقه درباره اصلاح ماده ۱۹۷ آیین‌نامه داخلی به بحث و تبادل‌نظر پرداختند اما به نتیجه‌ای نرسیدند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس ، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی صبح امروز خود به بررسی پیشنهادات مطرح در خصوص ماده 197 آئین نامه داخلی مجلس که مربوط به طرح سوال از رئیس جمهور است، پرداختند.

البته نمایندگان تا‌کنون بررسی پیشنهادات را به پایان نبرده‌اند و بررسی نظرات نمایندگان قرار است که بعد از ارائه نطق میان دستور در این جلسه و یا در جلسه بعد دنبال شود.

از‌جمله مهمترین پیشنهادات مطرح شده در جلسه امروز می‌توان به پیشنهاد کامران و نیره اخوان اشاره کرد این زوج نماینده پیشنهاد جایگزین متنی دیگر را به جای ماده 197 داده بودند که براساس آن به جای 6 سؤال، اگر نمایندگان در 6 جلسه از پاسخ‌های رئیس جمهور قانع نشدند، بحث استیضاح مطرح شود.

ادیانی‌راد نماینده سوادکوه با این پیشنهاد مخالفت کرد و استدلال‌هایی هم برای مخالفتش آورد ولی جهانگیرزاده نماینده ارومیه این پیشنهاد را تایید و در موافقت با آن در صحن علنی مجلس سخن گفت.

نماینده دولت یعنی حجت‌الاسلام میرتاج‌الدینی نیز پیشنهاد کامران و اخوان را تأیید و در موافقت با آن صحبت کرد ولی علی مطهری به عنوان طراح این طرح مخالفتش را با این پیشنهاد در صحن علنی مجلس بیان کرد.

در نهایت نمایندگان به پیشنهاد این زوج اصفهانی رای منفی دادند و با آن مخالفت کردند.

حسینی‌صدر نماینده مردم خوی هم طی پیشنهادی درخواست کرد که قسمتی از ماده 197 حذف شود که بعد از بحث و بررسی در این خصوص هم نمایندگان با آن مخالفت کردند.

ستار هدایت‌خواه که حضور فعالی در بحث‌های امروز پارلمان داشت، پیشنهاد حذف تبصره یک از ماده 197 را مطرح کرد که دولت با این پیشنهاد موافقت کرد ولی در نهایت بعد از رای‌گیری نهایی نمایندگان نظر منفی خود را به این پیشنهاد اعلام کردند.

در تبصره یک آمده بود که پس از پاسخ رئیس‌جمهور به هر یک از سوالات از نظر قانع‌کننده بودن یا نبودن به صورت جداگانه رای‌گیری شود و چنانچه دو سوم از نمایندگان حاضر در جلسه از پاسخ رئیس جمهور به سوالی قانع نشده باشند، آن سوال به قوه قضائیه ارجاع شود.

در جلسه امروز پیشنهادات ویرایشی و همچنین پیشنهادات مربوط به رفع ابهام متعددی از سوی وکلای ملت مطرح شد که می‌توان در این میان می‌توان به پیشنهاد حجت‌الاسلام موسی قربانی اشاره کرد.

قربانی در پیشنهادش خواست تنها آن دسته از تخلفات دولت که ناقض قانون هستند، به قوه قضاییه ارسال شود.

وی در توضیح این پیشنهادش گفت: دلیل ندارد مسائلی که در آن قانون نقض نشده را به قوه قضاییه ارسال کنیم.

 ‌لاریجانی هم این پیشنهاد قربانی را تایید کرد و در توضیح این مسئله گفت: به طور مثال در مورد مسئله آقای مرتضوی تعدادی از نمایندگان سوال داشتند ولی نقض قانون صورت نگرفته بود.

در نهایت این پیشنهاد مورد تایید نمایندگان قرار گرفت و وکلای ملت با این پیشنهاد رفع ابهام موافقت کردند.

یکی دیگر از پیشنهادات مطرح در جلسه امروز پیشنهاد حذف تبصره 2 از ماده 197 بود که مربوط به استیضاح رئیس جمهور می‌شد.

در تبصره 2 آمده بود در صورتی که تعداد سوالات ارسال شده به قوه قضاییه درباره یک رئیس جمهور به عدد 6 برسد، طرح استیضاح رئیس جمهور با رعایت مفاد اصل 89 قانون اساسی و مواد آئین‌نامه داخلی مجلس در دستور‌کار قرار می‌گیرد.

نقوی‌حسینی نماینده ورامین طی سخنانی در صحن علنی مجلس در این رابطه گفت که این تبصره برای بقای جمهوری اسلامی باید حذف شود.

 ‌نماینده دولت هم این پیشنهاد را مورد تایید و موافقت خود را با آن اعلام کرد ولی در نهایت وکلای ملت با حذف این تبصره مخالفت کردند.

به گزارش فارس،‌ بحث و بررسی دو ساعت و نیمه نمایندگان در خصوص اصلاح ماده 197 آئین‌نامه داخلی مجلس هنوز ناتمام مانده و این ماده هنوز به تصویب نرسیده و ‌قرار است وکلای ملت در ادامه جلسه علنی امروز یا جلسات آینده خود این ماده را بررسی کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس