کد خبر 1123645
تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۶
راه حل کارشناسی برای بازگشت تعادل به بورس

یک کارشناس بازار سرمایه بر این باور است که اجبار افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی شرکت ها، می تواند تاثیر زیادی روی تعادل بخشی به این بازار داشته باشد.

به گزارش سرویس بورس مشرق، روزبه شریعتی با تاکید بر اینکه افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی همه شرکت های بازار به صورت قاجباری از محل زمین و ساختمان می تواند شرایط بازار را بدون خرج هیچ هزینه ای تغییر دهد، اظهار کرد: تقریبا ۶۰ درصد بازار این پتانسیل را دارد، زیرا ارزش دفتری دارایی های شرکت ها  اعم از زیرمجموعه های ایمیدرو، تامین اجتماعی، پتروشیمی ها و... بسیار قدیمی است.

بیشتر بخوانید:

برخورد بورس با هسته سخت؟ +جدول

وی با بیان اینکه اگر شرکت ها بخواهند دارایی های خود را به روز کنند، شرایط بازار کاملا تغییر می کند، گفت: بسیاری از سهم ها طی یک تا دوماه اخیر اصلاح های قابل توجهی داشتند و ارزش آن ها برگشته به ابتدای سال که دلار ۱۵ هزار تومان بود. افزایش سرمایه از طریق تجدید ارزیابی سریع ترین حالتی است که می تواند شرایط بازار را تغییر دهد.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: هدف این نیست که گفته شود قیمت ها بالاتر از ارزش یا پایین تر از ارزش واقی خود هستند. بلکه هر سهمی باید به قیمت خودش معامله شود. افزایش قیمت دلار به صورتی است که روی شرکت هایی که دلاری میفروشند تاثیر قابل توجه دارد. بنابراین نباید وضعیت سهام این شرکت ها به این صورت باشد.

بر اساس این گزارش، افزایش سرمایه یکی از روش های تامین مالی شرکت  ها محسوب می شود. درواقع برای اینکه  شرکت ها بتوانند فعالیت های خود را توسعه دهند و قدرت رقابت خود را حفظ کنند و افزایش دهند اقدام به افزایش سرمایه می کنند. در برخی مواقع نیز این کار به منظور اصلاح و بهبود ساختار مالی شرکت صورت می گیرد. این تامین منابع مالی جدید می تواند به شکل های مختلفی صورت پذیرد.

در روش افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی ها شرکت دارایی های ثابت مشهود خود مانند زمین، ساختمان، ماشین آلات و تجهیزات و... را مورد تجدید ارزیابی قرار می دهند. با این کار ارزش دارایی های شرکت در ترازنامه به روز می شود. در نتیجه از آنجایی که معادله حسابداری در ترازنامه باید برقرار باقی بماند و بدهی های شرکت نیز تغییری نکرده، سرمایه شرکت باید افزایش پیدا بکند تا این معادله برقرار بماند. در این روش پولی به شرکت وارد نمی شود و فقط یک عملیات حسابداری در صورتهای مالی شرکت رخ می دهد.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۷
    6 1
    سلام یکی ازراههای درمان فعلی بورس الزام کردن شرکتها به پرداخت سه ماهه سودسهام است.
    • GB ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۷
      6 0
      آقای محترم اگر این شرکت ها سود که نداشته باشند بماند - ضرر داشته باشند چی میشه
  • محمدایوب IR ۱۲:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۷
    4 0
    بورس هم یکی از بازیهای این دولت بود که پول مردم را جذب کند وبازمین زدن ان. ضربه ای دیگر وارد کنند جهت به جان رساندن مردم ووادار به اعتراض. خدایا این مسئولین ومجلس کی میخوان بفهمن واین دولت دیگه چه کارکنه تا متوجه بشن. همه این مصیبتها. زیر سر این دولته. بابا این دولت ادامه فتنه 88 وگرنه مغروق استخر نمیگفت حالا که شیخ کذاب رای اوردمن راحت میمیرم. چون عفت 88 به ارزوش نرسید با اومدن این دولت به ارزوش میرسه. البته باید مثل اون ارزو رو به گور ببره
  • IR ۱۳:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۷
    1 5
    هیچ راهی مطلقا نداره جز تخلیه حباب . بورس بنفش فاجعه آمیز باد شده . شاخص بیاد زیر 400 هزار خودبخود تعادل به قمارخونه برمیگرده و بحران رفع میشه
    • جواد IR ۱۶:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۷
      0 0
      . گزارش جالب توجه شرکت اطلاع رسانی و خدمات بورس از ارزش دلاری بازار سرمایه سال 90: تعداد شرکت های حاضر در بورس کمتر از 500 شرکت ارزش دلاری بازار در حدود 300 میلیارد دلار مهر 99: تعداد شرکت های حاضر در بورس بالغ بر 750 شرکت ارزش دلاری بازار در حدود 200 میلیارد دلار!!!! ⚪️
  • متین IR ۱۷:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۷
    7 0
    هیچ راهی نداره ...این درس عبرتی باشه که مردم بی فکر وارد نشن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس