به گزارش مشرق، ايسنا، به نقل از المنار نوشت: هيات ناظران نظامي بينالمللي كه روز دوشنبه وارد دمشق شدند ماموريت خود را براي بررسي روند آتشبس در اين كشور آغاز كردند.
اين گروه از هيات ناظران قرار است براي حضور هيات دوم ناظران بينالمللي در سوريه زمينه سازي كنند.
احمد فوزي، سخنگوي كوفي عنان، فرستاده مشترك سازمان ملل و اتحاديه عرب به سوريه عنوان داشت: ماموريت اين ناظران با افتتاح مقر اصلي آنها در سوريه و برقراري تماس با دولت اين كشور و گروههاي مخالف آغاز ميشود تا دو طرف از حضور ناظران مطلع شوند.
بان كي مون، دبيركل سازمان ملل نيز از نظام حاكم سوريه خواست تا جايي كه ميتواند نسبت به شرايط موجود در اين كشور خويشتندار باشد.
وي همچنين عنوان داشت: نيروهاي مخالف سوري نيز بايد به صورت كامل همكاري كنند تا طرح كوفي عنان اجرا شود.
از سوي ديگر، تلويزيون رسمي سوريه اعلام كرد كه ۲۰۳ تن از افراد تحت پيگرد در حماة و اطراف آن خود را به همراه سلاحهايشان به نيروهاي سوري تحويل دادهاند.
سوزان رايس، نماينده آمريكا در سازمان ملل هشدار داد كه ادامه يافتن خشونتها در سوريه ممكن است به بازنگري در اعزام ناظران و عملكرد آنها بينجامد.
وي در ادامه افزود كه واشنگتن نسبت به خشونتها در سوريه نگران است.
ميشل سليمان، رئيس جمهوري لبنان نيز عنوان داشت كه كشورش محلي براي تسويه حساب و يا درگيري با كشور ديگر نيست.
وي در ادامه افزود: هيچ كس نميتواند از لبنان به عنوان پايگاهي براي تخريب ديگر كشورها و يا حمله به سوريه استفاده و اين مساله اساسا غيرقابل قبول است.
سليمان همچنين عنوان داشت: همگان در سوريه خواهان تحقق دموكراسي هستند اما مهم اين است كه اين دموكراسي به دور از خشونت محقق شود.
وي در ادامه افزود: ممكن است آتش موجود در سوريه به لبنان نيز كشيده شود. بنابراين كشورهاي عربي براي خاموش كردن اين آتش بايد تلاش كنند.
از سوي ديگر، حمد بن خليفه آل ثاني، امير قطر عنوان داشت: احتمال موفقيت ماموريت كوفي عنان در سوريه و طرح وي از سه درصد تجاوز نميكند.
وي در ادامه افزود: شوراي امنيت به دليل عدم اتخاذ اقدامات براي توقف درگيريها در سوريه وارد بحران اخلاقي شده است.
امير قطر همچنين مدعي شد: مردم سوريه عقبنشيني نخواهند كرد حتي اگر هزاران كشته در اين خصوص بدهند.
اين در حالي است كه بعد از گذشت دو هفته از برگزاري كنفرانس به اصطلاح دوستان سوريه در استانبول قرار است سياستمداران ۵۷ كشور امروز (سه شنبه) در نشستي پشت درهاي بسته در پاريس مسائل موجود در سوريه را بررسي كنند.
در اين نشست قرار است راهكارهاي اجرايي مصوبات كنفرانس به اصطلاح دوستان سوريه در استانبول از جمله تحريمهاي تصويب شده عليه سوريه بررسي شود.
اين نشست قرار است با سخنراني آلن ژوپه وزير خارجه فرانسه آغاز شود.
در حالي كه با ورود نخستين گروه از ناظران بينالمللي به سوريه ماموريت اين ناظران براي بررسي آتشبس آغاز شده است، بان كي مون از مخالفان سوري خواست تا همكاريهاي لازم را براي اجراي طرح كوفي عنان انجام دهند.