کد خبر 1119491
تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۸
آموزش آشپزی

اشتباهاتی در آشپزی وجود دارد که شاید به عقیده برخی از افراد کوچک باشد اما در سلامت افراد بسیار تاثیرگذارخواهد بود.

به گزارش مشرق، اشتباهات رایجی در زمینه آماده سازی غذا وجود دارد که باعث بروز سرطان ‌می‌شود. تحقیقات نشان می‌دهد که عارضه سرطان مربوط به رژیم‌های غذایی و نحوه پخت آن‌ها مربوط می‌شود.

بیشتر بخوانید:

آموزش آشپزی؛ از آبگوشت کلم قمری تا کاناپس قارچ با نان تست

بسیاری از افراد به سلامت خود اهمیت زیادی می‌دهند و در طول روز مراقب تغذیه، تحرک و سلامت خود هستند اما برخی اشتباهات رایج روزمره می‌تواند، سلامت انسان را به خطر بیندازند.

در ادامه این مطلب شما را با ۵ عادت بد در آشپزی که باید ترک شوند، آشنا می‌کنیم.

۱. اضافه کردن نمک به روغن داغ سرطان‌زاست

اضافه کردن نمک در روغن داغ باعث می‌شود نقطه دود روغن کاهش پیدا کند و این امر سبب آزاد شدن مواد سمی و سرطانزا در روغن می‌شود.

۲. حرارت دادن عسل در آب جوش

حرارت دادن عسل یا استفاده از آن در دمای بالا باعث تولید ماده سمی به اسم هیدروکسی متیل فورفورال یا HMF می‌شود. HMF یک ترکیب ۶ کربن جامد با رنگ زرد و دمای جوش پایین و محلول در آب است. این ماده سمی برای زنبورها کُشنده و برای انسان سرطان‌زاست.

این سم به راحتی از روده جذب و در بدن متابولیزه می‌شود و دارایی خاصیت جهش زاست، یعنی ایجاد سمیت ژنتیکی می‌کند. افرادی که این ماده را استفاده کردند، متابولیت‌های ثانویه تولید شده از آن را می‌توان از ادرارشان جدا کرد.

۳. کباب کردن گوشت

کباب سرطان‌زا نیست اما روش پخت آن می‌تواند عامل سرطان باشد. کباب کردن گوشت روی آتش سرطان‌زاست. روغنی که از گوشت روی خاکستر می‌ریزد، باعث ایجاد هیدروکربن‌های آروماتیک می‌شود. این مواد سرطان زاست و از طریق دود آتیش روی گوشت قرار می‌گیرد و مصرف طولانی مدت آن زیان آور است.

پس بهتر برای کباب کردن گوشت از دستگاه‌های الکتریکی مولد گاز استفاده کنیم نه زغال. بهتر است گوشت کبابی را در تورهای مخصوص آلومینیومی یا فویل قرار بدهیم که از ریزش روغن روی خاکستر آتش جلوگیری کند.

۴. استفاده از رب گوجه فرنگی کپک زده

خیلی وقت‌ها شده است که رب گوجه فرنگی کپک بزند. اشتباهی که مرتکب می‌شویم این است که قسمت کپک زده را با قاشق جدا می‌کنیم و بقیه رب را مصرف می‌کنیم، غافل از اینکه اینکه بدانیم سم قارچ در کل رب گوجه پخش شده است.

این سم بیشتر تحت عنوان آفلاتوکسین‌ها شناخته می‌شود و استفاده از آن در طولانی مدت باعث سیروز کبدی و سرطان کبد می‌شود.

۵. استفاده از ظروف پلاستیکی در مایکروویو

ظروف یکبار مصرف پلاستیکی در صورت تماس با مایعات و مواد غذایی در دمای بالای ۴۰ درجه سانتیگراد، باعث آزاد شدن ماده شیمیایی و سرطان زایی به نام استایرن می‌شود. این ماده سرطان‌زا و همچنین دارای سمیت عصبی هم هست.

ممکن است با چند بار استفاده، متوجه تاثیرات بد آن نباشید اما در طولانی مدت باعث آسیب‌های برگشت‌ناپذیر می‌شود؛ بنابراین از ظروف پلاستیکی در مایکروویو استفاده نکرده و همچنین از کشیدن غذاهای داغ در ظروف پلاستیکی خودداری کنید.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 7
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • IR ۰۹:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۸
    3 0
    دکتر روازاده یک روزی (بیش از 10 سال قبل ) می گفت یه روز خواهند گفت که استفاده از ذغال و کباب کردن روی ذغال برای سلامتی مضره! امروز به عینه این پیش بینی رو دیدم !!!!!!!!
  • حسین ملکمحمدی IR ۱۰:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۸
    0 1
    لطف کرونا به کارگزاری فارابی این بوده که با یک میلیون ودویست سی درصد سهام عدالت که سه میلیون ارزش داشت را از ما گرفت این اگر لطف نیست پس چیست؟ مگر یکی بداد ما برسد و از انها بخواهد که الباقی راا واریز کنند؟ اگرچنین شود حتما عذرخواهی و تشکر میکنم،
  • IR ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۸
    0 0
    چه حالت من نمیدونستم
  • LB ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۸
    3 1
    بیخود گفته گوشت روی آتش سرطانزا میشه. از اول اکتشاف آتش، انسانها گوشت روی آتش زغال کردند و سالم ترین غذا است. فردی نزد امام رضا رفته بود و از ضعف شکایت داشت، فرمودند کباب بخور و عسل. شما میخاید پیتزافروشی ها و فودکورت های خودتون رونق بگیره کبابو سرطانزا معرفی می کنید؟
    • IR ۱۳:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۸
      0 0
      این همه داروهاشون مثل رانیتیدین و زانتاک سرطان زا بودن بعد که معلوم شد یک عذر خواهی نکردن الان پر روها میگن کباب سرطانزاس
  • الفا IR ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۸
    3 0
    کباب هم از مون گرفتن
  • IR ۱۳:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۸
    0 0
    بچه ها دارن م مریض میشن چرا تعطیل نمی کنید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس