کد خبر 111695
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۳:۲۹

تحقیقات جدید در سوئد نشان داد که ترکیبات "فتالیت" موجود پلاستیک و لوازم آرایشی چه بسا خطر ابتلا به دیابت در افراد را افزایش می‌دهد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، این تحقیقات حاکی است که ترکیبات فتالیت موجود در صابون، پلاستیک، اسباب بازیها و لوازم آرایشی خطر ابتلا به دیابت نوع دوم در بین افراد بالغ را افزایش می دهد.

پژوهشگران دانشگاه اوپسالا در سوئد دریافتند: میانگین بالای ترکیباب فتالیات ممکن است که خطر ابتلای افراد بالغ به دیابت نوع دوم را دوچندان کند.

پژوهشگران در تحقیقات خود اطلاعات مربوط به بیش از یکهزار زن و مرد سوئدی 70 ساله را جمع آوری و میانگین قند و انسولین و مواد زیانبار ناشی از تجزیه فتالیت در خون  آنها را با هم مقایسه کردند.

به گفته این پژوهشگران، همان طور که پیش بینی می‌شد دیابت در بین افراد دارای وزن اضافی و سطح بالای کلسترول بیشتر بود

این تحقیقات همچنین ارتباط بین سطح ترکیبات فتالیت در خون و ابتلا به دیابت را نشان داد و روشن شد که خطر ابتلا به دیابت در افرادی که سطح این ترکیبات در آنها بالاست، دوچندان است.

خانم مونیکا لند پژوهشگر مسئول این تحقیقات گفت: مطالعات ما این تئوری را که برخی از مواد شیمیایی موجود در محیط می‌تواند در ابتلا به دیابت سهیم باشند، تقویت می‌کند.

وی تصریح کرد: بسیاری از افراد به طور روزانه در معرض ترکیبات فتالیت هستند که برای نرم کردن پلاستیک‌ها و همچنین در عطرها و نظایر آن به کار می‌روند.

این پژوهشگر گفت: این تحقیقات بر لزوم کاهش استفاده از وسایل حاوی ترکیبات فتالیت تاکید می‌کند و نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه هست.

وی تصریح کرد: انچام تحقیقات آزمایشگاهی درباره مکانیزم بیولوژیکی که چه بسا در پس پرده ارتباط بین ترکیبات فتالیت و دیابت است، ضروری است.

دیابت یا بیماری قند وقتی ایجاد می‌شود که هورمون انسولین به عنوان تنظیم‌ کننده قند خون یا به اندازه کافی در بدن تولید نمی‌‌شود یا اینکه بافت‌های بدن به درستی به آن پاسخ نمی‌دهند لذا سوخت و ساز قند در بدن مختل می‌‌شود و قند خون از حد طبیعی خود بالاتر می‌رود و در نهایت علائم شاخص دیابت به صورت پرخوری، پرنوشی و پر ادراری ظاهر می‌شود.

دیابت را بر حسب علت ایجاد بیماری به دو گروه دیابت نوع اول و دوم تقسیم می‌کنند. دیابت نوع اول یا دیابت نوجوانان در نتیجه تخریب نابجای سلول‌های مولد انسولین به وسیله دستگاه ایمنی بدن رخ می‌دهد.

این بیماران مجبورند از همان ابتدا با تزریق انسولین خارجی کمبود این هورمون را در بدن رفع کنند و قند خود را در حالت عادی نگه دارند.

دیابت نوع دوم یا دیابت بزرگسالان معمولاً در میانسالی بروز می‌کند و زمینه ارثی در ایجاد آن دخیل است. این نوع دیابت به علت مقاومت پیدا کردن سلول‌های بدن به انسولین رخ می‌دهد و علاجی ندارد اما کارهای مختلفی می‌توان برای اداره درمانی و نیز پیشگیری از آن انجام داد.

کنترل دقیق دیابت و طبیعی‌کردن قند خون در هر دو نوع این بیماری می‌‌تواند باعث جلوگیری از بروز عوارض درازمدت تهدید کننده حیات ناشی از آن شود و عمر طبیعی بیماران را تضمین کند.

دیابت نوع دوم بسیار شایع ‌تر از دیابت نوع اول است به طوری که 90 تا 95 درصد بیماران به نوع دوم دیابت مبتلا هستند.

سازمان بهداشت جهانی در تازه‌ترین گزارش خود پیش بینی کرده است که میزان مرگ و میر افراد دیابتی تا سال 2030 میلادی افزایش یابد.

این سازمان تعداد افراد مبتلا به دیابت در جهان را بیش از 346 میلیون نفر اعلام کرده و گفته است: پیروی از رژیم غذایی سالم، ورزش منظم، وزن مناسب و خودداری از مصرف دخانیات به مبتلا نشدن به بیماری دیابت کمک می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس