کد خبر 111620
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۱:۱۷

سهراب مرادی گفت: فقط مي‌‌خواهم يك جمله بگويم كه در المپيك حرف‌هاي زيادي براي گفتن دارم.

به گزارش مشرق، بازي‌هاي المپيك لندن نزديك است و بسياري از كارشناسان بر اين باورند كه در اين دوره از بازي‌ها، قدرتمندترين تيم وزنه‌برداري ايران، پا به مهلكه رقابت‌ها خواهد گذاشت. تيمي كه در خود هم قهرمانان بزرگي دارد و هم جواناني كه شايد پديده المپيكي كشورمان باشند.

وزنه‌برداري در سال گذشته به بهترين نتايج تاريخش دست پيدا كرده و پس از اين موفقيت‌ها نيز حسين رضا زاده ـ رييس فدراسيون و كوروش باقري ـ سرمربي تيم‌هاي ملي، چه به صورت مستقيم و چه به صورت غير مستقيم نويد اين موضوع را داده بودند كه تيم ملي وزنه‌برداري در بازي‌هاي المپيك نتيجه‌اي تاريخي و بي‌نظير را رقم خواهد زد. اما اين مسئولان با تكيه بر كدام ويژگي وزنه‌برداران، چنين توقع بزرگي را براي علاقمندان به ورزش و جامعه ايران ايجاد مي‌كنند؟ پاسخ اين سوال در آخرين ركوردگيري تيم‌هاي ملي پيش از حضور در رقابت‌هاي قهرماني آسيا مشخص شد. در آن رقابت، بارها وبارها ركوردهاي ايران، آسيا، جهان و المپيك جابجا شد و وزنه‌برداران با فرياد كشيدن نام ائمه اطهار قدرت خود را به رخ كشيدند.

در اين ركوردگيري اگر چه ستاره هايي همچون سليمي و رستمي در كنار محمدپور به ركوردهاي قابل قبولي رسيدند، اما عملكرد سهراب مرادي، به عنوان ورزشكاري كه تاكنون بهترين افتخار زندگي‌اش قهرماني آسيا بوده، مثال زدني بود.


سهراب مرادي در اين ركوردگيري كه با عنوان انتخابي تيم ملي براي حضور قهرماني آسيا برگزار شد، در حركت دو ضرب به ركورد 216 رسيد كه اين ركورد يك كيلوگرم بيشتر از حد نصاب بازي‌هاي المپيك در دسته 85 كيلوگرم محسوب مي‌شود.

اهميت كار سهراب مرادي در جايي مشخص مي‌شود كه او در كنار كيانوش رستمي قهرمان جهان در اين وزن عرض اندام مي‌كند و به طور حتم رقابت اين دو ورزشكار در كنار هم مي‌تواند نتايج درخشاني را براي ايران در بازي‌هاي المپيك رقم بزند.

مرادي كه ماه‌ها به دلايل مختلف از اردوي تيم ملي دور بود، پس از آخرين ركوردگيري و پيش از حضور در رقابت‌هاي قهرماني آسيا با ايسنا، به گفت و گو نشست كه شرح آن را خواهيد خواند.

* آقاي مرادي، از زماني كه دوباره به اردو برگشتيد، نشان داديد كه انگيزه بالايي داريد و ركوردهايتان در آخرين ركوردگيري اين موضوع را تاييد مي‌كرد.

بله. همين طور است. من واقعا از زماني كه دوباره به اردو دعوت شدم، تصميم گرفتم گذشته را فراموش كنم و وزنه‌بردار جديدي باشم. وقتي سال گذشته در رقابت‌هاي قهرماني آسيا ششم شدم، نشستم و با خودم فكر كردم كه چرا بايد اين طور باشد. فكر مي‌كنم نتيجه‌ آن رقابت بر من تاثير گذاشت تا به خودم بيايم. من مي دانستم كه توانايي من بيشتر از آن چيزي است كه در قهرماني آسيا رقم خورد، پس از اين كه از اردو كنار رفتم، تمرين‌هايم جدي‌ام را شروع كردم تا به ركوردهاي خوبي برسم.

* خوب، شما پيش از رقابت‌هاي قهرماني جهان در فرانسه هم به ركوردهاي خوبي رسيده بوديد، آيا حسرت نخورديد كه چرا شانس حضور در رقابت‌هاي پاريس را نداشتيد؟

چرا، از اين بابت حسرت خوردم، اما نرفتن به اين مسابقه‌ها هم براي من خوب شد، هم بد. اگر مي‌رفتم شايد يكي از مدال‌هاي جهاني براي من بود، اما نرفتم باعث شد تا انگيزه‌ام براي المپيك بيشتر شود. فكر مي‌كنم اين طور بيشتر تلاش كنم و بتوانم در المپيك موفق باشم.

* البته در اين ميان شايد برخي‌ها اعتقاد داشته باشند كه نبايد در هر مسابقه‌اي چنين ركوردهايي را بزني و شايد اين عملكرد شما باعث شود، نتواني اين ركوردها را براي المپيك تكرار كني؟

من با اين موضوع موافق نيستم. ببينيد، از زماني كه من به اردو آمده ام، خودم را در اختيار كادر فني گذاشته ام و هر تصميمي كه آن‌ها براي من بگيرند، انجام مي‌دهم. وزنه‌هاي من نيز در رقابت‌هاي ليگ و ركورد گيري تيم ملي توسط آن‌ها انتخاب مي‌شود. من حتي در رقابت‌هاي قهرماني آسيا هم مي‌خواهم ركوردهاي خوبي را ثبت كنم، اما در مورد وزنه‌ زدن من و برنامه‌هاي تمريني‌ام، اين كادر فني است كه تصميم مي‌گيرد. البته اگر آن‌ها اجازه بدهند در همين رقابت‌هاي قهرماني آسيا هم مي‌‌خواهم به ركوردهاي جهاني برسم.

* يعني احتمال ركوردشكني در همين رقابت‌هاي قهرماني آسيا هم هست؟

بله، اگر شرايط مهيا باشد وزنه‌هاي خوبي را مي‌زنم. اين ركوردهايي كه در ركوردگيري تيم ملي زدم، بسيار كمتر از آنچه بود كه در تمرين‌ها زده بودم، من بايد بارها به ركوردهاي خوبي برسم كه بتوانم آن‌ها را در المپيك تكرار كنم.

* حالا مي‌‌خواهم از يك منظر ديگر به دسته‌اي كه تو در آن وزنه مي‌زني نگاه كنم. اين دسته در ميان همه اوزان وزنه‌برداري مردان، شركت كننده‌هاي پر تعداد و قدرتمندي دارد و از طرفي ديگر قهرمان جهان در سال 2011 هم در كنار تو وزنه مي‌زند و هم تيمي تو است. اين مسايل چه تاثيري بر روند حركتي شما گذاشته است؟

بله، با توجه به اين كه وزن طبيعي بدن يك مرد بين 70 تا 90 كيلوگرم است. بيشترين و قدرتمندترين وزنه‌برداران در اين اوزان هستند. بنابراين كار كسي كه مي‌خواهد در اين وزن‌ها به مدال جهان و المپيك برسد، سخت است. از طرفي ديگر هم اكنون كيانوش رستمي، قهرمان جهان در سال 2011 هم تيمي من است و در كنار هم تمرين مي‌‌كنيم . اگر چه قدرت او باعث شده تا من هم انگيزه زيادي براي رسيدن به ركوردهاي خوب پيدا كنم، اما از اين بابت هم خوشحالم كه ما دو نفر اكنون به ركوردهايي رسيده‌ايم كه مي توانيم در المپيك حرف‌هاي زيادي براي گفتن داشته باشيم. فرقي نمي‌كند چه كسي قهرمان مي‌شود، مهم اين است كه دو سكوي 85 كيلوگرم المپيك به نام ايران باشد.

* و با اين وجود فكر مي كني المپيك لندن براي تو چگونه باشد؟

من نمي خواهم از هم اكنون براي المپيك قولي بدهم. در وهله اول بايد جايگاه خودم را در تيم ملي براي حضور در المپيك تثبيت كنم. پس از آن هم فقط مي‌‌خواهم يك جمله بگويم كه من در المپيك حرف‌هاي زيادي براي گفتن دارم.


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس