اینجاست که آرزو می کنید ای کاش یک مجموعه از تمام برنامه های رایانه داشتید تا هر بار که سیستمتان یک ساز جدید برایتان زد، جلویش کم نیاورید.
البته این آرزو تقریبا برآورده شده. چند سالی است که برخی برنامه نویسان و رایانه باز های حرفه ای با اطلاع از این مشکل فراگیر، اقدام به ارائه پکیج های نرم افزاری با صدها نوع نرم افزار کارآمد می کنند. این دقیقا همان چیزیست که هر فردی لازم دارد. در این بسته های نرم افزاری که شامل حدود 20 لوح فشرده (dvd) می شود، همه جور نرم افزاری وجود دارد. از انواع PLAYER گرفته تا برنامه های طراحی و تدوین و صدا گذاری.
معمولا درون جعبه خوش رنگ و لعاب این بسته ها، یک دفترچه راهنما، وجود دارد که به صورت فهرستوار درباره نرم افزارها و نحوه نصب آنها اطلاعات به مخاطب می دهد.
و مهمترین و بهترین نکته درباره این بسته ها قیمت آنهاست. در حال حاضر و بدون در نظر گرفتن حق کپی رایت، برای خرید یک برنامه ساده مثلا نرم افزار PHOTO SHOP باید مبلغی حدود 4000 هزار تومان پرداخت کنید. حالا در نظر بگیرید که یک بسته نرم افزاری با بیش از 500 عنوان مختلف در اختیار شماست، اما با قیمتی بسیار ارزان و در حدود 30.000 هزار تومان!
تا اینجای کار همه چیز به نفع مشتری و کاربران رایانه ای است.
اما شاید یک سوال برای شما پیش بیاید: چرا چنین مجموعه کامل و بی نقصی با این قیمت ناچیز به فروش می رسد؟ آیا واقعا ارزش این نرم افزارها در این حد است؟ پس چه دلیلی دارد که کمپانی های تولید نرم افزار، حتی ساده ترین و گم نام ترین آنها قیمت هایی قابل توجه برای محصولاتشان در نظر می گیرند؟
با دریافت بسته و برای نصب هر کدام از نرم افزار های داخل آن به شما یک نام کاربری و گذر واژه داده می شود که باید در طول مراحل نصب از آن استفاده کنید. نرم افزارها یکی پس از دیگری بر روی رایانه نصب می شوند و شما خوشحالید که با مبلغی کاملا ناچیز به هر آنچه لازم بود، دست یافته اید. غافل از این که با گذشت تنها 1 ماه، پیام های پی در پی رایانه شما را کلافه می کند:
"نسخه موقت شما به پایان رسید. برای دریافت نسخه کامل به اینترنت متصل شده و هزینه مربوطه را پرداخت کنید."
این پیغام تقریبا برای تمام نرم افزار های دورن پکیج جادویی شما نمایش داده می شود. اینجاست که متوجه می شوید آن نام کاربری و کلمه عبوری که برای نصب برنامه ها به شما داده می شد، برای چیست! برای یک مدت خوش گذرانی با نرم افزار های موقت؟ حالا اگر به آن نرم افزار وابسته شدید و احتیاجش دارید باید هزینه کنید و به صورت اینترنتی از سایتهای ایرانی یا خارجی بخرید. حالا آن قیمت ارزان و به صرفه ای هم که روی بسته ها خورده بود انگار گران تمام شد نه؟!
اجازه بدهید یک تعریف ساده از این حیله بزرگ برای شما داشته باشیم: یک مجموعه نرم افزاری عبارت است از صدها نرم افزار موقت و بعضا کرک شده، که توسط یک تیم حرفه ای از فضای مجازی بدون پرداخت هیچ هزینه ای بارگیری شده و در یک بسته بندی شیک و مطمئن به صورت فصلی( 4 بسته در سال) یا سالی به شما "قالب" می شود.
فرقی نمی کند که کدام مارک را با چه قیمت و چه تعداد لوح فشرده خریده اید. در مجموع هیچ کدام برتری خاصی نسبت به دیگر رقبایشان ندارند. البته ناگفته نماند که قبلا در این بسته ها کمی انصاف هم پیدا می شد. چند سال قبل اگر یکی از این بسته ها را خریداری می کردید در لابه لای نرم افزار های ریز و درشت چند برنامه اریجینال و همیشگی هم بود. اما حالا...
و بلاخره یک نکته مهم این که، اکثر نرم افزارهایی که پس از مدتی خود به خود غیر فعال شده و برای فعال شدن مجدد نیاز به صرف هزینه دارند، جزو پر کاربردترین برنامه های رایانه ای هستد:
players:
برای دیدن فیلم و گوش دادن موسیقی در رایانه به این نرم افزارها نیاز دارید. پخش کننده های صوتی و تصویری را در می توان حیاتی ترین نیاز یک کاربر عادی به رایانه دانست.
download manager:
برنامه های مدیریتی برای دانلود سریع و آسان فایل های اینترنتی. این نرم افزارها خیال شما را از نیمه کاره ماندن فایلهای دانلودی یا قطعی ناگهانی و از دست رفتن زحماتتان راحت می کند.
antivirus:
نصب یک نسخه به روز و قدرتمند از نرم افزارهای حفاظتی و امنیتی بر روی تمام رایانه ها لازم و ضروری است. در غیر این صورت ویروس ها دمار از روزگار سیستم شما در می آروند.
dictionarys:
دیکشنری یا به اصطلاح ترنسلیتور هم که دیگر معرف حضورتان هستند. در طول روز قطعا چندبار برای ترجمه برخی لغات و متون به زبان های مختلف به آن نیاز پیدا می کنید
convertors:
نرم افزار های مخصوص تغییر حجم و فرمت فیلمها. شاید یک فیلم حجمش آنقدر زیاد باشد که جای زیادی در رایانه بگیرد. این نرم افزار کلی کمک حالتان خواهد بود.
burning tools:
برای کپی کردن فایل ها از هارد رایانه بر روی لوح فشرده به کارتان می آیند.
هرچند در دنیای فناوری و رایانه، البته به شرط وجود قانون کپی رایت، استفاده از نرم افزار های موقت و به اصطلاح trial یک امر کالا عادی بوده و کاربران برای آشنایی با یک نرم افزار، مدتی از نسخه موقت و صد البته "رایگان" آن استفاده می کنند. چنانچه آن برنامه مورد پسند آنها واقع شد، نسخه اصلی را خریداری کرده و برای همیشه در دسترس خواهند داشت. بنابراین فروش این نرم افزارهای رایگان چه به صورت کرک و چه به صورت تریال در بسته های به ظاهر همیشگی یک کلاهبرداری آشکار بوده و باید به صورت قانونی با آن برخورد شود.