دلیل احترام ژنرال آمریکایی به شهید عباس بابایی چه بود؟

سرلشکر بابایی به علت لیاقت و رشادت‌هایی که در دفاع از نظام، سرکوبی و دفع تجاوزات دشمنان از خود بروز داد، در اردیبهشت ۶۶ به درجه سرتیپی مفتخر شد...

به گزارش مشرق، عباس بابایی، سال ‌١٣٢٩ در شهرستان قزوین متولد شد. دوره ابتدایی و متوسطه را در همان شهر به تحصیل پرداخت و در سال ‌١٣٤٨ به دانشکده خلبانی نیروی هوایی راه یافت و پس از گذراندن دوره آموزش مقدماتی، برای تکمیل دوره به آمریکا اعزام شد.

توصیف یک آمریکایی از روحیات عباس بابایی

در سال ‌١٣٤٩، برای گذراندن دوره خلبانی به آمریکا رفت. طبق مقررات دانشکده می‌بایست به مدت دو ماه با یکی از دانشجویان آمریکایی هم اتاق می‌شد. آمریکایی‌ها در ظاهر هدف از این برنامه را پیشرفت دانشجویان در روند فراگیری زبان انگلیسی عنوان می‌کردند اما واقعیت چیز دیگری بود. چون عباس در همان شرایط تمام واجبات دینی خود را انجام می‌داد و از بی‌بند و باری موجود در جامعه آمریکا بیزار بود. هم اتاقی او در گزارشی که از ویژگی‌ها و روحیات عباس نوشته، یادآور می‌شود که بابایی فردی منزوی و در برخوردها، نسبت به آداب و هنجارهای اجتماعی بی‌تفاوت است. از رفتار او بر می‌آید که نسبت به فرهنگ غرب دارای موضع منفی است و شدیداً به فرهنگ سنتی ایران پایبند است.همچنین اشاره کرده که او به گوشه‌ای می‌رود و با خودش حرف می‌زند که منظور او نماز و دعا خواندن عباس بوده است.

نماز عباس بابایی و احترام ژنرال آمریکایی

خود عباس ماجرای فارغ‌التحصیلی از دانشکده خلبانی آمریکا را چنین تعریف کرده است: «دوره خلبانی ما در آمریکا تمام شده بود، اما به خاطر گزارشاتی که در پرونده خدمتم درج شده بود، تکلیفم روشن نبود و به من گواهینامه نمی‌دادند تا این که روزی به دفتر مسئول دانشکده که یک ژنرال آمریکایی بود، احضار شدم. به اتاقش رفتم و احترام گذاشتم. او از من خواست که بنشینم. پرونده من در مقابلش و روی میز بود. ژنرال آخرین فردی بود که می‌بایستی نسبت به قبول و یا رد شدنم اظهارنظر می‌کرد.

او پرسش‌هایی کرد که من پاسخش را دادم. از سؤال‌های ژنرال برمی‌آمد که نظر خوشی نسبت به من ندارد. این ملاقات ارتباط مستقیمی با آبرو و حیثیت من داشت زیرا احساس می‌کردم که رنج دو سال دوری از خانواده و شوق برنامه‌هایی که برای زندگی آینده‌ام در دل داشتم همه در یک لحظه در حال محو شدن است و باید دست خالی و بدون دریافت گواهینامه خلبانی به ایران برگردم. در همین فکر بودم که در اتاق به صدا درآمد و شخصی اجازه خواست تا داخل شود. او ضمن احترام، از ژنرال خواست تا برای انجام کار مهمی به خارج از اتاق برود، با رفتن ژنرال، من لحظاتی را در اتاق تنها ماندم.

به ساعتم نگاه کردم، وقت نماز ظهر بود. با خود گفتم، کاش در اینجا نبودم و می‌توانستم نماز را اول وقت بخوانم. انتظارم برای آمدن ژنرال طولانی شد. گفتم که هیچ کار مهمی بالاتر از نماز نیست، همین جا نماز را می‌خوانم. ان‌شاالله تا نمازم تمام شود، او نخواهد آمد. به گوشه‌ای از اتاق رفتم و روزنامه‌ای را که همراه داشتم به زمین انداختم و مشغول نماز خواندن شدم. در حال خواندن نماز بودم که متوجه شدم ژنرال وارد اتاق شده است. با خود گفتم چه کنم؟ نماز را ادامه بدهم یا بشکنم؟ بالاخره گفتم، نمازم را ادامه می‌دهم، هرچه خدا بخواهد همان خواهد شد. نماز را تمام کردم و در حالی که بر روی صندلی می‌نشستم از ژنرال معذرت‌خواهی کردم. ژنرال پس از چند لحظه سکوت، نگاه معناداری به من کرد و گفت: چه می‌کردی؟

گفتم: عبادت می‌کردم.

گفت: بیشتر توضیح بده.

گفتم: در دین ما دستور بر این است که در ساعت‌های معین از شبانه‌روز باید با خداوند به نیایش بپردازیم و در این ساعت زمان آن فرا رسیده بود، من هم از نبودن شما در اتاق استفاده کردم و این واجب دینی را انجام دادم.

ژنرال با توضیحات من سری تکان داد و گفت: همه این مطالبی که در پرونده تو آمده مثل این که راجع به همین کارهاست، این طور نیست؟ پاسخ دادم: بله همین طور است. لبخند زد. از نوع نگاهش پیدا بود که از صداقت و پایبندی من به سنت و فرهنگ و رنگ نباختنم در برابر تجدد جامعه آمریکا خوشش آمده است. با چهره‌ای بشاش خودنویس را از جیبش بیرون آورد و پرونده‌ام را امضا کرد. سپس با حالتی احترام‌آمیز از جا برخاست و دستش را به سوی من دراز کرد و گفت: به شما تبریک می‌گویم. شما قبول شدید. برای شما آرزوی موفقیت دارم. من هم متقابلاً از او تشکر کردم. احترام گذاشتم و از اتاق خارج شدم. آن روز به اولین محل خلوتی که رسیدم به پاس این نعمت بزرگی که خداوند به من عطا کرده بود، دو رکعت نماز شکر خواندم.»

ورود هواپیماهای اف-۱۴

با ورود هواپیماهای پیشرفته اف – ‌١٤ به نیروی هوایی، بابایی که جزو خلبان‌های تیزهوش و ماهر در پرواز با هواپیمای شکاری اف – ‌٥ بود، به همراه تعداد دیگری از همکاران برای پرواز با هواپیمای اف–۱۴ انتخاب و به پایگاه هوایی اصفهان منتقل شد.

با اوج‌گیری مبارزات علیه نظام ستمشاهی، بابایی به عنوان یکی از پرسنل انقلابی نیروی هوایی، در جمع دیگر افراد متعهد ارتش به میدان مبارزه وارد شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، وی گذشته از انجام وظایف روزمره، به عنوان سرپرست انجمن اسلامی پایگاه، به پاسداری از دستاوردهای پرشکوه انقلاب اسلامی پرداخت.

بابایی با دارا بودن تعهد، ایمان، تخصص و مدیریت اسلامی چنان درخشید که شایستگی فرماندهی وی محرز و در تاریخ ‌۱۳۶۰/۵/۷ فرماندهی پایگاه هشتم هوایی بر عهده او گذاشته شد.

فرماندهی آبادگر

به هنگام فرماندهی پایگاه، با استفاده از امکانات موجود آن، به عمران و آبادانی روستاهای مستضعف‌نشین حومه پایگاه و شهر اصفهان پرداخت و با تأمین آب آشامیدنی و بهداشتی، برق و احداث حمام و دیگر ملزومات بهداشتی و آموزشی در این روستا، گذشته از تقویت خط سازندگی انقلاب اسلامی، در روند هرچه مردمی کردن ارتش و پیوند هرچه بیشتر ارتش با مردم خدمات شایان توجهی را انجام داد.

بابایی، با کفایت، لیاقت و تعهد بی‌پایانی که در زمان تصدی فرماندهی پایگاه اصفهان از خود نشان داد، در تاریخ ۱۳۶۲/۲/۹ با ارتقا به درجه سرهنگی به سمت معاون عملیات نیروی هوایی منصوب و به تهران منتقل شد.

۳۰۰۰ ساعت پرواز جنگی

او با روحیه شهادت‌طلبی به همراه شجاعت و ایثاری که در طول سالها در جبهه‌های نور و شرف به نمایش گذاشت، صفحات نوین و زرینی به تاریخ دفاع مقدس و نیروهای هوایی ارتش نگاشت و با بیش از ‌٣٠٠٠ ساعت پرواز با انواع هواپیماهای جنگنده، قسمت اعظم وقت خویش را در پروازهای عملیاتی و یا قرارگاه‌ها و جبهه‌های جنگ در غرب و جنوب کشور سپری کرد و به همین ترتیب چهره آشنای «بسیجیان» و یار وفادار فرماندهان قرارگاه‌های عملیاتی بود و تنها از سال ‌١٣٦٤ تا هنگام شهادت، بیش از ‌٦٠ مأموریت جنگی را با موفقیت کامل به انجام رسانید.

برای پیشرفت سریع عملیات‌ها و حسن انجام امور، تنها به نظارت اکتفا نمی‌کرد، بلکه شخصاً پیشگام می‌شد و در جمیع مأموریت‌های جنگی طراحی شده، برای آگاهی از مشکلات و خطرات احتمالی، اولین خلبان بود که شرکت می‌کرد.

سرلشکر بابایی به علت لیاقت و رشادت‌هایی که در دفاع از نظام، سرکوبی و دفع تجاوزات دشمنان از خود بروز داد، در تاریخ ‌۶۶/۲/۸، به درجه سرتیپی مفتخر شد.

سرتیپ بابایی معاون عملیات نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به هنگام بازگشت از یک مأموریت برون مرزی، هدف گلوله ضد هوایی قرار گرفت و به شهادت رسید.

شرح شهادت

عباس بابایی صبح روز پانزدهم مرداد ماه، (روز عید قربان) سال ۶۶ به همراه یکی از خلبانان نیروی هوایی (سرهنگ نادری) به منظور شناسایی منطقه و تعیین راه کار اجرای عملیات، با یک فروند هواپیمای آموزشی اف–۵ از پایگاه هوایی تبریز به پرواز درآمد و وارد آسمان عراق شد. پس از انجام مأموریت، به هنگام بازگشت، در آسمان خطوط مرزی، هدف گلوله‌های تیربار ضد هوایی قرار گرفت و از ناحیه سر مجروح شد و بلافاصله به شهادت رسید.

یکی از راویان مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ درباره این واقعه نوشته است: «به دنبال اصابت گلوله به هواپیمای سرتیپ بابایی و اختلالی که در ارتباط هواپیما و پایگاه تبریز به وجود آمد، پایگاه مزبور به رابط هوایی سپاه اعلام کرد که یک فروند هواپیمای خودی در منطقه مرزی سقوط کرد؛ برای کمک به یافتن خلبان و لاشه آن هر چه سریعتر اقدام کنید. مدت کوتاهی از اعلام این موضوع نگذشته بود که فرد مذکور مجدداً تماس گرفت و در حالی که گریه امانش نمی‌داد، گفت: هواپیمای مورد نظر توسط خلبان به زمین نشست ولی یکی از سرنشینان آن به علت اصابت تیر در داخل کابین به شهادت رسیده است.«

راوی در مورد بازتاب شهادت بابایی در جمع برادران سپاه نوشته است: «برخی فرماندهان ارشد سپاه در جلسه‌ای مشغول بررسی عملیات بودند که تلفنی خبر شهادت تیمسار بابایی به اطلاع برادر رحیم (سرلشکر رحیم صفوی) رسید. با شنیدن این خبر، جلسه تعطیل شد و اشک در چشمان حاضرین به خصوص آنان که آشنایی بیشتری با شهید بابایی داشتند، حلقه زد.»

نقل شده که وی چند روز قبل از شهادت در پاسخ پافشاری‌های بیش از حد دوستانش جهت عزیمت به مراسم حج گفته بود: «تا عید قربان خودم را به شما می‌رسانم.«

بابایی در هنگام شهادت ‌٣٧ سال داشت. او اسوه‌ای بود که از کودکی تا واپسین لحظات عمر گرانقدرش همواره با فداکاری و ایثار زندگی کرد و سرانجام نیز در روز عید قربان، به آرزوی بزرگ خود که مقام شهادت بود نائل شد و نام پرآوازه‌اش در تاریخ پرا فتخار ایران جاودانه شد.

منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 27
  • در انتظار بررسی: 5
  • غیر قابل انتشار: 9
  • IR ۰۸:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
    96 6
    افتخار میکنم که ایرانی مسلمان و هموطن چنین دلیر مردانی هستم. خدا مقام ایشان را متعالی بگرداند.
  • آ IR ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
    28 12
    آه شهید بابایی
  • IR ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
    34 2
    مایه افتخار
  • احمد بابايي IR ۱۰:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
    38 1
    افتخار ميكنم كه دوران كودكي و نوجواني ام رادرمحله اي تنفس كردم كه اين شهيد در كوچه پس كوچه هاي آن قدم زده بود. خدايا ما در محله اين شهيد در بهشت همجوارش باشيم.
  • IR ۱۱:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
    29 8
    سوال اصلی در خصوص شهادت ایشون این است که ضدهوایی کدام کشور ایشون رو مورد هدف قرار داد برادران عراقی یا برادران ایرانی؟
    • احمد IR ۱۱:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
      27 6
      ایرانی متاسفانه عدم آموزش کافی نیروهای خودی !!!!
    • ساعد IR ۱۴:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
      34 13
      مسئول پدافند هم جناب حسن روحانی بود که میگفت به من ربطی نداره باید کاربر ضدهوایی محاکمه شود. اما در حادثه هواپیمای اوکراینی اعتقاد بر این داشت که باید مسئول ارشد محاکمه شود. منظور سردار حاجی زاده بود. که کینه ای دارند این جماعت انقلابی نما نسبت سپاهیان انقلاب و اسلام
    • IR ۱۴:۴۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
      11 11
      این ناهماهنگی در همه کشورها در حوزه جنگ هوایی هست حتی در امریکا پس لطفا بحث رو حاشیه دار و جهت دار نکنید. روح شهید شاد باد دلاور ایران اسلامی
    • Ali IR ۲۲:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
      2 7
      آقا چرا دروغ می گویی؟ این را همه می دانند که پدافند ارتش صدام هواپیمای ایشان را هدف گرفت. بهتر نیست قبل از نوشتن چیزی به آن فکر کنیم؟؟
    • IR ۲۱:۲۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۴
      2 1
      مهم این است که یادمان نرود صدام را امریکا تشویق به جنگ کرد و امریکا و آلمان و فرانسه و انگلیس تمام قد پشت صدام بودند. در ضمن شهید بابایی روز شهادت خود را می دانست که در عید قربان است.
    • مهدی ۱۵:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۹
      0 0
      اختلافاتی بوده و شایعاتی هم شده. ولی واقعیت این است که اگر ضد هوایی که اعلام کردند ایشون را زده باشه نباید در سر ایشون یک سوراخ ریز ایجاد شده باشه. بیشتر شباهت به این میده که توسط فرد داخل کابین شهید شده باشه یا در مکان دیگه ای با اسلحه ای که کالیبر کوچکتر داره مورد اصابت قرار گرفته. الله اعلم.
  • محمدرضا جباری IR ۱۳:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
    13 1
    مرد بی نظیر!
  • IR ۱۳:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
    16 2
    مردان خدا پرده پندار دریدند
  • علی IR ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
    16 0
    الهی ترا ب جمال وجمیل بودنت قسم میدهم روحش را شاد بفرما.سلام بروزی که متولد شد سلام بروزی که بپیشگاه معبود شتافت سلام بروزی که بر انگیخته میشود مایه افتخار مردان جوانمرد.
    • IR ۱۶:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
      10 2
      با سلام شادی روح امام و تمامی شهدای صلوات
  • سورچی IR ۱۹:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
    6 0
    سال روز شهادت عقاب تیز پرواز ایران سرلشکر بابایی را به مردم بزرگ و شریف ایران اسلامی تسلیت عرض می نمایم
  • ایرانی IR ۲۰:۴۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
    4 5
    خب عیب نداره الان تا میتونید به برادران عراقی برسید/ برادران عراقی از ایرانیها بهترن
  • رضا IR ۲۳:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۵
    2 0
    روحش شاد و راهش پررهرو
  • ایوب ترابی IR ۰۲:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
    1 0
    شهید بابایی واقعا بعد از ۳۳ سال از شهادت ایشون هنوز مایه افتخار و بزرگی ملت و وطنمان ایران سربلند است
  • IR ۱۶:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
    3 0
    نیروی هوایی ارتش همیشه مقتر و باعث افتخار ملت است
  • نوبخت کازرون IR ۱۸:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۶
    1 1
    یاحق مرد خدا مرام وغیرت در وجودش نهفته بود مایه افتخار و سر بلندی برای دنیا بود خداوند همیشه خوبان میبرد روحش شاد دورود بر پدر و مادر عزیزش
  • IR ۰۰:۲۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۷
    0 1
    روحش شاد یادش گرامی.دیگر امثال عباس بابایی ها کم پیدا میشود
  • ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۹
    0 0
    سلام وصلوات به روح ملکوتی این شهید بزرگوار و دیگر شهدای ایران واسلام، تادگر مادر گیتی چو تو فرزند بزاید ، نثار روح بلندش صلوات،
  • شیرزاد IR ۲۳:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۹
    3 0
    باسلام:ایکاش مسئولین قدر شهداء و فرزندان آنان را بدانند و تکریم کنند
  • IR ۰۸:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۱
    1 0
    هر انسان سرنوشتی دارد خوش به حال عباس بابائی روحش همیشه شاد این شالله ما راشفاعت کند
  • ...... IR ۱۵:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۱
    1 0
    عالللللللییییییییییییییییییی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس