به گزارش مشرق، امیردریادار غلامرضا خادم بی غم شنبه شب در جمع خبرنگاران در پاسخ به سئوال مهر در مورد تمهیدات نیروی دریایی ارتش در جلوگیری از ربایشهای مجدد کشتیهای تجاری و نفتی بیان داشت: برقراری امنیت در دریاها و اقیانوسها با توجه به وسعت و گستردگی آن امری نسبی است.
وی با اظهار اینکه حتی اگر تمامی ناوها و کشتیهای کشورهای دنیا برای برقراری امنیت جمع شوند باز هم نمی توان تمام اقیانوسها و دریا را تحت پوشش قرار داد، افزود: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران بر حسب وظیفه ذاتی برقراری امنیت برای تردد کشتیهای تجاری و نفتی ایران در خطوط مواصلاتی را بر عهده دارد.
امیردریادار خادم بی غم گسترش ناوگان نظامی نیروی دریایی ارتش جهت افزایش توان برقراری امنیت و جلوگیری از بروز ربایش کشتیها توسط دزدان دریایی را از اهم برنامه ها و اولویتهای ارتش عنوان کرد.
جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش با تاکید بر آموزش علم روز دریانوردی به کارکنان نیروی دریایی تصریح کرد: با توجه به اینکه دریانوردی در اقیانوسها متفاوت با خلیج و دریاست از این رو آموزش و بروز رسانی دانش کارکنان و پرسنل نیروی دریایی ارتش از اهمی خاصی برخوردار است و اقدامات خوبی در نیروی دریایی برای آموزش و ارتقای سطح علمی کارکنان انجام شده است.
سمپوزیوم دریایی امسال در آفریقای جنوبی برگزار می شود
امیردریادار خادم بی غم همچنین با اشاره به حضور نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران در سمینارها و سمپوزیومهای دریایی عنوان کرد: نیروی دریایی امسال هم در سمپوزیومی که در آفریقای جنوبی برگزار خواهد شد شرکت می کند و الزامات افزایش توان یگانهای نظامی و اموزشی را بیان خواهد کرد.
وی گفت: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در تمامی مجامع بین المللی الزامات برقراری امنیت برای تردد کشتیها عنوان کرده و به دنبال هماهنگی میان کشورها برای مبارزه جدی با پدیده شوم دزدان دریایی است.
وی ایجاد هماهنگی با کشورهای حاشیه اقیانوس هند برای حضور فعال تر و مستمر در دریاها و آبراههای بین المللی و برقراری امنیت کشتیهای ایرانی را از اهداف نیروی دریایی ارتش بیان کرد.
مخفیگاهها و کشورهای همکاری کننده با دزدان دریایی مشخص است
جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر در مورد شناسایی و انهدام مخفیگاههای دزدان دریایی اظهارداشت: محدوده مخفیگاه ها و فعالیت دزدان دریایی و کشورهایی که با آنها همکاری می کنند مشخص است اما آنچه برای ما مهمتر است برقراری امنیت خطوط مواصلاتی کشتی های تجاری و نفتی است.
قوانین محاکمه دزدان دریایی نیازمند بازنگری است
وی با اظهار اینکه هنوز قوانین جامع و همه گیر برای مقابله و محاکمه دزدان دریایی بین المللی وجود ندارد، افزود: پدیده دزدی دریایی از قدیم وجود داشته اما حوزه فعالیت آنها تنها در کشورهای خودشان و محدوده کشورهای همسایه خودشان بوده و به اینگونه گسترده نبوده است.
وی عنوان کرد: هنز هیچ کشوری مسئولیت این دزدان دریایی را به عهده نگرفته از این رو تصمیم گیری و صدور احکام قضایی را مشکل کرده است.
امیر دریادار خادم بی غم بیان داشت: وظیفه نیروی دریایی ارتش دستگیری دزدان دریایی و تحویل به مراجع قضایی است، مطمئنا مسئولان قضایی از طریق مجامع قضایی بین المللی با این دزدان برخورد خواهند کرد.
کد خبر 109868
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۱ - ۱۷:۰۰
- ۰ نظر
- چاپ
جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: برای برقراری امنیت نسبی خطوط مواصلاتی کشتیهای تجاری و نفتی ایران، افزایش توان و تجهیزات نظامی نیروی دریایی ارتش در دستور کار قرار دارد.