به گزارش مشرق به نقل از فارس، در ادامه پنجمین جلسه دادگاه رسیدگی به فساد بزرگ مالی، «ع.ر» در ادامه اظهارات خود گفت: اگر جایی از صوری بودن معامله بخواهند باخبر بشوند همان حاضران در شرکت خسروی هستند چون همانجاست که فاکتور فروش صادر می شود.
فراهانی گفت: خب چه کسی تماس میگرفته است که متهم گفت: من نوشتهام آقایان «ت» و «ر»؛ حالا یکی از این افراد.
بار دیگر «الف.ش» اظهار داشت:من اصلاً مدیر مالی نیستم که بخواهم با کسی تماس بگیرم؛ مدیر مالی آقای «ت» است. آقای «پ» 12 میلیارد میگیرد، آقای «ک» 2.4 میلیارد میگیرد 1.2 به یکی از وزارتخانهها براساس توافق آقای «گ» و «خ» 4 میلیارد به وزارت راه؛ 3 میلیارد به آقای«ر» داده شد 2.3 میلیارد به مدیران داده شد و 1 میلیارد هم به لولهسازی اهواز رسید. «الف» یک میلیارد میگیرد و بابت کارشناس بانک صنعت و معدن 120 میلیون تومان پرداخت میشود.
وی ادامه داد:1.2 میلیارد چک در مجموعه بود مربوط به بکی از شرکتها که بعداً مشخص شد مربوط به آقای «ر» است؛ هیچگاه هم به بانک نرفت و دریافت نکردیم. در مقطعی هم که خسروی دستگیر میشود چک به بانک رفت و برگشت خورد.
در ادامه وکیل «الف.ش در دفاع از موکل خود گفت: خوب می دانید که جایگاه وکالت با اهمیت است و برای همین اهمیت است که وکیل هم شأن قاضی است و اصل 35 قانون اساسی هم به حضور وکیل توجه ویژهای داشته است. هدف مشترک وکیل و قاضی هر دو یکسان است آن هم در اجرای عدالت و احقاق حق است عدالت که آرزوی همه عدالتخواهان بوده است بستر حرکت انسان به سوی حق تعالی است مطمئن باشید دفاع ما از باطل نیست و بر اساس چهارچوب اختیارات قانونی از حقوق موکل دفاع خواهیم کرد. در این مسیر هم با استقلال به دفاع شرافتمندانه به این موضوع میرسیم. باید با هوشیاری از آفتهای تهدیدکننده قوهقضاییه پرهیز کرد. به طور کلی شتابزدگی آفت بزرگی است هیچ کس حق ندارد پیشداوری کند و دستورات شبه حکم صادر کند تمامی گفتارها باید مطابق قانون باشد.
قاضی سراج خطاب به وکیل متهم گفت: لطفاً منبر نروید به دفاعتان بپرازید.
وکیل متهم ادامه داد: متهمان اصلی یا شناسایی نشدهاند یا بازداشت نشدهاند. البته براساس گزارش کمیسیون اصل نود چه کسی گفته است که موکل من متهم ردیف پنجم پرونده است چنانچه دلیل پرونده اظهارات مطلعان است در صورتی که تمام این افراد از متهمان پرونده هستند و اظهارات آنها باید دید چه قدر ارزش دارد. اظهارات دیگر متهمان پرونده علیه موکل من اعتباری ندارد.
بشردوست گفت: موکلم فاعل مستقل نبوده است و هیچ اختیاری در حهت شرکت کردن در امور بازرگانی نداشته است. اگر به پوسته ماجرا نگاه کنید موکلم مسئول توسعه و منابع مالی بوده است اما در اصل ماجرا او تنها یک کارمند بوده است که دستورات مه آفرید را اجرا می کرده است. در کیفرخواست به صورت کلی درباره گشایش اعتبارات اسنادی صحبت کرده است. بعضاً در زمان گشایش اعتبارات اصلاً موکل من حضور نداشته است.
وی با بیان اینکه خسروی تا آن زمان ۷ مدیر عوض کرده بود گفت: موکل من هیچ وقت از خودش اجازه نداشته است و اگر حرفی هم میزد او را اخراج میکرده است.
وکیل مدافع «الف.ش» ادامه داد: مگر نمیگویید که موکلم سند بانکی جعل کرده است؟ خب سندها را بیاورید چرا فقط حرفها را میگویید؛ خب سند را بیاورید تا همه ببینند آیا جعل شده یا نه؟ قدری منصفانه عمل میکردید. فکر میکنید چرا وکیل متهم ردیف اول استعفا داده؟ مشخص است اصلاً به ما اجازه مطالعه منطقی پرونده را ندادید. کیفرخواست پرونده بسیار عجولانه نوشته شده است.
بشردوست خطاب به قاضی گفت: از شما میخواهم تا بار دیگر تحقیقات کنید؛ زیرا برخی چیزها برای کشف حقیقت نیاز است بار دیگر بررسی شود خیلیها فراری هستند باید بیایند تا اصل ماجرا مشخص شود.
قاضی خطاب به اظهار نظر وکیل متهم که مدعی شد متهمان را برانداز خطاب کردهاند گفت: از آنجا که خبرنگاران در جلسه حضور دارند باید بگویم هیچکجا اتهام براندازی به متهمان تفهیم نشده و در کیفرخواست نیامده است اگر شما موردی را سراغ دارید به ما هم بگویید.
وکیل متهم گفت: همین که گفته میشود مقابله با نظم یعنی براندازی.
قاضی سراج گفت: مقابله با نظام در زمینه اقتصادی بوده و ربطی به براندازی نداشته است.
قاضی خطاب به وکیل گفت: شما باید دفاع کنید اما مدام حرفهای بیتأثیر میزنید؛ من به دادستان هم اجازه ندادم که 80 صفحه از کیفرخواست را بخواند تا وقت دادگاه گرفته نشود آن وقت شما به جای اتهامات متهماتان دارید حرفهای دیگری میزنید. من تا شب هم شما بخوهید به شما وقت میدهم اما به شرط آنکه دفاع کنید.