به گزارش مشرق به نقل از مهر، در سال 89 و با اجرای هدفمندی یارانه ها موجی از نگرانی در میان مردم در خصوص قیمت مسکن بوجود آمد؛ اما مسئولان وزارت مسکن سابق همواره بر این امر تاکید کردند که اجرای این قانون تاثیری بر قیمت مسکن نخواهد گذاشت و متقاضیان مسکن نباید نگران این موضوع باشند.
پس از گذشت چند ماه و در تابستان سال گذشته، خرید و فروش مسکن و به تبع آن اجاره بها با افزایش قیمت روبرو شدند؛ اما بازهم مسئولان وزارت راه و شهرسازی افزایش قیمت را تکذیب کردند و حتی برای کنترل جو روانی بازار، سازمان تعزیرات حکومتی وارد شد و اعلام کرد که قولنامههای اجاره نباید 7 تا 9 درصد بیش از قولنامههای قبلی باشد.
در نهایت این حکم نتوانست بازار اجاره بها را هم کنترل کند و اغلب مالکان بدون مراجعه به بنگاه های املاک و یا حتی با هماهنگی مستاجران قیمتها را افزایش دادند؛ زیرا مستاجران ترجیح میدادند به جای اینکه هرسال به دنبال یافتن آپارتمان مناسب باشند و هزینهای را هم بابت جابجایی بپردازند، در همان واحد قبلی بمانند اما باز هم تکذیبها ادامه داشت.
از سویی با افزایش قیمت حاملهای انرژی، نرخ مصالح ساختمانی هم با افزایش مواجه شد و همین امر نگرانی انبوهسازان را برای ساخت مسکن مهر به دنبال داشت، در این رابطه رئیس کانون سراسری انبوهسازان به مهر گفته بود: قیمت ساخت و ساز مسکن 20 درصد افزایش پیدا کرده است و با قیمت متری 300 هزار تومان برای سال جدید ساخت مسکن مهر به صرفه نیست.
اما باز هم تکذیبهای مسئولان ادامه داشت تا اینکه سرانجام در اوایل امسال، ابوالفضل صومعلو معاون وزیر راه و شهرسازی در گفتگو با مهر با تایید اینکه هدفمندی یارانهها سال گذشته بر بازار مسکن تاثیر گذاشت، گفته بود: اجرای قانون هدفمندی یارانهها بر قیمت نهادههای مسکن مانند مصالح ساختمانی و حمل و نقل تاثیر زیادی داشته است؛ اما با وجود این، بازار مسکن در سال 90 هم که اوج پیش گرفتن بازارهای رقیب مسکن بود، آرامش خود را حفظ کرد.
وی در خصوص میزان افزایش اجارهبها و خرید و فروش مسکن در سال گذشته، افزوده بود: بنده معتقد بودم که اجارهبها به طور میانگین بیش از 10 تا 12 درصد بالا نرفته بود و در خرید و فروش هم حدود 11 درصد افزایش قیمت داشتیم.
اما آخرین آمار درباره قیمت مسکن در سال گذشته از سوی مرکز آمار ایران ارایه شد، بر این اساس متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیر بنای مسکونی 19.5 درصد و متوسط مبلغ اجاره به علاوه سه درصد ودیعه پرداختی بابت آن در تابستان 90 نسبت به مدت مشابه سال قبل 14.2 درصد افزایش داشته است.
نکتهای که در این باره وجود دارد این است که با وجود گزارشهایی که در خصوص قیمت مسکن مطرح میشد، مسئولان وزارت راه و شهرسازی خبرنگاران را تنها کسانی میدانستند که ادعای گرانی مسکن را دارند و هرگونه افزایش قیمتی را در مسکن و اجارهبها تکذیب میکردند.
تورم 25 درصدی و افزایش قیمت مسکن
در این باره رئیس کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه اطلاعات مرکز آمار ایران مورد تایید همه مسئولان است، گفت: به طور حتم تورم در سال گذشته بیش از 25 درصد بوده است و اجرای هدفمندی یارانهها و یارانه نقدی تورم را در بخش مسکن افزایش میدهد.
علی اکبر آقایی در خصوص تکذیب افزایش قیمت مسکن ازسوی مسئولان وزارت راه و شهرسازی، اظهار داشت: امکان ندارد که هدفمندی یارانهها اجرا شود و تاثیری در قیمت مسکن نداشته باشد؛ زیرا پیشبینی شده بود که حداقل 25 درصد تورم خواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه ما انتظار داریم که حداقل افزایش قیمت مسکن کمتر از تورم باشد، گفت: افزایش قیمت در زمان اجرای قانون هدفمندی یارانهها کاملا طبیعی است و از سویی تورم هم در بخش مسکن موجب رکود میشود.
در حالیکه سال گذشته مسئولان وزارت راه و شهرسازی افزایش قیمت مسکن را تکذیب میکردند؛ اما مرکز آمار ایران و مسئولان این وزارتخانه امسال، افزایش حدود 20 درصد را در قیمت مسکن تائید کردند.