کد خبر 1088340
تاریخ انتشار: ۷ تیر ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۶
‌گزارش| قصه پرغصه بی‌آبی در فاصله ۵۰ متری رود کارون / مردم ‌ ‌"دغاغله" ‌‌اهواز روزگا‌ر سختی را می‌گذرانند

پس از بروز حادثه غیزانیه در خردادماه، صدای تشنگی بسیاری از مردم خوزستان بلند شد تا نشان دهد تنها غیزانیه نیست که مشکل بی‌آبی دارد.

به گزارش مشرق، بخش غیزانیه اهواز خرداد ماه امسال پس از تشدید بی‌آبی در این منطقه و اعتراض مردم به این وضعیت، صحنه غیزانیه به محل حضور و کمک‌رسانی گروه‌های جهادی و نیروهای دولتی تبدیل شد. جهادی که تا رفع کامل مشکل بی‌آبی منطقه ادامه دارد.

حضور جهادی برای رفع مشکل بی‌آبی غیزانیه محدود به فضای حقیقی نبود و فضای مجازی نیز به میدانی برای مطالبه خواسته به حق مردم غیزانیه تبدیل شد. گروه‌های مطالبه‌گر شعار "غیزانیه تنها نیست و تنها غیزانیه نیست" را در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی بازنشر کردند.

بیشتر بخوانید:

در این بین حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید محمد نبی موسوی‌فرد، نماینده ولی‌فقیه در خوزستان نیز با حضور در منطقه و فرستادن نمایندگانی برای سرکشی به سایر مناطقی که دچار تنش آب شرب هستند نسبت به رساندن صدای اعتراض مردم بی‌صدا به گوش مسئولان و پیگیری جهت رفع مشکلات‌شان وارد میدان جهاد شدند.

منطقه "دغاغله" در بخش مرکزی اهواز قرار دارد و روستاهای بسیاری در کنار آن است که آن‌ها نیز با مشکل کمبود و نبود آب آشامیدنی سالم  روبه‌رو هستند. برای بازدید از این منطقه با نماینده ولی‌فقیه در خوزستان همراه شدیم تا از وضعیت گذران زندگی مردم در این شرایط نامساعد گزارشی تهیه کنیم.

نقش پررنگ سوء مدیریت‌ در تامین آب شرب مردم

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین سید محمد نبی موسوی فرد در بازدید از روستای دغاغله و جسانیه بزرگ با بیان اینکه عمده مشکلات در حوزه آب‌رسانی پس از سیل فروردین 98 به وجود آمده است اظهار داشت: پس از سیل فروردین 98 مشکل کمبود آب در روستاها تشدید شده و مردم در برخی مناطق اصلاً آب ندارند.

وی با بیان اینکه شاهد بی‌آبی در نقاط مختلف خوزستان هستیم، افزود: هنگامی‌که مشکل غیزانیه پیش آمد اعلام کردیم که تنها غیزانیه نیست و روستاهای متعددی در خوزستان وجود دارند که کم آب، بی‌آب و یا از آب بی‌کیفیت استفاده می‌کنند.

نماینده ولی‌فقیه در خوزستان ادامه داد: آب در برخی از روستاها به‌اندازه‌ای بی‌کیفیت است که فقط به‌درد آبیاری درختان و رفع تشنگی احشام می‌خورد.سوء مدیریت در استان خوزستان کار را به‌جایی رسانده که خانه‌ها در 50 متری رودخانه کارون آب ندارند.

وی عنوان کرد: خوزستان به لحاظ منابع روزمینی و زیرزمینی جزو غنی‌ترین استان‌های کشور است اما امروز پس از گذشت 41 سال از انقلاب همچنان درگیر رفع مشکلات اولیه خود بوده و این مایه سرافکندگی است.

نماینده ولی‌فقیه در خوزستان تأکید کرد: نماینده ولی‌فقیه مسئولیت اجرایی ندارد اما به مردم قول می‌دهم موضوع بی‌آبی را تا رفع مشکل مردم از وزیر نیرو پیگیری کنم، امیدواریم سال آینده با روی کار آمدن رئیس‌جمهوری جوان و انقلابی شاهد رفع این مشکلات در خوزستان و سایر نقاط کشور باشیم.

آب خام رودخانه کارون مستقیم وارد لوله‌های آب خانه‌ها می‌شود

 آب دو روستای دغاغله و جسانیه بزرگ با جمعیتی بیش از 12 هزار نفر از یک تصفیه‌خانه تأمین می‌شود که بیش از 10 سال می‌شود تصفیه‌خانه اعتباری برای لایروبی و توسعه دریافت نکرده است.

محمود آریا خاکی، مدیر آبفا روستایی اهواز در این‌باره گفت: آب این تصفیه‌خانه به لحاظ کمی 35 درصد و به لحاظ کیفی 80 درصد مشکل دارد که با ورود به تابستان و کاهش دبی رودخانه کارون میزان کیفیت آن نیز کاهش می‌یابد.

وی افزود: برای حل بخشی از مشکل کمی این تصفیه‌خانه؛ حدود 1 کیلومتر خط جدید انتقال آب که 50 درصد کار آن نیز به پایان رسیده در حال انجام است و در روزهای آینده 50 درصد باقی‌مانده به‌سرعت انجام می‌شود.

مدیر آبفا روستایی اهواز ادامه داد: همچنین برای حل مشکل کیفی آب، 8 کیلومتر لوله 500 GRP برای انتقال بخشی از آب خط انتقال غدیر در نظر گرفته‌شده که در انتظار تأمین لوله‌های آن هستیم.

آریاخاکی بیان داشت: این تصفیه‌خانه؛ آب 13 روستا را تأمین می‌کند اما متأسفانه بیش از 10 است که اعتباری برای لایروبی و ارتقاء پمپ‌ها در نظر گرفته نشده و نیازمند قرار گرفتن در طرح‌های فوریتی است.

حق مردم این نیست که در کنار رودخانه کارون تشنه بمانند

فرهان غبیشاوی، رئیس شورای بخش مرکزی شهرستان اهواز با حضور در این بازدید گفت: کارکنان آبفا روستایی مقصر نیستند؛ مسئولانی مقصرند که سال‌ها است برای توسعه تصفیه‌خانه اعتبار نمی‌دهند.

وی افزود: اگر مشکل مردم حل نشود بیم آن می‌رود که اتفاق غیزانیه دوباره در مسیر دغاغله و روستاهای اطراف آن تکرار شود.

غبیشاوی ادامه داد: روستاهای دهستان لامی با 25 هزار نفر جمعیت حدود 3 کیلومتر از اهواز فاصله‌دارند اما چه کسی باورش می‌شود که مردم این دهستان آب شرب سالم ندارند.

رئیس شورای بخش مرکزی شهرستان اهواز بیان داشت: 50 کیلومتر خط لوله غدیر از بخش مرکزی اهواز رد شده اما مردم روستاها همچنان تشنه هستند.

وی تأکید کرد: در صورت نبود آب، روستائیان با چه امیدی اقدام به توسعه روستا کرده و جلوی مهاجرت مردم به شهرها را بگیرند. حق این مردم نیست که 10 روز یک‌بار با تانکر آب‌رسانی شده و در این مدت تشنه بمانند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • سينا مهددی IR ۱۲:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۷
    2 0
    آب خونه استاندار خوزستان رو یک هفته قطع کنید سریع مشکل آب مردم هم حل میشه
  • IR ۱۵:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۷
    0 1
    چرا بی آبی مردم اصفهان رو پخش نمیکنی مشرق؟ دولت وظیفه دارد تمام رودخانه های کشور رو به سمت اصفهان منحرف کند تا زاینده رود پرآب شود چون که اصفهان نصف جهان است و پایتخت فرهنگ و تمدن اسلامی
    • ناشناس CH ۲۲:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۷
      1 0
      ایجاد ذوب آهن و کارخانه فولاد مبارکه در دل کویر اصفهان اشتباه محظ بوده ، اینها معمولا در کنار دریا ساخته می شوند . شما انتظار داری دو قطب کشاورزی ایران یعنی خوزستان و چهارمحال نابود شوند که زاینده رود آب داشته باشه؟
    • IR ۱۴:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۹
      0 0
      شما ؟
  • ناشناس CH ۲۳:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۷
    2 0
    مشرق سلام ، نمیدانم چرا جواب قاطع مرا به این از خود راضی اصفهانی سانسور کردید ، اصلا در تعجبم چرا صحبت های بی منطق او را پخش کرده اید؟ هیچ دولتی این حق را ندارد که آب دو قطب کشاورزی ایران یعنی خوزستان و چهارمحال را بطرف کویر بایر اصفهان سرازیر کند و مخصوصا تونل بهشت آباد باید خراب شود اینها طرح های یک کشور استعمارگر بوده که جهت نابودی تولیدات کشاورزی ایران دست گذاشتن مخصوصا روی استان خوزستان جهت نابودی آن از طریق نابودی محیط زیست ، اون از سد گتوند و این هم از تونل های انحرافی کوهرنگ ، نفوذیهایشان بسیار فعال بوده اند و عده ای سودجو در داخل باشون همکاری کرده اند عده ای از استانداران بی فکر هم جهت راضی کردن مردم استان خود همون کاری را کرده اند که آنها می خواسته اند ، خوب معلومه کشوری که از نظر کشاورزی خودکفا نباشه وابسته میشه ، راه حل نهائی انتقال ذوب آهن و فولاد مبارکه به اطراف دریای عمان است و آنهم دور از مناطق مسکونی ، اصفهانی ها می خواستند زرنگ بازی کنند ولی نمی دانستند و مکرو و مکرالله والله خیرالماکرین ، الان اصفهان بخاطر شرکت نفت و این کارخانه ها یکی از آلوده ترین شهرهای ایران است که باور نمی کنید شب ها مجبور بودم با ماسک بخوابم و روزها هم چشم آدم می سوزه ، اینها نتیجه مکر آنهاست در برابر استانهای دیگر . حالا این آقا با استفاده از کلمات پایتخت فرهنگ و تمدن اسلامی خواسته که شما مطلب بی منطقش را چاپ کنید که متاسفانه موفق هم شده ، سی سال قبل پیشنهادی دادم جهت انتقال آب از خلیج فارس به کلیه شهرهای ایران با استفاده از آب شیرین کن و لوله های بزرگ ، متاسفانه کسی به پیشنهادم ترتیب اثر نداد .
  • IR ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۸
    1 1
    طرح توسعه نیشکر و به تبع آن نیشکر هفت تپه خوزستان را نابود کرد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس