به گزارش مشرق، شهروندان شهر اربيل از بزرگترين شهرهاي اقليم کردستان عراق، اخيرا با ظهور بي مقدمه نشريه اي به عنوان "کرد - اسرائيل" مواجه شده اند که موجبات نگراني برخي از آگاهان را از تلاش هاي رژيم صهيونيستي براي استيلا بر اين منطقه استراتژيک در پي داشته است.
به گزارش مهر به نقل از روزنامه الحيات، اين نشريه مفصل به اصطلاح فرهنگي به صورت ناگهاني و بدون اعلام قبلي در روزهاي اخير روي دکه روزنامه فروشي هاي شهر اربيل (مرکز اقليم کردستان عراق) ديده مي شود.
اين مسئله البته زماني نا مفهوم و عجيب مي شود که بدانيم با وجود تلاش هاي پيدا وپنهان رژيم صهيونيستي در سال هاي اخير در زمينه استيلا بر منابع عظيم نفتي اقيلم کردستان عراق که در اظهارات اخير "آوي ديختر" مقام ارشد صهيونيست به وضوح ديده مي شد، مقامات اين اقليم همواره در صدد رهايي از اتهام ارتباط با تل آويو بوده اند.
در واقع در هر جامعه اي نشريات و روزنامه ها بيانگر ايده و نظر قشري از مردم آن جامعه محسوب مي شوند، حال آنکه اين آرا بيانگر آرمان هاي آن نيز هست. اما در اين مورد مشاهده مي شود که اين نشريه کردي به وضوح در مطالب خود خواهان برقراري روابط با رژيم صهيونيستي است. سوالي که اينجا مطرح مي شود اين است که آيا هم اکنون در بين جريان هاي کرد طيفي وجود دارد که واقعا در صدد بر قراري ارتباط با رژيم صهيونيستي است؟
صاحبان اين نشريه اعلام کرده اند: مجوزهاي لازم براي انتشار آن را از سوي حکومت اقيلم کردستان عراق دريافت کرده ايم.
در نخستين شماره هاي اين نشريه به سادگي روابط صاحبان نشريه با سران رژيم صهيونيستي در مصاحبه اي که با "زيپي ليوني" وزيرخارجه سابق رژيم صهيونيستي (رئيس حزب کاديما) ترتيب داده شده است، مشاهده مي شود. اين مسئله به روشني ارتباط ميان برخي از جريان ها در اقليم کردستان با تل آويو را که البته آنها اين مسئله را بشدت رد مي کنند، آشکار مي کند.
به واقع ظهور اين نشريه بازي خطرناکي است که غايت و هدف آن مشخص نيست؛ صاحبان نشريه چه هدفي را دنبال مي کنند؟ علت انتشار اين نشريه چيست؟ و اگر مسئله به ابراز علاقه و دوستي با يهوديان ارتباط داشته باشد چه احتياجي به صدور اين نشريه مفصل است؟
سؤالات ديگري نيز وجود دارد؛ در واقع انتشار اين نشريه به زبان کردي کدام طيف از مخاطبان را هدف گرفته؟ و آيا ارتباط با اسرائيل به نياز اساسي شهروندان کرد عراق تبديل شده است؟ چرا صاحبان مجله و کساني که مجوز صدور آن را صادر کرده اند از ميان اين همه مردم در خاورميانه تشخيص داده اند که مخاطبان کرد به نشريه اي که پل ارتباطي با رژيم صهيونيستي است، نياز دارند؟
سزاوارتر نيست که نشريه اي براي مخاطبان کرد در نظر گرفته شود که روابط آنها با همسايگان نزديک آنها شامل اعراب، ترکها و ايرانيان بهبود بخشد؟ همسايگاني که مشترکات فرهنگي، تاريخي و جغرافيايي بسياري با يکديگر دارند.
البته پاسخ تمامي سؤالات فوق "خير" است. گروه ناظر بر مطبوعات و نشر کتاب در اقليم کردستان عراق بر روي ريزترين مطالب منتشر شده در اين اقليم کنترل دارند، بسيار از روزنامه نگاران و نويسندگان با پيگرد و بازداشت مواجه بوده اند.
بازداشت هايي که علتي همچون انتشار گزارش درباره ميزان ثروت سران اقليم و سلطه خانواده هاي آنها بر مراکز قدرت و پول در اين منطقه بوده است.
اما نشريه "کرد - اسرائيل" تا کنون به راحتي منتشر شده و با هيچ واکنش منفي از حکومت محلي مواجه نشده است. مسئله اي که گوياي بسياري از حقايق پشت پرده در مسئله روابط با رژيم صهيونيستي است.
از سوي ديگر، به واقع انتشار اين چنين نشريه اي از توطئه اي خبر مي دهد که اين بار به صورت سري و مبهم پا به عرصه ظهور نگذاشته است و کاملا جلوي چشمان ما قرار دارد. توطئه اي آشکار و خطرناک که مي تواند که با هدف ايجاد تفرقه ميان مسلمانان و کردها و يا تفرقه افکني ميان اين دو دنبال شود. به صورتي که ديد و نگاه مسلمانان و اعراب به کردها تغيير کرده و تا به آنها به چشم جاسوسان رژيم صهيونيستي نگريسته شود.
به طور کلي مي توان گفت؛ انتشار نشريه اي مفصل با اين تيراژ در اقليم کردستان عراق که به استقبال از روابط ميان کردها و رژيم صهيونيستي رفته باشد، امري حيرت برانگيز است. در اينجا بازيگري پنهان ديده مي شود که در پي بازي با سرنوشت کردهاي عراق است، گروهي که با خطرات و چالش هاي متعددي مواجه است.
در جهان سياست هر بازي هزينه خود را دارد. حکمت و دانايي هزينه اي و بي پروايي و گستاخي نيز هزينه اي ديگر در پي خواهد داشت. البته تاسف برانگيز اين است که شهروندان کرد عراق همواره در سال هاي اخير هزينه سياست هاي بي پرواي برخي سران سياسي خود را پرداخت کرده اند.
انتشار نشريه اي رسمي با عنوان "کرد-اسرائيل" حاوي مصاحبه با مقامات رژيم صهيونيستي در کردستان عراق، تعجب شهروندان عراقي را برانگيخته است.