کد خبر 1082954
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۲۱
۵گزینه ایران پس از تمدیدتحریم تسلیحاتی/«اقدام متقابل» تهران چیست؟

ایران در مقابل تلاش آمریکا برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی، ۵ گزینه را روی میز دارد تا در مقابل بدعهدی‌های مکرر طرف‌های غربی و دسیسه‌های واشنگتن «اقدام متقابل» کند.

به گزارش مشرق، با نزدیک شدن به موعد برداشته شدن تحریم‌های تسلیحاتی ایران، واشنگتن تلاش می‌کند تا مانعی بر سر این موضوع ایجاد کرده و مانع از عادی شدن وضعیت ایران در بازار تسلیحاتی جهانی شود؛ ولی نکته مهم اینجا است که ایران در این مسیر دست بسته نیست.

از اواخر سال گذشته مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا که برای خروج کشورش از برجام و فشار حداکثری علیه ایران تلاش زیادی کرده، با اشاره به بندی از قطع‌نامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که برجام هم پیوستی از آن است، بدون اشاره به فروش میلیاردی تسلیحاتی ایالات متحده به کشورهای عربی پایان یافتن تحریم‌های تسلیحاتی ایران را عاملی بر ناامنی غرب آسیا دانست.

بیشتر بخوانید:

نه بزرگ روسیه و چین به آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران

پمپئو و برایان هوک مسئول اقدام ایران در وزارت خارجه آمریکا بارها با اشاره به پایان یافتن تحریم‌های تسلیحاتی که طبق قطع‌نامه ۲۲۳۱ در ماه اکتبر (اواخر مهرماه سال جاری) به پایان می‌رسد، خواستار اقدامی فوری برای توقف این فرآیند شده‌اند.

روزنامه واشنگتن پست اواخر ماه گذشته در گزارشی فاش ساخت که واشنگتن در ابتدا تلاش خواهد کرد با اجماع در شورای امنیت قطع‌نامه‌ای را به رأی گذارد که بر اساس آن تحریم‌های تسلیحاتی ایران برای مدت نامحدودی تمدید شود.

این روزنامه ادامه داد که اگر آمریکا در این مسیر موفق نشود، با توسل به قطع‌نامه ۲۲۳۱ خود را عضو مشارکت‌کننده در برجام اعلام کرده و بر اساس آن مکانیسم ماشه را عملیاتی می‌کند و با این اقدام، تمامی تحریم‌های سازمان ملل متحد که ذیل فصل هفتم وضع شده و تحریم تسلیحاتی نیز بخشی از آن است، بازخواهد گشت.

ایران در مقابل با یادآوری خروج یک‌جانبه و غیرقانونی آمریکا از برجام و با تاکید بر این موضوع که دیگر واشنگتن در قبال برجام هیچ حقی ندارد، اعلام کرده است که در صورتی که آمریکا موفق به بازگرداندن تحریم‌های تسلیحاتی شود، اقدام متقابل خواهد کرد.

هرچند کشورهایی چون چین و روسیه رسماً اعلام کرده‌اند که تلاش آمریکا غیرمنطقی بوده و واشنگتن دیگر عضوی از برجام نیست که بتواند در مورد آن تصمیمی بگیرد؛ ولی تهران نیز گزینه‌های روی میزی دارد که می‌تواند جلوی اقدامات و تلاش‌های آمریکایی‌ها را بگیرد و باز هم شکست دیگری در پرونده مقامات واشنگتن ثبت شود.

۱ - محدود کردن بازرسی‌ها

با توجه به اینکه ایران تحت شدیدترین نوع بازرسی‌های قرار دارد، به نظر می‌رسد ایران می‌تواند برای محدود کردن بازرسی‌ها، در سه بخش محدوده بازرسی، تعداد بازرس‌ها و سطح دسترسی اقدام کند.

در همین راستا نیز بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در نشست خبری خود با خبرنگاران که روز شنبه ۱۸ آبان در سایت غنی‌سازی فردو انجام گرفت در مورداحتمال کاهش بازرسی‌ها گفت: باید این نکته را نیز بگویم که در برخی موارد که مربوط به کاهش تعهدات برجامی ما می‌شود دیگر لزومی به بازرسی‌های آژانس نیست و اگر آنها می‌خواهند همچنان به این کار ادامه دهند، وقت خود را تلف می‌کنند.

محمدعلی پورمختار عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس دهم نیز در همین رابطه و با اشاره به بدعهدی طرف‌های غربی تصریح کرد: در صورت ادامه بدعهدی اروپایی‌ها و تأمین نشدن منافع کشور، محدودیت‌هایی را در مقابل بازرسی‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ایجاد خواهد شد.

محمدجواد جمالی نوبندگانی نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم نیز در همین زمینه بیان کرد: اعمال برخی محدودیت‌ها مقابل بازرسی‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از تأسیسات هسته‌ای ایران را به‌عنوان بخشی از کاهش تعهدات برجامی کشور می‌تواند در دستور کار باشد.

۲ - افزایش سطح غنی‌سازی

ایران پیش از برجام در سطح ۲۰ درصد به غنی‌سازی می‌پرداخت و بسیاری این موضوع را ابزار قدرتی در دست کشور برای چانه‌زنی می‌دانستند. تحلیل‌گران سیاسی معتقدند که با توجه به خط قرمز بودن غنی‌سازی بالای پنج درصد، اگر مسئولان کشور بازگشت به سطح ۲۰ درصدی را اعلام کنند، می‌تواند گام مؤثری در مقابل بدعهدی طرف‌های غربی باشد.

کمالوندی در نشست خبری سال گذشته خود که در فردو برگزار شد، در همین باره اظهار داشت: توان غنی‌سازی اورانیوم تا ۶۰ درصد را داریم و بر اساس نیاز کشور و دستور مسئولان آن را انجام می‌دهیم.

همچنین علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در حاشیه بازدید خبرنگاران از مجتمع غنی‌سازی شهید احمدی روشن (نطنز) گفت: هرگاه مقام‌های ارشد کشور درباره غنی‌سازی ۲۰ درصدی دستور دهند، ما در چهار دقیقه به آن دست پیدا می‌کنیم.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم نیز در همین زمینه گفت: کاهش تعهدات ایران می‌تواند افزایش سطح غنی‌سازی تا سطح مورد نیاز باشد تا اروپایی‌ها را وادار به اجرای تعهدات خود کند.

۳ - عدم اجرای پروتکل الحاقی

ایران طبق برجام، اجرای پروتکل الحاقی را به صورت داوطلبانه اجرا می‌کند و طبق مفاد توافق، کشورمان باید در هشتمین سال روز توافق با روز ارائه گزارش مدیرکل آژانس، پروتکل الحاقی را در مجلس شورای اسلامی بررسی و تصویب کند.

اما با توجه به این موضوع که آمریکا به صورت یک‌جانبه از برجام خارج شده و سه کشور انگلیس، آلمان و فرانسه نیز به تعهدات خود عمل نمی‌کنند، برخی از مسئولان عدم اجرای پروتکل الحاقی را به عنوان یکی از گزینه‌های روی میز ایران مطرح کردند و این اقدام را هشداری جدی به طرف‌های اروپایی باقی‌مانده در برجام برای اجرای تعهدات خود می‌دانند.

علی مطهری نایب رئیس اسبق مجلس شورای اسلامی در همین زمینه تصریح کرد: حال که تا این حد ایران را تحت فشار قرار می‌دهند و بیش از سایر کشورها تأسیسات هسته‌ای را بازدید می‌کنند، می‌توانیم از اجرای پروتکل الحاقی خودداری کنیم.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم نیز با تاکید بر عدم اجرای پروتکل الحاقی به عنوان یکی از گزینه‌های روی میز ایران گفت: وقتی پروتکل الحاقی به صورت داوطلبانه در حال اجرا است؛ اما طرف مقابل به تعهداتش عمل نمی‌کند، جمهوری اسلامی می‌تواند انجام اجرای داوطلبانه این پروتکل را متوقف کند.

۴ - خروج از NPT

ایران در سال ۱۹۶۸ به پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) پیوست و بعد از انقلاب اسلامی، همیشه عضویت در این پیمان مورد مناقشه بوده است. بسیاری از کارشناسان معتقدند ادامه حضور کشورمان در NPT با توجه به بدعهدی‌های مکرر غربی‌ها در انجام تعهدات به‌رغم اجرای مفاد برجام از سوی ایران، کاری اشتباه است.

دریابان علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز پیش از اقدام ترامپ در ترک برجام گفته بود: در صورت خروج آمریکا از توافق اتمی موسوم به برجام، یکی از گزینه‌های ایران، خروج از پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان.پی.تی) است.

پس از خروج آمریکا از برجام، بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در راستای مواضع دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اینکه سازمان انرژی اتمی چندین پیشنهاد برای کاهش تعهدات ارائه کرده، گفت: سازمان انرژی اتمی ۱۵ پیشنهاد ارائه کرده که برای آینده مورد اقدام قرار می‌گیرد و خروج از NPT نیز یکی از همین پیشنهادات است.

با توجه به اظهارات دبیر شورای عالی امنیت ملی و سخنگوی سازمان انرژی اتمی به وضوح مشخص می‌شود که خروج از NPT یکی از گزینه‌های روی میز ایران برای مقابله با بدعهدی‌های آمریکا و کشورهای اروپایی بوده و امکان اتخاذ این تصمیم در زمان خود بسیار زیاد است.

علاوه بر اظهارات شمخانی و کمالوندی، حمید بعیدی‌نژاد سفیر ایران در لندن نیز با اشاره به ادامه بدعهدی‌های طرف مقابل در توافق هسته‌ای در جمع خبرنگاران و رسانه‌های انگلیسی گفت: در برخی از حلقه‌ها و بین بعضی شخصیت‌ها در ایران این نظریه وجود دارد که در حال حاضر از عضویت در NPT سودی نمی‌بریم. به دنبال مسائلی که در مورد برجام پیش آمده، تعداد بیشتری از مردم به صحبت‌هایی که در مورد خروج از NPT می‌شود، توجه می‌کنند.

۵ - خروج از برجام

یکی از مهم‌ترین گزینه‌های پرتکرار برای مقابله با بدعهدی‌های طرف‌های غربی و کارشکنی‌های ادامه دار آمریکا، خروج از برجام است و محمدجوادظریف وزیر امور خارجه نیز در مصاحبه‌ای می‌گوید: ایران گزینه‌های متعددی دارد و خروج از برجام نیز یک گزینه است. حتماً این اقدام یکی از ده‌ها گزینه ما است.

وی همچنین در میزگردی با روزنامه‌نگاران که در مقر ایران در سازمان ملل متحد برگزار شد هم گفت: اگر مکانیسم مالی اروپا مؤثر نباشد، ایران ممکن است از توافق هسته‌ای خارج شود.

علاوه بر وزیر امور خارجه، سیدعباس عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای در ۱۸ اردیبهشت در گفتگو با شبکه ۲ رسانه ملی خروج از برجام را یکی از گزینه‌های روی میز ایران اعلام می‌کند و می‌گوید: ما خروج از برجام را در دستور کار قرار داریم.

عراقچی در گفتگوی دیگری با تاکید بر اینکه اصل بر منافع کشور است، نه اینکه برجام حفظ شود، تصریح کرد: اگر منافع کشور ایجاب کند که برجام را کنار بگذاریم، این کار صورت می‌گیرد.

وی همچنین در میزگردی در کنفرانس عدم اشاعه که در شهر مسکو برگزار شد، اظهار داشت: روشن است که وقتی توافقی برای شما منفعتی نداشته باشد، دلیلی ندارد که به تعهدات خود پایبند باشید. توازن توافق به کلی بر هم خورده است، همه می‌دانند. هر توافقی بر اساس بده بستان است. اگر قرار است ایران فقط اعطا کند و در مقابل چیزی دریافت نکند، چرا باید در این توافق بمانیم؟

تغییر نگرش ایران در دکترین هسته‌ای

عراقچی در نشست مسکو با یادآوری همکاری ایران در موضوع هسته‌ای به نحوی طرف‌های غربی برجام را تهدید و عنوان کرد: اگر پاداش ایران پس از این همه تعامل و مذاکره و همکاری با آژانس این باشد که دوباره تحت فصل هفتم [منشور ملل متحد] قرار گیرد، این به‌معنای آن است که «دکترین هسته‌ای» ما اشتباه بوده است و ما باید سیاست و دکترین هسته‌ای خود را مورد بازبینی و بررسی مجدد قرار دهیم.

همچنین حسن روحانی ۱۷ اردیبهشت سال جاری در نشست کابینه گفت: «لغو تحریم تسلیحاتی، جزو لاینفک برجام است. اگر تحریم تسلیحاتی روزی بخواهد تحت هر عنوان با هر بیان و با هر مکانیزمی برگردد، پاسخ ما همانی است که من در نامه‌ای به سران ۱+۴ در پاراگراف آخر نوشتم و سران خوب می‌دانند که جواب ما آن روز چه خواهد بود و آنها می‌دانند چنین خطایی چه عواقب وخیمی برای آنها دارد.

این دو موضوع نشان می‌دهد که ایران با اتخاذ راهبردی منسجم و بازدارنده تلاش دارد تا به اروپایی‌ها بگوید که اگر قرار باشد انفعال آنها ادامه داشته و در مقابل زیاده‌خواهی‌های آمریکا همچنان بی‌عمل باشند، ایران با اتخاذ شیوه مناسب، خواهد توانست جواب درخوری که در بردارنده منافع ملی باشد را در مقابل ایالات متحده دهد.

منبع: مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 44
  • در انتظار بررسی: 2
  • غیر قابل انتشار: 10
  • IR ۰۹:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
    28 7
    6 - حمله به اسراعیل و آمریکا با قاره پیماهای نقطه زن
    • فرهمند IR ۱۴:۰۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
      8 0
      چه جالب جناب کمالوندی فرمودن آمادگی برای تولید 60 درصد . این به نظر من بزرگترین تو دهنی به آمریکاس . ایران در افزایش توان غنی سازی به خودکفائی کامل رسیده و شصت درصد یعنی ورود به فاز غنی سازی نظامی چیزی که اگه تا حالا واردش نشده بودیم به خاطر این بود که داشتیم به غربیها لطف می کردیم ولی لطف ما هم حدی دارد.
  • عاشق ایران IR ۰۹:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
    35 4
    این دولت ترسو نمی تواند 5 موردی که نوشتید عملیاتی کنند انشاالله با دولت جوان حزب اللهی ....
  • IR ۰۹:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
    26 4
    از همین الان از حضرت آقا اجازهٔ ساخت بمب اتم رو بگیرین و شروع کنین که فردا دیره این آمریکایی‌ها تا اینجا رو لیبی یا عراق نکنن دست بردار نیستن . رو قوی شو اگر راحت جهان طلبی، که در نظام طبیعت ضعیف پایمال است.
    • IR ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
      10 5
      گوش به فرمان رهبری باشیم نقل و نبات ها را برای دشمنان آماده کردیم به وقتش پذیرایی میشن
  • IR ۰۹:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
    9 2
    پس تمام گزینه ها روی میز است!
  • SE ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
    38 4
    " خروج از برجام" جوک تاریخ بشری
    • US ۱۱:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
      0 2
      سایه جنگ
  • رضا IR ۰۹:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
    13 2
    در شرایطی که اغلب قدرتهای دنیا به فکر تضعیف سیاسی نظامی و فروپاشی اقتصادی ما هستند و برای تقویت دشمنان منطقه ای ما هیچ گزینه ای را از دست نمیدهند،بنظرم باید یکبار برای همیشه رودروایسی خودمان با دنیا را کنار بگذاریم.دکترین هسته ای قبلی در جنگل فعلی دنیا کارکرد ندارد
  • محمد IR ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
    15 2
    از این دولت آبی گرم نمیشه
  • IR ۱۰:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
    3 21
    زانو بزنید عذرخواهی کند بهتراست
    • IR ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
      7 1
      حروم زاده
    • SE ۱۶:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
      3 2
      زانوهاتو خرد میکنیم
    • IR ۱۸:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
      1 0
      شما زانو بزن و کفش اربابت ترامپ رو بلیس. زانو زدن ایرانی رو تو خواب ببینی بیشرف
  • IR ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
    6 0
    ساخت کلاهکهای هسته ای سبک و با برد متوسط و دوربرد و موشکهای هوا به زمین دور پرتاب
  • IR ۱۰:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
    7 3
    گزینه 6 خواهش و تمنای ظریف از عمو سام
  • NZ ۱۰:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
    11 0
    گزینه اول باید بطور کلی از 'محدود کردن' به 'لغو کامل' تبدیل شود و در مورد چهار گزینه آخر هم باید از قبل عمل می شد یعنی از همین الان باید شروع کنیم. با حیوان باید با زبان متناسب با ذاتش رفتار کرد. طرف مقابل شما یک حیوان درنده است و ذاتا بدنبال ریختن خون و نسل کشی است. بلحاظ نظامی و امنیتی باید رشد تصاعدی داشته باشیم.
  • مجید IR ۱۰:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
    6 0
    همه ی برجام شما به اندازه ی یک اخم سپاه اثر نداشت اینو از سفر نفتکش ها به حیاط خلوت آمریکا فهمیدیم
  • میثم IR ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
    4 0
    بهترین راه حل خروج از دولت روحانی است
  • احمد IR ۱۲:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
    8 0
    گفتم می خوان چه جواب دشمن شکنی بدن. حالا از کجای برجام قراره خارج بشیم؟
  • امید IR ۱۲:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
    13 4
    خروج از کدام برجام؟ تا این دولت غرب گرا سر کار هست را به جایی نخواهیم برد. روبروی غربی ها باید انقلابی عمل کرد.
  • محمد IR ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
    5 9
    آمریکا هیچ کزش هم نمی گزه ایران چه تو برجام بمانه چه نمانه چه همه مسائل هستی رو رعایت بکنه یا نکنه هدف آمریکا فقط یک چیز اون هم آمدن به ایران به قبل از انقلاب است البته تاریخ نشون داده قلدری برای همیشه باقی نمی ماند بالخره یک روزی از بین خواهد رفت کشورها دارن قدرتمند می شوند چه از نظر دانش چه از نظر قدرت چه در فرهنگ وضعیت کشورها داره روز به روز تغییر می‌کند پس آمریکا همون آمریکای همیشگی نخواهد بود ملت آمریکا هم که دارن از دولت مردان شون دارن زجر می کشن البته کشور خودمون هم از بی عدالتی وتبعیض داره رنج می بریم چرا که اسممون مسلمان است ولی رسم رسوم مسلمانی رو نمی رویم
  • IR ۱۲:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
    15 3
    تا دولت لیبرال سرکار هست این گزینه ها شدنی نیست
  • IR ۱۲:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
    45 1
    بهترین گزینه : ساخت کلاهک هسته ای
    • IR ۰۵:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۴
      0 0
      باید بمب اتمی ساخت ،،دیگه راهی برای ایران نگذاشتند وهر توافقی با انها بیفایدس اینو برجام وترامپ واروپا ثابت کردند،،باید مخفیانه در داخل وتونل ها یا دریکی از کشورهای دوست وانهم بصورت قطعه به قطعه درچندین جا مختلف. برای ساخت بمب های اتمی تلاش کرد ،چون اخرش این بمب لازمه داشته باشیم تا بژمه نظامی شویم
  • IR ۱۲:۵۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
    37 3
    بهترین گزینه : ساخت کلاهک هسته ای
  • محمد IR ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
    5 1
    اخراج و بستن سفارتخانه های غربی که هیچگاه از منافع بر جامی ایران حمایت نکردند چون هرچه فتنه است از طریق دیپلمات های غربی در کشور است فقط با کشورهایی. که بالفعل مبادله تجاری دارند روابط سفارتخانه ای و دیپلماتیک داشته باشند
    • IR ۱۵:۲۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
      4 0
      13:03 بستن سفارتخانه های کشورهایی که با ما تعامل اقتصادی ندارن همونطور که شما فرمودین بهترین راهه، اسمش که میاد لرزه به تن غربی‌ها، غربزده ها، سلبریدی ها و در کل اصلاحطلب ها میفته پس حتمأ یه خبری هست!!!!!
  • IR ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
    10 1
    ببینید سه تاش رو که همین الانم دارید! فقط مونده خروج از NPT و ساخت کلاهک هسته ای
  • حسين DE ۱۳:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
    11 1
    حسن و جواد فقط براى خالى نبودن عريضه هر از چند گاهى تپق ميزنند،وگرنه امروزه يك الف بچه دبستانى هم ميداند كه برجام چه فاجعه اى بود .
  • سرباز وطن DE ۱۳:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
    12 0
    خواهش میکنیم در دکترین هسته ای تون بازنگری کنید و چنتا کلاهک هسته ایی بسازید ، برجام یه جوکه الان هم که دوباره امریکا تحریم کرده و اروپا برای مقابله باهاش کاری نکرده !
    • هسته ای IR ۱۴:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
      2 0
      دشمن فکر میکنه جلوی پیشرفت هسته ای رو گرفته یا روند رو کند کرده ، بنظر من ایران همین حالا هم برای مقابله اتمی آماده هستش و الا حسابش نمیکردن ... زمان بزن در رو خیلی وقته گذشته
  • US ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
    14 2
    اونها میترسن جمهوری اسلامی از آن پی ان تی خارج بشه میترسن چون سرعت پیشرفت موشکی ایران خیلی بالاست و آنها چون نمی تونند از اون خارج بشن عملاً عقب میفتن برجام برای اروپا خیلی منافع داشت که یک کشور مثل ایران رو پاین نگه دارن مخصوصا هم با برجام هم با تحریم. از ترسشون که تحریم رو بر نمیدارن چونکه باتحریم هم پیش رفت ایران زیاده اروپا عمداً پشت آمریکا قايم شده. عملاً نمیخواد تحریم رو برداره
  • حمید IR ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
    3 0
    وقتی که منافع مشهور برجام را نداریم، پس برای کدام منفعت،،، باز هم برجام را حفظ کنیم؟؟!!!!!! آیا می‌ترسید که به بند 7 شورای امنیت برگردیم؟؟ خوب برگردیم... مرگ یک بار، شئون هم یک بار
  • IR ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
    2 1
    هیچکدومشو نمیتونن عملی کنن!
    • IR ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
      2 0
      میتونن عملی کنن، غربزده هستن نمی‌خوان!!!
  • US ۱۴:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
    8 0
    این مسخره بازیا چیه هم تحریم باشیم هم از هسته ای استفاده ای نکنیم خارج شید حداقل بمب بسازیم حالشو ببریم
  • IR ۱۵:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
    7 0
    فقط بمب اتم انهم نه برای مردم راحت طلبی مثل ما بلکه برای ایرانیانی که باید برای قرنهای متمادی در این دنیا با این درندگان زندگی کنند.
  • IR ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
    5 1
    ۱ ساخت بمب اتم ۲خروج از برام ۳ خروج از‌NPT ۴ فاصله گرفتن از عربها ۵ تعویض علامت هلال احمر وبه جای آن ..
  • IR ۱۵:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
    5 0
    خاک برسرروحانی وهمه اصلاح طلبان که بزرگترین خیانت روبه اسم برجام به مردم وکشور کردن وهنوزهم پافشاری میکنن وازبرجام حمایت میکنن ،واقعا شرمتان باد،آیندگان درتاریخ نام شمارابه عنوان خائن خواهندبرد
  • IR ۱۶:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۴
    3 0
    اگر چنین شود اعتبار سازمان ملل زیر سواله و همچنین دیگر نهادها از جمله آژانس اتمی . خود بخود راه برای هر گزینه ای برای ایران فراهمه . و این بضرر دنیا هست که نمیتواند از قطعنامه های خود در برابر آمریکا محافظت نماید. پس بهتر است رفع زحمت نمایند و تعطیلی همه نهادهای بین المللی را اعلام کنند و خود را زیر بلیت آمریکا و اوامر و خواسته های او بپندارند و پول بیخودی خرج سازمان حرف گوش کن یک کشوری بنام آمریکا را نکنند .
  • IR ۰۰:۱۱ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۵
    1 0
    ساخت موتور کشتی وزیر دریایی هستهای که به سوخت غنی شده شصت درصد نیاز داره !سیلی خوبی بر یاغیهای جنایتکار خواهد بوذ!
  • ARSALAN IR ۱۸:۰۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۸
    0 0
    این گزینه ها عملی نمیشه تازمانی ک مسولان میترسند...تازه عملی بشن عواقب اقتصادی وخیمتری درانتظارمون هست
    • IR ۰۰:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۵
      0 0
      بزرگترین مشکل این مملکت انسان های خود باخته ترسویی است که به بهانه بهبود اوضاع اقتصادی برجام را در پاچه این مردم کردند. باید در اولین گزینه این افراد را دست بسته در دریا بیاندازند.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس