نفتکش های ایرانی.jpg

ورود نفتکش‌های به سواحل ونزوئلا در شرایط سخت فعلی میوه راهبرد مقاومت فعال است که می‌تواند سیاست تحریم را نه تنها در ایران بلکه در تمام جهان به بن بست برساند.

 سرویس جهان مشرق - تامین امنیت و حرکت در مسیر منافع ملی برای هر کشور مستقلی که به دنبال پیشرفت در تمامی عرصه هاست یک اولویت اساسی است و   از عمر جمهوری اسلامی این مسئله مورد غفلت گیرد و در هر بازه زمانی راهبرد مشخصی دنبال شده تا منافع کشورمان حفظ شود و پاسخی قانع کننده برای نسل های آینده این سرزمین وجود داشته باشد.

خروج یک طرفه آمریکایی ها از برجام و اجرای سناریوی فشار حداکثری باعث شد تهران از ابتدای سال ۹۸ راهبرد «مقاومت فعال» را در پیش بگیرد چرا که می دانست اگر دیگر تاخیر کند و پاسخ مناسب ندهد کاخ سفید و متحدانش برای انجام اقدامات بعدی جسورتر خواهند شد.

ساعت ۴:۰۵ بامداد روز پنج‌شنبه، ۳۰ خرداد ۹۸، زمانی که سامانه دفاعی «سوم خرداد» یک فروند پهپاد آمریکایی مدل RQ-۴ (گلوبال هاوک) را که وارد مرزهای هوایی کشورمان شده بود، هدف قرار داد و منهدم کرد، گوشه ای از راهبرد مقاومت فعال رونمایی شد و آمریکایی ها دریافتند که دست های تهران برای واکنش متقابل بسته نیست و نباید دچاره اشتباه محاسبانی شوند و بر مبنای توهم و مشاوره های اشتباه عمل کنند.

برای سخن گفتن و ارائه جزئیات از راهبرد مقاومت فعال به زمان بیشتری نیاز داریم و خارج شدن اسناد از طبقه بندی ها به فهم بیشتر این موضوع کمک خواهد کرد و این تاریخ است که همه چیز را روشن می کند اما توقیف نفتکش متخلف «استنا ایمپرو» که پاسخی قاطع به تحرکات انگلیسی ها بود نمونه ای دیگر از مقاومت فعال (توقیف در برابر توقیف) است و نشان داد ایران به پشتوانه حمایت مردمی و توان نظامی بومی ساز شده خود با هیچ متجاوزی شوخی ندارد و دیگر به مانند دهه های گذشته منفعل نیست و قدرت دفاع دارد.

تحقیر انگلیسی ها در خلیج فارس با راهبرد توقیف در برابر توقیف

حمله موشکی قدرتمند به نیروهای تروریست آمریکایی در پایگاه «عین الاسد» عراق که در پاسخ به ترور فرماندهان جبهه مقاومت صورت گرفت هم بخشی دیگر از راهبرد مقاومت فعال بود و اهمیت این مسئله زمانی بیشتر آشکار می شود که منافع واشنگتن پس از جنگ جهانی دوم هیچ گاه هدف قرار نگرفته بود و این ایران بود که با تکیه بر قدرت ملی این هژمونی را در هم شکست و معادلات را نه تنها در غرب آسیا بلکه در کل جهان تغییر داد.

با شیوع ویروس کرونا و به وجود آمدن برخی مشکلات در کشور، آمریکایی ها تصور کردند از راهبرد مقاومت فعال حداقل برای مدتی کوتاه خبری نیست و بار دیگر تلاش کردند در مسیر آرزوهای بر باد رفته که هیچ گاه به واقعیت تبدیل نخواهند شد گام بردارند و اوایل فروردین ماه امسال بار دیگر ماجراجویی در خلیج فارس را در دستور کار قرار دادند که نزدیک شدن جنگنده آنان به حریم هوایی ایران نمونه ای از اقدامات تحریک آمیز بود که البته با اخطار به موقع پدافند هوایی ارتش مواجه شدند.

اواسط فروردین ماه نیز اقدامات تحریک کننده، مخاطره آمیز و پرخطر آمریکایی ها و متحدانش که در تعارض با قوانین بین‌المللی بود از جمله «تمرین حضور شناورهای آبی - خاکی با هدف تجربه عملیات نظامی زمینی و دریایی در محیط واقعی، بازرسی شناورهای تجاری، پرواز بالگردهای آمریکایی در منطقه سکوهای نفتی ایران، سد راه کردن کشتی شهید سیاوشی که در بازگشت از یک ماموریت در جنوب شرقی جزیره فارسی بود و...» در خلیج فارس و دریای عمان به بهانه ایجاد امنیت برای کشتیرانی تجاری افزایش یافت که با واکنش قاطع نیروی دریایی سپاه در روز چهارشنبه ۲۷ فروردین ماه (مانور قدرت قایق های تندرو در نزدیکی ناوهای آمریکایی پس از اعلام وضعیت تیراندازی در مناطق تمرینی ایران که پیشتر با مختصات خاص روی نقشه مشخص و اعلام شده بود در این منطقه تمرین برگزار می شود) روبه رو شدند که در چارچوب اصل دفاع از حاکمیت ملی ایران صورت گرفت.

مانور قدرت قایق های تندرو نیروی دریایی سپاه

بازدید فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به همراه جمعی فرماندهان از منطقه نازعات، جزایر تنب بزرگ، تنب کوچک و بوموسی و دستور به واحدهای نظامی در دریا برای برخورد با نیروهای دریایی ارتش تروریست آمریکا که بخواهند امنیت کشتی‌های غیرجنگی و شناورهای رزمی ایرانی را مورد مخاطره قرار دهند، پیام آشکار دیگر تهران به واشنگتن پس از این تحرکات بود و ثابت کرد استراتژی مقاومت فعال همچنان گزینه اصلی ایران است.

از سویی دیگر، ستاد کل نیروهای مسلح به عنوان عالی ترین نهاد نظامی ایران پس از رفتارهای پرخطر ارتش رژیم تروریستی آمریکا در موضعی مقتدرانه، بیانیه ای با ادبیات هشدار آمیز که به طور قطع مبتنی بر ادله و شواهد بود صادر و تنش آفرینی از سوی ایالات متحده را در منطقه مخل امنیت دانست و تاکید کرد نیروهای مسلح ایران برای مقابله با هرگونه ماجراجویی و اقدامات ایذایی و تحریک آمیز آمادگی کامل دارند و به واشنگتن یادآوری کرد آرزوی به زانو درآوردن ایران را به گور خواهد برد.

به گزارش مشرق، حرکت ۵ نفتکش حامل فرآورده های نفتی از سواحل ایران به سمت سواحل کشور ونزوئلا که به شدت درگیر تحریم های آمریکا و مشکلات سوختی به وجود آمده است بار دیگر نشان داد تهران با اتکا بر پیروزی های به دست آمده در یک سال گذشته همچنان موضع تهاجمی خود را حفظ کرده و راهبرد مقاومت فعال را این بار نه در منطقه غرب آسیا بلکه در آمریکایی جنوبی دنبال می کند تا پیامی روشن را به کاخ سفید ارسال و اعلام کند که سناریوی فشار حداکثری و تحریم های یک جانیه محکوم به شکست است.

در حال حاضر، چهار نفتکش ایرانی به آبهای ونزوئلا رسیده و یک نفتکش دیگر در دریای کارائیت در حرکت است تا این محموله های حیاتی را به مقصد برسانند و نیازهای اولیه مردم استقلال طلبی که حاضر به تسلیم در برابر آمریکایی ها نشدند را تامین کنند.

در روزهای گذشته آمریکایی ها به صراحت از قصد خود برای توقیف محموله های نفتی ارسالی به ونزوئلا خبر دادند و حتی ۴ ناو جنگی را هم به سمت دریای کارائیب اعزام کردند اما در مقابل پیغام های شفافی از سوی ایران برای آنان فرستاده شده که اگر وارد هرگونه ماجراجویی جدید شوند و در تجارت قانونی دو کشور مستقل مشکل ایجاد کنند با واکنش مواجه خواهند شد.

گفت وگوی تلفنی رئیس جمهور کشورمان با امیر قطر یکی از آخرین هشدارها و اتمام حجت های طرف ایرانی با آمریکایی ها در روزهای اخیر بود و آقای روحانی در پیامی صریح اعلام کرد «اگر نفتکش‌های ما در دریای کارائیب یا در هر کجا از جهان از سوی واشنگتن دچار مشکل شوند، متقابلا برای آن‌ها مشکل به وجود خواهد آمد.»

در ساعات آینده باید منتظر ماند و دید آمریکایی ها در دریای کارائیب و حیاط خلوت سابق خود دست به قمار خواهند زد و در روند حرکت آخرین نفتکش‌ ایرانی به سمت سواحل ونزئلاء اختلال ایجاد می کنند یا این که ترجیح می دهند بدون سر و صدا در مسیر تشنج و تنش گام برندارند چرا که به خوبی می دانند دست تهران برای پاسخ مناسب باز است و هرگونه ماجراجویی به تحقیر بیشتر آنان ختم می شود.

به گزارش مشرق، اگر واشنگتن گزینه درگیری و ایجاد مزاحمت برای نفتکش‌های ایرانی را انتخاب کند، تهران نیز براساس راهبرد مقاومت فعال و تمهیداتی که از قبل پیش بینی کرده عمل خواهد کرد و بدون شک مواضع آمریکایی ها در منطقه غرب آسیا از جمله پایگاه ها و نیروهای آنان در کشورهای حاشیه خلیج فارس (بحرین، امارات، عربستان، عراق، عمان، کویت و قطر)  همواره یکی از گزینه های ایران برای پاسخ به اشتباهات آمریکایی‌ها خواهد بود و باید توجه داشت ایران در روزهای گذشته نسبت به انجام واکنش متقابل در تمامی ابعاد هشدارهای لازم را داده و با هیچ طرفی مماشات نخواهد کرد.

بیشتر بخوانید:

هشدار افسران سابق اطلاعاتی آمریکا به ترامپ: در کارائیب دست از پا خطا کنید، در خلیج فارس نقره‌داغ می‌شوید +عکس و فیلم

در ذیل اسامی برخی پایگاه های رژیم تروریستی آمریکا در حاشیه خلیج فارس که می‌تواند در هر شرایطی هدف پاسخ ایران به هر تهدیدی باشد، آماده است.

۱- بحرین؛ رژیم حاکم دو پایگاه را در اختیار واشنگتن قرار داده است.

- پایگاه ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا؛ در این پایگاه حدود ۷ هزار نظامی تروریست حضور دارند و این ناوگان فعال مسئولیت حفظ منافع آمریکایی ها در خلیج فارس، دریای عمان، دریای سرخ، خلیج عدن و بخش‌هایی از اقیانوس هند را بر عهده دارد.

- پایگاه هوایی شیخ عیسی؛ این پایگاه هوایی در جنوب بحرین و در نزدیکی سواحل کشور عربستان واقع شده و میزبان جنگنده ها، هواپیماهای تجسسی و یک مرکز عملیات نیروهای ویژه آمریکایی است.

۲- امارات؛ در مجموع میزبان ۵ هزار نیروی تروریست آمریکایی است.

- پایگاه هوایی «الظفره»؛ این پایگاه در منطقه «مصفح» از توابع «ابوظبی» و در نزدیکی ساحل خلیج فارس واقع شده و بیشترین نظامیان آمریکایی در این پایگاه حضور دارند؛ در این پایگاه پهپادها و جنگنده های پیشرفته آمریکایی از جمله اف ۳۵ نیز مستقر هستند.

- پایگاه دریایی «الفجیره»؛ در منطقه «الفجیره» در شمال شرق کشور و هم مرز با سواحل دریای عمان است؛ در این منطقه ساحلی شماری از نیروهای دریایی آمریکایی در پایگاه کوچکی مستقر هستند.

- پایگاه «جبل علی»؛ در بندر جبل علی (یکی از مهم ترین بنادر در غرب آسیا) در شمال غرب امارات واقع شده است؛ بندر جبل علی شهر دبی، بزرگترین بندر مورد استفاده نیروی دریایی ارتش تروریستی آمریکا در خارج از خاک این کشور است.

۳- عربستان؛ مرکز استقرار و تجمع 5 هزار نظامی آمریکایی

از سال ۱۹۹۰ عربستان میربان بیشترین نیروهای آمریکایی در منطقه خلیج فارس بود؛ آمریکایی ها ۱۳ پایگاه نظامی ویژه در عربستان داشتند و همچنین این امکان برای آنان فراهم شده بود از ۶۶ پایگاه نظامی رژیم سعودی نیز استفاده کنند اما در سال ۲۰۰۳ مجبور شدند شماری از نیروهای خود را از این کشور خارج کنند.

البته در حال حاضر حدود  ۵ هزار تن از نظامیان آمریکایی به همراه تعدادی جنگنده و سامانه های دفاعی در  پایگاه هوایی «شاهزاده سلطان» در شهر «ریاض» مستقر هستند؛ شماری از نظامیان تروریست آمریکایی در استان های جنوبی «جیزان، عسیر و نجران» و مرزهای مشترک با کشور یمن حضور دارند و به سعودی ها کمک مستشاری می دهند.

از سویی دیگر، امکانات نظامی متعلق به نیروهای ارتش تروریستی آمریکا در منطقه دمام، پایگاه ملک عبدالعزیز در منطقه ظهران، پایگاه دریایی ملک فهد در جده و پایگاه هوایی ملک خالد در ابها مستقر هستند.

۴- عمان؛   آمریکا در این کشور ۶ پایگاه مهم نظامی دارد و حدود ۷۰۰ تن از نیروهایش در این مقرها مستقر هستند.

- پایگاه هوایی «مصیره»؛ در شمال جزیره «مصیره» در شرق کشور عمان واقع شده است؛ پایگاه نظامی «ام الغنم» در شبه جزیره «مسندم» در شمال کشور عمان و در محور جنوبی تنگه هرمز قرار دارد.

دو پایگاه دیگر آمریکایی ها در منطقه «الدقم» در استان «الوسطی» و «صلاله» در مرکز استان «ظفار» واقع شده اند؛ فرودگاه بین المللی «مسقط» در شمال عمان نیز در اختیار آمریکایی هاست و محل ذخیره مقادیر قابل توجه مهمات است.

- پایگاه هوایی «مصنعه»؛ در استان «باطن جنوبی» در شمال عمان واقع شده و هواپیماهای ترابری c-۱۷ و c-۱۳۰ در این پایگاه رفت و آمد می‌کنند؛ آمریکایی ها در این پایگاه نیز  مهمات زیادی ذخیره کرده اند.

۵- کویت؛ میزبان بیش از ۱۳ هزار سرباز آمریکایی است و همچنین بزرگترین مقر لجستیک هوایی منطقه‌ای ارتش تروریستی آمریکا در فردودگاه بین المللی کویت واقع شده است.

- پایگاه هوایی «علی السالم»؛ در مرکز کویت واقع شده است و امکانات مورد نیاز برای فرود و پرواز هواپیماهای ترابری  c -۱۷  و  c -۱۳۰  در این پایگاه فراهم شده است.

- پایگاه نظامی «عریفجان»؛ بزرگترین  و اصلی ترین پایگاه آمریکایی ها در کویت به شمار می آید؛ حدود ۹ هزار تن از نظامیان ارتش تروریستی آمریکا در این پایگاه حضور دارند.

-پایگاه نظامی «بیوری»؛ نقطه اتصال نظامیان آمریکایی در شمال غرب کویت محسوب می شود؛ این پایگاه از سال ۲۰۰۳ برای انتقال نیروها به عراق استفاده می شود.

- پایگاه دریایی محمد ناصر الاحمد؛ در منطقه «جلیعه» در سواحل خلیج فارس واقع شده و ۷۰ کیلومتر با شهر کویت فاصله دارد؛ ناوگان هفتم دریایی آمریکا همچنین از این پایگاه استفاده می کنند.

۶- قطر؛ میزبان حدود ۱۳ هزار نیروی ارتش تروریستی آمریکا است.

- پایگاه هوایی «العدید»؛ به فرودگاه «ابونخله» نیز معروف است و در جنوب غرب شهر دوحه (پایتخت) واقع شده است و همچنین بزرگترین پایگاه ایالات متحده در غرب آسیا محسوب می شود؛ در حال حاضر دهها هواپیما و جنگنده آمریکایی ها در این پایگاه حضور دارند.

مرکز عملیات مشترک هوایی آمریکا، دفتر فرماندهی مرکزی نیروهای هوایی آمریکا، مرکز فرماندهی عملیات ویژه و دفتر اصلی سنتکام در این پایگاه مستقر هستند. تجهیزات و دفاتر آمریکایی ها پیشتر در پایگاه هوایی شاهزاده سلطان عربستان مستقر بودند که در سال ۲۰۰۳ میلادی به پایگاه العدید قطر منتقل شدند.

انتخاب راهبرد «مقاومت فعال» و هشدار به واکنش شدید و ویرانگر در خلیج فارس در صورت تعرض به نفتکش ها در مرحله نخست به محور متوهم زده غربی - عبری - عربی فهماند تهران به طور جدی و با تمام قدرت در برابر هر خطری که منافعش را تهدید کند در میدان خواهد ایستاد و ترسی از رجزخوانی ها ندارد و هزینه های سنگینی را نیز به طرف مقابل تحمیل می کند و همین مسئله باعث شد آمریکایی ها تهدید نفتکش های ایرانی را از دستور کار خود خارج کنند چرا که می دانند اگر اقدامی علیه ایران انجام دهند، قطعا مقدمه‌ای برای شکست‌های بیشتر به ویژه در خلیج فارس و دریای عمان خواهد بود.

از سویی دیگر اتخاذ این سیاست که شروع دوران جدیدی از نمایش اقتدار است، نشان داد نه تنها کشور می تواند از مشکلات اقتصادی به وجود آمده رهایی یابد و فشار حداکثری آمریکا را در هم بشکند بلکه می تواند راه را برای شکست سیاست تحریم در جهان و نجات سایر دولت های ملی و تشکیل ائتلاف جدید قدرت باز کند.

در این میان نباید یک مسئله بسیار مهم را فراموش کرد که ایران بر پایه صداقت همیشگی که ریشه در هویت و سرشت پاک تاریخی اصیل چند هزار ساله و اعتقادت دینی دارد ثابت کرد به عنوان یک ‌ابرقدرت نوظهور هیچ گاه دوستان و متحدان استراتژیک خود و ملت های آزادی خواه را در سخت ترین شرایط رها نمی کند و به اصول انسانی وفادار است و می تواند تکیه گاهی مطمئن برای مردمان کشورهای ستم دیده باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 27
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 6
  • IR ۰۰:۰۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
    58 21
    راهی شدن این نفتکش ها کم از عین الاسد نبود و انتقام سخت ادامه خواهد داشت.
  • F35 US ۰۰:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
    21 27
    اي مگس عرصه سيمرغ نه جولانگه توست عرض خود ميبري و زحمت ما ميداري .
    • امیر IR ۰۹:۴۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
      27 1
      البته که دنیا سیمرغ رو پرنده ای قدرتمند برگرفته از اتحاد ذر افسانه های ملی ایران میشناسند. به کوری چشم دشمنان ایران زمین
  • پاکسرشت. m IR ۰۰:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
    44 15
    درودبه کسانی ک باعث وبانی این حرکت شجاعانه شدندوبنزین صادرکردندبیخ گوش امریکا...امیدوارم ک حرکت بعدی شکستن محاصره ی مردم ستم دیده ی یمن باشه به یاری یمن وشیرمردان انصارالله برسید...عرعرستان ک عددی نیست پای امریکا چندتاکشتی غذاوداروبفرستیدسواحل یمن وقبلشم به ال یهود سلمانی گوشزدبکنیدکه حتی کوچکترین اشاره به سمت کشتی های ایران باقاطعیت هزار برابرجواب داده میشه...مطمنم ایران بفرسه کمک به یمن محاصره شکسته میشه بهترین زمانه الان چون ارباباغربیشون توحال وهوای انتخاباته ازسایه خودشم دلهره داره چوب نشه توسرش واسه انتخابات
  • FR ۰۰:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
    9 18
    باید از تریق جنگ رسانه ای و روانی از این قبیل کارها بیشتر به دنیا رسانده بشه تا شاهد بازی باشن که آمریکا شروع کرده و اینک مدام شاهد تحقیر و انزوای خودش میشه و برای اون هم تبعات داره و موجب رویا رویی با ایران شدن به مراتب جایگاهش رو به قول خودش از اولی به سیزدهم ای توی دنیا میرسونه و چین و روسیه تو دنیا اولی میشن و آمریکا حالا حالا ها باید بدو بدو کنه. پس بهتره براش پا پیچ ایران نشه و برا رفت و آمد خودش بابت چپاول کشور های عربی خلیج دوشیدنشون باجش رو هم به ایران بده
  • IR ۰۰:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
    5 31
    مرزهای ایران توهمی در ذهن شماست . ایرانی گری تجزیه طلبی است . زمین مرز نداره . کشور نداره . اینو حیوانات و گیاهان و ... میفهمن اما انسان خودشو میزنه به نفهمی
  • محسن IR ۰۰:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
    10 16
    اصلا ایران نباید بگذارد یک نفر از این تروریست ها از منطقه خارج شوند . همشون همین جا بریزندشون در خلیج فارس . لااقل خوراک ماهی ها بشن.
  • IR ۰۰:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
    6 15
    حالا ببینید اگر ما بمب اتم داشتیم چه کار میتونستیم انجام بدیم من از شرق خواهش میکنیم گزارشهایی از عربستان و امارات وترکیه که در حال ساخت بمب اتم هستن برای مردم شرح دهد اگر امروز به فکر اینده نباشیم با امنیت مردم بازی کردیم باید بمب اتم داشته باشیم این موشک هایی که ما داریم برای استفاده نیست بلکه اینده نگریست امروز کشور تروریستی پاکستان بمب اتم دارد ما با این کشور گستاخ باید چگونه برخورد کنیم با امریکایی که افرادی مثل تام کاتن وحشی و کودک کش و جان بلتون حرمزاده دارد و خواهان بمباران اتمی ایران هستن چی باید بمب اتم ساخت چون هروز کشور ما تهدید میشود من خواهش میکنم از مشرق یک گزارش درباره اینکه چرا ما نباید بمب اتم داشته باشیم منتشر کنه در صورتی که عربستان از پاکستان خرید امارات داره اتمی میشه ترکیه هم با روسیه بسته ما باید بمب اتم داشته باشم اگر میخوایم امنیت مردم را برای همیشه تضمین کنیم نباید بزار ایران سوریه دیگر شود
  • US ۰۰:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
    18 11
    مگه اینکه فقط خودت به خودت بگی ابر قدرت خخخخخخخ
  • IR ۰۰:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
    13 10
    پیش به سوی یک امپراطوری بزرگ اسلامی.......
  • IR ۰۰:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
    1 16
    گزارش مفیدی بود اما در انتها خیلی پپولیستی و با عجله جمع بندی شد. گویا نویسنده فقط قصد دلشت به صورت سفارشی امار و ارقام ارایه کنه و از فاکتور و مولفه اصلی و بازدارندگی چشم پوشی کرد. امنیت اقتصاد و انرژی در منطقه تنگه هرمز و خلیج فارسه که با بستن تنگه خود امریکا و ایادی و نوکرانش به غلط کردن میفتن و در مراحل اولیه بازدارندگی تاکتیکی نیازی به حمله موشکی یا دریایی و زمینی نیست.
  • IR ۰۱:۱۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
    10 24
    در زمان امضای برجام یکسری از مردم که از خواندن تاریخ غافل بودند دل به مذاکرات مستقیم با آمریکا و شکستن تحریم ها بسته بودند هر چه گذشت وضع بهتر نشد که خیلی بدتر از قبل برجام شد امروز مردم ایران یکپارچه براین عقیده هستند که آمریکا فقط زبان زور می فهمد و راه حل فقط مشت در برابر مشته خواصی که پیگیر روابط با غرب هم بودند بالاخره به این نتیجه رسیدند گفته های یکسری توهم توطئه نبوده و آن ها ذات آمریکا را می شناختند ادبیات و عملکرد این خواص هم طی 2 سال گذشته تغییر کرد اما با اتفاقی که برای معیشت ، تورم ، اشتغال زایی و ... مملکت افتاد باعث سقوط پایگاه این خواص بین مردم شد و انتخابات مجلس را 30 هیچ باختند قطعا همین جریان حاکم بر مجلس تا چند وقت دیگر دولت را هم تحویل می گیرد قوه قضاییه هم که از قبل همگام شده پس امروز ایران در اوج یکپارچگی نظر بین مردم و خواصش است که رفتار با آمریکا باید چگونه باشد اگر ترامپ ته کلش یک مقداری مغز باشد با ایران امروز اصلا شوخی نمی کند این ایران با پشتوانه مردمش و همگن شدن تفکر خواصش هر تحرکی را شدیدا پاسخ خواهد داد چون خیالش از درون کاملا راحته .
  • IR ۰۱:۳۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
    4 15
    موفق باشند
  • سید IR ۰۲:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
    9 7
    این 2 سیلی بود یک به غرب یکی به غرب پرستا زنده باد ایران
  • سبحان شاهمرادی اصولگرا IR ۰۵:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
    20 16
    به نظرم ما باید در جهت تحیکم روابط خودمان با ونزوئلا و تقویت امنیت این متحد راهبردی و دور دست خودمان در آنجا با رایزنی با دولت آنجا یک پایگاه قوی جنگی در ونزوئلا بزنیم تا هم امنیت ونزوئلا در برابر آمریکا بالا رود و هم ما به خاک آمریکا نزدیک تر شویم
  • مهرناز IR ۰۵:۴۲ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
    4 6
    دورود وتشکر بر رهروان مقاومت فعال ایران " با راهبردهای مناسب وبه موقع میوه چینی خوبی نصیب ایران وهمه کشورهائی که در مسیرمقاومت فعال هستند " ایجاد کرد
  • DE ۰۶:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
    2 19
    باید و باید مراقب ستون پنجم و پادوهای آمریکا و انگللیس داخل کشور بود و به جرم خیانت از هستی ساقطشون کرد.کسانیکه حافظ منافع شیطان بزرگ و شرکای اون هستند.ممکنه پالس ترس بفرستند یا با اخبار دیگه ابهت حرکت ایران رو بخوان بحاشیه ببرند.به فرمایش امام خمینی ما آمریکای تروریست رو زیر پا میگذاریم همینطور پادوهای حقیرش رو
    • IR ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
      12 4
      دوباره لشکر منفی بده منافقین ریخته توی مشرق
  • DE ۰۶:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
    8 8
    درود بر سپاه پاسداران که پوشالی بودن و هالیوودی بودن آمریکا رو تو چشم همه جهان فرو کرد.خدا یاور مومنان است و مکر دشمنانش رو به خودشون برمیگردونه.اگر تروریستای آمریکایی دست از پا خطا کردن امانشون ندید انگلوساکسونهای وحشی رو.اللهم عجل لولیک الفرج
  • امیر IR ۰۷:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
    16 8
    ما که سیلیی ندیدیم. ترامپ اصلا به این چیزا اهمیت نمیده.چرا بیخود گنده ش میکنین
  • محسن IR ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
    4 10
    اقتدار که میگن یعنی این
  • sasan NL ۰۹:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
    0 12
    جناب این جریان نفت یا بنزین یک توافق بین روسیه و امریکا بود و ربطی به حکومت اسلامی ندارد وگرنه آمریکا چنین حرکتی رآ اجازه نمی دهد که با پرچم و مسیریاب روشن دریا نوردی کرد من سند موثق دارم و آن این است اگر اینچنین قهرمامانه است برای نمونه یک کشتی نفت به چین یا کره جنوبی با برافراشتن پرچم و راه یآب به آانجا برود .....اگر چنین اتفاقی افتاد میتوان بگویم که بله رساندن نفت به چین و یا کره جنوبی با برافراشتن پرچم و راه یاب قهرمانانه است و یک دهن کجی به تحریمها خواهد بود وگرنه به ونزوئلا این یک توافق آمریکا روسیه میتوان نام برد
    • IR ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
      6 3
      ۴تا نفتکش هم به چین فرستادیم تو هم مال کشی کن چیزی از حقیقت کم نمیکنه ایران هرکاری میکنه توافقیه باشه با این چیزا خودت رو گول بزن
  • IR ۱۶:۰۳ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
    1 4
    دربازى شطرنج تعداد بيشتر مهره يگطرف به معنى برترى نيست بلكه نحوخ قرار گرفتن مهره ها است كه سرنوشت بازى را تعيين ميكند مهره هاى پياده ايران درشرايط تبديل به وزير شدن قراردارند وطرف اين را مى بيند وماست را كيسه كرده است
  • IR ۱۷:۰۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۰
    8 2
    ۰۹:۱۰ یا نفهمی یا خودتو زدی ب نافهمی ، مگر خروج آمریکا از برجام نع بر این اساس بوده ک فشار و تحریم های حد اکثری بر ایران وارد کند حتی صادرات نفتی را ب صفر برساند بصرف از نظر ب چه طرفی طبق مقررات یا توافقنامه اجازه دارد نفت صادر کند یا نکند ، منظور آمریکا این بوده ک کشتی های ایرانو پشت تنگه ای هرمز در تنگنا قرار و اجازه خروجشون ندهد....حالا دو هزاریت افتاد؟؟!!
  • IR ۱۱:۴۶ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۱
    1 3
    ایران خوب میخش محکم کوفت بیخ گوش دشمن فکر کنم حساب کار امد دست ترامپ بی مغز-حالا حالا ها جلزولز می کنند !!که چیکارکنیم-
  • IR ۰۹:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۱۲
    0 1
    خاك بر سرتان كه اعزام چند كشتي به كشوري تحريم شده و بي ارزش در سطح جهان برايتان مثل فتح الفتوح است . لياقت شما همين گداها هستند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس