اين دهه، دههي امر به معروف و نهي از منکر، دههي مطالبه مقاصد اسلامي، دههي مقاومت در برابر غربزدگي است، دههي سراسر نور مهدويت را گرامي بداريد.
به گزارش مشرق، شيعه آنلاين نوشت: با توجه به بحث روز افزون منجي گرايي و سير انديشه مهدويت، لازم است راههايي با کاربرد بالاتر جهت توسعهي اين فرهنگ انديشيده شود. از جمله اين راهکارها، افزايش توجه وعنايت عموم مردم از يک روز نيمه شعبان به ده روز به عنوان «دهه مهدويت» که مصادف است با 10 تا 20 ماه شعبان. چه مزيّتي بهتر از اين که در يک دهه بتوان افکار عموم را نسبت به حضرت مهدي (عج) جلب نمود و آنان را با معارف آن حضرت آشنا کرد. همان گونه که با قرار دادن دهه اي به نام سيد الشهداء (ع) يعني دهه محرم، و دهه اي به نام حضرت زهرا (س) بنام دهه فاطميه، همگان را با معارف ناب تشيع سيراب مي سازيم، در اين دهه با تشکيل مجالس سخنراني و کنفرانس با شرکت انديشمندان داخلي و خارجي و نمايشگاه کتاب در موضوع مهدويت و امام عصر (عج) و پرسش و پاسخ پيرامون مهدويت و مديحه سرايي شعراء و مادحين مشهور و جهت دادن به جشن ها و چراغاني ها و رنگ تحقيق و علمي دادن به جلسات ميتوانيم حيات طيبه کسب کنيم و با سرچشمه فضائل و معارف اسلامي آشنا شويم.
بر همين اساس چند سالي است که اين طرح نوراني مورد تأکيد مراجع عاليقدر تشيع رسيده و آنان همواره همگان را به بزرگداشت بحث مهدويت در ايام شعبان و عنايت به «دهه مهدويت» و نيز دعاي همگاني براي تعجيل فرج تشويق و امر نموده اند که در ذيل بخشي از پيام ها و توصيه هايي که امسال و در چند سال اخير داشته اند مي آيد، اميد آنکه در اين تهاجم همه جانبه دشمنان مهدويت وظيفه خود را بشناسيم و رهنمودهاي مراجع معظم شيعه را نصب العين قرار داده و از مکتب نوراني امام غريب مهدي موعود عجل الله تعالي فرجه الشريف دفاع نمائيم:
پيام امسال حضرت آيت الله شيخ لطف الله صافي گلپايگاني:
بسم الله الرحمن الرحيم
و ذکرهم بايات الله و لله تعالي في ايام دهرکم نفحات الا فتعرضوا لها
السلام علي المهدي الذي وعدالله به الامم و علي المؤمنين المنتظرين
خداوند متعال را سپاسگزاريم که هر ساله و همواره بر احياء امر حضرت صاحب الامر مولانا و سيدنا بقيةالله المهدي ارواح العالمين له الفدا ميافزايد و شور و شوق، و اشتياق قلوب را به آن ناحيهي مقدسه بيش از پيش متوجه ميسازد، چنانکه نااميدان، اميدوار و اميدواران، اميدوارتر ميشوند. خلاء معنويت و رو آوردن به انحطاط حيوانيت اگر چه بيشتر ميشود، در مقابل ايمان به ظهور آن يگانه منجي الهي از اهل بيت عليهم السلام، از فرزندان فاطمه سلام الله عليها و از نسل حسين عليهم السلام قلوب را روشن و دلها را از گرايش به الحاد بيمه مينمايد و قوت و شمول و عموميت آن به خصوص در نسل جوان و تحصيل کرده، افکار دينستيزانه را به عقب ميراند و دژ محکم مهدويت همه حملهها را شکست ميدهد.
کمتر موضوعي پيدا ميشود که مانند موضوع مهدويت و سخن گفتن از آن وليّ يگانه شنونده را به وجد و نشاط آورد و کمتر نوشتهاي مانند کتابها و مقالاتي که در ارتباط با معرفي آن حضرت نوشته شود خواننده دارد. در طول سال اگرچه دلهاي مؤمنان به ياد آن حضرت و حضور در مجالس و محافل ولائي مشغول است ولي همگان منتظر حلول ماه مبارک شعبان و در انتظار انجام مراسم دهه مبارکه مهدويت ميباشند که عهد خود را با آن حضرت تجديد و ايمان و شعور ديني خود را تازه و نو نمايند.
دههي فرخنده مهدويت مکتب و مدرسه و دانشگاهي است که با آن کاستيهايي که به واسطه غفلت برخي در حيات ديني و سياسي اسلامي و اخلاق اجتماعي پيش ميآيد تدارک ميشود همگان به حفظ سنتهاي اسلامي و احترام از استقلال ديني ترغيب ميشوند؛ اين دهه، دههي امر به معروف و نهي از منکر، دههي مطالبه مقاصد اسلامي، دههي مقاومت در برابر غربزدگي است، دههي سراسر نور مهدويت را گرامي بداريد.
انتظار اين است که در سال جاري برنامهها باشکوه بيشتر و عظمت افزونتر برگزار گردد و با حفظ تمام شئون اسلامي، برکات بزرگ معنوي و تقرب به درگاه الهي تامين شود؛ و همه منتظران يکپارچه در شب ميلاد مسعود آن پيشواي جهانيان، که شبِ احياء و نيايش به درگاه الهي ميباشد تعجيل در فرج آن حضرت را از خداوند درخواست نمايند و اين عرض نياز و تضرع به درگاه حضرت احديت عز اسمه به درجه استجابت برسد. بحقه و بحق آبائه الطاهرين صلوات الله عليهم اجمعين
شعبان المعظم 1431 - لطف اللّه صافي
سخن سابق حضرت آيت الله شيخ ناصر مکارم شيرازي:
ايشان نيز در بخشي از سخنان سابق خود فرمودندک امام زمان مانند آب زير زمين که بين دو لايه نفوذپذير و نفوذ ناپذير است و نيز خورشيد پشت ابر مايه حيات انسانها است و کساني مي توانند از آب زلال و نور وجود ان حضرت استفاده کنند که زمين قلبشان شوره زار نبوده و توانايي استفاده از فيوضات نازل شده بر آنها را داشته باشند.
پيامبر صلي الله عليه و اله مي فرمودند :جوانان نيروي اصلي ما هستند و شما جوانان مي بايد پيام دهه مهدويت را به تمام محلّه ها شهرها و کشورها و جهان برسانيد.
پيام امسال حضرت آيت الله شيخ حسين وحيد خراساني:
اعلان زمان مشترک دعا و توسل عمومي جهت تعجيل ظهور امام عصر عليه السلام
با توجه به روايات نقل شده از اهل بيت عليهم السلام در مورد تأثير دعاي همگاني و نيز بر اساس اهميت فوق العاده شب نيمه شعبان که هم شب ميلاد آن امام رحمت و مهرباني و هم با فضيلت ترين شب سال پس از شب قدر است، حضرت آيت الله العظمي وحيد خراساني فرمودند: سزاوار است عموم مؤمنين و مؤمنات در آن شب عزيز پس از قرائت سوره يس و اهداء آن به آستان مقدس وليعصر ارواحنا فداه و خواندن زيارت سلام علي آل يس، رأس ساعت 11 شب نيمه شعبان دعاي فرج را بخوانند و تعجيل ظهور مولود نيمه شعبان را از خداوند متعال درخواست کنند.
همچنين مناسب است تا در تمامي مکان هاي مقدس و مجالس جشن و سروري که در آن شب تشکيل ميگردد اين قرائت سوره يس و دعا و توسل همگاني انجام گيرد.
گفتني است حضرت آيت الله «وحيد خراساني همچنين درباره تعظيم شعائر مهدويت و تشکيل دهه فرمودند: کار خوبي است «دهه مهدويه» عالَمي مي شود، انشاالله تعالي.
سخن مرحوم حضرت آيت الله سيد محمد شيرازي:
بسم الله الرحمن الرحيم
قرار دادن ده روز به نام حضرت مهدي صلوات الله عليه از بهترين اعمال است.
اميد است قائمين و عاملين و مروجين براي اين ده روز مهدوي اجر و ثواب باشد.
محمد شيرازي
سخن سابق حضرت آيت الله شيخ جعفر سبحاني:
ايشان نيز در بخشي از سخنان سابق خود فرمودند: چرا حضرت مهدي(ع) ظهور نميکند؟ برنامه حضرت مهدي(ع) با برنامه پيامبران و ساير پيشوايان يک تفاوت کلي دارد و آن اينکه برنامه وي قانونگذاري نيست، بلکه يک برنامه به تمام معني اجرايي در تمام جهان است. به اين معني که او مأموريت دارد تمام اصول تعاليم اسلام را در جهان پياده کند و اصول عدالت و دادگري و حق و حقيقت را در ميان جامعه بشري بگستراند.
روشن است که پياده شدن چنين برنامة انقلابي جهاني، که به وسيله آن اصول عدالت و دادگري و حقّ و حقيقت در ميان همه مردم جهان گسترش يابد، به شرايط و مقدّماتي نياز دارد که تحقق آنها جز با مرور و تکامل همه جانبه اجتماع ممکن نيست و در درجه نخست بايد مردم جهان براي اجراي اين اصول، تشنه و آماده گردند و تا زماني که در مردم جهان تقاضايي نباشد، «عرضه» هر نوع برنامه مادّي و معنوي مؤثر نخواهد بود. قانون عرضه و تقاضا نه تنها در نظام زندگي اقتصادي حکمفرماست، بلکه مشابه اين نظام در عرضه برنامههاي معنوي و اصول اخلاقي و مکتبهاي سياسي و انقلابي نيز حاکم ميباشد و تا در اعماق دل مردم ـ براي اين نوع امور ـ تقاضا و درخواستي نباشد، عرضه آن با شکست رو به رو شده و کاري از پيش نخواهد رفت.
امام باقر(ع) ميفرمايد: «روزي که قائم آل محمّد(ص) قيام کند، خدا دست خود را بر سر بندگان ميگذارد، در پرتو آن خردها را جمع ميگرداند و شعور آنان به حد کمال ميرسد».
البتّه گذشت زمان و شکست قوانين مادّي و پديد آمدن بنبستهاي جهاني و کشيده شدن بشريّت بر لب پرتگاه جنگ، مردم جهان را به تنگ آورده و آنان را به اين حقيقت واقف خواهد ساخت که اصول و قوانين مادّي و سازمانهاي به اصطلاح بين المللي، نه تنها نميتوانند مشکلات زندگي را حل کنند و عدالت را در جهان حکمفرما سازند، بلکه همين خستگي و يأس، مردم دنيا را براي پذيرش يک انقلاب بنيادي مهيّا و آماده ميسازد و ميدانيم که اين موضوع نياز به گذشت زمان دارد تا تجربههاي تلخ زندگي ثابت کند که تمام نظامات مادّي و سازمانهاي بشري در اجراي اصول عدالت و احقاق حق و برقراري امنيّت و آرامش، عاجز و ناتوان ميباشند و سرانجام بايد بر اثر يأس و نوميدي، اين تقاضا در مردم گيتي براي تحقّق چنان آرمان الهي پديد آيد و زمينه براي عرضه يک انقلاب جهاني به وسيله يک مرد الهي و آسماني، از هر نظر مساعد گردد.
امروز بر ماست که در راه معرفي و اعتلاي نام اين موعود عزيز بکوشيم و از ايام دهه مهدويت و سالروز ولادت بقيت الله اعظم عجل الله تعالي فرجه الشريف به عنوان بهترين فرصت براي معرفي حضرت استفاده کنيم.
سخن مرحوم حضرت آيت الله شيخ فاضل لنکراني:
ايشان چند سال پيش در بخشي از سخنان خود فرمودند: ... از اين رو پيشنهاد ميشود مسئولين محترم در تدارک تشکيل همايش جهاني و بين المللي در رابطه با مصلح کل باشند که اين امر در معرفي هر چه بيشتر ويژگي ها و حکومت آن حضرت موثر است از خداوند متعال مسئلت مي نمايم که موانع ظهور موفور السرورش را برطرف فرمايد وئ عموم جهانيان خصوصا شيعيان را از عربده هاي استکبار نجات داده و بساط ظلم و تعدّي را برچيند و ما را شاهد روزي قرار داهد که عدالت مطلقه ددر مجموعه جهان هستي حاکم گردد "اين المعد لقطع دابر الظلمه".
کد خبر 1074
تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۳۸۹ - ۱۲:۰۸
- ۰ نظر
- چاپ
دههي فرخنده مهدويت مکتب و مدرسه و دانشگاهي است که با آن کاستيهايي که به واسطه غفلت برخي در حيات ديني و سياسي اسلامي و اخلاق اجتماعي پيش ميآيد تدارک ميشود همگان به حفظ سنتهاي اسلامي و احترام از استقلال ديني ترغيب ميشوند.