ایرج حریرچی نمایه

معاون کل وزیر بهداشت گفت: تاکید می‌کنم کرونا فعلا داروی اختصاصی ندارد و بعید است به این زودی ها نیز داروی جدید ضد ویروس کرونا در دسترس قرار گیرد.

به گزارش مشرق، ایرج حریرچی، معاون کل وزیر بهداشت در نشست خبری مجازی با خبرنگاران اظهار داشت: در ۱۸ تا ۲۴ ماه آینده باید بسیاری از رفتارهای خود را تغییر دهیم و در این مدت تلاش کنیم هرچه معیشت مردم را تحت تأثیر قرار می دهد را به حداکثر برساییم و هرچه باعث انتشار ویروس کرونا می شود را به حداقل برسانیم.

وی ادامه داد: تاکید می‌کنم داروی ضد ویروس کرونا به صورت اختصاصی نداریم و وبه این زودی ها نیز داروی جدید ضد ویروس کرونا بعید است در دسترس قرار گیرد.

بیشتر بخوانید:

معاون کل وزیر بهداشت اضافه کرد: حتما در دراز مدت بشر می تواند بر کرونا غلبه کند و ۳  پیش بینی وجود دارد.

حریرچی درباره آغاز تعطیلات عید فطر و احتمال شیوع کرونا اضافه کرد: متاسفانه تعطیلات طولانی است و مردم نیز خسته شده اند. درخواست داریم تا سفرها به حداقل برسد. سفرها فعلا در انتقال ویروس خطرناک است و باعث کاهش فاصله گذاری اجتماعی می شود.

مسافرت کردن انتقال ویروس را بالا می‌برد

معاون کل وزیر بهداشت افزود: با خودروی شخصی مسافرت کردن، استفاده از اماکن عمومی مانند سرویس بهداشتی، رستورانها، نمازخانه، پمپ بنزین و... در همه این موارد باعث می شود تا احتمال انتقال ویروس بالا برود.در سالمندان و کودکان به یک نوع و در جوانان به یک نوع دیگر درصد انتقال بالا می رود.

چادر زدن در اماکن پرتراکم یک فاجعه است

وی متذکر شد: اگر در مقصد افراد در جاهای عمومی بخواهند توقف کنند چه در هتل‌ها و چه در خانه‌های اجاره ای و مراکز گردشگری این مشکل وجود دارد. چادر زدن در محیط های پرتراکم رسما یک فاجعه است و بعید می‌دانم استانداران و فرمانداران اجازه دهند.

باید تا پاییز 1404 بسیاری از رفتارهای خودر را تغییر دهیم

حریرچی افزود: اینکه فردی جای مخصوصی داشته باشد مانند ویلا یا باغچه و همان جا حضور داشته باشد این نیز دو خطر به همراه دارد ، یکی اینکه فرد از جای خیلی آلوده به کمتر آلوده برود یا از منطقه کم آلوده تر به منطقه خیلی آلوده برود؛ در نتیجه درخواست ما این است  که در 18 تا 24 ماه آینده یعنی تا پاییز 1401 باید بسیاری از مناسبات خود را تغییر دهیم مانند دست دادن و در آغوش گرفتن همدیگر.

معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به اینکه بشر در دراز مدت  این ویروس پیروز می شود، افزود: اینکه این ویروس شبیه آنفلوآنزا یا شبیه ترکیبی از ویروسها خواهد شد؛  البته از جهت رفتارهای اجتماعی نه علائم بالینی؛ مخلوطی از آنفلوآنزا، ایدز یا سرخک شود یا خیر، باید منتظر شویم ببینیم چه می شود.

کرونا تا 24 ماه آینده بومی می شود/ رواق و حرم اصلی بازگشایی نمی شود

وی ابراز داشت: در خوشبینانه ترین حالت  بعد از 18 تا 24 ماه مانده است تا ویروس کرونا بومی شود، گفت: نماز عید فطر امسال در مصلی ها برگزار نمی‌شود و در مساجد  محلات به صورت جداگانه و با رعایت پروتکل ها انجام می‌شود.همچنین در خصوص حرمین فعلا رواق ها و حرم اصلی باز گشایی نمی‌شود.

حریرچی یادآور شد: البته حرم عبدالعظیم حسنی و شاهچراغ تفاوتی در میزان مراجعه مردم با حرم امام رضا دارد و فکر نمی کنم خطر عمده ای در این خصوص باشد.

معاون کل وزیر بهداشت با بیان اینکه درباره بستری در بیمارستان و نیز مرگ و میر حدود 70 تا 80 درصد نسبت به یکی دو ماه گذشته کاهش داشته ایم، بیان داشت: مرگ و میر و بستری در بیمارستان به طور واضحی کاهش یافته است و اما قدرت بیماریابی ما بلاتر رفته است و حدود 70 تا 80 درصد ناشی از بیماری یابی در افراد کم علامت و بی علامت و پیگیری افراد در تماس با مبتلایان بوده است و این یک دستاورد است.

اوضاع کرونا در خوزستان تحت کنترل است

وی درباره وضعیت خوزستان گفت: پیک خوزستان دیرتر شروع شده و به این خاطر صعودی است و اما خوزستان با شیوع کم و متوسط ما قرار دارد و اکنون به میزان متوسط نزدیک می شود.اما به دلیل مناسبت های اجتماعی خاص است و ترجیح می دهیم به همان میزان متوط نیز هم نرسد.یکی از مشکلات خوزستان  این است که در استانهای دیگر که پیک انها در فروردین و اسفند بوده با تعطیلات برخورد کردنداما اوضاع خوزستان تحت کنترل است.

کمبود پزشک و پرستار داریم 

حریرچی با بیان اینکه با کمبود شدید نیروی پرستار و پزشک روبه رو هستیم، گفت: تا اطلاع ثانوی هنوز در خصوص پزشک، پرستار با کمبود قابل توجهی روبرو هستیم و البته قرار نیست همه نیروها در بخش دولتی مشغول شوند و ما بر اساس سطح  درآمد و رشد اقتصادی خود نیوری مورد نیاز را جذب می کنیم.

فعالیت 17 هزار و 800 خانه بهداشت روستایی در کشور

معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر توجه به توسعه و توجه به سیستم شبکه بهداشت در کشور، خاطرنشان کرد: شبکه بهداشتی بستر مناسبی برای دسترسی  مردم به مراقبت های سلامت بوده و ایده و اقدامات اولیه ان از سال 50 تا 60 و طراحی ان از سال 60 تا 62 انجام شدو اکنون 17 هزار و 800 خانه بهداشت،2794 مرکز خدمات جامع سلامت در روستاها و 5489 پایگاه سلامت و 2723 مرکز جامع سلامت در شهرها وجود دارد.

98 درصد روستاها تحت پوشش سیستم خدمات بهداشتی

وی متذکر شد: 26 میلیون و 951 هزار نفر ساکنان روستایی و شهری در شهرهای زیر 20 هزار نفر و 56 میلیون و 124 هزار نفر در شهرهای بالای 20 هزار نفر و 11 میلیون نفر حاشیه نشین تحت پوشش قرار دارند؛ ضمن اینکه 93 درصد افراد در شهرها و 98 درصد در روستاها تحت پوشش قرار دارند.

حریرچی با بیان اینکه 24 هزار و 500 مراقب سلامت و نزدیک به 14 هزار پزشک خانواده در مراکز جامع سلامت خدمات ارائه می‌کنند، بیان داشت: عدالت در سلامت، اطمینان از سلامت همه افراد در همه سنی،مراقبت و اولویت در پیشگیری در مناطق روستایی و اولویت خدامت سرپایی به بستری از جمله اولویتها و اهداف است.

معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به انتظارت از سیستم شبکه بهداشتی در کشور، ابراز داشت: دسترسی آسان به خدمات، فضای فیزیکی مناسب، ارتقا سواد سلامت مردم، به کارگیری تکنولوژی مناسب و تربیت نیروی انسانی توانمند از جمله انتظارت از این سیستم است.

افزایش امید به زندگی به بیش از 77 سال 

وی با اشاره به اینکه امید به زندگی در کشور از 50 سال به بیش از 77 سال رسیده است، تصریح کرد: وضعیت مترو نسبت به گذشته بهتر شده است و اما هنوز به ایده ال نرسیده‌ایم؛ البته مترو انبوه بر است و آنچه مسلم است اینکه نمی شود 18 تا 24 ماه رستورانها را تعطیل کرد یا 18 ماه مدارس و دانشگاهها تعطیل باشد و تقریبا هیچ اقتصادی حتی در اروپا و ژاپن نیز کشش تعطیلات نسبی را ندارد.

حریرچی افزود: این نظرات در خصوص تعطیلی از سوی کسانی مطرح می شود که درامد ثابت دارند و یا از سوی افرادی مطرح میشود که خیلی حساس بوده و احتیاط می‌کنند و باید حداکثر باز گشایی‌ها را که با معشیت و سلامت مردم مرتبط است داشته باشیم.

 معاون کل وزیر بهداشت با بیان اینکه اکثر روندهایی که اکنون در خصوص کرونا در برخی مناطق داریم صعودی اما کم رمق است، افزود: روند کلی در خصوص کرونا در کشور نزولی است و در اکثر استانها نیز که روند صعودی کم رمق دارند ضرورتی به اعمال اقدامات خاص نمی بینیم؛ مگر در خوزستان  که با توجه به اختیارات استانداران انجام می شود.

مناطق سفید در کشور رو به افزایش است

وی با بیان اینکه روند وضعیت سفید در کشور رو به افزایش است، تصریح کرد: اکنون 218 منطقه سفید در کشور داریم و اکنون نیز منطقه سبز مطرح است که به تدریج انها را علام می کنیم.

تغییر رفتاری در کرونا دیده نشده است

حریرچی با اشاره به اینکه رفتار کرونا به میزان قابل توجهی تغییر نکرده است اما در دراز مدت ویروس‌ها به دلیل انتقال از فردی به فرد دیگر ضعیف می‌شود، افزود: در خصوص فوتبال موضوع رعایت پروتکل ها بود که ما با وزارت ورزش و فدراسیون فوتبال به توافق رسیدیم  و مراتب را به فدراسیون فوتبال دادیم و خودشان بر اساس ان عمل می کنند.

معاون کل وزیر بهداشت با بیان اینکه با شهرداری تهران حداکثر هماهنگی وجود دارد، افزود: در خصوص اجرای طرح ترافیک یا هر موضوع دیگری تصمیم مشترک و هماهنگ گرفته می‌شود.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۸
    6 2
    کی گوش میده همه سفر نرفته الان همه جا میرن این ادمیزاد تا خودش بیمار نشه نمی‌فهمه چی میگن
    • IR ۱۶:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۸
      0 0
      خب آخه تحمل آدمم دیگه حدی داره. الان این همه پروتکل و توصیه های بهداشتی رو داریم رعایت می کنیم که چی بشه؟که کسی مبتلا نشه که خدایی نکرده از بین برهدیگه ؟ درسته؟ پس وقتی تا سال 1401 یا 1404 باید صبر کنیم و نه مسافرت بریم و نه زیاد به دید و بازدید اقوام بریم چه فایده ای داره؟ بنظر شما تا اون موقع اصلا کی زندست و کی مرده؟ کسی حتی از فردای خودشم خبر نداره چه برسه به دوسال دیگه!!!یا 4 یا 5 سال دیگه!!! اگه هم بخوان اینا رو رعایت کنن مطمئنا اگه تا اون موقع زنده هم باشن مسلما خیلیا افسردگی می گیرن و اصلا شاید مریضی دیگه ای تا اون موقع رایج بشه (اونم با این عادت غذایی چینی ها) . مسئله اینجاست خب خیلیا خسته شدن دیگه و کسی مسلما نمی تونه تا مدت خیلی طولانی به این زندگی منزوی عادت کنه و نخواهد کرد و دچار بیماری های روحی میشه. پس امکان نداره مردم گوش کنن و تا 5 سال دیگه هم خودشون رو قرنطینه کنن
  • IR ۱۶:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۸
    0 0
    اصلا مگه سازمان بهداشت جهانی اعلام نکرد تا 10 ماه آینده به واکسن دست پیدا می کنیم؟ اصلا مگه همه نمیگن تنها راه نجات و برگشتن زندگی به روال عادی پیدا شدن واکسن برای این بیماری همه گیره؟ پس دیگه چرا آقای حریرچی میگه تا پاییز سال 1401 باید دید و بازدید ها رو کم کنیم؟ از دست دادن و روبوسی کردن پرهیز کنیم؟ مسافرت نریم؟ مگه بعد از اینکه به واکسنم رسیدیم باز باید نگران باشیم؟ مگه آدم اصلا واکسن نمیزنه تا بدنش در مقابل ویروس مقاوم باشه؟ پس اگه تا 10 ماه دیگه واکسنش کشف بشه دیگه بنظرم جای نگرانی نباید باشه!!! (پس چرا تا سال 1401 باید همچنان محدودیت ها رو ادامه بدیم و در قرنطینه باشیم؟؟؟؟؟)
  • IR ۲۲:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۸
    0 0
    کرونا تا 24 ماه آینده بومی می شود یعنی چی؟
  • جلال IR ۲۳:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۸
    0 0
    ایشون دقیقا حرفهای بیل گیتس رو گفته ترس و وحشت از کرونا موجب شده یک فوتبالیست ترکیه ای فرزند خودش رو خفه کنه آمار خودکشی و بیماریهای روانی به شدت بالا رفته فقر رکود اقتصادی و بیماریهای روانی دقیقا طبق برنامه طراحان پاندمی کرونا بالا رفته و چون این ویروس رو همه دارن میتوان همه انواع مرگ را به آن ربط داد توطئه‌ها ی بسیار بزرگ و تغییرات سیاسی اقتصادی گسترده پشت قضیه هست و اصل اول آن ایجاد رعب و وحشت کنترل جوامع است و از بین رفتن سالمندان . لذا باید یک کاری کرد در پازل خطرناک بیل گیتس و دانشگاه جان هاپکینز و رقابت چین و رقبای ترامپ قرار گرفته ایم مسئله اصلی بسیار فراتر از مسئله بهداشتی است این بی شرف های شیطانی هیچگاه صلاح بشریت را نخواسته اند آمریکا و انگلیس که در تلفات اول و دوم اند اجرا کننده اصلی این پروژه ها می باشند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس