به گزارش مشرق به نقل از مهر، پرويز قليپور با اشاره به اينکه نزاع به برخورد فيزيکي دو نفر اعم از زن يا مرد اطلاق ميشود افزود: افراد به اين سطح از آگاهي رسيدهاند که اگر در نزاع يا درگيري دچار آسيب جسمي شوند بايد براي تعيين خسارت به صورت ديه يا ارش (طبق نظر کارشناس خبره)، به يکي از مراکز پزشکي قانوني مراجعه کنند.
وي افزود: در صورت وقوع نزاع يا درگيري افراد با مراجعه به کلانتري نزديک محل سکونت يا نزديک به محل درگيري شکايت خود را مطرح و با نامه مراجع انتظامي به يکي از مراکز پزشکي قانوني که در حوزه آن کلانتري قرار دارد مراجعه ميکنند.
قلي پور تصريح کرد: علاوه بر کلانتري افراد با نامه قاضي کشيک دادسرا (در صورتي که نزاع در شب اتفاق افتاده باشد) يا نامه شوراي حل اختلاف به ويژه در شهرستانها در مراکز پزشکي قانوني پذيرش ميشوند.
رئيس واحد جنوب پزشکي قانوني استان تهران در مورد نوع صدمات در موارد نزاع اظهار داشت: براي برخورد جسم سخت مانند مشت، پا، چوب و آجر و آسيب ديدگي با جسم برنده که شامل شيشه يا هر جسم برنده نوک تيز مانند چاقو ميشود تشديد مجازات پيش بيني شده است که از علل ايجاد صدمات در نزاعها محسوب ميشود البته گاه ممکن است آسيب ديدگي در نزاع ناشي از اجسام پرتابي مانند نيزه، چاقو و يا گلوله نيز باشد.
وي با تأکيد بر اينکه در مراکز پزشکي قانوني بر اثر نوع ضايعه، عامل حدوث در موارد نزاع تعيين ميشود گفت: کارشناسان پزشکي قانوني تفاوتهاي ناشي از نزاع با مواردي همچون تصادفات را تشخيص ميدهند و بر اساس نوع ضايعه تاريخ معاينه مجدد تعيين ميشود.
قلي پور ارائه مدارک احراز هويت را در انجام معاينات ضروري دانست و گفت: شناسنامه، کارت ملي و کارتهاي شناسايي معتبر از جمله موارد احراز هويت هستند که البته در مراکز پزشکي قانوني براي الصاق به پرونده از فرد عکس گرفته ميشود.
رئيس واحد جنوب اداره کل پزشکي قانوني استان تهران گفت: نزاع و درگيري بيشترين علت مراجعه افراد به مراکز پزشکي قانوني است که بر اساس شدت و ميزان آسيب ديدگي براي فرد ارش يا ديه تعيين ميشود. <BR>