به گزارش مشرق به نقل از فارس ، احمد شجاعي امروز در مراسم تفاهمنامه «بهره برداري سازمان پزشکي قانوني از سامانه استعلام الکترونيکي هويت ملي سازمان ثبت احوال و اعلام مشخصات متوفيان داراي هويت در سازمان پزشکي قانوني به سازمان ثبت احوال، اظهار داشت: سازمان پزشکي قانوني، سازماني است که مرجع رسيدگي و پاسخگويي به مراجع قضايي را برعهده دارد.
وي افزود: اين سازمان با کارشناسي پزشکي بر طبق قوانين در سال گذشته 2ميليون و 500 هزار پرونده را در 40 نوع خدمات بررسي کرده است که اين بررسيهاي در زمينه معاينات و پروندههاي قضايي بوده است که متعاقباً 30 درصد پاسخگويي پروندههاي قضايي به رسيدگي و ارائه پاسخ سازمان پزشکي قانون کشور براي ارائه به قضات وابسته است.
شجاعي گفت: تشخيص هويت در بعضي از مواقع مانند سوختگيها و برخي اجساد بسيار مشکل است و سازمان پزشکي قانوني کشور موظف است با دارا بودن کارشناسان متخصص خود هويت اجساد و حتي برخي پروندههاي ژنتيکي را در سريعترين زمان ممکن بررسي و اعلام کند.
وي تصريح کرد: در برخي از مواقع اندام قطع شدهاي به سازمان پزشکي قانوني کشور ارجاع ميدهند و ما بايد بر حسب توانمنديهاي پزشکي و تشخيصي خود هويت اين اندام يا استخوان را تشخيص و اعلام کنيم.
رئيس سازمان پزشکي قانوني کشور اظهار داشت: براساس تفاهمنامه بين سازمان ثبت احوال و پزشکي قانوني، اطلاعات بين دو سازمان به صورت آنلاين تبادل خواهد شد.
شجاعي افزود: تشخيص و شناسايي هويت افراد براي تشخيص جرم در راستاي ارائه قضاوتهاي قانوني برعهده سازمان پزشکي قانوني کشور است زيرا قضاوتها را نميتوان بر اساس شواهد ارائه کرد بلکه براساس دلائل قانوني بايد اين قضاوت صورت پذيرد.
وي ادامه داد: در صحنههاي جرم به هر صورت افراد صحنه را به هم ميزنند اما سازمان پزشکي قانوني کشور توانايي دارد با کمترين آثار موجود در صحنه جرم هويت اشخاص را تشخيص دهد.
وي گفت: سازمان پزشکي قانوني مانند سازمان ثبتاحوال کشور که کارت ملي براي شناسايي افراد ايجاد کرده است، کارت هويت ژنتيکي صادر خواهد کرد که ضريب خطاي اين نوع کارتها خيلي کم است.
شجاعي اظهار داشت: سازمان پزشکي قانوني کشور با ارائه خدماتي از جمله تشخيص هويت فرزندان و مسائل «ارث» تلاش ميکنند؛ رضايت هر چه بيشتر مردم را با استفاده از بکارگيري تکنولوژي روز دنيا در سريعترين زمان و با بهترين کيفيت انجام دهند.
رئيس سازمان پزشکي قانوني کشور اظهار داشت: در ارائه آمار فوتيها، اين سازمان بسيار موثر عمل کرده است و باعث جلوگيري از سوءاستفادههاي بسياري از افراد از شناسنامههاي جعلي در کشور شده است.
شجاعي افزود: معاينات صدمات اجساد و درگذشتگان از خدمات سازمان پزشکي قانوني محسوب ميشود و در حوزههاي آزمايشگاهي نيز اين سازمان به توانمنديهاي بسياري در بحثهاي آزمايشهاي تخصصي از جمله سمشناسي، سرولوژي و آزمايشهاي متنوع ديگر رسيده است ضمن اينکه يک قسمت از فعاليتهاي اين سازمان مربوط به رسيدگي شکايات بيماران از قصورات پزشکي به حساب ميآيد که در اين مقوله نيز اين سازمان بررسيهاي بسيار زيادي را انجام ميدهد.
رئيس سازمان پزشکي قانوني کشور گفت: همان طور که سازمان ثبت احوال براي هر ايراني يک کارت ملي صادر کرده است، سازمان پزشکي قانوني هم براي هر ايراني يک کارت هويت ژنتيک صادر ميکند.