کد خبر 104653
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۱:۴۰

نظرسنجي يکي از روزنامه‌هاي مهم اسرائيلي گويايي آن است که بيش از نيمي از اسرائيلي‌ها معتقدند اگر امريکا طرحي براي حمله به ايران ندارد، رژيم تل‌آويو نبايد وارد جنگ شود.

به گزارش مشرق به نقل از پرس تی وی، اين نظرسنجي که روز يکشنبه (۱۴ اسفند) و دوشنبه توسط روزنامه عبري‌زبان هاآرتص و دانشگاه تل‌آويو انجام شد، نشان مي‌دهد که ۵۸ درصد پاسخ‌دهندگان مخالف حمله نظامي اسراييل به ايران بدون حمايت واشنگتن هستند.

اين نظرسنجي همزمان با سفر اخير بنيامين نتانياهو، نخست‌وزير رژيم اسراييل به واشنگتن انجام شد.

به نوشته هاآرتص، نتايج آشکارا ثابت مي‌کنند که دولت نتانياهو به طرز گسترده‌اي در متقاعد کردن اسراييلي‌ها درباره ضرورت حمله نظامي به تاسيسات هسته‌اي ايران شکست خورده است.

نظرسنجي مشابهي که ماه گذشته ميلادي پيش از سفر نتانياهو به واشنگتن در سرزمين‌هاي اشغالي انجام شد نيز نشان داد که فقط درصد کمي از اسراييلي‌ها موافق حمله به ايران هستند.

نظرسنجي پيشين توسط دانشگاه مريلند و موسسه "دهاف" طي ۲۲ تا ۲۶ فوريه بر روي ۵۰۰ اسراييلي و درباره حمله نظامي به تاسيسات هسته‌اي ايران و تاثيرات احتمالي آن انجام شد.

در این نظرسنجی، فقط ۱۹ درصد از اسراييلي‌ها با حمله به ايران حتي با وجود مخالفت امريکا موافق بودند . ۳۴ درصد نيز مخالف حمله تحت هر شرايط و ۴۲ درصد فقط با وجود پشتيباني امريکا موافق حمله بودند.

حدود ۱۳ درصد از شرکت‌کنندگان در اين نظرسنجي نيز اعتقاد داشتند که يک حمله نظامي يا هيچ تاثيري بر برنامه انرژي هسته‌اي ايران ندارد يا موجب تسريع آن خواهد شد.

اين در حالي است که باراک اوباما، رييس جمهور امريکا روز سه‌شنبه در تلاش براي فاصله گرفتن از لفاظي‌هاي جنگ‌طلبانه عليه ايران مي‌گويد، در صدد يافتن گزينه‌هاي ديپلماتيک براي برنامه انرژي هسته‌اي تهران است.

اوباما در يک کنفرانس خبري در کاخ سفيد تصريح کرد: "ما دريچه‌اي داريم که از طريق آن مي‌توانيم اين مساله را به صورت مسالمت‌آميز حل و فصل کنيم. ما يک چارچوب بين‌المللي با استفاده از اعمال فشار بي‌سابقه ارائه کرده‌ايم. ايراني‌ها فقط گفتند که مايلند به پاي ميز مذاکره برگردند. و ما اين فرصت را حتي با وجود حفظ فشارها به دست آورده‌ايم تا نشان دهيم اين مساله چگونه ادامه مي‌يابد."

امريکا، رژيم اسرائيل و بعضي از متحدان آن‌ها تهران را به پيگيري اهداف نظامي در برنامه انرژي هسته‌اي اين کشور متهم مي‌کنند.

ايران ضمن رد اين اتهامات مي‌گويد به عنوان يکي از امضاکنندگان پيمان منع گسترش سلاح‌هاي اتمي (ان‌پي‌تي) و عضوي از آژانس بين‌المللي انرژي اتمي از حق دستيابي به فن‌آوري صلح‌آميز هسته‌اي برخوردار است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس