کرونا

در شرایطی که مسوولان کشور فرمان بسیج برای مقابله با ویروس «کرونا» را اعلام کردند، دانشگاه های کشور نیز اقداماتی را در این زمینه انجام دادند.

به گزارش مشرق، ویروس جدید «کرونا» که از اوایل دی ماه در استان هوبی چین شیوع یافت، این روزها با درگیر کردن چند استان در کشورمان، مردم کشور ما را نیز نگران کرده است، دانشجویان و دانشگاهیان نیز به عنوان قشری از هموطنان به مقابله با این ویروس پرداخته و اقدامات لازم را در این زمینه انجام داده اند.

درباره چگونگی مقابله دانشگاه ها با ویروس کرونا با برخی مسوولان دانشگاهی گفت وگو کردیم.

البته آماری از وضعیت دانشجویان در صورت مبتلا شدن به این ویروس، از سوی وزارت علوم اعلام نمی شود و منصور غلامی وزیر علوم نیز با آرزوی ریشه کن شدن این بیماری و سلامتی همه هموطنان گفته است: فعلاً دانشگاهها تعطیل است و آمار و اطلاعات بیماران هم باید توسط وزارت بهداشت اعلام شود.  

اما آمار غیررسمی شبکه های مجازی درباره مبتلا شدن یکی از دانشجویان یکی از دانشجویان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و ۴ دانشجوی دانشگاه تربیت مدرس اعلام شده بود.

البته این خبر تکذیب شد و محمد حسن نصرتی مدیر روابط عمومی دانشگاه تربیت مدرس گفت: همزمان با انتشار خبر شیوع ویروس کرونا، مرکز بهداشت و درمان دانشگاه اقدامات پیشگیرانه ای را برای مقابله با این بیماری در دستور کار خود قرار داد، به طوریکه بلافاصله پس از بازگشت دانشجویان شرکت کننده در اردوی جمکران برای احراز سلامت آنها، اقدام به معاینه دانشجویان کرد و خوشبختانه هیچگونه علائمی مبنی بر ابتلای آنان به ویروس کرونا مشاهده نشد.

اما از آمار که بگذریم به اقدامات دانشگاه ها برای مقابله با این ویروس می رسیم.

* دانشگاه ها برای مقابله با کرونا چه کرده اند؟

در نخستین اقدام، معاونت آموزشی وزارت علوم در نامه ای به دانشگاه ها درخواست کرد با تخلیه خوابگاه‌ها، غذاخوری‌ها و دیگر فضاهای عمومی و مشترک امور مربوط به ضدعفونی دانشگاه ها را در دستور کار قرار دهند.

دانشگاه ها نیز بلافاصله این کار را انجام دادند و خوابگاه ها تعطیل شد، مسوولان دانشگاه اعلام کردند برای از سرگیری فعالیت آموزشی دانشگاه ها تابع نظر دولت و وزارت بهداشت هستند.

وضعیت خوابگاهی در دانشگاه ها

دانشگاه های پایتخت پس از تخلیه خوابگاه ها اقدامات دیگری را نیز انجام دادند به طور مثال صمد حاج‌جباری معاون دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی از تشکیل ستاد ویژه پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در این دانشگاه خبر داده و گفت: نیروهای خدماتی دانشگاه را در قالب تیم‌ها و اکیپ‌های مختلف تقسیم‌بندی کردیم و با آموزش‌های ۳۰ دقیقه‌ای در قالب همکاری با مرکز بهداشت شمیرانات و مرکز بهداشت دانشگاه آنها را برای ضدعفونی کردن همه مجموعه دانشکده‌ها آماده کرده‌ایم.

محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد نیز بخشنامه «آگاه‌سازی و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در محیط‌های آموزشی و اداری دانشگاه آزاد اسلامی» را به معاونان، روسای مراکز، مدیران‌کل سازمان مرکزی و روسای استان‌ها، واحدها و مراکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ کرد که براین اساس واحدهای دانشگاهی دانشگاه آزاد موظف شده اند نسبت به رصد و بررسی روزانه، نظارت و ضدعفونی دائمی فضاهای عمومی از جمله آبدارخانه‌ها، آشپزخانه‌ها، سلف‌سرویس و مراکز غذاخوری و سایر اماکن مربوطه، با نظارت ستاد استانی و هماهنگی کمیته مرکزی بهداشتی پیشگیری و مقابله با شیوع ویروس کرونا، اقدامات لازم را انجام دهند.

در این میان بسیج دانشجویی ۷۲ دانشگاه علوم پزشکی نیز آمادگی خود را برای بکارگیری تمام امکانات و منابع انسانی بسیج دانشجویی و گروه های جهادی اعلام کردند.

* سازمان سنجش هم دست به کار شد

به دلیل شیوع ویروس کرونا و تعطیلی دانشگاه ها، سازمان سنجش آموزش کشور نیز زمان آزمون ورودی دکتری ph.D ( نیمه متمرکز) سال ۱۳۹۹ را از روز جمعه ۹ اسفند ۹۸ به روز پنجشنبه ۲۸ فروردین ۹۹ تغییر داد.

دانشگاه آزاد نیز اعلام کرد آزمون جامع پیش درمانگاهی دامپزشکی اسفند ماه ۹۸ دانشگاه آزاد اسلامی در تاریخ پنجشنبه ۸ اسفند ماه برگزار نمی شود.

* با تعطیلی دانشگاه ها درس هم تعطیل شد؟

تعطیلی دانشگاه ها و آزمون ها به منظور رعایت بهتر مراقبت‌های بهداشتی و در راستای کاهش احتمال انتقال و همه گیری ویروس کرونا در محیط های عمومی و لزوم اتخاذ تدابیر ایمنی توسط اداره امور خوابگاه‌ها انجام شد و مسوولان دانشگاه ها به دانشجویان اعلام کردند که نگران برنامه های آموزشی خود نباشند چرا که در صورت تشکیل کلاس ها در هفته آینده اطلاع رسانی انجام می شود.

در این زمینه هیات رئیسه دانشگاه تهران اعلام کرده است: کلاس‌های نظری نیمسال دوم ۹۹-۹۸ تا اطلاع ثانوی به صورت مجازی برگزار شود و اعضای هیأت علمی و دانشجویان برای کسب اطلاعات لازم به نشانی elearn.ut.ac.ir مراجعه کنند.

همچنین دانشگاه صنعتی شریف نیز کلاس ها را به صورت مجازی برگزار می کند.

در این دانشگاه با تعیین روش‌هایی قرار شده اساتید به پیگیری موارد آموزشی و ارائه آموزش‌های لازم برای دروس نظری اقدام کنند، به طوری که حداقل دو هفته درسی تا پیش از پایان اسفند ۹۸ به صورت غیرحضوری برگزار شده باشد.

* برای دانشجویان خارجی چه اقدامی شد؟

سازمان امور دانشجویان وزارت علوم همچنین برای تسهیل خروج دانشجویان خارجی از کشور نیز تسهیلاتی فراهم کرد به طوریکه این دانشجویان می‌توانند بدون نیاز به اخذ جواز خروج و مراجعت کشور را برای سپری کردن تعطیلات ترک کنند.

 دانشگاهیان نیز مانند اقشار دیگر مردم بسیج شده اند تا ویروس کرونا را ریشه کن کنند.

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس