کد خبر 104195
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۵:۰۹

مردم شهرهای لیبی با برپایی تظاهرات گسترده مخالفت خود را با فدرالی شدن منطقه برقه در شرق این کشور اعلام و تاکید کردند هرگز اجازه نمی‌دهند خون انقلابیون با توطئه‌ها برای تجزیه شدن لیبی به هدر برود.

به گزارش مشرق به نقل از فارس،‌ شهرهای طرابلس، بنغازی، البیضاء، شحات، درنه و طبرق در شرق لیبی شب گذشته شاهد تجمع اعتراض‌آمیز مردم علیه فدرالی شدن منطقه برقه بود.

تظاهرات‌کنندگان با سر دادن شعار تصمیم رهبران قبایل شرق لیبی برای به رسمیت شناختن برقه به عنوان منطقه فدرالی را محکوم کردند و گفتند کشور لیبی که از چنگ رژیم دیکتاتوری معمر القذافی نجات یافته است  نه شرقی است نه غربی  و خون مردم لیبی برای فدرالی شدن ریخته نشد.

تظاهرات‌کنندگان پلاکاردهایی را حمل می‌کردند که بر روی آن شعارهایی برای حفظ وحدت ملی و رد نژادپرستی و طائفه‌گیری نوشته شده بود و شعار می‌دادند خون شهدای لیبی هرگز به هدر نخواهد رفت.

فراکسیون‌های سیاسی، طرف های حقوقی و احزاب  لیبی نیز با صدور بیانیه‌های جداگانه این اقدام قبایل شرق لیبی را محکوم کردند.

نزدیک به سه هزار شخصیت سیاسی و رهبر قبیله‌ای لیبی امروز سه‌شنبه  در شهر بنغازی جمع می‌شوند تا منطقه برقه را که از مرزهای مصر در شرق تا شهر سرت در غرب به عنوان منطقه فدرالی اعلام کنند.

مشروعیت فدرالی شدن منطقه برقه را بر اساس قانون اساسی مصوب در دوره ادریس السنوسی در سال ۱۹۵۱اعلام می‌کنند.

انتظار می‌رود شورایی انتقالی و پارلمانی ویژه برای این منطقه جدید فدرالی معرفی شود که از قدرت اداری و مالی گسترده برخوردار باشد و شخصیت‌هایی نیز برای تصدی پست نفت دارایی و آموزش عالی و دفاع نامزد می‌شوند.

از سوی دیگر "مصطفی بن حلیم" نخست‌وزیر سابق لیبی با رد نظام فدرالی گفت این امر منجر به تجزیه لیبی می شود.

وی افزود: مردم لیبی برای وحدت و همبستگی ملی با رژیم قذافی مبارزه کردند و انقلاب با خونی که مردم لیبی را به هم پیوند داد برپا شد و هرگز از هم جدا نمی‌شوند.

گزارش‌های رسانه‌‌ ای حاکی از وجود طرحی قدیمی است که بر اساس آن لیبی به پنج منطقه فدرال تقسیم می‌شود که شامل برقه، طرابلس، مصراته، جبل نفوسه و فزان است و منطقه برقه شامل منطقه الشرقیه و همه چاه‌های نفتی می‌شود و منطقه مصراته شامل سرت بنی ولید ترهونه زلیتن و الجفره دربرمی‌گیرد.

"مصطفی عبدالجلیل"،‌ رئیس شورای انتقالی نیز درباره تجزیه کشور بر اساس طرح قبیله‌ای و نه طرح دولت هشدار داد.

حامیان طرح فدرالی شدن برقه در نوامبر گذشته با برپایی تظاهرات خواستار جدا شدن این منطقه از زیر سایه دولت مرکزی شدند.

آنها به تعبیر خود می‌خواهند پس از ۴۲ سال بودن در انزوا از سوی حکومت قذافی اکنون به استقلال دست یابند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس