قالیباف

قالیباف، به سان بسیاری از همرزمانش در دوران دفاع مقدس، می‌توانست بعد از جنگ در مسوولیت‌های صرف نظامی باقی بماند و آن وجهه‌ اسطوره‌ای و آن احترام جمعی «رزمندگی» را برای خود حفظ کند، اما مسیری دیگر رفت.

سرویس سیاست مشرق- «محمدباقر قالیباف» از آن دسته سیاستمدارانی است که اهل «تنزّه‌طلبی» سیاسی نیست. به این معنی که، «سیاست» عرصه زد و خورد، درگیری، تقابل، کار، کار و کار است. به ویژه وقتی سیاستمدار پای در عرصه‌های کلان مدیریتی می‌گذارد، در واقع پیه این واقعیت را به تن می مالد که پای در یک میدان مین گذاشته است. جایگاه یک سیاستمدار با جایگاه یک «استاد دانشگاه»، یک «روزنامه‌نگار» یا یک «روشنفکر»، تفاوت‌های بعضا مبنایی و بنیادین دارد. جایگاه‌هایی چون روزنامه‌نگاری یا روشنفکری، بنا بر خصلت و ذات خود به امور، «سلبی» نگاه می کنند و به دنبال افشای سیاهی‌ها، تباهی‌ها و نکات منفی هستند، لیکن سیاستمدار، به ویژه وقتی وارد حوزه مدیریت کلان و مملکتداری می شود، با ساحت «ایجاب» مواجه است، باید کار کند، باید جامعه را اداره کند، امورات جامعه را بچرخاند و برای مدیریت عینی و واقعی مسایل، برنامه‌های «ایجابی» داشته باشد. این‌جاست که وقتی پای پروژه‌های کلان، پول‌های کلان و نیروی انسانی عظیم به میان می آید، زانوان بسیاری از اهل سیاست که اهل «تنزه‌طلبی» هستند به لرزه در می آید و حاضر به ورد به میدان نیستند تا مبادا جلوه‌ی بی‌خدشه و دیکته نانوشته‌ی آن‌ها مورد ارزیابی و نقد و حتی تخریب قرار نگیرد.

قالیباف، به سان بسیاری از همرزمانش در دوران دفاع مقدس، می توانست بعد از جنگ در مسوولیت‌های صرف نظامی باقی بماند و آن وجهه‌ی ناب و اسطوره‌ای و ان احترام جمعی «رزمندگی» را برای خود حفظ کند. اما امثال او، از همان زمان که در ۱۸ یا ۱۹ سالگی مسوولیت‌هایی چون فرماندهی گردان و تیپ را در معرکه‌های سخت و خونین جنگ بر عهده گرفتند، یاد گرفتند که «آبرو» خود را نیز با خدا و برای خدا و برای خدمت به خلق خدا معامله کنند.

قالیباف در سال ۷۳، در ۳۳ سالگی، به فرماندهی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء رسید و زمانی که کشور سخت محتاج بازسازی خرابی‌های دوران جنگ و در عین حال، پیشبرد برنامه‌های عمرانی متناسب با توسعه کشور بود، در اوج مشکلات ارزی-ریالی سال‌های ۷۳ و ۷۴، مسوولیت سنگین قرارگاه را به عهده گرفت و به نقطه ثقل دوران «سازندگی» تبدیل شد، دورانی که لقب «سرداری» اش را حواریون رییس جمهور وقت، به خود آن مرحوم هبه کردند. پروژه‌های کلانی چون پروژه‌هایی همچون راه‌آهن مشهد-سرخس، گازرسانی به پنج استان مرکزی و غربی، ساخت سازه‌های دریایی خلیج فارس و سد کرخه در دوران فرماندهی قالیباف بر قرارگاه سازندگی خاتم به انجام رسید.

اما باقر از آن دست نظامیان نبود که با ورود به عرصه دیوانسالاری و مدیریتی، هویت «رزمندگی» و عهد خود را انقلاب و ولایت فراموش کند. در وقایع تلخ کوی دانشگاه در تیر ۷۸، زمانی که با طراحی هسته‌های نفوذی در داخل ساختار سیاسی کشور، نظام در نوک تیز هجمه‌های سنگین قرار گرفت و افراطی‌های جریان موسوم به اصلاحات قصد داشتند از طریق رییس جمهور وقت، کلیت نظام را در موضع اتهام به محاکمه بکشند، باز باقر بود که در کنار جمعی از همرزمان پاسدارش، در نامه‌ای کاملا محترمانه و در عین حال توام با هشدار و انذار به رییس‌جمهور وقت، نسبت به توطئه‌هایی که می رفت کیان نظام و انقلاب را هدف بگیرد، هشدار دادند و برای دفاع از حریم ولایت و امنیت کشور، اعلام آمادگی کردند.

باز در سال ۷۹، زمانی که سردار هدایت‌الله لطفیان به واسطه‌ی ترکش‌های ناشی از واقعه تیر ۷۸ مجبور به کناره‌گیری از فرماندهی نیروی انتظامی شد، یعنی دقیقا در مقطعی که نیروی انتظامی به شدت از سوی جریان سیاسی حاکم بر کشور در آن مقطع، زیر بمباران گسترده‌ی تخریب و تضعیف بود، پای در میدان مین دیگری گذاشت و مسوولیت پلیس کشور را تقبل کرد. شاید اگر ذره‌ای عافیت‌اندیشی و «منزه‌طلبی» در وجود باقر بود، در همان کسوت فرماندهی نیروی هوایی سپاه می ماند، لیکن سربازانی چون او ذره‌ای در پذیرش تکلیف محول شده از سوی ولایت تردید نداشته و ندارند و او به فرمان رهبر معظم انقلاب لباس سپاهی را با لباس ناجا عوض کرد و منشا تحولات بزرگی در نیروی پلیس شد.

راه‌اندازی فوریت‌های پلیسی ١١٠، سامانه نظارتی ١٩٧، راه‌اندازی دانشکده های جدید پلیس‌ و دوایر مشاوره و مددکاری اجتماعی در کلانتری‌ها از طرح‌هایی بود که قالیباف در نیروی انتظامی به اجرا گذاشت. تجهیز نیروی انتظامی به خودروهای روز دنیا، ایجاد دفاتر خدمات دولت الکترونیک یا پلیس ۱۰+ از دیگر خدمات قالیباف در نیروی انتظامی بود و در کلیت دوران چندساله‌ی حضور او در راس نیرو، منشاء یک تحول عمیق و ماندگار نرم‌افزاری و سخت‌افزاری در ناجا شد.

اوج مدیریت قالیباف در پلیس، در ماجرای ناآرامی و اغتشاشات در دانشگاه تهران و برخی دانشگاه‌های دیگر پایتخت در سال ۸۲ بود که با هنر مدیریت او، واقعه‌ای که می رفت تکرار سهمگین‌تر تیرماه ۷۸ باشد، با کم‌ترین هزینه و با حداقل برخورد سخت‌افزاری، مدیریت شد.

درباره‌ی دوران مدیریت ۱۲ ساله‌ی محمدباقر قالیباف در شهرداری تهران و خدماتی که ذیل پرچم «مدیریت جهادی» صورت گرفت، حرف ‌و سخن بسیار گفته شد و هنوز هم جای پرداختن بسیار دارد. در این‌جا فقط به برخی دستاوردهای بین‌المللی مدیریت جهادی قالیباف، که به واقع نماد توفیق او در حوزه‌ی اجرا از دید ناظران بین‌المللی است، اشاره می کنیم.

در مهرماه سال ۸۷، شهردار تهران از میان بیش از ۸۰۰ شهردار جهان، به عنوان هشتمین شهردار برتر دنیا در سال ۲۰۰۸ برگزیده و معرفی شد. [۱]

در آذرماه ۱۳۹۰، در دهمین اجلاس متروپلیس (اتحادیه کلانشهرها و پایتخت‌های جهان)، پایتخت ایران به عنوان یکی از ۱۰ شهر برتر جهان در زمینه ارتقای کیفیت زندگی شهروندان مورد قدردانی قرار گرفت. جایزه یکی از ۱۰ شهر برتر جهان در زمینه ارتقای کیفیت زندگی شهروندان در دهمین اجلاس متروپلیس در کشور برزیل به شهرداری تهران اعطا شد.


این جایزه به دلیل تلاش برای ارتقای کیفیت زندگی شهروندان به ویژه در زمینه توسعه حمل و نقل عمومی و بهره گیری از روش‌های مناسب نظیر سامانه BRT، دوچرخه‌های عمومی به تهران تعلق گرفته است. گفتنی است برای دریافت این جایزه جهانی بین ۱۶۲ کلانشهر دنیا رقابت بوده و داوران این جایزه هم شهرداران کلانشهرهای جهان هستند. [۲]

در شهریورماه ۹۱، قائم مقام دبیرکل سازمان ملل متحد با حضور در غرفه شهرداری تهران در ششمین مجمع شهری جهان، لوح برترین تجارب موفق شهری جهان را به شهردار تهران اعطا کرد.

بر این اساس دو شهر تهران و وین اتریش که موفق به دریافت لوح برترین تجارب موفق شهری جهان از سوی سازمان ملل متحد  گردیدند و به عنوان دو پایگاه اصلی این سازمان برای انتقال تجارب موفق مدیریت شهری معرفی شدند. [۳]

در مهرماه ۹۳، جوایز و لوح تقدیر تعهد به تعالی (Striving for excellence) به رتبه‌های اول تا چهارم مسابقه بین‌المللی مدیریت پروژه (IPMA) در شهر روتردام هلند اعطا شد که دو پروژه‌ی تونل نیایش و بزرگراه طبقاتی شهید صدر در این مسابقه توانستند حائز رتبه چهارم شود تا از کشورمان نیز پروژه‌ای شاخص در میان برترین ابرپروژه‌های جهان در سال ۲۰۱۴حضور داشته باشد.


کیفیت ساخت و رعایت استانداردهای روز علوم مهندسی در پروژه‌های تونل نیایش و بزرگراه طبقاتی صدر باعث شده تا این ۲ طرح عظیم ملی، مدنظر انجمن مدیریت پروژه‌های بین‌المللی قرار گیرد. انجمنی با بیش از ۵۰سال قدمت که بیش از ۱۵ سال است هر ساله به انتخاب طرح‌های شاخص جهانی از حیث مسائل مدیریتی پروژه‌ها می‌پردازد. [۴]

در فروردین سال ۹۴، جایزه بین المللی A+ از معتبرترین جوایز معماری جهان( که بیش از ۳۰۰ معمار نخبه از سراسر دنیا، هیات داوران آن را تشکیل می دهند)،  پل طبیعت را به دلیل سازه و همچنین کاربری در بین ۵ پل عبوری بزرگ دنیا اعلام کرد. به علاوه در بخش آرای مردمی همین جایزه هم، پل طبیعت به عنوان برترین پل عبوری سال ۲۰۱۵ رسید. [۵]  

باز در مردادماه ۹۴، بعد از حضور ارزیابان انجمن بین المللی مدیریت پروژه در تهران و ارزیابی پروژه احداث دریاچه شهدای خلیج فارس در فاصله روزهای سی ویکم خردادماه تا چهارم تیرماه آن سال، آرای داوران پنجاهمین دوره جایزه بین المللی تعالی مدیریت پروژه اعلام شد و طبق آن، دریاچه شهدای خلیج فارس نه تنها به عنوان یکی از ۱۰ پروژه برتر جهان در سال ۲۰۱۵ معرفی، بلکه لایق دریافت جایزه "تعهد به تعالی" شناخته شد. [۶]

در مردادماه سال ۹۶، پروژه خط ۶ متروی تهران با تایید انجمن تونل ایران، به عنوان نماینده کشورمان در رقابت جهانی «انجمن بین‌المللی تونل» موسوم به ITA Tunneling Award شرکت کرد و از میان ۶۵ ابرپروژه که توسط داوران انجمن بین‌المللی تونل از کشورهای مختلف مورد بررسی قرار گرفتند، پروژه خط ۶ متروی تهران به فینال این رقابت‌ها راه یافت. [۷]

الغرض، قالیباف از معدود شخصیت‌های سیاسی ایران است که پله‌ به پله، مراحل مدیریتی را گذرانده و همواره در شاق‌ترین و صعب‌ترین دوره‌ها در حوزه‌های مختلف، مسوولیت پذیرفته و در پایان هر دوره هم دستاوردهای عینی و ملموس و قابل ارزیابی به یادگار گذاشته است. در عین حال، در همه این سال‌ها، مقوّمات شخصیتی و پایه‌های اعتقادی او، همچون حفاظی جلوی مستحیل شدن قالیباف در هویت «بوروکراتیک» و تبدیلش به یک «تکنوکرات» مطلق را گرفته است.

قالیباف در دوران شهرداری، تفاوت بنیادینی با همان فرمانده‌ی جوان و شجاع لشکر ۵ نصر در دفاع مقدس نداشت و این «روح» انقلابی در مدیریت شهری او هم متبلور بود. چنان که، اگر از سویی با مدیریت جهادی، ابر-پروژه‌هایی چون اتوبان امام علی(ع) یا تونل توحید را به سرانجام می رساند، از سویی دیگر تهران تحت مدیریت او همواره نشان «ام‌القرای» شیعه و مولفه‌های مکتبی را نیز بازتاب می داد. کافی است که سر و شکل تهران امروز را (تحت مدیریت لیبرال‌های اصلاح‌طلب) در اعیاد و مناسبات مذهبی و ملی، با دوران شهرداری قالیباف مقایسه کنیم تا خیلی از واقعیات روشن گردد. تازه باید این مساله اساسی را هم لحاظ کرد که قالیباف در دورانی اتوبان امام علی، شبکه بزرگراهی پایتخت، پل طبقاتی صدر، مجموعه‌ی بوستان‌ها و مراکز فرهنگی، باغ‌موزه‌ها، سامانه اتوبوس تندرو، تونل توحید، پل‌ها، خطوط مترو، پردیس‌های سینمایی، زیرگذرها و ...را به سرانجام رساند که از ۱۲ سال دوران مدیریت او، حدود ۵ سال آن در دوران تحریم گذشت و تازه او هم مغضوب رییس دولت‌های نهم و دهم و هم مغضوب رییس دولت‌های یازدهم و دوازدهم بوده است و بر سر تخصیص بودجه‌های قانونی شهرداری از سوی دولت‌ها، همواره شهرداری با مشکلات عمده‌ و لاینحلی مواجه بوده است.

با همه این اوصاف، از نجفی، الویری و میرلوحی(و سایر لیبرال‌های جریان استحاله‌طلب) انتظاری جز خصومت و کینه نسبت به قالیباف و مولفه‌های مدیریت جهادی نمی رود، لیکن جای تعجب(و حتی حیرت) از برخی چهره‌ها و گروه‌های منسوب به جریان انقلابی است که گویی همه‌ی زاویه‌بندی‌ها و تمایزات خود را با همان اصلاح‌طلبان لیبرال، در موضوع قالیباف به کناری نهاده‌اند و بالاتفاق، همه‌ی همّ و غم خود را زدن قالیباف قرار داده‌اند. این در حالی است که بدون هیچ شبهه و تردیدی، بسیاری از همین منتقدان(بلکه دشمنان) قالیباف در درون جریان خودی، نه به لحاظ سوابق انقلابی، نه کسب اعتماد مقامات عالیه نظام، نه سابقه‌ی مدیریتی و نه دستاوردهای عینی و ملموس، کسی را همرده و هم‌تراز او نخواهند یافت و خود نیز این را می دانند.

 تفاوت عمده‌ای این افراد و گروه های با قالیباف و مفهوم «مدیریت جهادی» او شاید در همین است که هر چقدر قالیباف از «تنزه‌طلبی» در سیاست دوری کرد و لباس رزم جهادی برای ورود به عرصه مدیریت بر تن کرد و «دیکته» هایی نوشت که طبعا اغلاطی هم داشت، این گروهها هیچ‌گاه حاضر نشدند از جایگاه «آرمانی» و «تنزه‌طلب» خود فاصله بگیرند و برای پیشبرد امور کشور و انقلاب، «آبرو» ی خود را معامله کند. از این رو، ایشان دلخوش به نمرات «۲۰»ای هستند که بابت دیکته‌های «نانوشته» خود گرفته‌اند.


[۱] https://www.isna.ir/news/۸۷۰۷-۱۳۱۶۸

[۲] https://www.hamshahrionline.ir/news/۱۵۳۶۲۲

[۳] https://www.hamshahrionline.ir/news/۱۸۳۳۷۸/

[۴] https://www.hamshahrionline.ir/news/۲۷۳۱۲۳/

[۵] https://www.javanonline.ir/fa/news/۷۱۳۹۶۹

[۶] https://www.ilna.news/fa/tiny/news-۲۹۴۸۹۶

[۷] https://www.mizanonline.com/fa/news/۳۳۶۵۸۷

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 34
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 8
  • بماند IR ۱۶:۰۸ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
    20 16
    ثروت های مردم را زیاد کنید مشکلات حل میشود. ثروت فقط پول نیست/ نامه تمام
    • IR ۱۸:۲۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
      11 45
      هیچکسی توان اصلاح اقتصاد ایران را ندارد
    • IR ۲۱:۳۱ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
      7 4
      قطعا"دکتر قالیباف می تواند کشتی به گل نشسته اقتصاد ایران را به ساحل امن و آرامش برساند.
    • رامین IR ۲۲:۱۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
      3 3
      جناب 18:27، فکر کنم همه مثل خودت یا کسانی که طرفدارشون هستی ، هستند، خیر، افراد باکفایت هم در این کشور وجود دارند که سابقه درخشانی در مدیریتت جهادی و انقلابی دارند، ولی امثال شما تعمداً اونا را نادیده می گیرید، چون در غیر این صورت بوی تعفن مدیریت نئولیبرال را همه استتشمام خواهند کرد و آبروتون میره.
  • IR ۱۶:۱۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
    خداییش قالیباف باید رییس جمهور میشد
    • بی نام اما دلسوز IR ۱۸:۳۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
      14 49
      کشور تحریمه هر چقدر هم تلاش کنید به جایی نمی رسید. تا گردن تو تحریمیم مثلا قالیباف چه توانایی در از بین بردن تحریم داره. آیا قالیباف مد نظر شما توانایی ادراه کشور با دلار 15 هزار تومانی را داره. روحانی بهترینتون بود چکار کرد.
    • IR ۲۰:۱۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
      5 16
      حیف که یخچال خونش خالیه!؟
    • IR ۲۱:۳۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
      4 2
      عمده مشکلات کشور ناشی از سوء مدیریت دولته و به تحریم ها مربوط نیست زیرا در دولت حجت الاسلام هاشمی رفسنجانی هم که تحریم بانکی و نفتی نبودیم قیمت دلار و سکه و مسکن و بنزین چندین برابر شد و تورم رکورد زد.
    • احمد IR ۲۲:۱۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
      11 0
      جناب بی نام ولی دلسوز!!!! کی گفته روحانی بهترینمون بود؟!!!!! چرا از خودت حرف درمیاری؟!!!! در ضمن بارها از طرف کارشناسان اقتصادی گفته شده که دلیل اصلی مشکلات اقتصادی به خاطر شرطی شدن اقتصاد کشوره، تحریم ها فقط سی درصد مشکلات را ناشی می شود، هفتاد درصد مشکلات به خاطر ضعف عملکرد مسئولانه، در منطق شما مدیریت لیبرالی با مدیریت جهادی یکسانه؟!!!! در اوائل جنگ هم ، ابتدا مدیریت لیبرالی حاکم بود که حتی منجر به سقوط خرمشهر شد، ولی وقتی مدیریت جهادی حاکم شد، نه تنها خرمشهر آزاد شد، بلکه حتی یک میلیمتر از خاک وطن در اشغال دشمن نبود.
    • IR ۲۲:۱۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
      4 1
      میاد برای ریاست جمهوری...
    • IR ۲۳:۴۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
      6 2
      روحانی برای مردم بدترین رییس جمهور بعد از انقلاب بود فقط از نظر کاسبان تحریم و برجام بهترین رییس جمهور بود
  • IR ۱۶:۴۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
    54 11
    احسن به مشرق
  • دیده بان IR ۱۶:۵۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
    5 3
    مشرق جان نظر آقای قالیباف درموردلیست وحدت چیست؟چاپ کن لطفا.
  • IR ۱۷:۳۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
    5 21
    اشعث بن قیس
  • IR ۱۸:۰۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
    12 1
    مشرق خدا شاهده من طرفدار قالیبافم ولی اگه توی پویش شفافیت شرکت نکنه نه به قالیباف رای میدم نه به هیچ کس دیگری که توی پویش شرکت نکرده من که دستم نمیرسه لطفا شما بخواین که توی این طرح شرکت کنه خیال همه راحت شه irshafafiat.ir
    • IR ۲۱:۳۵ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
      4 2
      به کوری چشم افساد طلبان به لیست دکتر قالیباف رای می دهیم.
    • IR ۲۲:۰۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
      5 1
      ویدیو قالیباف توی کانالشو ببین. ویدیو ضبط کرده و گفته قوانین شفافیت و عدم تعارض منافع اولیت اولش بلافاصله بعد ورود به مجلسه
    • SE ۰۳:۳۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۱
      2 0
      این پویش بیعت با احمد توکلی است
  • tahaa IR ۱۸:۴۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
    5 1
    مشرق جان نميشه كه پيام هارو انتخابي تاييد كني.. والا اولين سايتي ك هميشه سر ميزنيم سايت شماس.. ديگ انتقاد هم بپذير.. قاليباف تو سياست دوپهلو هس حالا باز تاييد نميكني.. من خيلي بهش اميد داشتم اما ليستش خوب نبود.. من مطمئنم قبول ميشه اميدوارم واقعي خدمت كنه و مجبور نباشيم گندكاريهاشونو هي توجيه كنيم.. و مث لاريجاني نشه ...
  • IR ۱۹:۱۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
    20 11
    کارنامه قالیباف بیسته
  • IR ۱۹:۲۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
    19 7
    پراگماتیست ترین ادمیه که دیدم حتما به خودش و همفکراش رای میدم واقعا اهل اباد کردنه
  • IR ۲۰:۱۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
    15 6
    قالیباف از بهترین دوستان شهید بزرگوار سردار سلیمانی بود، و یا نشان از بزرگواری سردار قالبیاف دارد.
  • reza IR ۲۰:۳۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
    12 7
    مشکل از داخل است مافیاها ربطی به خارج ندارد.به نظر می آید احمدی نژاد هم باشد مشکلات را نمیتواند حل کند.گرای نبود دارو کمر مردم را له کرده است.باید باخارج تعامل داشت تا باری ازدوش مردم برداشته شود.
    • IR ۲۱:۳۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
      2 2
      چه با برجام تحریم دارو لغو نشد ؟!
  • رضا IR ۲۰:۴۲ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
    9 4
    واقعا عالی بود. امضای نا نوشته غلط ندارد.
  • دیده بان IR ۲۱:۳۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
    1 0
    مشرق جان مطلبی درمورد گرایش کاندیداهای خبرگان خصوصا کاندیداهای تهران منتشرکن تا دوستانی که تحیردارن به انتخاب درست برسن وسراغ منابع نامطمئن نرن.
  • IR ۲۱:۳۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
    4 1
    قالیباف ناجی ایرانه !
  • IR ۲۱:۴۰ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
    5 0
    همه مخالفان از کارنامه و توانمندی قالیباف میترسند . بیهوده سخن بدین درازی نبود .
  • jef IR ۲۲:۴۹ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
    5 0
    متاسفم برای تمام جریان هایی که چنین سرمایه هایی رو کنار میزنن و به فکر حذف خاموشش هستن فقط وفقط به خاطر لجبازی و ....
  • اشنا IR ۲۳:۳۷ - ۱۳۹۸/۱۱/۳۰
    1 3
    قالیباف نماینده مجلس شه من ناامید می شم و اگر رئیس مجلس شه خیلی ناامید میشم بطوریکه ممکنه دیگه هیچ امیدی نداشته باشم
  • حسين DE ۰۰:۱۴ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۱
    5 1
    برادر قاليباف با سوابق خدماتى كه دارى از تو انتظار ميرود كه اين بار در لباس نمايندگى مردم در جهت پيشبرد آرمانهاى انقلاب و آرمانهاى شهداى انقلاب منشأ اثر باشى خداوند پشتيبان تو باشد.
  • IR ۰۲:۲۳ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۱
    4 1
    با اینکه با برخی از اقدامات از جمله کنار گذاشتن صادق کوشکی ناراحتم ولی به لیست وحدت رای میدم. امیدوارم مارا سربلند کنند که این اخرین فرصت است
    • IR ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۱
      1 1
      رای دادن نوعی قضاوت است و کسی که به اصلح رای ندهد قطعا جهنمی است
  • کیان IR ۰۹:۱۰ - ۱۳۹۸/۱۲/۰۱
    3 1
    تیتر عالی بود. به امید متحول شدن مجلس به دست قالیباف مثل نیروی انتظامی و شهرداری.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس