کد خبر 1014406
تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۴
امضای ترامپ پای خروج از برجام - نمایه

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا قانون مصوب کنگره در حمایت از معترضان هنگ کنگی را امضا کرد.

به گزارش مشرق به نقل از رویترز، اقدام دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در امضای قانون مصوب کنگره با هدف حمایت از اعتراضات هنگ کنگ در شرایطی است که دولت چین با این اقدام به شدت مخالفت کرده بود.

امضای این قانون در شرایطی است که آمریکا و چین در حال مذاکره برای دستیابی به توافق موقتی با هدف پایان دادن به تنش‌های تجاری 16 ماه اخیر هستند.

بیشتر بخوانید:

تاکتیک «یورش فوجی»؛ از میدان‌های جنگ تا میدان‌های شهر/ نقش آمریکا در اغتشاشات ایران چه بود؟ +عکس و فیلم

وانگ یی وزیر خارجه چین در نشست وزرای خارجه گروه 20 در ژاپن تاکید کرد: هنگ کنگ بخشی از چین باقی خواهد ماند.

هنگ کنگ تا سال 1997 میلادی در حاکمیت بریتانیا قرار داشت و از آن به بعد چین حاکمیت این منطقه را در اختیار گرفته است. این در شرایطی است که ساختار سیاسی هنگ کنگ بدون تغییر باقی مانده و در اصطلاح سیاسی، شرایط این منطقه "یک کشور، دو سیستم" است. هنگ کنگ از نظر نظام سیاسی یک منطقه مستقل به شمار می‌رود و صرفا در سیاست‌های کلان نظامی و امنیتی از دولت مرکزی چین تبعیت و پیروی می‌کند.

هنگ کنگ از 5 ماه پیش تاکنون درگیر بحران سیاسی شده است که با اعتراض به قانون استرداد مجرمین به خاک چین آغاز شد. در پی اقدام مداخله جویانه ترامپ در امضای این قانون جنجالی، وزارت خارجه چین، سفیر آمریکا را فراخوانده است.

لی یوچنگ معاون وزیر خارجه چین، تری برنستاد سفیر آمریکا در پکن را احضار کرد تا از او بخواهد واشنگتن هرچه سریعتر به مداخله در امور داخلی هنگ کنگ پایان دهد.

چین در ضمن ایالات متحده را به اتخاذ اقدامات تلافی جویانه تهدید کرده است. وزارت خارجه چین هشدار داده است که دخالت در هنگ کنگ محکوم به شکست خواهد بود.

قانون جدید وزارت خارجه آمریکا را موظف می‌کند تا سالیانه تایید کند که هنگ‌ کنگ به اندازه‌ کافی در امور تجاری خودمختار است و بتواند بعنوان یک مرکز مالی جهانی رشد کند.

این قانون همچنین تهدید کرده است که واشنگتن هرگونه نقض قوانین حقوق بشر را با تحریم پاسخ خواهد داد.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس