کد خبر 1012569
تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۲
عکس/  پمپ بنزین های تهران پس از اعلام سهمیه بندی

بررسی ها نشان می‌دهد با فرض کاهش ۱۰ میلیون لیتری بنزین رقمی نزدیک به ۱۴ هزار میلیارد تومان در طی یک سال در هزینه‌های دولت صرف جویی می‌شود.

به گزارش مشرق، چند روز قبل معاون اقتصادی وزیر اقتصاد جزییات جدید از براوردهای انجام شده با اعمال سهمیه بندی بنزین را اعلام کرد.

محمدعلی دهقان دهنوی معاون امور اقتصادی وزیر اقتصاد گفت: به‌طور متوسط روزانه 100 میلیون لیتر بنزین در کشور تولید می‌شود اگر بتوانیم بنا به اتفاق 10 میلیون لیتر از میزان مصرف سوخت بکاهیم و با نرخ 5 هزار تومان در خلیج فارس بفروشیم با در نظر گرفتن تفاوت با نرخ داخل کشور روزانه حدود 4 میلیارد تومان و در 10 روز 40 میلیارد تومان و سالانه 14 هزار میلیارد ریال درآمد حاصل می‌شود.

بیشتر بخوانید:

نکته جالب توجه اینکه به نظر می‌رسد درامد یا کاهش هزینه‌های دولت از محل کاهش مصرف بنزین  بسیار بیشتر از رقم اعلام شده می‌باشد. در صورت صحت ادعای کاهش مصرف 10 میلیون لیتری در روز، میتوان انتظار داشت در طی یک سال 3 میلیارد و 650 میلیون لیتر بنزین کمتر مصرف شود.

همانطور که پیشتر مطرح شد دولت بنزین را از پالایشگاههای داخلی به نرخ فوب خلیج فارس یعنی رقمی نزدیک به 5 هزار تومان خرید می‌کند. در صورت کاهش مصرف این میزان بنزین به نظر می‌رسد رقمی نزدیک به 4 هزار تومان به ازای هر لیتر بنزین کمتر یارانه پرداخت شود.

به این ترتیب برای 3.65 میلیارد  لیتر بنزین مورد اشاره با احتساب ما به التفاوت 4 هزار تومانی رقمی نزدیک به 14 هزار میلیارد تومان صرفه جویی(پرداخت یارانه کمتر) انجام خواهد شد. در صورت  صحت این محاسبات رقم براوردی نزدیک به 10 برابر رقم اعلامی معاون وزیر اقتصاد است.

پیگیری از سازمان برنامه و بودجه نشان می‌دهد، در صورت کسب هرگونه درآمد جدید این  منابع به حساب درآمدهای هدفمندی یارانه‌ها واریز خواهد شد. به هر حال نکته ای که در اینجا وجود دارد این است فاصله چندانی تا پایان سال باقی نمانده است و به جز سال 98 تکلیف این درامد یا کاهش هزینه ناشی از کاهش مصرف باید در تبصره 14 قانون بودجه 99 به روشنی مشخص شود.

گفتنی است، طبق قانون هدفمندی یارانه‌ها دولت می‌توانست 20 درصد از محل افزایش نرخ بنزین را برای جبران کسری بودجه خود بردارد، اما به گفته معاون وزیر اقتصاد این کار صورت نگرفت پس دولت هیچ نفعی از این جریان نمی‌برد. حالا سوالی که وجود دارد این است که  در سال 99 این رقم 14 هزار میلیارد تومانی که یادر قالب پرداخت یارانه کمتر یا در قالب درآمد جدید لحاظ خواهد دقیقا صرف چه کاری خواهد شد.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
    0 0
    به نظر شما چه کسی این بنزین را می خرد؟ نکند همان هایی هستند که نفت را نمی خرند.
  • آذربایجانی IR ۱۰:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
    0 0
    اون همه ماجرا نیست گران شدن بنزین سهمیه ای و با فرض مصرف روزانه 60 میلیون لیتر بنزین سهمیه روزانه 30 میلیارد تومن دولت درامدش زیادتر میشه هرچند نیم نگاهی هم به بنزین 3000 تومنی داره که اونو هم روزانه 10 میلیون لیتر در نظر بگیریم روزانه 20 میلیارد تومن هم ازونجا اضافه درامد خواهد داشت
  • امیر IR ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
    0 0
    سلام چرا لیتری ۵۰۰۰ بفروشیم؟ حداقل باید لیتری ۸۰۰۰ هزار فرووخت
    • IR ۱۵:۰۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
      0 0
      البته اگه نره ژي اون 3000 يا 8000 ميايارد تومان اختلاس ....
  • IR ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
    0 0
    درآمد صادرات قاچاق بنرین فقط موثر هست چون راههای صادرات بنزین بسته است
  • IR ۱۳:۰۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
    1 0
    یعنی پول این صرفه جویی از یه اختلاس کوچیک هم کمتره. بهتر نیست اون بالا، کمتر بخورند تا این پایین بتونند نفس بکشند.
  • IR ۱۶:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
    0 0
    شما بنزینو 8 بده دست قاچاقچی های سوخت سمت سیستان و مرزو براشون وابذار خودشون ابش میکنن پولتم نقد ازشون بگیر مگه نمیگفتین روزی چند میلیون لیتر قاچاق میکنن پس میتونن
  • یک رای یت IR ۱۸:۱۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۳
    2 0
    مدیرانی که با این همه نفت و گاز و منابع انرژی خدادادی، از عهده مدیریت یک کشور 80 میلیونی بر نمی آیند، بنزین را اگر لیتری یک میلیون دلار هم صادر کنن، تاثیری بر زندگی مردم نخواهد داشت. مشکل مدیران نالایق است نه سرمایه موجود در کشور!!!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس