وقتی که ما در حوزه هسته ای، در حوزه انقلاب اسلامی، در حوزه بیداری اسلامی، در حوزه نقش جمهوری اسلامی در این بیداری،وقتی تولیدی نمی بینیم، به این معناست که مدیر فرهنگی کارش را درست انجام نداده است.برای همین است که می گویم ساخت فیلم درباره شهدای هسته ای یکی از این موضوعات است که در مورد آن کوتاهی شده است.

گروه فرهنگی مشرق-  از سال 1388 که دکتر علیمحمدی به دست عوامل موساد در تهران ترور شد و به شهادت رسید نزدیک به دو سال می گذرد، یک سال پس از او دکتر مجید شهریاری به شهادت رسید و در مدت کوتاهی دو شهید دیگر از میان دانشمندان ایرانی تقدیم انقلاب اسلامی شد.
ترور یک دانشمند به تنهایی خود آن قدر دراماتیک است که می شود چندین سینمایی و سریال به بهانه آن ساخت.طرح این پرسش که چرا در هر موضوع دست چندم اثر سینمایی و سریال توسط نهادهای رسانه ای و فرهنگی ساخته می شود اما به این موضوعات پرداخته نمی شود، سوال جدیدی نیست؛ این همان سوالی است که درباره تاریخنگاری انقلاب اسلامی سی سال است مطرح است و هیچ کس پاسخ مناسبی به آن نمی دهد. حسین نیرومند، کارشناس فرهنگی و هنری در پاسخ به این سوال خود سوال دیگری طرح می‌کند که خود جواب های جالب توجهی به آن می دهد که دعوت می کنیم این گفتار را بخوانید.
****
نیرومند: من یک سوال دیگر بکنم، مهم ترین چالش ده ساله اخیر چیست؟ بحث هسته ای است، آیا ما با موضوع هسته ای فیلمی داشتیم؟ در این موضوع در تلویزیون جمهوری اسلامی چند فیلم ساخته شده؟ یک سریال بیشتر ساخته نشده است؛ علتش این است که در بحث مدیریت فرهنگی که این مدیریت توسط چیزی به نام کالای فرهنگی انجام می شود، ما به عنوان مدیر و متولی امور فرهنگی، دخالتی در پروسه تولید کالای فرهنگی نداریم؛ این به این معنا است که آنچه که شما به عنوان خروجی کالای فرهنگی که حالا مثلا به فیلم آن اشاره کردیم، می بینیم؛ نتیجه ی علاقه و دنیای شخصی هنرمند است؛[در چنین شرایطی است]که به طور مثال بنیاد فارابی یا صدا و سیمای جمهوری اسلامی موظف می شود که کمک کند که اندیشه های این فیلم ساز تبدیل به فیلم یا کالای فرهنگی شود. مدیریتی وجود ندارد که یک حلقه سیاست گذاری باشد، بیاید و ببیند که نیاز امروز جامعه ما چیست. فرض کنید که یک فیلم شش ماه پروسه تولیدش به طول بیانجامد، شش ماه دیگر نیاز جامعه چه خواهد بود تا فیلمی متناسب با این نیاز تولید شود، شاید درقبال سینماگر زیاد نشود این را مورد انتقاد قرار داد، چون هنرمند دنیای خودش را می سازد، اما وقتی یک نهاد هزینه می کند یا صدا و سیمای جمهوری اسلامی کل هزینه تولید را می پردازد؛ انتظار می رود که این گروه ها و این نهادها به این موضوعات بپردازند، اما مساله این است که این موضوعات و تولید در این موضوعات اصلا اولویتی برای سیستم های فرهنگی ما ندارند، چون این ها وظیفه شان پشتیبانی می شود تا سیاست گذاری.
 ده ها، بلکه صدها اولویت مهم در حوزه انقلاب اسلامی وجود دارد که ما در زمینه شان کم کاری کرده ایم. اگر کسی بخواهد ادعا کند که ما خیلی خوب کار کرده ایم یا حداقل خوب کار کرده ایم، سوال من این است که وقتی که ما در حوزه هسته ای، در حوزه انقلاب اسلامی، در حوزه بیداری اسلامی، در حوزه نقش جمهوری اسلامی در این بیداری، تولیدی نمی بینیم، به این معناست که مدیر فرهنگی کارش را درست انجام نداده است.برای همین است که می گویم ساخت فیلم درباره شهدای هسته ای یکی از این موضوعات است که در مورد آن کوتاهی شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس