به گزارش مشرق، پایگاه تبیینی و تحلیلی دیدبان با سرلوحه قرار دادن جمله حکیمانه رهبر انقلاب که "جریان شناسی و تحلیل مسائل سیاسی جزو معرفت دینی است" فعالیت خود را در چهار بخش اندیشه، دین و عرفان، فرهنگ و رسانه و سیاست آغاز کرد. در مراسم رونمایی این پایگاه که در سالن کنفرانس حوزه ریاست دانشکده حقوق و علوم سیاسی برگزار شد جمعی از فعالان فرهنگی و فکری حضور داشتند.
مهدی نصیری در ابتدای نشست با اشاره به دو جریان خدابنیاد و خودبنیاد در تاریخ بشری تنها راه قرار گرفتن در جریان حق را پیروی از "ثقلین" یعنی کتاب الله و عترت دانست. در ادامه حجه الاسلام نبویان به دست اندرکاران این پایگاه متذکر شد باید به چهره های برجسته و شناخته شده حوزه و دانشگاه متصل شد تا بتوان چیستی و کیفیت جریان های مختلف را شناخت و آن را نقد کرد. وی ظرفیت های دانشجویی صرف را برای رسیدن به شعار این پایگاه ناکافی دانست و خواستار توجه جدی به راهکارهای نیل به این هدف شد.
در ادامه این نشست که با عنوان "بایسته های مفهومی و روشی جریان شناسی" برگزار شده بود دانشجویان با طرح سوالاتی از سخنرانان برنامه خواستار تبیین اندیشه های آنان در خصوص اسلام و تجدد شدند. مهدی نصیری در این بخش با طرح این نکته که بزرگترین دروغ تاریخی که گفته شده است تکامل خطی تمدن بوده است و هیچگاه این نکته محقق نشده است تأکید کرد مهمترین نکته در پیشرفت واقعی توجه به قرآن و روایات است و حتی ما در نه جلد اسفار اربعه ملاصدرا هم می بینیم که روایات مورد قبول شیعه در این منابع بسیار کمرنگ است و این ادعا از سوی فلاسفه اسلامی که یکی از بزرگترین دستاوردهای فلسفی، اندیشه های ملاصدرا است محل خدشه است چرا که عترت و اتصال به منبع الهی اصلا مورد توجه نبوده است. حجه الاسلام نبویان نیز با سخنان خود خدشه هایی به صحبت های مهدی نصیری وارد آورد که به علت اتمام زمان جلسه مقرر شد ادامه این گفتگو در هفته آینده پیگیری شود.
در انتها پایگاه تبیینی و تحلیلی دیدبان با آدرس www.didban.ir با حضور اساتید رونمایی شد.
محمد لسانی به نمایندگی از دست اندرکاران این سایت ضمن تشکر از همه ظرفیت های دانشگاهی و حوزوی که در جلسات سیاست گذاری، نکات مهمی را برای ارتباط موفق با مخاطبان و جامعه فکری مطرح کرده اند افزود این پایگاه در ستاد ساماندهی پایگاه های ایرانی ثبت شده است و قرار است ذیل رهنمودهای مقام معظم رهبری به دنبال نشاط فکری و محلی برای آزاداندیشی در چارچوب نیازهای فکری ایران اسلامی باشد