کد خبر 100808
تاریخ انتشار: ۳ اسفند ۱۳۹۰ - ۰۹:۳۱

وزير دفاع آمريکا به دليل "بي حرمتي به قرآن" از مردم افغانستان عذرخواهي کرد.

به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، لئون پانه‌تا، وزير دفاع آمريکا سوزاندن قرآن و ديگر کتاب‌هاي مذهبي را در پايگاه نظامي بگرام، به شدت محکوم کرد.

پانه‌تا با انتشار بيانيه‌اي گفت در کنار ژنرال جان آلن که پيش‌تر جداگانه از اين حادثه پوزش خواسته بود، از مردم افغانستان عذرخواهي مي‌کند و تاکيد کرده اين‌گونه اقدامات منعکس کننده نظرات ارتش آمريکا نيست.

پيش‌تر ژنرال جان آلن، فرمانده نيروهاي ناتو بابت اين حادثه از رئيس جمهوري، دولت و مردم افغانستان عذرخواهي كرده و قول داده بود که در اين زمينه با دقت تحقيق شود.

شمار زيادي از افغان‌ها پس از انتشار گزارش‌هايي در مورد بيرون انداختن تعدادي از کتاب‌هاي مذهبي، از جمله نسخه‌هاي قرآن از پايگاه بگرام تظاهرات کردند.

يک مسئول پليس افغانستان گفته است که دست‌کم 1000 تن در تظاهرات بگرام شرکت داشتند. در محل تظاهرات، تظاهرکنندگان خشمگين به طرف پايگاه بگرام سنگ و بمب آتش‌زا پرتاب کرده و شعارهاي ضد آمريکايي سر مي‌دادند. سربازان ناتو براي متفرق کردن تظاهرکنندگان، به طرف آنها گلوله‌هاي پلاستيکي شليک کردند.

فرمانده پليس بگرام گفت که نسخه‌هاي قرآن و برخي کتاب‌هاي مذهبي که از پايگاه دور انداخته شده بود، به مرکز کابل منتقل شده است. ظاهرا اين کتاب‌ها در ميان اوراق و کتاب‌هاي غيرضروري، از پايگاه بگرام بيرون انداخته شده بود اما کارگران افغان که اين مواد را به بيرون انتقال مي‌دادند، متوجه موجوديت نسخه‌هاي قرآن در ميان آن شدند.

ايساف در بيانيه خود نوشته است: "هنوز معلوم نشده است که اگر چنين اتفاقي روي داده است، چه تعدادي از اين کتاب‌ها قبل از پي بردن به اشتباه سوزانده شده است و اگر آسيبي به قرآن وارد آمده باشد ما دلايل آن را خواهيم يافت تا مطمئن شويم که در آينده چنين اشتباهاتي تکرار نخواهد شد."

وزير دفاع آمريکا با حمايت از بررسي مشترک اين حادثه توسط ناتو و دولت افغانستان گفت كه نتيجه نهايي تحقيقات را بررسي خواهد کرد تا مطمئن شود گام‌هاي لازم و مناسب در اين مورد برداشته شده و اين اتفاق ديگر هرگز تکرار نمي‌شود. ژنرال جان آلن پيش‌تر تاکيد کرده بود که اين حادثه عمدي نبوده است.

ژنرال آلن در بيانيه‌اي خطاب به مردم افغانستان گفت که کار بيرون انداختن کتاب‌ها از پايگاه نيروهاي ناتو در کابل، فورا متوقف شده و آنها تلاش دارند تا اين کتاب‌ها را به شکل مناسب جمع‌آوري کنند.

در اين بيانيه آمده است: "ما در مورد اين حادثه با دقت تحقيق مي‌کنيم و اطمينان مي‌دهيم که اينگونه موارد در آينده هرگز تکرار نخواهد شد."

در همين حال دو تن از مقامات ارشد افغانستان گفته‌اند که آمريکايي‌ها اين کتاب‌ها را از افراد طالبان زنداني در پايگاه ضبط کرده بودند زيرا ظن آن مي‌رفت که زنداني‌ها از آنها براي ارسال پيام به يکديگر استفاده کنند.

اعلاميه فرمانده عمومي ناتو در افغانستان، عمدتا به دليل تلاش براي جلوگيري از بروز خشونت در واکنش به "بي‌حرمتي" به کتاب‌هاي مذهبي، با احتياط زياد ترتيب داده شده است.

كاخ سفيد نيز در واكنش به سوزانده شدن قرآن، از تمامي مسلمانان عذرخواهي كرد.

جي كارني، دبير مطبوعاتي كاخ سفيد اظهار كرد: حادثه عميقا تاسف باري رخ داده است كه بيانگر اعتقادات ارتش آمريكا نيست. ارتش همواره تلاش كرده است تا به مذاهب مختلف احترام بگذارد.

وي در ادامه تاكيد كرد كه اين حادثه عمدي نبوده و تحقيقاتي در اين باره انجام خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس