ابوبکر بغدادی

اعلام خبر کشته شدن ابوبکر بغدادی، رهبر داعش، از سوی دونالد ترامپ، رییس جمهوری ایالات متحده، با واکنش‌های جهانی گسترده‌ای همراه شد.

به گزارش مشرق، اعلام مرگ ابوبکر بغدادی، رهبر گروه تروریستی داعش واکنش‌های بسیاری را برانگیخته است. دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز یکشنبه خبر حمله نیروهای ویژه آمریکا به محل اختفای ابوبکر بغدادی و مرگ او را اعلام کرد. ترامپ تاکید کرد که این عملیات از دو هفته پیش شروع شد اما به دلیل "تغییر محل اختفا" رهبر داعش طول کشید.

بیشتر بخوانید:

تماس تلفنی بن سلمان و ترامپ درباره البغدادی

آمریکا: جسد «البغدادی» را به دریا انداختیم

رئیس جمهور آمریکا، از روسیه، ترکیه، عراق، سوریه و کُردها سپاسگزاری کرد و یادآور شد آنها از پرواز هلیکوپترهای آمریکایی بر فراز سوریه با خبر بودند.


پس از این سخنرانی، رهبران نیروهای دموکراتیک سوریه در یک نشست خبری گفتند محل اختفای رهبر داعش را نیروهای امنیتی این گروه شناسایی کرده بودند.


رهبران این گروه می‌گویند در زمان عملیات در نزدیکی یک پایگاه نظامی ترکیه در روستای باریشا در استان ادلب حضور داشته‌اند. آنها تاکید کردند که به مبارزه علیه "هسته‌های خفته" داعش ادامه خواهند داد.


کُردها: حمله ترکیه، عملیات را به تاخیر انداخت

نیروهای دموکراتیک سوریه حمله نظامی ترکیه به مناطق کردنشین را عامل "تاخیر یک‌ماهه" عملیات علیه ابوبکر بغدادی عنوان می‌کنند. مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا این ادعا را رد کرده است.


نیروهای دموکراتیک سوریه که تا پیش از خروج نظامیان آمریکا از شمال شرقی سوریه از پشتیبانی مستقیم ارتش برخوردار بودند در حالی از کشف محل اختفای رهبر داعش سخن می‌گویند که ارتش عراق هم ادعایی مشابه را مطرح کرده است.


یگان‌های مدافع خلق هم اعلام کرد که ابوالحسن مهاجر، سخنگوی داعش در این عملیات کشته شده است.


از سویی دیگر ارتش عراق اعلام کرده که اطلاعات مربوط به محل اختفای ابوبکر بغدادی را دستگاه امنیتی این کشور در اختیار آمریکا گذاشته است.


روسیه: از عملیات آمریکا بی‌خبر بودیم

وزارت دفاع روسیه در واکنش به قدردانی ترامپ در همیاری با عملیات، هرگونه اطلاع از این موضوع را تکذیب کرد.


به گزارش رویترز به نقل از خبرگزاری رسمی دولت روسیه، سرلشکر ایگور کوناشنکوف گفت: "ما از هرگونه کمک ادعا شده درباره پرواز نیروی هوایی ارتش آمریکا در محدوده هوایی ادلب در این عملیات بی‌اطلاع هستیم."


سخنگوی وزارت دفاع روسیه همچنین در "اعتبار" موفقیت این عملیات تردید کرده و گفت: "با افزایش شمار مشارکت‌کنندگان مستقیم و کشورهای که مدعی شرکت در این عملیات هستند و هر کدام جزئیاتی کاملا متناقض را عنوان می‌کنند، سوال‌هایی موجه پیش می‌آید و درباره اعتبار و بویژه موفقیت این عملیات تردیدهایی مطرح می‌شود."


سرلشکر ایگور کوناشنکوف تاکید کرد: "هیچ حمله هوایی جنگنده‌های آمریکایی یا به اصلاح ائتلاف بین المللی روز شنبه یا روزهای اخیر در ادلب ثبت نشده است."


برخلاف روسیه، ترکیه به قدردانی رئیس جمهوری آمریکا واکنشی مثبت نشان داد.

رجب طیب اردوغان در توئیتی نوشت: "کشتن سرحلقه داعش نقطه عطفی در نبرد مشترک ما علیه تروریسم است. ترکیه مانند گذشته به پشتیبانی‌اش در تلاش علیه تروریسم ادامه می‌دهد."


همچنین فخرالدین التون، مشاور ارشد رئیس جمهوری ترکیه گفت: "ترکیه افتخار می‌کند که به آمریکا، متحد ما در ناتو کمک کرد یک تروریست بدنام به دست عدالت سپرده شود." او افزود ترکیه به "همکاری تنگاتنگ خود با آمریکا و دیگران برای مبارزه با تروریسم در همه ابعاد ادامه می‌دهد."


واکنش ها در ایران به خبر مرگ ابوبکر البغدادی

در ایران، علی ربیعی، سخنگوی دولت در توئیتی نوشت: "همان‌طور که با مرگ بن‌لادن ریشه ترور نخشکید، مرگ بغدادی نیز پایان داعشیسم نخواهد بود."

محمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم با بازنشر توئیت آقای ترامپ نوشت: "چیز مهمی نیست! صرفا مخلوق خود را کشته‌اید."


انگلیس و فرانسه؛ نخستین واکنش‌ها از اروپا

نخست‌وزیر انگلیس مرگ ابوبکر بغدادی را "لحظه‌ای مهم" نامید و یادآور شد که مبازره با داعش "هنوز به پایان نرسیده".

بوریس جانسون در توییتی نوشت که بریتانیا به همکاری با شرکای بین المللی‌اش برای پایان دادن به "فعالیت‌های وحشیانه" داعش ادامه می‌دهد.


امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه مرگ بغدادی را "ضربه‌ای سخت" به داعش نامید و آن صرفا "یک مرحله" در نبرد با این گروه دانست. آقای مکرون شکست این سازمان تروریستی را "اولویت خاورمیانه" عنوان کرد.


فلورانس پارلی وزیر دفاع فرانسه هم موفقیت این عملیات را به آمریکا تبریک گفت اما در توییتر هشدار داد که این به معنی پایان داعش نیست. او هم مثل نخست وزیر بریتانیا به ادامه مبارزه با گروه "دولت اسلامی" اشاره کرد.


هم‌زمان وزارت کشور فرانسه خواستار افزایش هوشیاری در پی کشته شدن بغدادی شده است.


بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در بازدید از یک پایگاه هوایی به سخنرانی دونالد ترامپ واکنش نشان داد و از بین رفتن رهبر داعش را "نقطه‌ عطفی مهم" نامید.


ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، نیز عملیات کشتن ابوبکر بغدادی، رهبر داعش، را «گامی مهم» در مبارزه علیه «تروریسم بین المللی» قلمداد کرد.


برنی سندرز، سناتور ایالت ورمانت و یکی از نامزد دمورات‌های در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰، در در واکنش به خبر کشته شدن بغدادی، او را «قاتلی تروریست» معرفی کرد که مسئول رنج‌ و مرگ‌های وحشتناک بود. به گفته سندرز، مبارزه با داعش بدون تلاش‌ شجاعانه کردها و سایر متحدان آمریکا  امکان پذیر نخواهد بود.


نانسی پلوسی، رییس دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا، با انتقاد از پنهان‌کاری عملیات نظامی کشتن ابوبکر بغدادی گفت: «ترامپ روس‌ها را از این عملیات مطلع کرد اما رهبران کنگره را نه.»

منبع: جام نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • مهدی IR ۱۸:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۷
    0 0
    انفجار جلیقه انتحاری باعث شده چیزی از بغدادی نمونه که ثابت بشه خودش بوده.اینا باقیمانده و تکه های جسد رو آمریکا بردند و بدروغ میگن بدریا انداختند چون اینها اثبات نمیکنه واقعا اون شخص بغدادی هست و رسانه ها هم اینطوری باور نمیکنند!!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس