به گزارش مشرق به نقل از مهر "سفیان میمونی" روابط تهران و الجزیره را رو به رشد توصیف و اعلام کرد: روابط ایران و الجزایر در چارچوب خواست محمود احمدی نژاد و عبدالعزیز بوتفلیقه و در سایه اعتماد و احترام متقابل 2 کشور درحال توسعه است.
وی خاطرنشان کرد: حجم مبادلات اقتصادی ایران و الجزایر به طور تدریجی از 9 میلیون دلار در سال 2006 به 25 میلیون دلار در سال 2007 و 100 میلیون دلار در سال 2009 رسید و همچنان رو به افزایش است.
سفیر الجزایر در ادامه با اعلام اینکه در حال حاضر بیش از 40 توافقنامه اقتصادی بین 2 کشور امضا شده، گفت: این میزان از معاملات تجاری میان دو کشور کافی نیست، بلکه ایران و الجزایر باید تلاش های خود را در راستای بهره برداری از تمامی فرصت ها برای توسعه روابط سیاسی، اقتصادی، تجاری و علمی افزایش دهند.
میمونی با بیان این مطلب افزود: البته بدون مشارکت بخش خصوصی ایران و الجزایر امکان ندارد این تلاش ها با موفقیت مواجه شود. در واقع در شرایط کنونی روابط اقتصادی بنا به دلایلی از جمله عدم شناخت بازارهای ایرانی از سوی تجار الجزایری و بالعکس بسیار گسترده و قوی نیست به ویژه این امر در بخش خصوصی بیشتر مشهود است، لذا این امر اقتضا می کند تجار دو کشور مستقیما و به طرق مختلف از جمله اتاق های بازرگانی با یکدیگر دیدار کنند.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه دولت های ایران و الجزایر ساز و کارهای قانونی را برای توسعه همکاری دو کشور تهیه کرده اند که از جمله آنها می توان به توافقنامه همکاری میان اتاق های بازرگانی ایران و الجزایر و یادداشت تفاهم در زمینه افزایش صادرات اشاره کرد لذا دو کشور باید اتاق های بازرگانی خود را تشویق کنند تا از بخش های خصوصی برای افزایش فرصت های همکاری استفاده کنند.
سفیر الجزایر در تهران اظهار داشت: در نشست های نخست کمیته عالی مشترک ایران و الجزایر که در نوامبر 2010 در تهران برگزار شد توانمندی های همکاری دو جانبه و راه های توسعه آن مورد بررسی قرار گرفت به طوری که هدف از آن پیشبرد همکاری اقتصادی میان دو کشور است. مهمترین این بخش ها عبارتند از: 1- مسکن و عمران 2- انرژی و معادن 3- تولید و فروش وسایل نقلیه میان شرکت الجزایری "Frrovial" و شرکت ایرانی "واگن پارس "Wagon pars".
وی در ادامه گفت: موسسات و شرکت های ایرانی در حال حاضر توجه بسیاری به بازارهای الجزایر دارند و برخی از آنها در الجزایر نمایندگی دایر کرده اند و در این رابطه با نمایندگی های الجزایری رابطه برقرار کرده اند.
میمونی تصریح کرد: همچنین هیئت های تجاری ایران و الجزایر با هدف کشف و شناسایی فرصت های جدید همکاری و توسعه روابط دوجانبه به تهران و الجزایر سفرهای دوره ای انجام می دهند.
وی در پایان تاکید کرد که نسبت به توسعه روابط ایران و الجزایر در تمامی زمینه ها خوشبین است و امیدوار بوده این روابط در آینده گسترش یابد.
سفیر الجزایر در تهران در رابطه با سطح روابط سیاسی دو کشور نیز گفت: در این زمینه روابط حسنه ای وجود دارد و رایزنی های سیاسی و هماهنگی و تبادل نظر در رابطه با مسائل مورد اهتمام طرفین در بالاترین سطوح میان مقامات ایران و الجزایر برقرار است.
سفیر الجزایر در تهران در گفتگو با خبرنگار مهر به نقاط قوت و ضعف روابط تجاری کشورش با ایران اشاره کرد و به تشریح راهکارهای گسترش همکاری اقتصادی میان دو کشور پرداخت.