کتاب ملاصالح - کراپ‌شده

معاون امور استان‌های سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در یادداشتی ضمن اشاره به نقش ملاصالح قاری، مترجم در اسارتگاه‌های عراق، از تولید مستندی درباره زندگی او خبر داد.

به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، علی دارابی معاون امور استان‌های سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، در یادداشتی ضمن اشاره به کتاب «ملاصالح»، یادی کرده است از راوی این کتاب و ایثار او در هشت سال دفاع مقدس. دارابی خواندن این کتاب را که به قلم رضیه غبیشی نوشته شده توصیه کرده است. مشروح این یادداشت که در صفحه شخصی او منتشر شده به این شرح است:

ملاصالح همیشه زندانی!

کتاب مُلّاصالح سرگذشت شگفت‌انگیز مترجم اسرای ایرانی در عراق است که به همت رضیه غبیشی از انتشارات شهید کاظمی در یازده فصل به رشته تحریر درآمده است. نویسنده در این یازده فصل به سرگذشت عجیب ملاصالح قاری می پردازد که در آبادان به دنیا آمده و زندانی سیاسی در دوران طاغوت، اسیر جنگی دوران دفاع مقدس در عراق و حتی پس از آزادی و بازگشت به ایران زندانی بوده است.

ملاصالح به عنوان زندانی سیاسی، هشت سال در زندان‌های ساواک بود. پس از آن در دوران جنگ تحمیلی توسط نیروهای بعثی دستگیر شد و عراقی ها که متوجه تسلط او بر زبان فارسی و عربی شدند، از وی به عنوان مترجم استفاده کردند. شهرت ملاصالح به خاطر دیداری بود که 23 نفر از جوانان و نوجوانان با صدام داشتند و او در آن دیدار مترجم صدام بود. دیداری که در بسیاری از شبکه‌های جهانی پخش شد و مانور تبلیغاتی حزب بعث به شمار می رفت. او در نهایت پس از چهار سال در سال 1364 از سوی عراق همراه با 500 نفر نفر دیگر آزاد شد.

ملاصالح قاری پس از آزادی و بازگشت به کشور، به اتهام خیانت و همکاری با بعثی‌ها و شکنجه اسرا، مجددا روانه زندان شد. او بعد از دو سال به قید ضمانت آزاد گردید و در نهایت پس از بازگشت اسرا در سال 1369 با نامه مرحوم سید علی‌اکبر ابوترابی (سید آزادگان)، بی گناهیش اثبات شده و از وی رفع اتهام می‌شود.

"23 نفر و آن یک‌نفر" فیلمی تلویزیونی درباره ملاصالح است که به کارگردانی مهدی جعفری از شبکه چهارم سیما پخش شده است. ملاصالح خوب می‌داند سرنوشت پاسداران انقلاب اسلامی در همان بدوِ ورود و به محض شناسایی چوبه دار است و چاره‌ای می‌اندیشد برای نجات پاسداران از مهلکه. زمان تقسیم‌بندی اسرا اعلام می‌کند: «بسیجی‌ها یک طرف، ارتشی‌ها هم یک طرف، پاسدار هم که نداریم یک طرف.» و این جمله پاسدار هم که نداریم، در همان ایام میان اسرا بسیار معروف شد.

خواندن این کتاب را که با نثری روان و بیانی شیوا و البته روایتی داستانی و شیرین قصه زندگی ملاصالح را بیان می کند، به همه عزیزان خصوصاً جوانان توصیه می‌کنم.

هنرمند و نویسنده نام آشنا و متعهد کشورمان و دوست عزیز و اندیشمندم، حبیب احمدزاده نقش بسیار مهمی در رونمایی کتاب و همچنین نکوداشت ملاصالح در تهران و آبادان داشت که وظیفه خود میدانم از حبیب عزیز صمیمانه تشکر کنم. همکاران خوبم در صداوسیمای آبادان مقدمات تولید مستند ملاصالح را فراهم کرده‌اند که از آنان نیز ممنونم.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس