امام

ربع قرن باید بگذرد تا فیلمسازی پیدا شود و اثری در مورد امام بسازد. آیا باید مثل ماجرای تسخیر لانه جاسوسی باید منتظر باشیم که هالیوودی ها در مورد امام فیلم بسازنند و ما در پی پاسخ سینمایی باشیم.

سرویس فرهنگ و هنر مشرق -  حضرت امام (ره) در سخنرانی تاریخی خود در بهشت زهرا فرمودند: سینمای ما مرکز فحشاست، ما با سینما مخالف نیستیم، ما با مرکز فحشا مخالفیم. ما  رادیو مخالف نیستیم، ما با فحشا مخالفیم. ما با تلویزیون مخالف نیستیم، ما با آن چیزی که در خدمت اجانب برای عقب نگه‌داشتن جوانان ما و از دست دادن نیروی انسانی ماست، با آن مخالف هستیم. ما کی مخالفت کردیم با تجدد؟ با مراتب تجدد؟ مظاهر تجدد وقتی که از اروپا پایش را در شرق گذاشت ـ خصوصاً در ایران ـ مرکز [عظیمی‏] که باید از آن استفاده تمدن بکنند ما را به توحش کشانده است. سینما یکی از مظاهر تمدن است که باید در خدمت این مردم، در خدمت تربیت این مردم باشد و شما می‏ دانید که جوان‌های ما را این ها به تباهی کشیده‏ اند و همین طور سایر این مراکز ما با این ها در این جهات مخالف هستیم

.

امام (ره) با همین چند بند ارائه نظراتشان، به عنوان یکی از محبوب‌ترین و ترقی‌خواه‌ترین رهبران مذهبی - سیاسی قرن بیستم شناخته شدند. رهبری که موجب احیای دوباره ریشه‌های مذهبی یک ملت تحقیر شده با ابزار تجدد شده بود. امام با چنین ابراز نظری در مورد سینما نشان داد با مظاهر تمدن و مراتب تجدد اختلافی ندارد. طبیعی است که عمده هراس آمریکایی ها و دول اروپایی از امام به همین دلیل بود. در صورتیکه گروه‌های تندرو وابسته به احزاب غیر اسلامی در نخستین روزهای انقلاب، تعمدا اقدام به تخریب سینماها می‌کردند. اما مقتدای فوق هوشمند انقلابیون در سال ۱۳۵۷ نشان با اشاره اش درباره عدم مخالفت با سینما، نشان داد که پیروان او با مظاهر تجدد دشمنی ندارند.

منطق حضرت امام (ره)،  مبتنی بر فحشازدایی از محتوای آثار سینمایی، جریان سینمای ایران که در سال ۱۳۵۶ با تولید شش فیلم، از مرزهای نابودی و سقوط، دوباره احیاکرد.

و بر اساس منطق فحشا زدایی از سینما، سینمای ایران به همه افتخارات داخلی و خارجی ممکن باید دست پیدا میکرد. افتخاراتی هر چند ظاهری که با جریان اصلی سینمای ایران قبل از انقلاب ۱۳۵۷  خیلی فاصله داشت. هر چند محتوای برخی آثار تولید شده مورد تائید نیست، اما اگر به سینماگران ورشکسته در سال ۱۳۵۶ می گفتید که انقلابی اسلامی در ایران خواهد شد و سی و چهار سال پس از انقلاب مجسمه طلایی اسکار به یک فیلم ایرانی اختصاص پیدا می‌کند، شاید کمتر سینماگری در آن زمان باور می کرد که انقلابی اسلامی؟! ساختن فیلم؟! اسکار؟!

شاید بهتر است بنویسیم سینماگران فراتر آنچیزی که در تصور سیاسیون است به انقلاب مردم و مخصوصا امام (ره) بدهکار هستند اما چگونه است که سینماگران ایرانی، همچنان در مورد مهمترین شخصیت انقلابی قرن بیستم فیلمی نساخته‌اند؟!

انگلیسی‌ها در سه دهه اخیر راجع به مارگارت تاچر فیلم ساخته‌اند، هندی ها با استخدام عوامل انگلیسی در مورد گاندی فیلمی متفاوت ساخته‌اند، برمه با حمایت سینمای فرانسه در مورد آنگ سانگ سوچی با همه دشمنی‌هایش با اقلیت‌های مذهبی این کشور، به سان یک قهرمان فیلم ساخته است و آمریکایی ها در مورد لینکلن و کندی و شخصیت های سیاسی خود، بی نهایت فیلم سینمایی ساخته‌اند و پرسشی که امروز نسل چهارم انقلاب، از سینماگران ایرانی می پرسد این است که "من بر اساس کدام فیلم سینمایی شاخص باید امام را بشناسم." آیا سینماگران ایرانی پاسخ خدمتی که امام به آنان کرد را فراموش کرده است. اگر انقلاب نمی‌شد و مثل سالهای قبل از انقلاب رویه ورود فیلم خارجی در دهه پنجاه تا امروز ادامه می یافت، سینمای ایران می توانست به حیات خود ادامه دهد که امروز مثلا به عنوان یک دستاورد ظاهری به جایزه اسکار خود افتخار کند؟

اگر انقلاب  نمی شد و رویه فیلمفارسی با همان شکل و سیاق ادامه می یافت، سینماگر ایرانی می توانست امروز فیلمی متفاوت از جریان فیلمفارسی بسازد و بتواند در تمام جشنواره های جهانی دنیا حضور داشته باشد و موفق به کسب مجسمه طلایی اسکار و خرس و نخل و دیگر موجودات و حیوانات طلایی و نقره‌ای شود؟ پرسش این است که در مقابل زنده ماندن سینمای ایران پس از انقلاب، سینماگران مدیون حضرت امام(ره) نیستند؟ غیر از موفقیت های جهانی، گردش مالی سودآور در حوزه سینما، اکران و نمایش فیلم های ایرانی در سراسر دنیا، مرحوم نگرش متعالی حضرت امام در اوایل انقلاب است

آیا شان خمینی کبیر این است که در سریال های صغیر تلویزیونی دیده شود؟! این سئوال ربع قرن است که در مورد ایشان مطرح می شود، اما هیچگاه پاسخی منطقی به این سئوال داده نمی شود. البته این سئوال نیاز به پاسخ ندارد، نیاز به فیلم دارد، فیلمی که محتوایش هم‌عرض پرده عریض سینما باشد. آیا ربع قرن دیگر باید بگذرد تا فیلمسازی پیدا شود و اثری مردانه در مورد ایشان بسازد. آیا باید مثل ماجرای تسخیر لانه جاسوسی باید منتظر باشیم که هالیوودی ها در مورد امام فیلم بسازنند و ما در پی پاسخ سینمایی به آن باشیم. آیا ساختن سریال موسی (ع)  واجب تر است یا ساختن فیلمی در مورد موسی زمان خودمان.

فیلمی که حتی هنرپیشه های مطرح  و معقول خارجی داشته باشد، فیلمی که در سینماهای مهم اروپا و آمریکا اکران شود. چرا چنین کاری نمی شود؟ اینهمه پول نفت وارد شریان فرهنگ و جریان اصلی سینما می شود اما همچنان خبری از ساختن یک فیلم بزرگ و در شان خمینی کبیر، نیست. عمده تلاش های تلویزیونی ، اغلب کارکرد داخلی دارد و نمی تواند چهره این قدیس قرن را به جهان معرفی کند.

با این حساب جریان اصلی سینما که دیون فراوانی به امام دارد چند سال پس از رحلت ایشان دینش را ادا خواهد کرد؟ آیا در دوران ولنگاری فرهنگی مدیری شجاع و صبور پیدا خواهد شد که فیلمی در قواره «عمر مختار» یا شاید بالاتر در مورد ایشان بسازد یا وضعیت منفعلانه فعلی همچنان ادامه خواهد داشت؟!

  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 18
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 18
  • سینماگر IR ۱۰:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۴
    برادر عزیز سینمای ما ، تلوزیون ما ، فرهنگ ما در اشغال مخالفان امام عزیزمان است . باور کنید چنین است . بخشی از دلیلش را خودتان در مقاله تان نوشته اید . برای باز پس گیری سرزمینهای اشغال شده مان ابتدا باید باور کنیم در تهاجم نرم دشمن خاکریزهای فرهنگی و رسانه ای مان را دو دستی تحویل او داده ایم .
  • IR ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۴
    74 21
    دلیل عدم ساختن سریال و فیلم در مورد امام، خانواده جدید امام هستند همانها که آن خمینی را قبول ندارند خمینی آنها روزه را هم نمیگرفته و اصلا ضد آمریکایی نبوده و با بی حجابی هم مشکلی نداشته و کاخ نشینی را هم چیز خوبی میدانسته
  • CA ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۴
    43 48
    نویسنده این مطلب اگر جرات کرد اسمش را پای این مطلب بنویسد سینماگر هم جرات میکند در مورد خمینی فیلم بسازد
  • آگاه IR ۱۱:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۴
    62 19
    سینما گری که نماز نمی خواند روزه نمی گیرد ایمان و اعتقادی ندارد در عوض واله و شیدای هالیود است مانند کوزه ای است که پر شده از منجلاب و کثافت و نمی تواند از آن کوزه عطر و گلاب و ایمان تراوش کند بهتر است برای امام فیلمی ساخته نشود چون از این کوزه نجس انتظاری بیش از آن نداریم. فیلم سازی که با فتنه گران همدست بود می تواند فیلم امام را بسازد . او برای پول صدتا کار می کند این هم یکی او برای تدوین فیلمش باج می خواست و چون ندادند همکاری نکرد
  • بنده خدا IR ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۴
    33 5
    سلام حقیقتا نویسنده به نکته ای اشاره کرده که نتیجه غفلت است پس لازم است همه دست اندر کاران سینما از دولت گرفته تا صدا سیما تا حفظ آثار ودر راس آنها سینماگران باید به دین خود نسبت به امام عمل کنند.
    • IR ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۴
      47 9
      کاش هیچ کاری در این مورد انجام نگیرد.سینمای ایران در اون حد و اندازه ای نیست که در مورد امام فیلم بسازد.مثلا افرادی مثل فرهادی بخواد در مورد امام فیلم بسازه فقط توهین از آب در خواهد آمد. ما را به خیر آنها امیدی نیست حداقل بذارید امام بماند.سردار سلیمانی این چیزها رو میدید که نذاشت در موردش فیلمی بسازند.
  • IR ۱۲:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۴
    42 15
    صنعت وارداتی همینه دیگه . صنعت از فرهنگ جدا نیست . ایرباس و بوئینگ از خوی آمریکایی جدا نیست . روش بنویسی Iran Air ایرانی نمیشه
    • من IR ۱۸:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۴
      10 0
      ماهی ها
    • ذره بین IR ۱۹:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۴
      4 17
      چرا پرت و پلا میگی !!!!!!
    • IR ۲۱:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۴
      7 0
      ذره بین چرا چرت و پرت؟ اتفاقا به مطلب درستی اشاره کرده...صنعت وارداتی الزامات نظری خودش رو هم میاره به نظرات شهید آوینی درباره سینما مراجعه بفرمائید.
  • !!! AU ۱۷:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۴
    29 4
    شما همین پذیرش سند ۲۰۳۰ را از سوی مسئولین اجرایی نگاه بفرمایید, دیگر سینما جای خود دارد. کسانیکه ادعای راه امام دارند رفته اند سند فراماسونرهای قرن ۲۱ را جلو جلو با جان دل امضاء کردند حالا شما می گی سینما!!!
  • IR ۲۱:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۴
    9 0
    سینماگرانی هستند که تمایل داشته باشند درباره امام(ره) فیلم بسازند ولی کدام امام را باید نشان دهند؟ امامی که خود را خادم پابرهنگان می خواند یا امامی که یاران قدیم او به میل خود به تصویر کشیده اند؟ امامی که راضی نبود ذره ای از خمس در راه مصارف شخصی هزینه کند را با اشراف مدعی کاخ نشین چه کار؟ امام را کسی باید به تصویر بکشد که زیر دین هیچکدام از این آقایان مدعی نباشد و کدام سینماگر طعم چرب و شیرین سفره اینان را تجربه نکرده؟
  • US ۲۲:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۴
    5 6
    این چه مقایسه ای هست؟سریال حضرت موسی (ع) رو چرا با ساختن فیلم درباره امام خمینی مقایسه می کنید؟! هرچیزی جایی داره.چرا با فیلمهای دیگه مقایسه نمی کنید؟والله آدم شک میکنه نویسنده دغدغه امام داشته یا خواسته یه نقطه دیگه ای رو بزنه.اونم تو شک بازار امروز دنیای ما.این همه فیلم بی خود و بیجهت هست برای مقایسه ،گیر داده به سریال حضرت موسی!!!!
    • محمد IR ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۵
      2 0
      اتفاقا حضرت موسی را که بی دین و با دین می شناسند. کدام انسانی را در جهان پیدا می کنید قصه حضرت موسی را نداند. ما باید قصه زندگی امام (ره) را بسازیم تا جهان با موسی قرن بیستم آشنا شود.
  • IR ۱۶:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۵
    0 2
    سلام اینگونه صحبت کردن بی انصافی است
  • IR ۱۷:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۵
    2 0
    هر وقت اسلام امریکایی از جامعه حذف شد آن وقت میشود از خمینی فیلم ساخت. جماعتی که به دنبال لبرالیزه کردن مملکت هستند هیچ وقت خمینی را نمیفهمند...
  • IR ۱۷:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۵
    1 0
    سینمای ایران دست مافیای بهایی ها است
  • ایرانی ۱۰:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۶
    2 0
    امام مختص به یک خانواده نیست امام امت است وسینمای ایران فقط درفکر ساختن فیلمهای است که بی حجابی را ترویج دهد بی حیای را احیا کند اعتقادات را کم رنگ کند پس هنوز فکری برای ساختن چنین فیلمهای درسر ندارند تا زمانی که مردان ما درسینما دارن از ظاهر اسلامی فرار می کنند واکثراٌظاهری شایسته یک کشور اسلامی ندارن وهمپای زنان آرایش می کنند انتظاری از آنان نیست

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس