کاسپین

معاون نظارتی بانک مرکزی با اعلام اینکه ۴۵۰هزار سپرده‌گذار فرشتگان ۵۶۰۰ میلیارد تومان از کاسپین طلبکارند، گفت:کارشناسی و ارزیابی دارایی های موسسه غیرمجاز "فرشتگان" به پایان رسیده و پرداخت‌ها آغاز شده.

به گزارش مشرق، فرشاد حیدری افزود: سال 1394 برای ساماندهی تعاونی های غیر مجاز اعتباری در سطح کشور تصمیم گرفته شد که 8 تعاونی منحل و سپس مؤسسه ای برای ساماندهی آن ها ایجاد شود.

وی ادامه داد: مؤسسه «کاسپین» در 27 اسفند 1394 برای ساماندهی این مؤسسات غیر مجاز ایجاد شد به این صورت که دارایی آن ها را تقویم و ارزیابی کند و سپس این دارایی ها میان سپرده گذاران تقسیم شود.

حیدری با بیان اینکه در پایان سال 1395 از مجموع 8 تعاونی، 7 تعاونی ساماندهی شد اضافه کرد: برآورد کرده بودیم که ارزیابی و کارشناسی دارایی ها را در سه ماهه نخست سال 1395 به پایان برسانیم که در اردیبهشت به پایان رسید و تا حدود بسیار زیادی این دارایی ها ارزیابی و شناسایی شد و آماده تحویل به مؤسسه کاسپین و با نظارت مرجع قضایی و بانک مرکزی در حال انتقال است.

وی افزود: قبل از اینکه این نقل و انتقال صورت گیرد وارد این موضوع شدیم تا بتوانیم به تدریج سپرده سپرده گذاران را بر اساس میزان دارایی هایی موجود پرداخت کنیم.

معاون نظارتی بانک مرکزی گفت: بر اساس آخرین تصمیم که در اردیبهشت اتخاذ شد از 28 ما گذشته ابتدا سپرده های زیر 10 میلیون تومان را داریم پرداخت می کنیم.

حیدری افزود: با توجه به اینکه سپرده گذاران تعاونی منحله غیر مجاز فرشتگان بالغ بر 450 هزار نفر هستند برآورد ما این است که حدود 400 هزار نفر یعنی 87 درصد آن ها زیر 10 میلیون تومان سپرده دارند.

وی اضافه کرد: بر اساس برنامه مقرر شد از 28 اردیبهشت بر اساس حروف الفبا و برنامه ای که در سایت مؤسسه کاسپین به اطلاع سپرده گذاران تعاونی فرشتگان می رسد مراجعه و سپرده هایشان را تعیین تکلیف کنند.

حیدری گفت: آن ها می توانند در مؤسسه کاسپین سپرده گذاری کنند یا اگر مایل نباشند می توانند وجه سپرده خود را دریافت کنند.

وی افزود: بر اساس ارزیابی که انجام شده است تا امروز حدود 1700 میلیارد تومان دارایی های غیرمنقول این تعاونی غیر مجاز شناسایی شده است و حدود 1400 میلیارد تومان هم دارایی این تعاونی به صورت تسهیلات پرداختی است که در مجموع این دو حدود 3100 میلیارد تومان است.

حیدری گفت: بر اساس تلاشی که پلیس آگاهی و مرجع قضایی انجام داده بودند در دو هفته گذشته موفق شدند حدود 30 ملک مدیران این تعاونی غیر مجاز منحله را که به نحو غیرقانونی از این منابع به نفع خود استفاده و املاکی را به نام نزدیکان خود تهیه کرده بودند شناسایی کنند.

وی با بیان اینکه 30 فقره ملک فوق پس از شناسایی آماده انتقال است، ادامه داد: تخلفات این تعاونی محرز و پرونده در مرجع قضایی به دقت در حال رسیدگی و با مدیران آن برخورد بسیار محکمی انجام شده است.

معاون نظارتی بانک مرکزی گفت: در هفته گذشته حدود چندین دستگاه خودروی لوکس خارجی از آن ها شناسایی و ضبط شده و آماده فروش است.

حیدری افزود: سپرده های مردم نزد مؤسسه فرشتگان حدود 5 هزار و 600 میلیارد تومان شامل اصل و سود می شود که این 3 هزار و 100 میلیارد تومان باید بین آن ها به نسبت تقسیم شود و حسب تصمیم مرجع قضایی و بانک مرکزی؛ مؤسسه کاسپین آن را اجرا خواهد کرد.

وی با اشاره به اینکه در این تعاونی سودهای نامتعارفی پرداخت شده است، گفت: به همین علت این دارایی ها باید با قاعده منظم میان سپرده گذاران تقسیم شود.

حیدری با تأکید بر اینکه باید از حقوق سپرده گذاران صیانت کنیم، اضافه کرد: سپرده گذاران به بانک مرکزی و مرجع قضایی اعتماد کامل داشته باشند.

وی با بیان اینکه شناسایی و ارزیابی املاک و دارایی ها زمان بر بوده است، گفت: بر اساس برنامه ریزی امیدواریم تا پایان مرداد آن را ساماندهی یعنی تا 8 خرداد سپرده های زیر 10 میلیون تومان، سپس سپرده های تا 20 میلیون تومان را پرداخت کنیم و بعد از آن به تدریج تا پایان این دارایی ها آن را میان سپرده گذاران تقسیم می کنیم.

معاون نظارتی بانک مرکزی گفت:همه دارایی های تعاونی منحله "فرشتگان" را متعلق به سپرده گذاران می دانیم.

وی افزود: بانک مرکزی به اندازه کفایت، نقدینگی مؤسسه کاسپین را تامین می کند تا مردم معطل فروش املاک و دارایی ها و وصول اقساط نشوند.

حیدری با اشاره به اینکه مؤسسه کاسپین مجوز افتتاح 20 شعبه را دارد افزود: مردم می توانند به سایت این مؤسسه برای کسب اطلاع از چگونگی تعیین تکلیف سپرده ها مراجعه کنند.

وی گفت: برنامه داریم در ادامه تا حدود 80 شعبه به این مؤسسه مجوز بدهیم تا سریع تر به مردم خدمات دهند.

حیدری با تاکید بر اینکه مجوز فعالیت شعب در محل آن باید نصب شده باشد، افزود: 35 بانک و مؤسسه اعتباری مجاز با بیش از 21 هزار شعبه در کشور داریم که اسامی آن ها در سایت بانک مرکزی موجود است و مردم می توانند از این طریق متوجه شوند کدام موسسه دارای مجوز است.

منبع: تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۲:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۵
    3 2
    هرکسی که در کاسپین سپرده گذاشته ثروتمند هستش من کسی رو میشناسم که وضع مالی خوبی دارد و یک میلیارد دراین بانک سپرده داره و سودشو میگیره الانم نمیتونه پولشو خارج کنه
  • خاتمی IR ۱۷:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۵
    1 0
    آقای دکتر سیف، رئیس محترم بانک مرکزی، چندین بار فرمودند مردم در موسسات و بانکهای مجاز سرمایه گذاری کنند. اینجانب در فروردین 1395به موسسه کاسپین مراجعه و سپرده گذاری کردم. در حالیکه در اسفند 94 مجوز قطعی موسسه صادر شده بود. ما برای اطمینان بیشتر سایت بانک مرکزی را هم چک کردیم و قبل از سپرده گذاری با روابط عمومی بانک مرکزی هم تماس گرفتیم. اعلام نمودند موسسه مجاز و مورد تایید بانک مرکزی است. حتی برای اطمینان بیشتر، بر اساس شماره تلفن و نشانی که برای موسسه کاسپین در سایت بانک مرکزی بود از شعبه مرکزی کاسپین استعلام کردیم که شعبه ای که قصد سپرده گذاری داریم را تایید می کنند یا خیر؟ همه این مراجع و مراکز تایید کردند. ما هم یک سپرده جدید باز کردیم و یک سپرده قدیمی را که قصد دریافتش را داشتیم و در آن زمان به سادگی امکان دریافتش وجود داشت مجددا تمدید کردیم. یک سپرده حاصل فروش یک واحد ملک مسکونی خانوادگی ارث پدری و یک سپرده حاصل رهن دادن واحد خودمان و پول اهدایی صندوق بازنشستگی بود. بعد از آن خود در واحد کوچکتری، مستاجر شدیم و با سود پولمان هم اجاره خانه را پرداخت می کردیم و هم با توجه به هزینه های سنگین درمانی مادرم و شهریه دانشگاه فرزندم، آنها را پرداخت می نمودیم. اکنون زندگی ما به باد رفته و به خاک سیاه نشسته ایم. صاحبخانه جوابمان کرده و به او بدهکاریم، مستاجر هم پول رهنش را می خواهد و ضرر و زیان تاخیر هم مطالبه کرده. مادرمان به رحمت خدا رفت چرا که امکان رسیدگی کامل و تامین هزینه های درمانی اش از بین رفت. فرزندم هم فعلا ترک تحصیل کرده است. متاسفانه اینجانب به علت مشکلات روحی و روانی ناشی از این فشارها اکنون تحت درمان قرار گرفته ام. ما در مرز نابودی چند سوال بی پاسخ داریم: چرا پول سپرده و سود آنرا به ما نمی دهند؟ چرا قوه مجریه و بانک مرکزی مسئولیت را نمی پذیرد؟ چرا مدعی العموم از قوه قضائیه ورود نمی کند؟ چرا قوه مقننه در تامین منابع و بودجه کمک نمی کند؟ مگر گناه و خطای ما سپرده گذاران چه بود؟ چه راه دیگری داشتیم که از مجاز بودن موسسه مطلع شویم؟ چرا بانک مرکزی به ما اعلام کرد که این موسسه مجاز است و مشکلی ندارد؟ آیا به خدا و روز جزا ایمان دارند و وجدانشان آسوده است؟ چرا کسی نیست که به داد ما برسد و عدالت را برپا دارد؟ حسبن الله و نعم الوکیل
  • مانترا IR ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۳/۰۷
    0 0
    موسسه توسعه هم که از ده پانزده سال پیش مجوز بانک مرکزی را داشت داشت اون را چه بهانه ای دارید

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس